04.06.14
19:04
За вчера менюто ми е съдържало : обикновени бисквити с тънък слой авокадо и ленено семе , череши , боб , пилешка пържола , маслини , доматена салата , 10 бадема , 15 Био сини боровинки.Вечерята в нас беше с италианска тематика и хапнап едно парче лазаня , 3-4 доматки със риба тон.
За днес
закуска -07:00
сандвич риба тон авокадо и маслини
2ра закуска - череши
обяд 13:00
купичка боб
пилешка пържола
40гр сирене
4 маслинки
следобедна - правих сладоледена торта и се наложи да опитвам често
Вечерята ще - зелева салата , свинска пържола , няколко маслинки.
Тренировка - много лошо “изметнах” една жила на врата при рязко движение , ходих при специалист на масаж , мазане с кремчета , за това не съм писала и в дневника редовно - седенето на компютър ми натоварваше врата още повече и днес съм правила само упражнения за корем.
05.06.14
11:57
Ако някой днес прегреши с храната може спокойно да ме обвини мен , защото.. имам рожден ден!! Най - накрая навърших заветните 17 за които обичам 6 месеца предварително да се представям - казват че това е до 29тa година :D На себе си и на всички ви пожелавам най - вече здраве , успехи и хора , които ви подкрепят!
Тъй като аз отговарям за менюто знам точно какво ще ям
Закуската беше няколко бонбона Линд , Фереро и Рафаело и плодове от платовете , които носих да черпя съучениците.
Обяда ще е пица от моите си с приятели , които обявиха , че без пица живота няма да е същият , ядки и парче от домашната ми торта Орео
Следобедна не вярвам да има.
Вечерята ще е сьомга , филе Елена , гъби но не знам какви , разни зелени салати и домашна питка за здраве!
И като истинска кифла че си прикача дотук снимките от рд-то! :D
№1 - снимка на първото плато заедно със бонбоните
№2 - снимка на подаръка , който получих рано сутрин от човек , който ми е много близък
№2 - букета ми
05.06.14
12:29
Яко ядене на бонбони ще има(giggle) Честит рожден ден и от мен :) Това са най-готините години :) Желая ти да си много упорита в целите и мечтите си ,и когато се спънеш да продължиш по-уверена и по-силна (F)
Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 05.06.14 12:30.
Честит рожден ден!
Наслаждавай се на младостта си и греби с пълни шепи от хубавите неща, които ти предлага! Желая ти здраве, любов, постигнати цели и сбъднати мечти (F)
Мнението беше редактирано от Светлето на 05.06.14 12:49.
05.06.14
22:21
Много ви благодаря , много е приятно да прочетеш нещо към което е добавена и лична нотка , не само обичайното - чрд а ай със здраве :D
Дотук освинването не е пълно :D хапнах си рибката , боднах си и салатките , пиивам си узото :D май ще продължим до късно със празнуването.
Домашната ми торта Орео стана трепач , ама сърце не ми дава да дам толкова нездравословна рецепта :D Сладолед , масло , заквасена сметана и ореота , отгоре с настъргани бадеми. - Първата снимка обяснява всичко :D
Толкова съм се смяла и усмихвала днес , че бузките ме болят :D снимка №2 - цял ден така
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 09.02.15 11:53.
06.06.14
21:49
Благодаря Магии ^^
Преживях и рождения ден , или поне вечерното празненство вчера.Убедих се , че организмът e голямо нещо - до преди 4 месеца трудно изпивах 700мл вода , а сега лееко занижа ли количеството - веднага усещам жажда , пресъхване че даже и леко главоболие.Вчера изпих 70мл узо със ледчета и 2л вода само към него.Ох и бонбони преядох - събраха ми се 13 бонбона :@ - много са ми странни разбиранията - ако примерно имаше Сезони и едно нямаше да изям , подсъзнателно свързвам скъпите подаръчни кутии със добро качество - хайде от всички Линд по едно - хайде с лешници , хоп и черен шоколад , ама и едно бял , ама айде и от класически млечни , айде и 1-2 други , другата простотия 5 рафаело , щото бяха свършили бадемите на масата а мен ми се доядоха :D Но корема ми игра ролята на ограничител - хапна ли маалко повечко , веднага усещам една тежест , та не съм преяждала вчера.За днес:
закуска 07:00 (защото на училището ми не му пука че съм празнувала цяла нощ :D )
чаша прясно мляко
1 зелен чай , 1 мурсалски
15 шам фъстъка
обяд 12:30
пиле - около 150гр от него
ориз със зеленчуци обичайния - по малко от 50гр
следобедна 16:00
малка , ама много малка част , даже не парче от тортата ми орео
вечеря 19:00
пилешко - 150гр
зелева салата
Вода - 2л + няколко чая
Тренировка - крака и корем във фитнеса и въпрос - тъй като тренировката ми беше час след вечерята и сега се прибрах в нас , трябва ли да хапна нещо сега ? Варено яйце , малко риба или.... имаме вкъщи и протеин на Матрикс....
