24.06.14
12:57
Здравейте:) Преди няколко дена попаднах на женски дневници тук и реших да създам мой. Силно се надявам да получа критика, за да оправя грешките си, които съм сигурна, че не са малко.
Като за начало за мен. На 20 години съм, висока 166см. Винаги съм спортувала-7години плуване, както и няколко месеца състезания, но се отказах. След това джаз и модерен балет, аеробики, тае-бо, спиннинг- всички тези колкото да изразходвам енергията си, която е виииинаги в излишък. Още преди 6-7 години започнах с фитнес. Била съм наистина сериозна в период на 2години, тренирах и се хранех чисто на НВД с кратки периоди на захранване- имах оформен корем с 2 плочки в горната му част, нисък процент мазнини-16. Но когато навърших пълнолетие, реших, че ми се купонясва.. И така започнах да дебелея. Всъщност не бих казала, че някога съм била чак дебела (макар сама да се наричав така, както и свиня хахахаха) или пък слаба. винаги си стоя пищна и нито мисля, че има начин да го променя, нито искам. Не харесвам супер слаби тела, за мен няма нищо женствено в тях. Но не харесвам и сланини или целулит, така че. да започваме.
Всъщност нистина никога не съм била слаба, имам фигура пясъчен часовник.Винаги съм имала широк ханш и изпъкнало дупе, но за сметка на това слаби крака, талия 60-61см и доста голяма гръдна обиколка. Е да, но не стига, че се запуснах след 18, но и след 19-я имах кожен проблем, предизвикан от хормонлни и антибиотични лекарства. И така се депресирах, не исках да ям ил излизам, по цял ден си стоях вкъщи.. Та така качих допълнително, а на всичкото отгоре натрупах и целулит, да не споменавам, че е и корем за първи път имах..даже шкембе бих казала :D
По принцип не съм типа момичета, които ядат, поставени под стрес. Като цяло нямам особен апетит и редовно забравям да ям, мразя солено, не обичам мазни закуски, пържено, газирано, полуготово неща, вафли и т.н боклуци. Готвя безсолно. Голямата ми любов са суровите ядки,пастата,маслините и сладолед или гофрети с течен шоколад. За радост, последните две ми се дояждат мноооого рядко.
Съвсем неусетно свалих първите си 5 кг, даже нямах поставено за цел нещо такова. Просто поради кожните проблеми спрях млечните продукти, най-вече боклука, наречен прясно мляко и така свалих първите си килограми. А който мисли да критикува това решение- достатъчно проучих въпроса и изпитах действието на млякото върху себе си, за да се уверя, че повече няма да го ям. Не от козметичен, а лично здравословен спект. Сирене от време на време си позволявам, но прясно мляко изобщо нямам намерение да употребя някога. Да, понякога се случва, защото много храни се приготвят с него, но да прекалявам или да го пия чисто-не,мерси. Никога повече.
След свалените 5, реших, че искам да сваля и другите натрупани последнага година останали 5-6 и да се изчистя както никога досега. Да си върна и надмина стегнатия корем. И най-вече, моите проблемни зони-бедра и трицепс-да бъдат преобразени.
От следващия пост започвам с моя вариант на НВД....уж :D
Темата беше редактирана от Desislava A. на 24.06.14 13:26.
24.06.14
13:07
Март и април нямах възможност да пазя НВД в най-чиста форма поради липса на финансова възможност. Тогава се хранех горе-долу по следния начин:
закуска в 9ч- 2с.л овесени ядки, запарени във вода ,зелен чай, чай от коприва (заради кожните проблеми)
11ч-ябълка или други плодове
13-14ч-обяд-голяма салата от китайско или обикновено зеле с пълнозърнеста паста/ориз (колкото за вкус, тоест със сигурност даже под 100г.)/пилешки гърди на тефлонов тиган без мазнина или сол, блякс +1с.л зетин
16ч.яйце
20ч гоооляма салата с 1с.л зехтин
Това ми бяха месеците на за учене за изпити и самите изпити, задочна студентка съм.
Да, знам, че храната е много малко, но разберете ме.. Кожен проблем на свръх суетно момиче е нещо наистина смазващо психиката... По принип оскъдният ми апетит беше липсващ, дори за тези хранения си навивах аларми, за да не забравям...
