12.07.12
16:50
Здравейте на всички.Имам въпрос относно Краве маслото,и дали да го включа в хранителният ми режим,който е ВМ-НВД.Целта ми е да запазя сегашните си кг,и същевременно да смъкна малко мазно ,която остана в долната част на корема.Моля за вашето мнение.
12.07.12
17:44
Да, даже е препоръчително.
12.07.12
22:06
Според теб има ли разумен начин да се прецени дали 30 g масло са ОК в твоя случай?
Здравей.Дневното ми меню включва:600-700 грама свинско,0рехи или бадеми по 100 грама+3ехтин на всяка салата,И средно 8 яйца цели дневно.Работя тежък физ труд+това че тренирам всеки ден.Смятам че мазнините сами малко.Поради тази пречина добавям краве маслото или ако има друга алтернатива на него,моля сподели.Смятам,че точно от толкова имам нужда.Килограмите ми са :76 23години
Прекаляваш малко с протеина според мен :Д можеш освен масло и заквасена сметана да вкараш.
Значи протеина гледам да ми е 2.5-2.7 гр/кг.Както споменах,въглехидратити съм ги изключил почти,може да се каже че са под 1гр/кг или около 1.Протеина мисля, е ок.Въпроса общо взето ми е за мазнините мисля че те са малко.Целта ми е натози етап да запазя тези кг,и да сваля 1-2% мазно
13.07.12
10:55
Относно грамажа на маслото не може да ти се даде точен отговор, след като не знаем какво ядеш на всеки ден и съответно как ти се получава разпределението на макронутриентите. Въпреки всичко 30 гр. е прекалено малко.
За мен 700 грама месо на ден е безумие за човек тежащ 76 килограма. Прочети тази тема от край до край и ще разбереш защо:
http://www.bb-team.org/articles/4249_protein-chast-parva
Нуждите от протеин не се смятат гр/кг, а гр/кг АКТИВНО ТЕГЛО
Сланината е друг източник на полезни мазнини, който можеш да добавиш в менюто си.
13.07.12
12:31
Включвай всякакви мазнини, които не са преработени (хидрогенирани). :)
Да мерси за линка,наистина добра статия.Но предпочитам да се доверя на тялото си което познавам добре.Пробвал съм с по малко протеин,просто немога да се възтановя качествено.Както казах тренирам 7 дни.Протеинови пудри не взивам,набавям целия от храната.Това за активното тегло е полезно,мерси за което
15.07.12
15:29
Всякакви мазнини твърди на стайна температура са изключително вредни и ненужни.
15.07.12
17:17
казано от liveactive activlive на 15.07.12, 15:29:
Ко?
Кои са тези мазнини,и защо мислиш така?
Той като е с отпушени артерии, затова наместо мозък има мастна тъкан!
Мнението беше редактирано от Петър на 15.07.12 17:51.
Имам един въпрос. Опасна ли е за здравето в дългосрочен план тази диета(ВМ-НВД).Кви артерии,кви 5 лева :-|.
ВМ-НВД е добра най-вече в дългосрочен план... като начин на живот по-скоро.
17.07.12
14:22
Хех нищо няма да кажа за кръвоносните съдове, нито, че ще се запушат нито, че ще се счупят :) Говорех като цяло за твърдите мазнини на стайна температура, най-вече маргарина. Кравето масло съдържа 62% наситени и 29% мононенаситени мазнини, но това е в чист вид, в това което се продава 45% дори повече е вода, сам си вади изводи. В сравнение с другите животински мазнини кравето масло е полезно и нужно, особено на подрастващите и все пак в нетолкова големи количества, но не му пренасяй златни качества. Само не ми казвай че има, витамини от групата на мастноразтворимите, то че е вярно-вярно е, ама тея витамини не са само там.
Тоя дето го ям аз пише,8% вода.Кво да кажа,то всичко е навързано,но като цяло смята, че ми е в плюс в диетата към момента.Маргарин не ям
18.07.12
01:15
към това трябва да се включат ядките задължително,а рафинираното олио става полезно
18.07.12
04:56
казано от Teen Power на 18.07.12, 01:15:
към това трябва да се включат ядките задължително,а рафинираното олио става полезно
Все ще се намери някой, който се е направил, че не е разбрал. Няма смисъл да намесваш олиото нито салатения зехтин, който всъщност само е с аромат на зехтин. Говорим за съвсем друг вид мазнини. Колкото до процентите на кравето масло, не се лъжи пак не е както трябва, въпреки че по стандарт трябва да е най-много 15% водата в него.
За маргарина съм напълно съгласен, за маслото - че има ментета - също. Само че ти поставяш едва ли не всички животински мазнини като вредни (маслото, сланината и тн. са твърди при стайна температура), та е добре да се обосновеш защо го правиш : )
21.07.12
02:38
В маслото 2-3% са Транс-елагиева киселина!
21.07.12
21:42
А пък аз имам рожден ден и ще ви кажа,че прекалено много се горещите за мазнини,мазнотиики и тем подобни глупости!Да ви напомням ли какво значи дух,характер,воля за каквото и да било или????За какви мазнини говорим!?
25.07.12
04:29
Просто казвам, че не е толкова полезно колкото го казвате. Ако трябва да сме честни, идеална мазнина няма! Диетолозите избягват да пишат в менюто кравето масло и не случайно.
23.06.14
20:58
Искам да попитам дали Краве масло на Вълчев става за НВД ??
23.06.14
21:14
казано от Божидар Божидаров на 23.06.14, 20:58:
Не.Ниско съдържание на мазнини + добавка на растителни такива.Търси краве масло с масленост над 80 % и без добавени растителни мазнини.”Роса”,”Вълчев” и “Аро” са продукти доказано по-близки до маргарин отколкото,до краве масло ;)
24.06.14
15:19
казано от Светослав Тодоров на 23.06.14, 21:14:
казано от Божидар Божидаров на 23.06.14, 20:58:
Не.Ниско съдържание на мазнини + добавка на растителни такива.Търси краве масло с масленост над 80 % и без добавени растителни мазнини.”Роса”,”Вълчев” и “Аро” са продукти доказано по-близки до маргарин отколкото,до краве масло ;)
Ясно но само този намерих пише че има не по-малко от 72% масленост и вода до 20% . Кажи някоя фирма на краве масло дето е добро
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Божидар Божидаров на 24.06.14 16:13.
24.06.14
16:18
казано от Божидар Божидаров на 24.06.14, 15:19:
Ясно но само този намерих пише че има не по-малко от 72% масленост и вода до 20% . Кажи някоя фирма на краве масло дето е добро
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Маслеността му е около 60%,вода над 30%.Освен ако не са сменили формулата.Но дори и да е така,предполагам е за сметка на растителните мазнини.
От българските май само на Маджаров е приемливо.Евтино немско-„Deutsche Markenbuter“.Става и го има масово навсякъде.От по-скъпите варианти-“Lurpak”-датско, “Кerrygold”-ирландско и “President”-френско.
Ако живееш в София, в млекарници Добрев продават хубаво и евтино масло (към 11 лв/кг).
24.06.14
20:29
Благодаря ви много :) А за заквасена сметана ? коя ще ми препоръчате ? Гледах на Бор Чвор 20% масленост ? кажете някоя добра фирма
25.06.14
10:24
казано от Божидар Божидаров на 24.06.14, 20:29:
А за заквасена сметана ? коя ще ми препоръчате ? Гледах на Бор Чвор 20% масленост ? кажете някоя добра фирма
Пробвал съм 4-5 вида и най ми допадна, като вкус, на “Бор-Чвор”, но не знам дали съдържанието ѝ е добро.