Не че много разбирам, ама май трябва да приемеш някакви белтъчини след тренировка, да. Стига да ти се вписва в калорийните нужди де. Може протеинов шейк с вода, може и белтъци от яйца/риба, само да не е нещо мазно. :)
Мнението беше редактирано от maggie на 07.06.14 11:34.
08.06.14
11:56
казано от magi shagi на 07.06.14, 11:34:
Не че много разбирам, ама май трябва да приемеш някакви белтъчини след тренировка, да. Стига да ти се вписва в калорийните нужди де. Може протеинов шейк с вода, може и белтъци от яйца/риба, само да не е нещо мазно. :)
Ох и мен ми е малко чужда материята , но когато тренировката ми е през деня лесно нагаждам , но вечерта след като са ми минали храненията е леко объркващо.От това което прочетох снощи е важно следтренировъчното хапване , независимо часът , та заложих на сигурното - 1 сварено яйце.
08.06.14
12:18
Менюто за вчера - 07.06
Закуска 10:00 - 100гр жито със кисело мляко
Обяд 12:00 - 1 купичка таратор , пилешко 200гр , 50гр ориз
Междинно(и вечеря) 17:00 - 20:00 - 2 бонбона Линд , 2-3 пилешки бутчета , 2-3 варени малки картофчета , 100гр кисело мляко с 3 лъжици ленено семе , малко салата авокадо , 2 бадемени “ролца” - снимка №1 , нещо като подаръчен комплект - преди хапвах по 3-4 дневно , нещо като традиционна почерпка от Барселона са.
И 1/5 мъфин за проба . Станаха много вкусни - със 2 банана , 3 яйца , 6 с.л овесени трици , малко рожково брашно , няколко лъжици ванилова захар и няколко с.л кисело мляко.Само дето ми бяха свършили формичките и карах на въображение.
08.06.14
22:31
Меню за 08.06
(тренировка)
закуска 10:00
2 бонбенчета Линд , 1 малка зелена ябълка
омлет от 3 яйце със много сирене
7-8-9 маслинки
салата домати със сирене
вечеря 18:20 (след това излизах на кафе)
Микс от орехи , бадеми , червена боровинка - 70гр
1 червена ябълка
дооооста дуди/черници - всеки си им вика както си иска - на английски със сигурност са mulberries - снимка №1
малко филе Елена
Течности - мнооого - над 3л вода , още 2л летен зелен чай със ментови листа вътре , лимон , лайм , греупфрут , лед
Тренировка - крака и корем + кардио накрая - http://www.youtube.com/watch?v=T8Dsbaff7TU това беше за краката - повторих комплекса 2 пъти и не ме държаха краката , принципно пишеше 3.
09.06.14
20:57
Отчитам успех - със включването на повече полезни мазнини в менюто ми и като цяло наблягане на малко повече храна , но полезна успях да нормализирам МЦ - 28ми ден - като по часовник.
Меню за днес 09.06
закуска 07:00
зелен чай
1 ябълка
150гр дуди/черници
10 годжи бери
обяд 13/00
2 домашни телешки билкови “кюфтета” на скара
голяма купа зелева салата
следобедна 15/00
1 купичка Пробиотик със ръжени ядки
вечеря 20/00
домашна лазаня - 1 парче не повече от 200гр
Течности - 2л вода , 2 зелени чая
Тренировка - не , само 30мин йога
10.06.14
22:17
Има дни в които даже и моето “здравословно хранене” ми тежи - днес определено не беше така!Не помня от колко време не ми е било така вкусно всичко и колко съм благодарна че си направих дневник , че минаха месеци а ден за ден става по - лесно всичко Меню за днес - 10.06
половин купичка кисело мляко Пробиотик със 1с.л овесени трици , 10 годжи берита , 20 дуди , 1 орех
2ра закуска 10:35 - 1 средна лъжичка фъстъчено масло
обяд 12/45
170гр пилешки гърди на тиган
голяма зелева салата
следобедна 17:00
салата от: 1 морков , 2 кайсии , 15 дуди , 2 орехчета , 10 бадема - стана страхотна като вкус! - снимка №1
вечеря 21:00
120гр треска
около 30 крутона от питка със лимец , направени на тиган със кокосово масло и няколко капчици соев сос
най - вкусната салата от - червено цвекло , моркови , кедрови ядкии (nlove5) снимка №2 - освен червено друго не се вижда де
Течности - вода 3л , 300мл зелен чай
Тренировка - клекове , лицеви , вариации на коремни преси , към 7 вечерта стабилно тичане - бързо - бавно.
