Благодаря за включванията, засега не планирам да правя изследвания - просто като попрочетох тук-там, а и както сте написали, има толкова много възможни причини, че не ми занимава. Ще чакам да мине, и евентуално малко по-късно ще направя една рентгенова снимка.
Спах 12 часа, добре съм (sun) Само не трябва да се навеждам напред, защото мигновено минавам в mode 3 мастики :Д
Ама определено не е толкова гадно вече.
Днес съм на работа в офиса, и понеже съм сигурна, че позата ми пред лаптопа е виновна, ще си занеса швейцарската топка и ще пробвам да седя на нея 8-)
16.05.14
07:12
казано от Atom на 16.05.14, 06:31:
ще си занеса швейцарската топка и ще пробвам да седя на нея 8-)
Кой като теб :D (giggle)
Предните няколко дни без тренировки и само с домашна храна.
19 Май 2014
-> Овесена содена питка (яйца, овес, чушка, много подправки)
-> 2 домашни чушки с ориз, кайма и гъби (челядинки)
-> Ягоди, папая (план)
-> Моцарела с риган, домат, прошуто (план)
Добавки:
1х Пирамем 400мг, 1х Q10, 1x Селен, 2х Невробекс, 2х Вит Е
Сега отивам да тичам в училището (sun)
20, 21, 22, 23 Май 2014
Като изключим 1 редче шоколад Ritter sport с целувки и бадеми, всичко друго беше скучно: Пъстърва, борколи, домашно пилешко, салати.
Тренировки със собствено тегло и много стречинг - схваната съм нещо! Преди май никога не съм била, и не разбирах какво имат предвид хората като казват “тва ми е натегнато”, “онова ми е натегнато” и т.н :Д
Днес - на открито (рутината е тичане, ходещи напади, лицеви опори и набирания/пръсти към лост)
Плочките, които малко се бяха поскрили, пак се показаха и се вдъхновявам все повече :P
Добавки всеки ден:
1х Пирамем 400мг, 1х селен, 2-3 Невробекс
За 23-ти допълвам следобеден дюнер и вечерна пица с бири (wasntme)
24 Май
Домашна пица с прошуто, сирене, кашкавал, яйце, дом. лютеница и дом. царевица и чушка (и общо взето всичко, което имах в хладилника), бири тук-там
2х Невробекс и май забравих да пия друго
25 Май
Пак правих пица :Д Със същите продукти, но с мнооого малко прошуто и добавка пресни тиквички и много зехтин с копър. Много добре се получава.
Другото бяха палачинки с пълнозърнесто ръжено брашно и домашно сладко - Олег ги прави и станаха чудесни. Само с това “специално” брашно ги попрецакахме малко, ама карай :Д;
2х Невробекс, 2 вит Е
Тренировката беше доста разочароваща днес: на клека 30 кг ми тежат. Не помня точно повторенията и кг. но не бяха много. И като цяло не ми се тренираше изобщо, мотах се хаотично.
Обаче се набрах на халки с 5кг диск на кръста :)
Клек/Сумо тяга - 3 серии
Военна преса - 3 серии
Лицеви опори от колене - 3х10
Преден клек
Колелце за корем от колене
Набиране на халки - 2х3; 1@5кг, 2х1
26 Май
-> 1/4 от домашната пица, 1 бира
-> ягоди
По-късно може да хапна моцарела с риган и домати
Тренировка:
Потичах малко, но беше тежка атмосферата и хич не ми се получи свежо.
После:
3х10 на ръка @12 едностранно гребане
Къси странични коремни - 50,40,30
Къси прави коремни - 50,40,30
Ренегатско гребане
Планкове
Разтягане... което ще продължи дълго.
Без добавки днес.
Хай. Ама че седмица... натрупа ми се много умора, а ще се работи и в събота :D
Храната беше ОК, но твърде малко... не я помня в детайли за предните дни.
29 Май
-> 2 сандвича
-> сьомга на тиган с масло; императорски ориз, задушен със зелен лук, масло и бри
-> пил. пържола от бут на тиган, салата снежанка
Раздвижване:
50 лицеви срещу наклон
100 клека собствено тегло
4 серии тяга с прави крака @20
3 серии тръстъри @12
Ренегатско гребане @2х4кг
Планкове
Фоумролер
Без добавки.
30 Май
-> Боцкане от кетъринг на работата
-> Пилешко от бут; печени тиквички
-> вино,фъстъчки...
