Ето какво ми попадна сега, ако на някой му се чете за Комбуча
http://examine.com/blog/kombucha/ (от вчера е публикацията)
http://examine.com/supplements/Kombucha/
http://s02.tcuniverse.com/vkmedia_store/2014/06/fWZw8zgWFMjkwV03/sizes/clean/pic_099_clean_790.jpg
изродясЪл на куче
^ второто куче сигурно е женско и затова не гледа :D
—————————-
oчила за избягване на eye contact с горилите в зоол.градина. и в някоя селска дискотека ще са доста полезни:D
Мнението беше редактирано от Pavel D на 19.06.14 12:05.
20.06.14
08:46
Едно старо CD ме върна 10 години назад... (sun) ...ех!
^тая и аз я инсталирах преди няколко месеца да видя дали ще върне старата любов към шутърите... не можа. 10-15 мин и я затварям. явно съм пораснал (whew)
20.06.14
10:28
Пике към Шакира:
- Загубихме мача скъпа..
- Лошо..да ти донеса ли чипса?
- С какво е?
- С Чили..
20.06.14
10:29
При мен е по-скоро сантимент... Serious Sam беше едно от добрите заглавия и една от най-тежките игри преди 10 години. Обстановката, топлото усещане, слънчице, свежи зелени растения, ясно небе със звезди - по онова време нямаше толкова слънчев и приятен за окото шутър. Затова толкова се радвах на това пуцало - просто беше нещо различно от безкрайните подземия, тъмнини и мъгли да останалите игри от този клас. Ще си цъкам по 1-2 нива и ще си я мина отново... не е любов, а чисто забавление и развлечение.
:)
20.06.14
10:56
казано от Кольо Пияндето на 20.06.14, 10:29:
При мен е по-скоро сантимент... Serious Sam беше едно от добрите заглавия и една от най-тежките игри преди 10 години. Обстановката, топлото усещане, слънчице, свежи зелени растения, ясно небе със звезди - по онова време нямаше толкова слънчев и приятен за окото шутър. Затова толкова се радвах на това пуцало - просто беше нещо различно от безкрайните подземия, тъмнини и мъгли да останалите игри от този клас. Ще си цъкам по 1-2 нива и ще си я мина отново... не е любов, а чисто забавление и развлечение.
Много красива игра, с оригинален замисъл. За мен поне е единствената от която съм играл поредни издания (The First Encounter § The Second Encounter + spin-offs). Един от най добрите енджини заедно с Unreal за последните десет години. Аз си оставам фен на UT именно заради концепцията и красивата изработка.
20.06.14
15:45
казано от Кольо Пияндето на 20.06.14, 10:29:
От по-новите игри с подобно (че и по-добро) впечатление можеш да останеш от Far Cry сериите, Crysis 1 и Crysis warhead.Не са особено претенциозни с оглед на машините от последните 2-3 години, а са от най-приятните и разчупени фпс за сингъл плейър.
23.06.14
16:53
Damn it какво е офлянквай?
Какво значи тази думичка:D
23.06.14
19:06
казано от Nicole Martinova на 23.06.14, 16:53:
Damn it какво е офлянквай?
Какво значи тази думичка:D
офлянквам се
мотая се безцелно; не работя, когато всъщност има работа
Стига се офлянква! Сядай да учиш!
направо се видях как взимам видеокасетата (с едногласно немско аудио) под наем от каравана. със списък на филмите правен на ръка :D
01.07.14
11:55
Някой подреждал ли е картите на “4 suits” на Spider Solitaire? Чета сега форуми и създателите казват, че винаги има начин да се подредят правилно, но нещо доста се изнервих. :D Опитах се да създам модел, но при 104 карти нищо не ми се получава. Засега само 1 комплект изкарах (от 25 опита) :D
Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 01.07.14 11:56.
играчи, има ли фенове на английската литература ? и по-конкретно романтизъм. трябва ми сериозна помощ за изпит :D
03.07.14
19:09
От известно време търся информация по нещо, което ме “гложди” - можем ли да променяме ДНК-то си чрез тренировки с тежести? Ако аз съм тренирал цял живот с щанги, жена ми също, след това децата ни също спортуват цял живот и си намират партньори, които също са с атлетични родители и тренират с тежести редовно, това означава ли, че евентуално внуците ми ще бъдат генетично по-атлетични и имунизирани срещу затлъстяване, с по-изразена и лесна за оформяне мускулатура? :D
казано от Севастократор Стрез на 03.07.14, 19:09:
От известно време търся информация по нещо, което ме “гложди” - можем ли да променяме ДНК-то си чрез тренировки с тежести? Ако аз съм тренирал цял живот с щанги, жена ми също, след това децата ни също спортуват цял живот и си намират партньори, които също са с атлетични родители и тренират с тежести редовно, това означава ли, че евентуално внуците ми ще бъдат генетично по-атлетични и имунизирани срещу затлъстяване, с по-изразена и лесна за оформяне мускулатура? :D
В случая говориш за селекция, както при животните :)
Принципът би следвало да е същият :P
Според мен да, но трябва доста поколения да минат. Поне 5-6. Естествено, изказвам мнението си единствено като предположение и нямам научна база, на която да стъпвам.