На връщане от кроса видях едно щъркелче , сега мoжИ ли да си сваля мартеницата :D :D :D
11.06.14
22:48
Меню за 11.06
зелен чай
1 кайсия
30тина черешки
10 бадема
3 средни лъжички овесени ядки със кисело мляко - снимка №1
пилешки гърди на тиган - 150гр
половинката на разрязана тиквичка със извара , сирене и някакви семенца
1/2 зелева салата
следобедно 15/00
100гр овесени ядки със 2 ореха и кисело мляко
1 купа със черешки
зеле на фурна със свински врат/май - не съм го правила аз/ - хапнах доста мръвчици , много крехко беше месото
другата половинка на тиквичката
салата червено цвекло със моркови и 2-3 орехчета
тренировка
след тренировката - доза протеин ванилов на Матрикс разтворен във вода
Течности - много - 3,200 вода , 500мл зелен чай , 2 чаши прясно мляко на Мегле
Тренировка - 20 мин. стречинг и разгрявка , после предимно упражнения за седалището , няколко за крака - отне ми поне час , после завърших със интервално тичане от които 4мин са ми спринтовете , общо 26мин.
*** забавна случка - тичам в училищния двор до вкъщи , със слушалки и по едно време музиката спря , а телефона ми захванат и не ми се спираше , по това време 2 наборки седнаха с кафето и цигарите на столчетата и като почна едно обсъждане :D предумаха ме хубаво , мислят горките че като съм със слушалки не се чува нищо , а на последната обиколка само се обърнах, усмихнах и им казах следващия път мааалко по тихо , ще ме разконцентрират :D
12.06.14
20:24
Отчет за днес - 12.06 - деня прекарах на София предимно - ежегодишна консултация с ендокринолог , после моткане по центъра , разходки из Парадайса и най - накрая изгледах Maleficent - свежо филмче , най - вече на кино , само дето аз бях най - голяма в залата май :D само малки дечица имаше.
100гр овесени ядки със кисело мляко , орех , канела , кокосови стърготини
по - късно едно чисто кафе Лаваца
снимка № 1 - маки
следобедна 15:00
обрах боровинките на тортата - снимка №2
един млечен шейк със киви
вечеря 19:30
омлет 3 яйца със много сирене
зелева салата
Течности - 2л вода , кафето и шейка
Тренировка - цял ден в разход , по - късно ще отида да тичам или ходене по стълби
14.06.14
12:08
Добро утро за тези които са стояли до към 4-5 на дискотека де :D Пиша менюто си за вчера Петък 13
овесени ядки с кисело мляко , канела , орех , бадем
обяд 12:00
пица от моята си - тънко тесто , маслини , доматен сос , шунка или колбас Тандем и малко кашкавал отгоре - 3 средни парченца
някъде следобед - 100гр череши , 1 кайсия
ранна вечеря 18:30
зелева салата
1 варено яйце
късна вечеря (ресторант)
1 пъстърва на скара със лимонена вода (всичката си я изядох :D )
250мл или 3 малки чашки бяло вино
ии към 2-3 през нощта 2 хапки торта , която не харесах
Течности - 3-4л вода , фреш от червено цвекло , бяло вино.
Тренировка - 20мин разтягане сутринта , танци вечерта
Последното празненство от рождения ми ден - не “мирясвам” докато не съм почерпила всички и излязла със всички :D Ресторантчето беше страхотно - малко , със водопадче , ливада , някакси спокойна атмосфера.И нещо в кръга на шегата - трима човека носехме фотоапарати , два от които бяха професионални - на ВСИЧКИ батерията ми падна след първата снимка :D поне намерихме по - късно батерии да си направим поне 1 снимка за спомен - сега ги чакам.Ето и една от мен.
15.06.14
09:26
Отчет за вчера 14.06 - вчерашния ден прекарахме на Вършец , след малко си тръгваме че всеки си има задачки.
закуска 11:00
1 праскова
2 бисквити най - обикновени със тънък слой авокадо и ленено семе отгоре
обяд-следобедно 14:00
свинска вратна пържола на скара
няколко маслини
тренировка
след нея - някъде към 17:00
половин банан
няколко парченца пилешко филе
вечеря 20:00
няколко шам фъстъка , бадема , гроздови зърна
салата снежанка малко
4-5 маслини
100гр краве сирене
100гр сьомга
Вода - 2л + 1л зелен чай лятна формула
Тренировка - уникална!! първо че цял ден сме по разходки , после 1 час тенис на корт , официалната тренировка продължи сигурно 2-3 часа - в хотела имаше курс по йога за съвсем начинаещи и се присъединих - много приятно лесно , разтяжките добре ми дойдоха - инструкторката ми каза , че се движа с грация на балерина (giggle) след хубавата разгрявка -
тяга с прави крака 3х12 със дъмбелчета от 10кг общо
клек тип плие - с разкрачени встрани краката - 3х15 със 3 кг , после с 10
бедрено сгъване със швейцарска топка - много бройки
глутеус мост - от всякакви позиции 3х25
скачано на кутия , после около нея , после странично - много пъти
3х10 лицеви
http://www.youtube.com/watch?v=ICHcmO_qqik - упражнението на 04:05 - one leg squat - 6x25
Нещо извън темата - тъй като английския ни е изключително нужен в днешно време , ако искате да си подобрите разговорния горещо препоръчвам филма Хамелеонът / The Pretender - стар е , от 1996 , тематиката е интересна и на английски е пълен със сарказми , закачки , конкретни изрази и като цяло много интеригентен филм - 4 сезончета + 2 финални епизода.Гледала съм го 3 пъти през живота си - всеки път научавам по нещо ново (nlove9) + страхотни актьори
Така се случи че снощи вечерта вместо да си направим разходка или да постоим в ресторанта хванахме предпоследния епизод по бтв екшън , радост семейна - стояхме до 12 всички - всеки знаеше финала и какво се случва нататък , аз даже и реплики можех да цитирам , ама беше толкова мило - като в доброто старо време , само бях по - малка де. - Та определено ако някой има желание може да му хвърли оче :D
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 15.06.14 11:53.