1х Селен
31 Май
-> Домашен кекс
-> Пилешко от бут; салата снежанка;
-> Панирани шайби от сом; бира
1хСелен, 1хQ10, 1x Пирамем
Въпреки че в прословутата работна събота бяхме само до 13ч. в офиса, се прибрах изморена и без грам тонус. Мислех да тренирам, но придремвах права (dull) Затова се поизлежавах и после се разтегнах малко и толкоз’.
1 юни
Как така вече е юни - просто не знам :) Нямам нищо планирано за лятото.. нито дори дати за почивка, нито място, нито нищо. Но според мен, възрастните хора много си падат по планирането, а аз не... Значи, честит празник, мила Силвия :ДДД
-> Домашен сандвич с масло, суджук, домати
-> “Гурме-сандвич” с препечена филия, пушена сьомга и рукола
-> Пица с брат от кайма и отгоре - лук на шайби, домашна едра лютеница, синьо сирене, кашкавал, люта чушка и рукола
Тренировка:
- Набиране* на халки - 3, 3, 3, 0@6кг,1@6кг,3
- Едностранно гребане с дъмбел - 3х10 на страна @12.5кг
- Пауза за чакане да се освободи лежанката :Д
- Лежанка до 30 кг, които бутнах лесно. Пробвах 35 и доста категорично ме смазаха :D
- Мечка @55-60кг за по 1-2 повторения няколко пъти
- Лицеви опори срещу наклон, още 2-3 серии ОХС и преден клек
- Висене на халките
Май имаше и още нещо, но тази тренировки започна добре и после не разбрах какво точно ми се прави и беше хаотично.
На лежанката спонтанно реших да видя колко ще бутна, имайки предвид че откъм сила съм супер зле от месеци насам (и не съм правила лежанка от миналата година): в паузата правих 4-5 серии ОХС с лек лост, преден клек с 10 и 15 кг
*Да си уточня, че всички набирания НЕ са от пълен вис, а от 170 градуса горе-долу
1хQ10
Мнението беше редактирано от Atom на 01.06.14 17:53.
2 Юни
Нормален понеделник... едва станах сутринта, не от недоспиване, а от чиста депресия... (dull) :D Реално се посъбудих към 15ч :D - натрупа се работа и адреналинът успя да ме разбуди. Доста приятен апетит имах цял ден.
-> Сандвич със сьомга и рукола
-> 1/4 от пицата с кайма, чаша бяло вино
-> 2 банана, още един сандвич със сьомга
-> 1/4 от пицата, бира, банан :D
-> Нещо на случаен принцип - следва
Няма да тренирам, защото мисля да ям след малко пак.
По-късно ще правя лицеви опори :D
Мнението беше редактирано от Atom на 02.06.14 19:14.
3 Юни
Отново ден за изхранване, без тренировка.
-> Домашен сандвич, кафе, банан
-> Пил. филе, картофи, лютеница
-> Разнообразие :Д Телешко шкембе в масло, агнешки чревца, свински уши, патешки сърца... Салата табуле, бири с приятна компания :) Скоро пак!
Все още не мога да осъзная, че е юни... Ходи ми се сред природа, на палатка, за повече дни ....
04.06.14
12:20
казано от Atom на 04.06.14, 10:54:
Все още не мога да осъзная, че е юни
То и не му личи, че е юни...
казано от James Hinks на 04.06.14, 12:20:
казано от Atom на 04.06.14, 10:54:
Все още не мога да осъзная, че е юни
То и не му личи, че е юни...
;( Явно е такава тенденцията за следващите седмици.. Ще си взема отпуска през ноември :D
4 Юни
-> Кашкавал
-> Сирене, салата
-> 3 яйца с масло
Раздвижване:
Вкъщи без тежест с много изометрии.
Без добавки
5 Юни
-> Баничка
-> Фокача риба тон и маслини
-> Шопска салата с мноого зехтин; задушени пресни картофчета с подправки; бяло вино
Днес не ми се ядяха белтъчни храни. Налегнала ме е от известно време дълбока и натрупана умора. Възнамерявам да си легна мноого рано днес.
6,7,8 - Един петък, който не помня, и един бърз уикенд.