Искам да спомена и че докато кожният проблем беше в пикова форма, не можех да тренирам-потта го разнася прави оооще по-тежък. Да не коменирам и как изглежда и че хора ме гледаха странно... Та до Великден не можех да тренирам..след това вече започнаха да се заличават възпленията и да мога да изкарвам енергията :):)
24.06.14
13:20
Храната е малко, с това си наясно... но това не е НВД.
При НВД балансът на храната е друг.
24.06.14
13:20
И така..след Великден вече започнах отово да тренирам след тази дъъъъъълга пауза..и смея да кажа, че чувството е неописуемо.. (nlove9)(nlove4)(nlove5)(h)(h)
режимът ми последно време- нямам лекции, нямам и работа все още, а само стаж, заради това и ставам по-късно и денят ми преминава в нощта.. Аз като цяло съм сова и винаги съм имала проблеми с това..освен в сесия-тогава заспивам и права след 8-9 вечерта :D
11-12ч закуска- 2с.л овесени ядки, запарени във вода, с една с.л тахан с лелено семе
14-15ч салата айсберг или домати и краставици с 1с.л зехтин и омлет от 2яйца или пилешки гърди 100г или сварен ориз със сурови ядки
17ч плодове-имам череши, ягоди-домашни, ябълки, цитруси, кайсии-хапвам каквото ми се дояде от тях
21ч-вечеря. Знам, чее късно, но си лягам късно, пеша си статиите нощем-просто няма как да си легна преди 2:)
като обяда, но в по-малко количество и ако на обяд е било пилешко-на вечеря ще е яйце или риба
Пия по поне 2.5л вода на ден, както и 500мл коприва, по2 зелени чая на ден и се опитвам да намалалям кафето .....
Като тренирам е след закуската, която между другото изобщо не ме засища, след тренировка хапвам няколко стафиди и след това обядвам. Понакога към салатата добавям пълнозърнеста паста.
Често към салатата си добавям маслини, тахан с малко мед пак, авокадо, ядки- искам мазнини, а не мога да си ги набавям от млечни продукти, както обясних в първия пост. Дано някой ме посъветва по какъв друг начин мога да си набаваям калории и мазнини ;(
24.06.14
13:22
казано от Кольо Пияндето на 24.06.14, 13:20:
Храната е малко, с това си наясно... но това не е НВД.
При НВД балансът на храната е друг.
Благодаря ти, а иначе не е НВД-да, аз затова писах, бе в следващи коментари ще пиша с какво се храня сега- зеленчуци, яйца, месо. Тогава нямах възможността, но вече няма какво да ме спре :)) Само моля за съвети как да си набавям калории и мазнини, не искам да си докарам нещо, а без млечни е сложноллл
24.06.14
13:36
Щом като бягаш от млечните, значи ли това, че сметаната и маслото отпадат от списъка с възможности?
С растителните източници се справяш - виждам в написаното от теб сурови ядки и семена, маслини и зехтин, тахан, авокадо. Съвсем спокойно можеш да ядеш мазно месо (например риба, свински врат), бекон и сланина, повече яйца... Защо ядеш сухите пилешки гърди, след като не са ти по вкуса - не е ясно. :)
24.06.14
13:46
казано от Кольо Пияндето на 24.06.14, 13:36:
Щом като бягаш от млечните, значи ли това, че сметаната и маслото отпадат от списъка с възможности?
С растителните източници се справяш - виждам в написаното от теб сурови ядки и семена, маслини и зехтин, тахан, авокадо. Съвсем спокойно можеш да ядеш мазно месо (например риба, свински врат), бекон и сланина, повече яйца... Защо ядеш сухите пилешки гърди, след като не са ти по вкуса - не е ясно. :)
Даа, отпадат, сметаната със сигурност ме изприщва, масло не съм пробвала как ще ми повлияе
А пилешките гърди са си ми по вкуса, сухи меса харесвам :D Телешкото ми е любимо, но сама не съм му хванала цаката как да го приготвям ,за да става за ядене.. Бекон не обичам, но яйцата, рибата и свинският врат са супер идеи, благодаря ти много :)))
25.06.14
12:45
Храненията ми вчера
11ч 2с.л овесени ядки във вода с 1с.л тахан
14,30ч 120г. филе от бяла риба във фурна със салата айсберг,домати и варени броколи
17ч 2с.л тахан с мед
19ч морков, малко да подлъжа глада докато се прибера за вечеря
21ч салата домати със 100г пилешко месо
25.06.14
17:28
Днес имам необичаен за мен апетит и си умирам за картофи :D
закусих обичайите 2с.л овесени ядки с 1с.л тахан във вода
обядвах варени картофи без подравки със салата айсберг с домати и 1с.л зехтин
в 17ч хапнах сурови ядки микс, но доста прекалих с тях :D
и за вечеря мисля яйца със салата, дано ме нахрани тов, днес гладът е както беше в един 4-дневен период преди 2месеца-неудържим..........