15.06.14
11:52
(tmi)
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 15.06.14 11:53.
15.06.14
11:52
(nok)
15.06.14
20:52
Днес е деня на бащата - честито на всички татковци , аз вече поздравих моя - със малко подаръче , направен от мен обяд и разбира се за пълнеж най - милата честитка във фейса със колажче - което ще кача и тук - в нашето семейство е 100% вярна максимата че връзката между баща-дъщеря е много по - силна.
Менюто днес
закуска 08:30
2 обикновени бисквити със тънък слой авокадо и ленено семе
тренировка
обяд 12:00 - много
1 и половина свинска вратна пържола на скара
лук на скара - 2 шайби
салата със домат , краставица , гъби , прясна чушка - 1/3 от купата - снимка №1
следобедно 16:00
салатка от - 20 дуди , 1 орехче , 10тина бадема , 10тина шамфъстъка , много кокосови стърготини и 1 кайсия снимка №2
вечеря 19:00 - след днешното преяждане с мръвки реших вечерята да е от млечни продукти - много добре ми понасят , ако са качествени де
5 резена краве сирене със дебел слой авокадо
3 малки парченца кашкавал
1 маслинка
малко домашна салата снежанка - само със цедено мляко , краставица и маалко чесън на прах
Течности - вода около 3л , 700мл зелен чай лятна формула
Тренировка - за крака и корем - 20 мин интервално тичане по стълби ,
последвано от launches(не знам как се казва на български)4х20
напади със гирички , ходещи напади , обратни , пружиниране
вариация на отскок по столби - сменяш крака много бързо и след няколко серии оставаш без дъх
имаше и други , за корема стандартни - вариации на коремни преси , ankle touch 2x20 , лицеви 3х12 , планкове странички и обикновени със изнасяне на ръка , наклони встрани.
Имаше и още и не ги описвам хронологично , знам само , че след тренировка изядох колкото баща ми.
И някакси усещам , че леко и плавно преминах към лека версия на НВД , каних се да ям хляб , ми не ми се яде , същото и с ориза , картофи , само плодовете - ама и те не са много като брой.
посланието към колажа - Честитя деня на бащата на най - добрия , най - грижовен , всеотдаен , отговорен и прекрасен тати!!!Благодаря му за всичко на което ме е научил , за търпението което проявява към мен и за безграничната любов каквато само един баща може да даде!
17.06.14
22:47
Отчет за вчера - училище , по 3-4 теста на ден , проекти , простотии + вкъщи се разрази словесна трета световна.Защото колко и добре да му върви режима на човек , ще се намерят няколко “доброжелатели” които да “светнат” родителите ми че не ям , тръгнала съм по сигурен път към анорексията , ЗАПОЧВАЛО се с неядене на хляб - най важната градивна частица - техни думи.
И в резултат - двама увикани фалшиво загрижени от моя страна и не си разговарям с никой от домакинството - по коя логика човек се влияе ог казаното на случаен човек повече от това което вижда с очите си ?!
За вчера
Закуска 07:00 - 3 обикновени бисквити с авокадо и ленено семе , 1 нектарина , 10тина бадема
Обяд 12:00 - омлет с 3 яйца и много сирене , салата червено цвекло , морков
следобедно - 3 редички черен Линдор (при нас времето се колебае със по 15-17градуса , кръвното ми също падна много + главоболие)
вечеря 19:30 - готвен грах , салата зелева , пилешки гърди на тиган 120гр
Течности - вода 2л + зелен чай 700мл + кафе
Тренировка - не
Днес 17.06
1 нектарина , 30-40 дуди , половин банан (никога повече само плодове! :D )
телешки кюфтета - 2 бр
салата от домати , чушки , краставица , гъби - 1/3 от купата
следобедна 15:00 - сандвич от 1 малка филийка типов хляб , домашна млечна маионеза , пилешко филе
малко готвен грах
3 кръгчета син домат (оказвали благоприятно влияние на жлъчката)
4 дебели парченца пилешко филе
Течности - 2л вода + 2 зелени чая + 1 ментов
Тренировка - същата като тази по - горе за дупе + 30мин ходене по стълби
казано от Сия Емилова на 17.06.14, 22:47:
........ вкъщи се разрази словесна трета световна.Защото колко и добре да му върви режима на човек , ще се намерят няколко “доброжелатели” които да “светнат” родителите ми че не ям , тръгнала съм по сигурен път към анорексията .....
