Изоставаща мускулна група! Как да я развия?

Здравейте! Имам една изоставаща мускулна група - гърдите.Въпроса ми е редно ли е да сложа гърди 2 пъти в седмицата и как да го комбинирам с останалите мускулни групи? Ако не - защо ? Всяка инфомарция ще ми бъде полезна!

Инфо:
Висок съм 180см, тежа 83 кг, от скоро взимам креатин,суроватъчен протеин и М-стак. На 21 години съм. Издражлив съм, имам сила имам силно развити ръце. Просто гърдите ми стоят малко плоски, но това предполагам е от гена ми, но все пак искам да чуя някое друго мнение.

13.06.14
15:27

Не само гърди, а всичко тренирай 2 пъти в седмицата

Моля без такива остроумни коментарчета. Като няма кво да кажете не казвайте нищо ..

13.06.14
21:05

Ти наистина можеш да тренираш мускулните групи два пъти седмично като ги разделяш на бутащи/ дърпащи. Така че колегата по- горе може да не се е майтапил.
Според мен обикновенните сплитове няма да помогнат много с развитието на гърдите. Не си споменал подробности, как тренираш и тн.

Carbohydrate

13.06.14
21:25

1. лег хоризонтален( с щанга или дъмбели) 3 по 20 секунди, без да заключваш лактите
2. лег наклонен- горна част( с щанга или дъмбели) същото като горе
3. разтваряне с дъмбели- пак така, не стигай до горе, а да има винаги напрежение. Това упражнение го прави винаги последно. То разтяга мускулите на гърдите!
Серии 3. Почивка 30, 40 , 40 секунди след всеки подход.
След тренировка протеин и след 30 мин. храна.
Това е малка част само, но пробвай!

Изкарай гърдите в отделен ден, прави по 5 упражнения(наблягай на базовите). Мускулите растът когато почиват. Не ги натоварвай през останалата част от седмицата, колкото и да ти се иска -:).

Успех

14.06.14
10:38

казано от Петър Димитров на 14.06.14, 09:27:

Изкарай гърдите в отделен ден, прави по 5 упражнения(наблягай на базовите). Мускулите растът когато почиват. Не ги натоварвай през останалата част от седмицата, колкото и да ти се иска -:).

Успех

И аз с простата ми глава започнах да го проумявам това след като храненето ми беше добре, но нямаше много резултати.

14.06.14
11:15

Строго индивидуално е. Така че точно верен и точно грешен отговор няма да получиш. Някои правят два пъти гърди- получава им се, на други не, и прибягват до други методи. Трети тренират цялото тяло и използват свободни тежести, други пък предпочитат повече машини и скрипци- повече им се помпил мускула и тн.
Моят съвет е да включиш към програмата за гърди- кофички и лицеви опори /ако вече не ги правиш разбира се/.

14.06.14
13:08

Само да вметна, че мускулите растат средно до 36-48 часа след последното натоварване, или това е времето, през което протеиновия синтез е повишен, след което се връща към нормалното ниво.
Т.е., като тренирате мускулите по веднъж седмично, те растат в следващите 2 дена максимум, а останалите 5 само си почиват. Така че, два пъти седмично тренировка на всяка група (или поне на тези, които искате да ви растат с нормално темпо) трябва да е нещо нормално, а не изключение.
Разбира се, ако правиш по 5 упражнения и по 25 серии за абсолютно всяко мускулче от тялото, това няма как да стане.

досега винаги съм тренирал гърди в отделен ден и резултат винаги е бил един и същ... е.. естествено има напредък но не е така както при другите мускулни групи, затова се чудя дали да не започна да ги тренирам 2 пъти в седмицата 1 лека и 1 тежка тренировка. Пробвал съм преди с ръце и резултата за 23 дена беше покачване с 1 см , тренирана 3 пъти в седмицата. правя 3 серии по 12 повторения със собствено тегло ( кофички ) за загрявка. Оформят ми се гърдите но не изпъкват много напред а стоят някак плоски, а това мен ме дразни :D

26.06.14
22:06

Наблягай на базовите упражнение.
12 повторение са много, слагай повече тежести и по-малко повторения - 6-8 са достатъчни.
Праскай си лицеви опори в вас на воля, колкото и смешно да ти звучи може и да има ефект от тях.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1