25.06.14
19:24
Здравей :) Честито от мен за дневничето.
Едно нещо само. Надявам се да ме поправи някой ако греша/. Не ставай в 11 12 късничко е не заради друго ами губиш хранения през ранната част от деня които си наваксваш по късно а незнам дали знаеш че вечер вечерята е по добре или да е много лека или да я няма.
Ако с станеш в 12 ти трябва да си имала закуска и в 12 да ти е междинно.
Направи си един график в колко да си хапваш и си го следи дори да не ти се яде хапни после на вечеря няма да ти се хапва хиич. Не че е лошо да се яде вечер но ако не вечеряш сутринта ще имаш огроомен апетит така ще започнеш деня по приятно с една обилна закуска .Хубав ден и не се отказвай
Прочети тази статия много е интересна и определено ще намериш нещо полезно за теб. :)
http://www.bb-team.org/articles/3567_hranene-sled-shest-vecherta
25.06.14
20:43
казано от Гергана Кирилова Бобева на 25.06.14, 19:24:
Здравей :) Честито от мен за дневничето.
Едно нещо само. Надявам се да ме поправи някой ако греша/. Не ставай в 11 12 късничко е не заради друго ами губиш хранения през ранната част от деня които си наваксваш по късно а незнам дали знаеш че вечер вечерята е по добре или да е много лека или да я няма.
Ако с станеш в 12 ти трябва да си имала закуска и в 12 да ти е междинно.
Направи си един график в колко да си хапваш и си го следи дори да не ти се яде хапни после на вечеря няма да ти се хапва хиич. Не че е лошо да се яде вечер но ако не вечеряш сутринта ще имаш огроомен апетит така ще започнеш деня по приятно с една обилна закуска .Хубав ден и не се отказвай
Прочети тази статия много е интересна и определено ще намериш нещо полезно за теб. :)
http://www.bb-team.org/articles/3567_hranene-sled-shest-vecherta
Благодаря за корекцията! Но аз малко по-нагоре, мисля, че обясних
Спортен журналист съм, или поне на път
Имам стаж до късно, като добавим прес конференции, късни мачове или наслагване от няколко, излъчени по едно и също време, които аз гледам един след друг и пиша върху тях, и фактът, че поне 3пъти седмично съм в студиото от 3ч. сутринта и се мислят сценарии и всичко, няма как да си лягам или да ставам рано. Много се радвам за всички с ненапрягаща държава работа и занимания, но моята е предимно по нощите, особено когато има къси футболни или тенис мачове, а дойде ли време за баскетбол или американски футбол става страшно... Сова съм,а и да не бях-налага ми се. Когато съм в студиото от 3, а преди това съм била на стаж и по аганжименти до 9-10, изобщо не си лягам, а пия коприва и подготвям анализи, спя след това.. Когато не съм в студиото-се прибирам между 7 и 10, тренирам леко ако е рано, вечерям, след това пиша и подготвям материали най-рано до 1-2… такъв ми е начинът на живот и работата като съм избрала това призвание..и на този етап не мога да го променя :))) Напълно си права в общия случай иначе. И наистина ти благодаря за вниманието и изказаното мнение!!!