Това е много неприятен момент! Преминала съм през подобна борба да отворя очите на майка ми... Беше много трудно, но с много търпение и демонстриране от моя страна я накарах да види наистина, че аз съм права и че правя нещо положително за себе си! (sun) И другото много важно е да накараш родителите си да почетат малко качествена литература по тези въпроси, защото може би в момента разполагат с някакви частични информации, дочути от споменатите от теб “доброжелатели” и от “любимите ми” женски предавания, които само ги шашкат... Трудно е да промениш убежденията на човек, но не е невъзможно! Повярвай ми при майка ми падна голямо четене... Чете → наблюдава ме → чете → наблюдава ме... И така ;)
Въоръжи се с търпение! Успех (sun)
18.06.14
15:42
казано от Sunny S. на 18.06.14, 11:29:
казано от Сия Емилова на 17.06.14, 22:47:
........ вкъщи се разрази словесна трета световна.Защото колко и добре да му върви режима на човек , ще се намерят няколко “доброжелатели” които да “светнат” родителите ми че не ям , тръгнала съм по сигурен път към анорексията .....
Това е много неприятен момент! Преминала съм през подобна борба да отворя очите на майка ми... Беше много трудно, но с много търпение и демонстриране от моя страна я накарах да види наистина, че аз съм права и че правя нещо положително за себе си! (sun) И другото много важно е да накараш родителите си да почетат малко качествена литература по тези въпроси, защото може би в момента разполагат с някакви частични информации, дочути от споменатите от теб “доброжелатели” и от “любимите ми” женски предавания, които само ги шашкат... Трудно е да промениш убежденията на човек, но не е невъзможно! Повярвай ми при майка ми падна голямо четене... Чете → наблюдава ме → чете → наблюдава ме... И така ;)
Въоръжи се с търпение! Успех (sun)
Благодаря за подкрепата (sun) много добре ми дойде.
Проблема ми идва частично от това , че поне баща ми е информиран , за толкова месеци никой нищо не ми и казал - сега като гръм от ясно небе.Просто толкова отвратително не съм се чувствала - БУКВАЛНО хората говореха за мен така , все едно не бях в стаята и пробвам ли се да кажа нещо , не се получава.
Аз им казах да седнат - кеф им книги , интернет , ако искат и при диетолог да отидат - с КАКВО е толкова незаменим хляба - аз компромисен вариант не правя - не обичам , не ям.То те са ме научили така - да хапвам каквото ми се яде , да не се насилвам с нищо и тн.
18.06.14
19:07
За днес 18.06
Ранна закуска 05:30 - 1/2 филия типов хляб със мед
тренировка
Закуска 07:00 2 бъркани яйца със сирене и масло
Обяд 12:30 - 100гр сирене намазано със 2/3 авокадо , 50гр хубав(акцентирам!) кашкавал , 2 маслини
Вечеря 18:20 - 1/3 консерва риба тон в собствен сос , 3 парченца 4х4см суров сладкиш - предимно орехи , черен шоколад , кокос , малко овесени ядки
Течности - 2л вода , 2 зелени чая
Тренировка - тичане - къде бързо , къде бавно , къде кучето което разхождах му идваше музата на прави спринтове към преминаващите - за час и половина останах без дъх :D
*казват , че с години човек помъдрява - имало истина в това бе :D тази година вместо много ненужни парцалки , събрах всичките пари от рд-то и си купих едно класическо черно сако на Юнона - на снимката (giggle) и поръчах едни оригинални , със еди-какво си стъкло очила тип авиатор на Рей-бан
19.06.14
21:04
Много е яко да е 19 юни и още да се носиш със зимните апрески... :@
Днес се обади жлъчката или по - точно само едно такова чувство , че някой ти е запалил хранопровода.
закуска 08:30
2/3 кисело мляко Прибиотик със 30-40 черници
обяд 12:20
“винен кебап” без вино и със вратни пържоли , гъби , сос , чушка - хапнах 3 големи мръвки и всички гъбки
2/3 зелева салата
40гр сирене
следобедно 15:00
200гр череши , 20тина сурови бадема
вечеря 19:30
2/3 консерва риба тон в собствен сос
салата червено цвекло със моркови и орех - 1/3
2 картофени кюфтета (разбъркват се варени картофи , краве сирене , чубрица , кимион , брашно от овесени ядки)
Течности - малко - 1,500 вода , зелен чай +ментов
Тренировка - не
20.06.14
20:17
Отчет за днес 20.02 - *преди две години на същата дата държах матура по английски , все едно беше вчера (wasntme) мноого бързо се минава това време..
