Програма за сила през лятото

24.06.14
22:36

Здравейте, в момента тренирам стрийт фитнес и това лято мисля да започна да тренирам фитнес с цел натрупване на сила.

Преди във фитнеса съм делял тренировките на :

1.гърди и бицепс
2.гръб и трицепс
3.рамо и трапец (или рамо и ръце отново)

Прочетох за програмата за сила 5x5 и мисля да я правя, но се чудех дали ще е добре да я променя по ето този начин:

Загрявъчна серия преди същинската тренировка (не съм сигурен дали ще е добре, но не искам да оставям упражненията от стрийт фитнеса):

3x10 набирания с тесен подхват
3x17 Кофи
3x8 набирания с широк надхват

(*Упражнения за преса има през всеки тренировъчен ден)

Понеделник:

Клек 5x5
Лег 5x5
Гребане с щанга 5x5
Френско разгъване/ трицепсово разгъване зад врат 5x? (не съм сигурен за повторенията при тези упражнения - трябва ли пак да са 5 с максимална тежест или по-скоро асистиращи упражнения)

Сряда:

Клек 5x5
Раменна преса от стоеж 5x5
Тяга 5x5
Набиране 5x5 (не знам да правя ли набирания, имайки предвид загрявъчната серия)
Френско разгъване/ трицепсово разгъване зад врат 5x?
Бицепсово сгъване на долен скрипец/сгъване с дъмбели от стоеж 5x?

Петък:

Клек 5x5
Лег 5x5
Гребане с щанга 5x5
Френско разгъване/ трицепсово разгъване зад врат 5x?

Общо взето това е...
Мерси предварително на отговорилите

24.06.14
23:32

Ти наясно ли си какво е серия? Тази твоя “загрявка” не е една серия, а 9, или 3 отделни упражнения по 3 серии всяко. И не, не е добра идея да ги правиш ПРЕДИ основната тренировка.
Ако си решил да правиш дадена програма - или я прави както е написана, или не я прави изобщо. Че да не се оплакваш после, как програмата била скапана и няма ефект от нея.
А упражненията от “стрийт фитнеса” (които всъщност не са такива, а са основни и стандартни упражнения, които всеки трениращ във фитнеса прави) може да включиш на мястото на асистиращите упражнения, както е написано.

25.06.14
14:35

Да, наясно съм какво е серия... упоменал съм, че правя 3 серии в самата програма.
Нарекох ги упражнения от стрийт фитнеса, защото са главни упражнения там за разлика от фитнеса, където има много уреди и свободни тежести.

И мерси за помощта, най-вероятно ще ги включа като асистиращи.

Мнението беше редактирано от Петър Петров на 25.06.14 14:36.

30.06.14
14:38

Ползвай тази,ако правиш 5х5.
http://www40.zippyshare.com/v/8135867/file.html

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1