Колкото до вечерята-доста ми е лека, салата с нещо малко, аз по принцип вечер често и пропускам да ям. Ям през деня с аларми, защото обкновено апетит ми липсва напълно и забравям да се храня. Колкото до късното хапване- когато бях наистина дебела не ядях боклуци, мразя сол, мазно, хляб, сладкиши и т.н, никога не ядях след 5 и какво? Пак си дебелеех...клишенца П.С Тогава проблемът беше, че си примах доооста под неоходимите калории,но се хранех само 2пъти на ден, което ми забави метаболизмът...но това с късното неядене е пълно клише-не работи.. или поне при мен :) Изчела съм супер много по темата и приятеля ми състезател сме я коментирали...че вечер се яде по-леко е така, но най-лошото е да си легнеш гладен, затова трябва да си слушаме тялото :)))
25.06.14
21:14
Явно съм пропуснала нещо извинявай тогава :) всеки познава нуждите си целите си и възможностите си :)(F)
Според мен ако се храниш 5 пъти на ден здравословно и не приемаш повече калории отколкото изразходваш няма как да напълнееш и това не е клише а изпитано от доста хора. Има статия в този сайт която пояснява кое е по важно калории или вид храна според която калориите са по важни,не че вида храна не е но просто няма начин да не се отслабва ако изразходваш повече отколкото приемаш. Тренирайки или не ,приемаш ли по-малко отколкото изразходваш няма начин да не се намали теглото.Най вероятно си си забавила метаболизма защото тялото е свикнало да не яде и тогава при най малките калории които е приемало ги е складирало за другия период от гладуване
поздрави :)
Мнението беше редактирано от Гергана Кирилова Бобева на 25.06.14 21:24.
25.06.14
21:17
казано от Гергана Кирилова Бобева на 25.06.14, 21:14:
Явно съм пропуснала нещо извинявай тогава :) всеки познава нуждите си целите си и възможностите си :)(F)
Не се извинявай, в пълно право сии, 11 е много късо за ставане, но така е..8 часа сън си трябват..
успехи и на теб (F)
25.06.14
21:21
Дано все пак си постигнеш целите. Няма по хубаво нещо от това да видиш снимки от преди и след
25.06.14
22:03
Здравей :) а незнам дали знаеш че вечер вечерята е по добре или да е много лека или да я няма.
Това изобщо не е вярно :) Освен посочената статия други аргументи имаш ли? Това е строго индивидуално нещо, дори в самата статия пише “Да не се приема храна след 18 часа е основно правило в повечето диети. В действителност обаче, това изискване е свързано не толкова с диетата като хранителен режим, колкото с особеностите на човешкия организъм – тоест с неговия биологичен, естествен “режим”
наблягам на думите ДИЕТИ и ОСОБЕНОСТИ НА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ - всеки има някакви индивидуални особености. Тоест това НЕ е общовалидно правило. Какво да кажат хората, които са на войнския режим и основното им хранене е вечер ? Как ще оспориш тези резултати например? Доста крайни изказвания, не е добре да се говори така. Ами тези, които тренират вечер какво - да не ядат след това ?! Едно от най-важните хранения е следтренировъчното.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 25.06.14 22:05.
25.06.14
22:21
казано от Графиня фон Дачева на 25.06.14, 22:03:
Здравей :) а незнам дали знаеш че вечер вечерята е по добре или да е много лека или да я няма.
Това изобщо не е вярно :) Освен посочената статия други аргументи имаш ли? Това е строго индивидуално нещо, дори в самата статия пише “Да не се приема храна след 18 часа е основно правило в повечето диети. В действителност обаче, това изискване е свързано не толкова с диетата като хранителен режим, колкото с особеностите на човешкия организъм – тоест с неговия биологичен, естествен “режим”
наблягам на думите ДИЕТИ и ОСОБЕНОСТИ НА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ - всеки има някакви индивидуални особености. Тоест това НЕ е общовалидно правило. Какво да кажат хората, които са на войнския режим и основното им хранене е вечер ? Как ще оспориш тези резултати например? Доста крайни изказвания, не е добре да се говори така. Ами тези, които тренират вечер какво - да не ядат след това ?! Едно от най-важните хранения е следтренировъчното.
Съжалявам. Затова помолих да бъда поправена в случай на грешка. Благодаря.
25.06.14
23:14
казано от Гергана Кирилова Бобева на 25.06.14, 22:21:
казано от Графиня фон Дачева на 25.06.14, 22:03:
Съжалявам. Затова помолих да бъда поправена в случай на грешка. Благодаря.
