програма за сила?

01.12.05
22:50

здравейте.може ли някой да ми напише хубава програма за сила.смятам да правя за дълго време.но не искам да качвам маса.ако може и някакви съвети като с какви килограми да правя(колко % от личния максимум),почивки между серийте и тн.за предпочитане е да е такава с каквато мога да карам продължително време.мерси предварително.
п.с.без тази от сайта.

02.12.05
01:39

А ето ако може да ти помогне това с нещо ...
http://spidersport.com/spider-stamina-workout.php
http://forum.bb-team.org/viewtopic.php?t=8624&highlight=&sid=004e1e1ed691626918c9c64b89c7205a
http://heavy-duty.hit.bg/

02.12.05
01:55

мерси много,но както изглежда сам ще си правя :| казах че не искам да качвам маса,но ти е простено щом не си видял.хайде до утре :roll:

02.12.05
10:11

виж ся да тренираш за сила то е ясно че ще качиш някое друго килце просто няма начин.За сила съм тренирал по следния начин-80-90% от максимума като се правят не повече от 5 повторения на серия(най-добре 3) и сериите са по твой избор ама да са не по-малко от 7-8 и най-вече базови упражнения,тях си ги знаеш кои са.Другоото си е до тебе.АйДе :wink:

02.12.05
10:21

Освен това почивките са по - дълги, не се стига до отказ в повечето серии и не се правят много упражнения. А масата идва от храната, тоест, трябва да ядеш по - малко (като калории). Вярно, може и да качаш някое кило, зависи.

02.12.05
10:32

Повечко серии с по дълги почивки и по малък брой повторения това е основата върху който ще се въртиш за сила ако има нещо неясно пиши

02.12.05
15:06

мерси.това помогна.сега ако може да кажете какви упражнения да правя.примерно за гръб-тяга и дърпане на щанга.за гърди лежанка то е ясно.и тн.а иначе за килограми от ядене не се притеснявам-от месеци ям като прасе и не съм успял да мина 60 :) имам адски бърз метаболизъм.обикновенно 1 час след вечеря примерно огладнявам.сега остава какви упражнения и в кой дни да се правят.

02.12.05
15:22

Aми щом искаш сила много ясно че ще правиш основни (многоставни ) упражнения

02.12.05
16:26

да това е ясно,но кой упражнения?може ли да ми кажете общо какви упражнения да правя?

MA

02.12.05
17:11

що не пробваш три пъти седмично единия ден само лег ,единия само клек,и един само тяга ,не знам правилно ли е ама ми звучи логично примерно само тези упражнения като примерно правиш не повече от 5,6ца и не по-малко от 2,3ка примерно и веднъж месечно пробваш макс.Това не съм го правил сега ми доиде ,но аз ако исках нещо като тебе това бих пробвал.

02.12.05
18:18

ясно мерси.получих и лс с упражненията.мерси и за него на този който ми го прати.значи ще стане нещо такова:
1 ден-гърди-средна и горна лежанка 7 серий по 4 повторения.бицепс-сгъване от стоеж и чуково с дъмбели 7 серий по 4 повт.
2 ден-почивка
3 ден-гръб-тяга и гребане с щанга-7х4 и задно на вертикален скрипец 7х4,трицепс-френско и разгъване зад врат7х4
4 ден-почивка
5 ден-крака-клек и рамо-разтваряне встрани 7х4,назад и напред 7х4
6 ден-почивка
7 ден-почивка
серийте ги правя с по около 3-4 минути почивка 1 между друга,загрявка с малки тежести 1х10 и ги правя бавно и с напрягане с около 90 процента от максимума ми тежести.какво мислите?може да сложа набиране и коремни в някой от дните.

02.12.05
19:32

[quote author=“Leldorin”]мерси много,но както изглежда сам ще си правя :| казах че не искам да качвам маса,но ти е простено щом не си видял.хайде до утре :roll:

Абе не стига че в 1 през ноща се занимавам да ти търса програма в google щото тебе те мързи пък и претенции и не знам къде в линковете виждаш маса щото всичките са за сила пък и като гледам си 60 кила а не искаш маса ...  :lol:

02.12.05
19:38

ами не искам маса.предпочитам да си остана слаб на вид,но ако стисна някой за врата да си изсере червата през устата :D мерси все пак оценявам това което си направил

03.12.05
02:03

[quote author=“Leldorin”]ясно мерси.получих и лс с упражненията.мерси и за него на този който ми го прати.значи ще стане нещо такова:
1 ден-гърди-средна и горна лежанка 7 серий по 4 повторения.бицепс-сгъване от стоеж и чуково с дъмбели 7 серий по 4 повт.
2 ден-почивка
3 ден-гръб-тяга и гребане с щанга-7х4 и задно на вертикален скрипец 7х4,трицепс-френско и разгъване зад врат7х4
4 ден-почивка
5 ден-крака-клек и рамо-разтваряне встрани 7х4,назад и напред 7х4
6 ден-почивка
7 ден-почивка
серийте ги правя с по около 3-4 минути почивка 1 между друга,загрявка с малки тежести 1х10 и ги правя бавно и с напрягане с около 90 процента от максимума ми тежести.какво мислите?може да сложа набиране и коремни в някой от дните.

Не мисля, че си схванал много добре нещата, които писахме. Какви са тези разтваряния за рамо, и то с по 4 повторения (и то 7 серии). И френско с 4 повторения?!
За да не обяснявам подробно, ето ти пример за програми - http://www.bodybuilding.com/fun/bbinfo.php?page=Strength (виж примерно 2 и 3 статия).

Достатъчно е да отидеш на http://www.bodybuilding.com и да пуснеш търсене на “strength program”, за да ти излязат стотици резултати, същото е и в Гугъл.
Прочети нещо, не може да се обясни всичко с две думи, а трябва да се схванат някои принципи, които са важни.

ами не искам маса.предпочитам да си остана слаб на вид,но ако стисна някой за врата да си изсере червата през устата  мерси все пак оценявам това което си направил

А това не виждам как ще стане и като цяло желанието ти е детинско (най - меко казано). Не можеш да станеш много як на 60 кила, защо мислиш, че има категории в спорта? Трибойците в леките категории, дето си вдигат 2 - 3 пъти теглото от лег са с години стаж и са силни основно на състезателните движения. Освен това са и с нисък ръст. Няма никой, който е примерно 180 и 60 кила и да е много як, просто не става така.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1