2 оризовки - ( мини )намазани със авокадо и ленено семе
домашна питка - ( представете си половин филия ) със домашна млечна майонеза и пилешко филе
от “винения кебап” 3 големи мръвчици , много гъби
салата от зеле
1 картофено кюфте
200гр вишни
70гр пилешко филе
100гр ориз със моркови , грах , гъби , соев сос
Течности - малко . 1л вода , зелен чай - 2, ментов
Тренировка - във фитнеса , 20мин разгрявки
плие клек(или сумо - всеки му вика както си иска) 2х17
клек(не са машина , не че има де :D) 1x17@5kg , 2х15@10kg , 1х8@15kg
лег преса 1х15(без тежест) 1х12@10kg
4x17 lunches , ходещи напади с гирички от 3кг
*упражненията в НЕхронологичен ред + до преди няколко часа едно момиченце на 4 ме влачи - буквално влачи половин час по улицата и обратно несметни пъти :D
21.06.14
19:05
Много ползотворен ден (sun) който прекарах на село , най - накрая се запознах с технологиите на семейната фирма , разрязах първия си камък на голямата машина даже(giggle) , отиграх си с малките кученца и си отлежах на прясно окосената тревица , пиейки направената от мен разхлаждаща напитка - Та , храната :
закуска 10:00
1 малка купичка “млечница” - домашно прясно мляко със малко ориз и канела , тайната съставка - чипка сол
1 шепа малини
няколко бобчета
пиле Жулиен - соса се прави от сметана и гъби , без топено сирене и с домашни кисели краставички - 1 чинийка с много мръвки
половин домат малък
1/3 купичка кисело мляко със ленено семе , чиа , мака (сложих от всички налични семена по много)
1 малко парче орехов сладкиш (имаме си в задния двор орех и предимно орехи , яйца , к. мляко и бакпулвер слагат)
напитка със Нескафе Cool , прясно мляко , лед , малко брашно от рожков , щипка кафе Давидоф
Тренировката ще е след 10мин , само да пристигне другарчето и да ми покаже упражнения за ръце.Вечерята и тренировката ще е споделя в друг пост
снимка 1 - млечницата
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 21.06.14 19:05.
21.06.14
23:03
Към горния пост:
тренировка ръце , горна част като цяло :
придърпване на скрипец - пред гърди , широк хват , тесен , нещо като среден - 4х13@10,20,20,20
придърпване на долен скрипец 2х12@10,15
наклони встрани с дъмбелчета 5кг - много пъти
лицеви 4х7,7,9,7 пъти
набирания на лост , но нямаше кой да ми брои , аз се разконцентрирам ако правя и двете - няколко пъти по 5-6-7 сигурно
* нещо което докато третирах лека атлетика можех по 10 бройки - набираш се на лоста - чин ъп , задържаш в тази поза , дигаш долната част на тялото изправена напред и завърташ веднъж наляво , веднъж надясно - сега направих 2 бройки и останах без дъх.
И 17мин интервално кардио на пътечката.
45мин след тренировката - омлет от 3 яйца със много сирене
Течности - 2л вода + 2 зелени чая + 1 мента + 1 домашно нескафе
* малкото кученце е женско и гадинката при разходката из градината обра най - нагло всичките малини и се опита да се качи при палачинките - тъй като си нямаше име го кръстих Ая - много е звучно (sun)
Ая , ако четеш това , в твоя чест е (giggle)
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 21.06.14 23:09.
22.06.14
12:54
казано от Сия Емилова на 21.06.14, 23:03:
* малкото кученце е женско и гадинката при разходката из градината обра най - нагло всичките малини и се опита да се качи при палачинките - тъй като си нямаше име го кръстих Ая - много е звучно (sun)
Ая , ако четеш това , в твоя чест е (giggle)
хихи значии съм кръстница (sun) трогната съм :) Един ден като имам момиченце ще се казва така 8-)
22.06.14
21:14
казано от Ая Палачинкова на 22.06.14, 12:54:
казано от Сия Емилова на 21.06.14, 23:03:
Ая , ако четеш това , в твоя чест е (giggle)хихи значии съм кръстница (sun) трогната съм :) Един ден като имам момиченце ще се казва така 8-)
само да е е толкова буйствено като моето диване :D цял ден не се спря да прави пакости , ама като те погледне с тези очички...
22.06.14
21:45
Ако чуя още някой днес да ми обяснява за поредната гладна диета , как имал само 10 дни до морето и трябвало да отслабне ама спешно ще се гръмна! Само около мен ли е така ? писна ми и ми надуха главата и ако утре продължат ще им натикам по една оризовка в устата...... диета на 5 бразилски ореха на ден , диета със един хамбургер сутрин и после наливане с кафе цял ден , прасковена диета , някой спомена и нещо с оцет.....
Отчет за днес 22.06 - реших че вчера съм се “пооляла” със всевъзможни напитки и храни , които по принцип не консумирам и детокс диетата ми за днес - ниско въглехидратна (wasntme) - като по учебник днес , така си мисля де.