Истината е посредата, всеки трябва да я намери за себе си. Важното е всяка от нас да постигне желаните резултати !!!
Мнението беше редактирано от Desislava A. на 25.06.14 23:15.
26.06.14
01:10
ако някой може да ми помогне или да ми обясни на какво се дължи тоя свръх апетит и зверски глад у човек, който по принцип не изпитва нищо такова, бих била много благодарна. Не е хормонално в момента, под стрес като съм, не мога да ям, но сега съм като освирепял вълк и ако някъде видя полу изпечено месо или мазен китайски ориз и ще се разтреперя сигурно :D
днес вечерята ми беше малко...... (blush)
за 6-месечния ми период на постепенна промяна, днес е вторият период,в който имам зверски апетит. Първият беше преди 2месеца и тогава имах като спазми от глад, преди месечното неразположение.. и ядох маслини,гуакамоле,100г ориз ииии най-лошото-изядох бурканче с натурално фъстъчено масло със сухари за 2 дена (headbang) Този апетит и глад в излишък продължи 5 дена
А сега вече трети ден съм така пак... Предните 2 дена нарушавах с картофи и 90грама ядки (headbang)(fubar), а днес- вечерях 3с.л пълнозърнести спиралки с телешка кайма, без сол,стаилно изпечена, но все пак..... Дано утре този глад се притъпи ;( Какво ли не пробвах-моркови, маслинка, ябълка.. и гладът изобщо не е за сладко- не ми се яде шоколад, а нещо засищащо.... и чайове пих, вода поне 3л и пак, гладът е зверски..може би ако утре поспадне възпалението, надве’ер ще тренирам и ще се оправя... (dull)
Мнението беше редактирано от Desislava A. на 26.06.14 01:17.
26.06.14
05:07
казано от Гергана Кирилова Бобева на 25.06.14, 21:14:
Според мен ако се храниш 5 пъти на ден здравословно и не приемаш повече калории отколкото изразходваш няма как да напълнееш и това не е клише а изпитано от доста хора. Има статия в този сайт която пояснява кое е по важно калории или вид храна според която калориите са по важни,не че вида храна не е но просто няма начин да не се отслабва ако изразходваш повече отколкото приемаш. Тренирайки или не ,приемаш ли по-малко отколкото изразходваш няма начин да не се намали теглото.Най вероятно си си забавила метаболизма защото тялото е свикнало да не яде и тогава при най малките калории които е приемало ги е складирало за другия период от гладуване
поздрави :)
Сега виждам, че си добавила към коментара си
Ами всъщност това с калориите е така, но нали се сещаш, че ако приемаш въглехидрати, няма да сваряш само от мазнините в тялото си, а моето желание е това. Можеш да отслабнеш на килограми и със шоколад и пица, но тогава ще сваляш и от водата и мускулите. Не искам да съм слаба и с ниски килограми, искам нисък процент мазнини , , което съм поситгала вече, макар и сега да искам още повече.
Колкото до статията, има книги,множество статии и учени или спортисти като цяло подкрепящи всяка от противоречивите тези и имащи своите доводи. Според някои калориите са важни, според други вида храна, защото различните вещества служат за различни неща, според някои пък зависи от честите хранения, според други трябва разделно, според още други пък нямаз начение колко пъти на ден се храниш и т.н , и т.н. Затова искам да ти кажа, че при всекиго е различно. Лично аз ако не ям поне 4 пъти на ден и не пия поне 3л вода 2чаши зелен чай, пълнея- метаболизмът ми по рождение си е бавен, задържам течности, имам проблеми с млечните и т.н, но никога не гладувам нарочно, просто забравям да ям :) Затова не може да се изкаже една сигурна, общовалидна истина, най-малко от ,,фенове,, като нас, а не образовани по темата професионалисти :)
Мнението беше редактирано от Desislava A. на 26.06.14 05:13.
26.06.14
05:10
казано от moon light на 26.06.14, 04:08:
Аз не виждам да си яла много .. атлетична фигурна не се постига с глад :)
Благодаря, така е.. Но като имаш да извървиш доста, може би вманиачаването е сред страничните ефекти :D Между другото, наистина много ме успокои, имам угризения за мазната кайма и пълнозърнестата паста, хаха
Мнението беше редактирано от Desislava A. на 26.06.14 05:10.