Тиймбилдингът мина нормално, според очакванията ... Банско е малко като призрачен град извън ски-сезона, но пък се мяркат повече местни жители - истински хора с блясък в очите, а не като софийските зомбита. Нямаше време за тренировки, може би само в неделя преди да тръгнем наобратно.. но тогава не бях в особено добра кондиция :Д
Яд ме е че изпуснах бб-тийм срещата, но искам сърдечно да благодаря на екипа за тенискатата (която Олег услужливо ми издейства :) )
Днес е хубав, слънчев ден, посветен на готвене на селски манджички и спокойствие :) И пудовки, но това малко по-късно :)
9 Май
Загрявка: ротации стави, 5 кръга от 10 клека/5 лицеви опори
Едностранна раменна преса: 4х5 на ръка @12 (тук-там добутване с пуш)
Тяга с прави крака @2х12: 5х10
Напади @12 - 3х10 на крак
Ренегатско гребане - 3х10 @2х4кг
Крънчове - прави, странични
Ритници с тежести на глезените
Планк, стойка на ръце
1х Селен, 2х Невробекс
Храна:
-> Пил. бутче; малко затворена пица
-> Печена наденица; печени пиперки с доматено-чеснов сос и магданоз (нещо не ми се получиха вкусни като на баба, некадърно поколение сме - едни чушки не можем да направим като хората); бяло вино
-> Морков/банан фреш; ягоди
-> Вечерята предполагам ще е същата
Та, София освен че като цяло е черна дупка, в момента е обект на хиперпопулация на хлебарки. Имам явно някакви житейски изводи да достигам тука, и после се махам. Форевър.
Мнението беше редактирано от Atom на 09.06.14 15:59.
Храната вчера и днес е протоколна - месо и салати, тук там някой плод. Ама то и такова ми се яде...
Стриктността уж е заради морето (което все още не е планирано, ама все пак :Д)...
Днес мисля да се отдам на стречинг, Хиподил и наргиле, пък да видим :)
16.06.14
23:13
казано от Atom на 09.06.14, 15:58:
9 Май
:D
Нещо се забавлявате в мое отсъствие гледам :Д
Аз си ходих при баба, носих дърва от точка А до точка Б... и после ги подреждах около точка Б по бабино усмотрение и желание :) Имам няколко потвържения от местния впиянчен елит, че съм много яка :Д
В понеделник срещу вторник спах само час и половина - такова нещо не ми се беше случвало никога безпричинно. Вторника едвааа го избутах на работа, направо щях да се разпадна.
Снощи наваксах с много сън.
Днес тренировка пудовките и гиричките с много нисък интензитет, че нещо не съм във форма .. имам предвид, че цял ден ми е физически цялостно зле без някаква конкретна причина, и се чувствам като пенсиониран склерозирал нещастен охлюв.
Ренегадско гребане @2х4 - 5 серии до отказ /в почивките планк (devil)/
Гоблет клек с пудовката - 5 серии до отказ
Румънска тяга с 20-ката от дефицит - 5 серии до отказ
Ритници с тежести на краката - безцелно
Коремни преси и скалирани опити за драконов планк на неудобни повърхности
Купих си котлети и плескавици от местната месарница и за да не ме навали много, минах напряко през една градинка (като сполучливо прескочих абсолютно всички цветчета и тревички), но продавачката ме видя и излезе да ми се кара ужаааасно силно :ДДД Почувствах се на 10 год. пак :)
Важното е, че пържолите са факт :D
18.06.14
18:34
чувствам като пенсиониран склерозирал нещастен охлюв.
:D Не се притеснявай,не си само ти ! (dull)
:( Нищо, така поне може да си основем клуб и да си мрънкаме и пием по цял ден :D
18.06.14
18:43
Виж,щом става въпрос за пиене - кога отваряме клуба ? (beer)
19.06.14
20:48
чувствам като пенсиониран склерозирал нещастен охлюв.
Спокойно Атом,
предприела съм мерки и суун уил тейк ю хай !!! Промисед! Зарзавата от мене !
Мнението беше редактирано от Мила на 19.06.14 20:49.
19-22 Юни
Еднообразна беше храна (предимно месо, риба и зеленчуци +1 шоколад Милка круша) и то много - през 2 часа съм гладна.
Откъм физическа активност само разтягане, измотерии, малко разходки сред природата.
Взех си протеин :Д Първата ми кофа, много се радвам... Ще се ползва на заместване на следобедно хранене, че ми идва малко скъпо в бизнес парка да се изхранвам.
23 Юни
3 серии до отказ
Обръщане + тласкане @12
Лицеви опори
Тяга с прави крака @20
Руско извиване @12
Едностранно гребане @12
Планк
Повдигане за прасец @12
Малко преекспонирани снимки от телефона (разходката беше непланирана и не си взех фотоапарата). Имаше милиони пеперуди...