Като за начало , закуска нямаше , просто я проспах.Станах в 11 , докато си направя чая , разсъня и вече стана време за обяд:
обяд 11/45
200гр бяло пилешко месо
1/2 зелева салата
2 маслинки
следобедно 16/00
40гр суров микс от бадеми , 2 бразилски ореха , кашу , обикн. орехи
200гр бяло пилешко месо
салата от домат , половин краставица , 1 прясна чушка със ленено масло
Течности - 3л вода , 300мл зелен чай
Тренировка - 1 час йога , HIIT тичане по стълби , разтяжки
Гледам хората си пишат кой какви добавки, витамини приема , хайде и аз Омега комплекс за жени - Био , по 15мл/ден , по една супена лъжица зехтин/ленено масло като превенция за жлъчката , витамини от групата B - френски са ,доволна съм , сок от нони (1 месец пия , 2-3 почивам)
*корема добре си оформя - според мен има още мноого какво да се желае , а пък приятелките казаха че нямам право да се оплаквам , утре ще помоля някой да ми снима гърба , там има някакъв напредък също.[/color]
23.06.14
19:56
*преди 3 месеца се регистрирах в сайта и направих дневник ^ , може би точно на него дължа резултатите си в момента , все пак си поел ангажимент към себе , че и към тези които са ти помогнали.
закуска 08:00- снимка №2
2 ореха*
портокал , киви ,20тина черешки
обяд 12:00 снимка №1
печена тиквичка със сирене , малко чесън*
пилешко - това което е на снимката + още толкова
малко домашна питка с брашно от лимец - равнява се на половин филия
200гр вишни*
от днешните тиквички - 1
2 варени яйца
салата от *домат краставица* чушка* и ленено масло щото “зеле и цвекло можеш да ядеш целогодишно , моооля те изяж и тази , сега им е сезона”
2 маслинки
Течности - 2л вода, 600мл зелен чай
Тренировка - разгрявка 10мин колело , комплекса за крака от по - горе.
Прави ми се и кардио по стълбите , много успокояващо ми действа , нареждам си мислите и плановете идеално през това време , ама се крия от един проклет съсед студент..... който само ме кани на кафе.. а мен ми свършиха извиненията.... мъкаа :D
*вижда му се края на училището , моя милост ще завърши с една проклета петица... и всичко друго отличен (giggle) . мисля сутрин да правя йога и общо взето да си намеря хоби... или 5 :D
нещата които са домашни или домашно сготвени ще ги отбелязвам с * да видите каква еко храна ям :D 8-)
Едит - направих си ходене по стълбите с леки прекъсвания и хапване преди малко , защото ме стържеше такъв глад , че нямаше да изкарам до сутринта - та : 50гр кашкавал , ако не се лъжа на марка Български йогурт Ямбол.Толкова късно не ми се рискува с яйце , протеина на прах не мога да го намеря и това според мен беше най . малкото зло.
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 23.06.14 23:02.
23.06.14
23:31
Таа включвам се аз към сегашната мода : днес ми съобщиха че на 15ти юли съм поканена на море.... И добре и зле.Зле , защото се бях зарекла на бг черноморието да не стъпвам повече и си го спазвах.Горе долу имам 3 седмици за постигане на максимално добре оформено тяло за лятото. Дотук добре - а имам ли реален шанс да го постигна ?
Мислих , мислих - родителите ще имат много здраве от мен - спирам хляба , картофите , ориза , обикновените бисквити - ще пробвам нещо като ВМ -НВД с повечко месо , извара , яйца , салати , сурови ядки , авокадо , мааалко по - малко плодове , не мисля да спирам варивата.
Никога не съм била на подобен режим ,или поне не целенасочено.Включвам и тичане - утре е откриването на тотално обновения училищен двор , който е на 50м от вкъщи - нямам извинение :D И отскачане до съседния град на фитнес.
* училищния двор снимам от прозореца ми - сега разчертават линиите за бягане
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 23.06.14 23:31.
23.06.14
23:43
Според мен изглеждаш много добре и няма смисъл да се мъчиш с режими и т.н само заради някакво море ... (F)
23.06.14
23:51
казано от Ая Палачинкова на 23.06.14, 23:43:
Според мен изглеждаш много добре и няма смисъл да се мъчиш с режими и т.н само заради някакво море ... (F)
Thank youu (blush) Охх пуста му женска суета - или по - точно бившо гадже :D Имам голямо желание да му натрия носа - една хубава фигура и нов цвят на косата ми изглеждат супер подходящи.Но нямам намерение да си превърна ваканцията в мъчение заради това.
По изчистена храна и стабилни тренировки (F)
23.06.14
23:58
хаха не е истина на какво сме способни заради момче (giggle) Иначе само новия цвят ще окаже голяма промяна и ще е достатъчен :) Иии винаги с усмивка :)
24.06.14
13:38
Наминавам да съобщя че официално приключих!!! Без повече изпитвания , оформяне на оценки и учителки с претенции.
Официално съм лятна ваканция (rock)
И оценете иронията - господина по фвс реши да ми тресне петица , и той не знае защо - нормативи не сме покривали , защото навсякъде тече ремонтна дейност - абе здраве да е.