казано от Desislava A. на 26.06.14, 05:10:
Благодаря, така е.. Но като имаш да извървиш доста, може би вманиачаването е сред страничните ефекти :D Между другото, наистина много ме успокои, имам угризения за мазната кайма и пълнозърнестата паста, хаха
Жените имат нужда от мазнини, а само като произнесеш думата ПЪЛНОЗЪРНЕСТ трябва да ти изчезват угризенията.. ;) номера е да си в калориен дефицит, но не и гладна (y)
26.06.14
14:39
казано от Женя Симеонова на 26.06.14, 09:28:
казано от Desislava A. на 26.06.14, 05:10:
Жените имат нужда от мазнини, а само като произнесеш думата ПЪЛНОЗЪРНЕСТ трябва да ти изчезват угризенията.. ;) номера е да си в калориен дефицит, но не и гладна (y)
Благодаря ти за мнението !! Иначе аз гладна не стоя и мазнини се стремя да си набавям, но от растителен произход..мислех, че животинските по-добре да ги избягвам... Изключително съм ти благодарна за коментара :)
26.06.14
14:41
Здравейте (h)
днес реших малко да разнообразя и закусих омлет от 2яйца с малко телешка кайма
но, имаме проблем
Не знм дали защото изпих два зелени чая или съм настинала, но днес ще ям цял ден сухи неща като сухари и изпечени филийки, защото не се трае ;( Дано всичко мине по-бързо
26.06.14
17:04
След 6 месеца без млечни продукти поради ужасното им влияние вържу кожата ми и тежкото чувство в стомаха след приемането им, реших да си взема соево мляко. Малко разнообразие и калорийки. А и мисля да си направя домашни сладки с овесени ядки и би било от полза. ОСвен това вкуса на соята ми харесва много. Особено с овесени ядки и пшеничен зародиш е направо...ммммм (inlove)(h) Това, което избрах, не е овкусено или подсладено. По състава му сега като се прибрах установих, че е доста ниско калорично, с ниски въглехидрати и мазнини, а аз май имам нужда да е по-калорично и мазнинно с тези малки калории в храненията ми??? . Въпросът ми е какво е вашето мнение за соевите млека ? И подчертавам, че избягването на лактозата не е някаква прищявка , а наистина е продиктувано от лоши последици-на по принцин не проблемната ми, суха кожа без никакви акнеични проблеми в тийн годините ми се получават пъпки и кисти..... Според вас соево или оризово мляко е по-добре?
П.С Тестостеронът ми е леко висок, което и води до кистозните образувния по скулите, но не желая повече никога да пия хормонални лекарства и затова избрах соята-източник е на фитоестрогени.
Мнението беше редактирано от Desislava A. на 26.06.14 17:24.
За соята няма да се изказвам, защото не съм много запозната, но мога да ти препоръчам да си правиш ядково мляко като заместител на прясното краве. Според мен би било по-добър вариант от това да си купуваш готово соево, тъй като знаеш какво има вътре, а и винаги може да си го напарвиш с по-малко вода и така да стане по-калорично. :)
26.06.14
17:35
казано от magi shagi на 26.06.14, 17:32:
За соята няма да се изказвам, защото не съм много запозната, но мога да ти препоръчам да си правиш ядково мляко като заместител на прясното краве. Според мен би било по-добър вариант от това да си купуваш готово соево, тъй като знаеш какво има вътре, а и винаги може да си го напарвиш с по-малко вода и така да стане по-калорично. :)
Блгодаря ти , попрегледах как се прави иии още утре ще си направя бадемово :))
Иначе-телепатия усещам, точно твоя дневник с невероятно изглеждащите сладки, торти и бонбони гледах преди 2часа, реших да си направя и излязох на покупки. Даже си взех първата хартия за печене и ако не тази вечер, то утре ще си направя (inlove) Обичам дневника ти,любим ми е (inlove)
26.06.14
20:16
Ох, днес беше много нервен и натоварен ден
До ранния следобед бях на сухари, но проблемът бързо се реши, слава Богу, и си пробвах соевото мляко-1с.л (h) :D След това
17ч Късно хранене за набавяне на хранителни вещества след неудобството- салата айсберг с домати, маслини, зехтин, извара, авокадо, тахан, тиквени семки, 80г телешко и 1яйце- всичките неща бяха по много малко, просто бях прегладняла като вълк след обезводняването и ми се ядяха всичките :D
19,45ч удари ме въглехидратен глад ,след като за първи път закусих омлет... Знам, че не е удачно, но изядох 1с.л фини овесени ядки със щипка кокосови стърготини, пшеничен зародиш 1с.л, ягодки, орехи, няколко лешника и 1 сухар- всичко като на каша в соево мляко до половината, не знам колко е като грамаж-1/3 от чаена чаша, предполагам
Може би съм нервна заради днешните мачове, които доста ме вълнуват, но се надявам утре храненето да ми е по-нормално...