24 Юни
Алармата беше настроена за 6.00ч. - уж да ходя да тичам. Не успях да намеря мотивация и правих 4 серии клекове с пудовката в суперсерия с раменни преси и бицепсово сгъване с гиричките.
Привечер - 3 серии различни ритници с по 3 кг. на глезените, добре се получи.
-> 3 домашни сандвича
-> 2 банана
-> Протеин
-> Сьомга, салата
Ходи ми се на лежерен пикник (с кошница и одеало... и куче корги!). Ама ... няма как :( Ще си сваля на служебния комп Митът за Сизиф на Камю, да допълни чувството за обреченост :Д
25 Юни
Чудесен летен вирус, от еднодневните :) Поне мина бързо, кратко и ясно. Бях толкова отпаднала, че заспах рано и спах много часове, което и помогна да мине бързо де.
26 Юни
Цял ден глад и вечерта - към Пловдив :)
Там вече - котлет на скара, задушени картофи, салатка, биричка, хубав въздух...- въпреки че е задушно, просто е друг въздухът...
27 Юни
Работя от вкъщи в Пловдив за първи път. За щастие нямаше много работа. Не знам дали някой колега (или шеф :Д) чете това, но в обедната почивка пих бира и си купих 2 рокли :) Трябва да има и такива работни дни все пак...
30 набирания в около 5-6 серии (не от пълен вис) и клекове със собствено тегло.
След малко пак път, извън цивилизацията: буря - небуря, до 2-3 часа се надявам да съм се изцапала с кал до ушите и да си разхождам кучето из градината (то е лудо, т.е. броим разходката за около 1000 ккал енергоразход :Д)
28 - 29 Юни
Хубав, активен уикенд.
Домашна храна, път.
30 Юни
40 мин на открито - потичах, ходещи напади, пръсти към лост и стойки на ръце
Като че ли за първи път правя стойка на ръце при такова красиво небе! Беше НЕВЕРОЯТНО!... Вече като видя светло небе с красиви облаци - няма да пропускам да го погледна и от друга гледна точка :)
Вкъщи - тяга с прави крака с двайската, обръщания с 12-ката и планкове (странични)
Храна:
- Солети, 2 домашни палачинки
- Шишчета, бира
- Протеин
- Сега ще готвя грах и ще правя таратор (inlove)
Добавки:
селен, невробекс, вит Е, вит Д
ЮЛИ! По стар стил, днес е Еньовден :)
Първата седмица от месеца беше средно-активна: не ми се тренира с тежести, само със собствено тегло. Имам 3 пъти след работа раздвижвания вкъщи: планкове, стойка на ръце и няколко вида ритници + разтяжки. Идеално ми идват.
Днес включих и малко пудовки за гоблет клек, едностранно гребане и руско извиване + малко по-интензивни стойки на ръце (8 серии от по 20-30 сек. с минимална почивка м/у тях: 5-10 сек.)
В събота малко разходка из Ловешкия край - непланирана и набързо. Другият път - палатки, огън и нещо на скарата :)
Малко снимки от водопадите и Деветашката пещера.
На водопадите беше цирк, народът се бута ... проста работа.
А реално пътеката е еднопосочна, ама ги мързи да я извървят цялата - и тръгват надолу по тесните стълби... Аз ако имах власт, щях да затворя това райско място за всякакви такива хипопотами (giggle) Само за ббтийм щеше да има пропуски :Д
Мнението беше редактирано от Atom на 07.07.14 18:13.
казано от Atom на 07.07.14, 18:12:
Сега да не вземете довечера да замагесвате мЪжете ? :D
Мнението беше редактирано от Петър на 07.07.14 18:16.
Предполагам, че тоя номер със замагесването е само за необвързани... :D
Аз мога само да се надявам на някоя еньовденска китка :Д
казано от Atom на 07.07.14, 18:12:
Това ще създаде известни обърквания сред билкоберачите. ;)
Може би ще е по-добре да посетите и водопадите и пещерата в делничен ден. Ние като ходихме имаше хора, но не беше съвсем пълен цирка, а в пещерата нямаше никой освен нас. :) Невероятно красиви места, особено ако си се пекъл половин ден на басейна, водопадите идват много освежаващо. :) ...а също така и отдалечава тълпите около теб като влезеш да се мокриш под водопада, и да попръскваш вода около себе си. ;)
Марги, следващият път посещението ще е задължително в делничен ден... и то рано-рано сутрин, преди масовката :)
Забравих да пиша храна. Напоследък хапвам доста каквото си сготвя, а ми се ядат само народни манджички :) Днес си правя прясно зеле с домати и магданоз, има и диня.. На обед ядох ориз със спанак. Уют :)
Вчера се прибрах доста късно (поредният ден с 14-15часа извън къщи .. ) и тръгнах да си инсталирам нов рутер, замотах се повече от придвиденото (всичко си инсталирах, но не съобразих че няма интернет генерално заради следобедната буря :Д и се чудих ли чудих що не става).