Мнението беше редактирано от pe6о на 03.07.14 20:27.
03.07.14
22:01
Самата ДНК не, но е възможно спорта да влияе на определени епигенетични маркери, които включват и изключват гените и тези механизми се предават и по-нататък. Дори и да не са спортисти, ако са отгледани спортувайки и хранени добре, определено ще се справят с редица стресови ситуации по-добре от връстниците си. Има една много интересна книга, която е посветена на това - “The Sports Gene: Inside the Science of Extraordinary Athletic Performance” на Дейвид Епщайн. Слагам един абзац по-долу.
A 2012 study by Swedish and Danish researchers showed that when people work out, turn-off signaling methyl molecules are removed—“demethylation”—from certain genes involved in energy metabolism, allowing those genes to switch on. And the extent to which those genes were switched on depended on how hard a person worked out. So training intensity was literally determining how genes were activated. It’s an astonishing finding, given how we normally think of DNA as just a static code. At the same time, it was already well known that something was turning genes up or down during exercise, and to different extents in different people and in response to different training. And the study sheds no light on the quadrillion-dollar question: Can exercise-induced epigenetic patterns be passed down to children or grandchildren, making them better athletes?
In 2007, Paula Radcliffe, the British world record holder in the women’s marathon, had trained through her first pregnancy. She was working at reduced intensity, but she ran right up to the day before she gave birth to her daughter Isla in January. In 2010, Radcliffe was five months pregnant with her second child, son Raphael, when she arrived in New York City for the New York mini 10K. She ran the race just for fun; at just slower than seven-minute mile pace it was a jog for her. Afterward, I spoke with Radcliffe and her husband, Gary Lough, a former sub-four minute miler. I had just started learning about epigenetics, and joked to Radcliffe that perhaps Raphael would get the benefit of her training during pregnancy. “That’s funny,” Radcliffe said, “because the doctors were amazed when my daughter was born because she already had muscle definition. She could already hold her head up on her own. There’s no proof [that the training during pregnancy impacted Isla]. She could’ve just been born that way,”—the offspring of two pro athletes, after all—“But it’s interesting, isn’t it?” As Isla dashed past, Lough added: “I think she has a higher VO2max than I do!”
03.07.14
23:06
По-горе се заговорихте за игри ...
Кое от двете предпочитате- Sony Playstation или Xbox ?
Мнението беше редактирано от Kenny на 03.07.14 23:07.
04.07.14
09:18
Мислех, че само на мен ми се въртят такива мисли в главата. (((; Благодаря на Соломон Кейн за книгата, сега ще се разтършувам да я намеря.
Мнението беше редактирано от Тала-съм на 04.07.14 09:19.
04.07.14
12:19
казано от Тала-съм на 04.07.14, 09:18:
Мислех, че само на мен ми се въртят такива мисли в главата. (((; Благодаря на Соломон Кейн за книгата, сега ще се разтършувам да я намеря.
Ами скоро четох за родовата предразположеност към затлъстяване и почти всеки ден виждаме по улиците дебела мама/татко със своята тлъста челяд, която едно че е захранвана с Макдоналдс и шоколади и второ - крушата не пада по-далеч от дървото и е нормално децата да приличат на родителите си. Та се замислих, щом този негативен вариант е толкова популярен дали не е възможен и обратния, при който децата “наследяват” силните физически показатели на родителите си и е радващо, че има данни за такова нещо.
04.07.14
12:54
Поколението не знам дали ще унаследи предразположеност към атлетизъм... но в контекста на крушата, която спомена, детето ще расте в семейство, водещо активен начин на живот и хранещо се качествено. Съответно - това ще създаде достатъчно предпоставки то да има афинитет към същото. Оставяме настрани предимството едно дете да се храни качествено. Колко дебели деца имат атлетични родители...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.07.14 12:57.
дe да бяха всички полицаи такива
Мнението беше редактирано от Pavel D на 08.07.14 19:27.
11.07.14
13:11
13.07.14
02:50
Интересно ми е дали някой е обикалял пунктовете за вторични суровини в София? Намират ли се пудовки, дъмбели и др.?
Мнението беше редактирано от Петър на 25.07.14 10:54.
25.07.14
16:04
казано от Петър на 25.07.14, 10:42:
Интересно ми е дали някой е обикалял пунктовете за вторични суровини в София? Намират ли се пудовки, дъмбели и др.?
пудовки - не, дъмбели правеняци - да.
25.07.14
16:56
http://www.t-nation.com/training/bodybuilder-goes-crossfit
Интересно, дали някой е побутнал $$$ на Тибодо за тази статия.
25.07.14
19:43
казано от Кристиян Дончев на 25.07.14, 16:56:
http://www.t-nation.com/training/bodybuilder-goes-crossfit
Интересно, дали някой е побутнал $$$ на Тибодо за тази статия.
Той си е на хранилка при Biotest
26.07.14
04:10
“Supersetting the mind and body”
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10534088_593306830781845_1245294635490211461_n.jpg