П.С Както всеки ден, 2л вода засега, докато си легна, ще ти направя обичайните сигурно и над 3. Днес ме чака излизане-от 2 седмици не съм била на бар.. Дано пийна само бяло вино и утре да съм както трябва с храненията отново...
Мнението беше редактирано от Desislava A. на 26.06.14 20:17.
казано от Desislava A. на 26.06.14, 17:35:
Блгодаря ти , попрегледах как се прави иии още утре ще си направя бадемово :))
Иначе-телепатия усещам, точно твоя дневник с невероятно изглеждащите сладки, торти и бонбони гледах преди 2часа, реших да си направя и излязох на покупки. Даже си взех първата хартия за печене и ако не тази вечер, то утре ще си направя (inlove) Обичам дневника ти,любим ми е (inlove)
Съжълявам, че ще наспамя, но много мило ми стана и исках да кажа мерси! И аз следя твоя с интерес, макар и да е новичък :)
Сподели после какво си забъркала, много ми е любопитно (sun)
27.06.14
13:29
казано от magi shagi на 26.06.14, 23:40:
казано от Desislava A. на 26.06.14, 17:35:
Съжълявам, че ще наспамя, но много мило ми стана и исках да кажа мерси! И аз следя твоя с интерес, макар и да е новичък :)
Сподели после какво си забъркала, много ми е любопитно (sun)МОят е глупав и скучен и сигурно скоро ще трия първите коментари, че много са отегчаващи :D
А сладките са ми първите домашно направени изобщо и са доста грознички,но пък се получиха вкусни.. 2 банана с фини овесени ядки, пшеничен зародиш, канела, кокосови стърготини,малко лимонови корички и 4парченца от най-каковия- 90% кокос на Линдт. Получиха се доста вкусни и точно по вкуса ми-не особено сладки.. а бананът как ухаеее,мммм. Но другият път трява да ги направя по-апетитни, че доста грознички иззглеждат, ххаха
П.С Не миспамиш, чувствам се като идиот само сама да си пиша, така че коментарите ти доста ме радват (sun)
Мнението беше редактирано от Desislava A. на 27.06.14 13:57.
28.06.14
01:51
днес денят откъм храна и движение беше супер...допреди малко, петък е (blush)
закуска в 10ч 3яйца
12ч череши-за мен витамините са по-важни от това, че е фруктоза, не гоня чак спортни постижения
15ч.обяд.140гр бяла риба във фурна с броколи, без мазнина или сол
17ч салата със 100г пилешко
тичах 25минутии и си направих 30-минутна тренировка вкъщи, нямах повече време сутринта. ииии ходих пеш от метрото на К. Величков до Софийски, оттам обратно, после пак от метрото до НДК, а след това се загубих и стигнах до малко след ВМА хаха и се върнах до Съдебната и оттам към К. Величков пак
нооо 21ч
от сладки банан с овесени ядки и бадеми с бяло вино
и сега се приготвям за бар, където ще пия същото или шампанско
Петък е и имам повод-първата пола размер S и мисля да му отпусна края-кога , ако не сега :)) Но повече калории, освен алкохола-не
качвам една кифленска снимка от днес, нещо не мога да маркирам втората, затова я качих в галерия тук
Мнението беше редактирано от Desislava A. на 28.06.14 01:55.