Та “тренирах” по нощите:
3 серии х3 вида ритници с тежести на глезените
Глутеус мост 3 серии до отказ
3 вида коремни преси - 3 серии до към отказ
Планк
Накрая просто заспивах на планка, така че душ и в леглото...
Днес:
10 кръга до към отказ (макар че честно казано гледах да ми е комфортно)
Гоблет клек @12
Тяга с прави крака @20
Раменни преси @12
Планк
Привечер вероятно пак ще понаправя глутеус ритници с тежест.
Без добавки, щото забравям да ги пия.. Всъщност само по 1 магнерич пия вечер редовно.
Откритие в петък вечер: 2 буркана домашно консервирано свинско по мой вкус: 70 % крехки хрущялчета и 30 % крехко месо.. Ето тива е супер храна (inlove)
казано от Atom на 11.07.14, 21:25:
Откритие в петък вечер: 2 буркана домашно консервирано свинско по мой вкус: 70 % крехки хрущялчета и 30 % крехко месо.. Ето тива е супер храна (inlove)
аааах, откога не съм яла такава вкусотия! А как ми се яде! Я прати по куриер! :D
Иглицева, направо предлагам наживо да ти донеса, какво ще се занимаваме с куриери :) Тъкмо да видя сатурновите пръстени, както говорихме :) :) :)
Събота
Движението беше разходка в планината, вечерта бирички в един приятен бар: най-после намерих местенце в София, на 3 мин от квартирата, което да позапълни празнината, останала в сърцето ми от липсата на Трабанта в Пловдив... :Д
Неделя
Басейн цоп-цоп.
Понеделник
Клек-ден: с пудовките привечер.
От днес съм в турбо-интензивен морски режим (подготовка): спирам бирата (мъчно ми е, но няма как) и ще клякам 4 пъти седмично + малко солариум.
Нещо се чувствам като поничка, и подозирам че е от задържана вода.
Мнението беше редактирано от Atom на 14.07.14 14:43.
казано от Atom на 14.07.14, 14:42:
Иглицева, направо предлагам наживо да ти донеса, какво ще се занимаваме с куриери :) Тъкмо да видя сатурновите пръстени, както говорихме :) :) :)
Не се организирахме вчера, но предстои! Носи месото! От мен пръстените! :D
казано от Atom на 14.07.14, 14:42:
От днес съм в турбо-интензивен морски режим (подготовка): спирам бирата (мъчно ми е, но няма как) и ще клякам 4 пъти седмично + малко солариум.
Нещо се чувствам като поничка, и подозирам че е от задържана вода.
Това значи ли, че вече имате организация за морееее??? (makeup) Виж завистта в очите ми ;(
казано от karfi4ka на 14.07.14, 15:09:
Това значи ли, че вече имате организация за морееее??? (makeup) Виж завистта в очите ми ;(
Ни най-малко :Д Накъдето ни видят очите...
Мнението беше редактирано от Atom на 14.07.14 16:24.
14.07.14
16:25
Така се получават най-хубавите пътешествия :)
Времето за пътешествия пооочти дойде :) Отпуската официално започва от 28ми юли, но извънредно пуснах и 21 и 22 - уж да ходя на палатка с наш’те. Палатката в последствие пропадна, но се озовах в Пловдив за цели 4 дни и ми е добре :) :) :) Вчера 4 часа преходче в планината. Тази сутрин тичах в горичката до Гребната и на самата Гребна... Привечер може пак - зависи от семейните планове, че май ще трябва да помогна с носене на газобетон§плочки.
Утре не знам какво ще правя, но важното е, че няма да съм в офиса седнала цял ден и гледаща сърдито-злобно в монитора :) (sun) (party)
Храната не е много, с биреното ограничение пооочти се справям.
Калинка (h) ...и малко “Аз, “фотографът”” :Д
Мнението беше редактирано от Atom на 20.07.14 18:50.