Днес ни беше представянето на проекта за регионално развитие - получих подаръци един куп с книги със забележителности , пликчета храна (крайно нужни , държаха ни толкова много време без опция да излезем да си купим нещо)
24.06.14
20:23
Много проклет ден - до обед - топло и задушно , следобед ни отнесе вятър и проливен дъжд. Храната:
50гр овесени ядки в кисело мляко и канела
“обяд” - 12:00
75гр сладолед ванилия Фамилия (от кроасаните 7days , луканки , сокчета флорина и опаковани в целофан сандвичи това беше най - малкото зло - така си мисля де)
1 бразилски орех , 2 обикновени
1 варено яйце
120гр (сурово тегло) пилешки гърди на тиган
2 мини телешки билкови кюфтета
1 варено яйце
салата домат , краставица , прясна чушка
Извод - като не ям като хората първата половина на деня умирам от глад през втората - и то глад за месо , яйца...
Течности - 2,500л вода + 2 зелени чая
Тренировка - ако има ще я опиша после.
25.06.14
22:45
Мило дневниче , защо вали и спира през 5мин ? Храната:
Закуска 09:00 - 2 бразилски ореха , 10тина бадема ,1 киви
Междинно 11:00 - 7-8 шам фъстъка , 5 бадема
Обяд 12:30 - 2 черпака леща , 40гр пъстърма , половин домат
Следобедна 16:00 - 30гр лешници
тренировка - след нея доволно изпит зелен чай
Вечеря час ? - омлет от 3 яйца със много сирене , 2 маслини
Течности - 2,500л вода + 2 зелени чая
Тренировка - на новия терен - просто нямаше как не не го пробвам :D - тичане - 1 обиколка е 300м , 50м правя спринт с максимална скорост , 250м пеша - това повторих 8пъти. След това серия от:
20 ходещи напада
15 планински катерач
20 launches
7 лицеви
нещо като изкачване по стълби - ножица или не знам как се казва
Този комплекс повтарях докато ми се разтреперяха краката - много добра тренировка (sun)
След това едно хубаво напарване под душа и съвет към дамите за мека кожа през лятото - масло от авокадо след душа - прави чудеса с кожата и имам чувството че заради тази процедура се разминах със стриите.
Родителите ме изоставиха най - нагло сама вкъщи. Ако някой ме беше видял как обръщам омлета щеше да получи инфаркт (blush). Казаха ми ако искам да си покана гости , да излезем на терасата , да гледаме филм - е да , ама моя милост е без социален живот , защото познай - на приятелките ми гаджетата не ги пускат?! (dull) Сега си седя самичка , надула съм си Iron Maiden и след малко си пускам на големия телевизор любим епизод на Хамелеона със изстуден мурсалски чай - идилия (giggle)
снимка 1 - дъга номер n-ти днес
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 25.06.14 22:46.
26.06.14
18:55
Отчет за днес - 26.06
Закуска 07:00 - 2 бразилски ореха (иначе спах до 11 , ама пустия ми “биологичен” часовник ме събуди за хапване)
тренировка
Обяд 12:00 - омлет от 3 яйца със много краве сирене , 2 черпака леща , 3 маслинки
Междинно 15:00 - 10тина лешника , 10тина бадема
Вечерята 19:00 (евентуално) протеинова “пица” - това родителите го измайсториха - има несметен брой яйца , извара , нещо ленено , домашен доматен сос , разните му там зеленчуци , маслини, гъби приготвили са да го поръсят със запаса ми от чиа семена - чакам го вече 30мин да се изпече - дотук ми прилича на кръстоска между лазаня , огретен , бъркани яйца
Течности - 2л вода , 2 зелени чая(аз не ги правя концентрирани - 1 фълтър в 500мл вода) 2 глътки от прословутата обновена Леденика на родния град - същата горчива смрад - нова опаковка (dull)
Тренировка - пак на игрището - обиколки спринт и бързо ходене , набиране на лостовете - един комплекс за корема който аз си доизмислих упражненията да са една идея по - сложни - серията - това доста пъти - 30сек упражнения , 1- почивка
1. повдигане на крака от лег , усукване нагоре тип драконов флаг , задържане , плавно отпускане
2. в позиция глутеус мост задържаш , в ръцете гири/дъмбели и правиш туистове наляво и надясно
3. лицеви опори - рекорд - цели 14
Също съм клекнала над 200 пъти по мои сметки докато си подреждах 2та гардероба.
снимка №1 - имам си едно кило разпределени в бурканчета ядки микс от бразилски орех , лешници , бадеми - и искам да го изям всичкото ;( ама гледам по малко , че са голям подмолен камък ядките.
Много ми е интересно как постъпвате на фирмени тържества , купони , събирания с предварително уговорен “куверт” - менюто ми за завършването утре е - овчарска салата , картофено пюре , пилешка пържола , 2 води , десерт - палачинки със сметана - няма за изям и половината (wasntme)