28.06.14
21:09
вчера мина доста добре, не чийтнах навън и спах като бебе след бялото вино(h)
Закуска 11ч-2с.л овес, 1с.л пшеничен зародиш със соевото мляко и щипка канела. кафе
12ч-зелен чай, коприва и пак от копривата по-късно
14,30- омлет от 2яйца с остатъка от телешката кайма
17ч-пак копривата с 20-ина грама сурови бадеми
до този момент 2,5л, стремя се да пия колкото мога повече вода, че възпалението ме дразни, а само така успявам да се отърва от него. освен това зверският апетит все още не си е отишъл и се опитвам да си пълня стомаха с вода, за да не огладнявам така(tmi)
20ч- първата ми абсолютно самостоятелна ,,манджа,, на фурна. месо, броколи и домати на фурна с 2/3 ч.ч ориз, 1с.л зехтин и без сол.Днес ядох само от частта без ориз, него след тренировка само ще го ям. п.с Бял е, кафявият ми е отвртителен, а мои приятели, занимаващи се с фитнес, също го предпочтат и нямат проблеми. Освен това съм попадала на статии, че е спорно дали наистина е по-полезен и дали веществата в него са усвояеми :) Не се считам за напълно компетентна по въпроса за ориза и приемам забележки :)
ще тичам след 25-те минути сутринта ,обяд де, по никое време, тоест ей сега, като свърши мачът, защото съм доста нервна, а само така се успокоявам. Направих днес 3х25 нормални клекове и 3х20 сумо клекове, 3х20 ритника назад и нагоре, както и обичайните ми домашни 3упражнения за прасци, кофички 3х колкото издържа, не ги броя и 40сек. plank
п.с Правя тези упражнения без тежести вкъщи защото съм загубила тренинг и искам отново да им хвана перфекно техниката и тогава да добавям тежест. Освен това скоро пак бях с изкълчен глезен и все още усещам лека болка
29.06.14
00:15
оказа се, че грешно съм си мерила мерките хахахахахахаха
Подиграват ми се страшно :)
и метърът ми някакъв китайски се разминава с новия, който получих днес
така че малко се поуспокоих и си оправям мерките тук
Изчислих си и процента мазнини по всички възможни формул и според всички резултатът варира между 21 и 23, според 3 от формулите 21,2-21,4
Доста съм доволна, особено имайки предвид, че почти 2години не бях тренирала, а сега далеч не тренирам дори близо до възможностите си-щадят ме все още.
А ниският процент си обяснявам най-вече с факта, че мазните ми зони са задник, трицепс и ако може да се каже, че голям неспадащ бюст се брои за сланина :D По корема, талията, кръста, гърба, краката и т.н нямам сланинки, та ямно при мен е наистина доооста неравномерно разпределено :D Макар че погледна ли в огледалото, виждам свиня 50% минимум bodyfat xxaax
А шокът от процента ме нахъсва да тренирам все повече и да не чийтвам нито веднъж до рождения си ден..явно желаният резултат няма да се забави толкова, колкото очаквах
п.с И все пак не мисля, че съм 21 (shake):D
Мнението беше редактирано от Desislava A. на 29.06.14 00:17.
Здравей и добре дошла! Аз малко се позагубих в последно време, но сега наваксвам със случващото се. Тъй като имам като твоята структура и дълги години се боря с килограмите и съм пробвала АБСОЛЮТНО всичко, а чак сега започнах да виждам наистина резултати, ще ти дам няколко препоръки. Лично според мен трябва да нанесеш доста промени в храненето, защото имаш много въглехидрати, които идват ей така от нищото, а уж в началото си споменала, че искаш да се храниш на някакъв вариант на НВД. :/ Много неща можеш да чуеш тук, вероятно много от тях ще са верни, защото 100% истина няма в нищо, всичко е до тип тяло/организъм/метаболизъм. Но всичко, което аз ще ти дам като съвет, съм го изпробвала и знам, че работи върху подобен тип структура. Лично аз се агресирам когато 45-килограмово момиче, което няма мастна клетка по тялото си, седне срещу мен и започне да ми обяснява как трябва да ям овесени ядки за закуска. Ами, мила, за 23 години на тоя свят мислиш ли, че не съм пробвала? :D Имам близки приятелки, които в даден момент се бориха с анорексия и я пребориха (по-важното :) ): всички си ядат в момента чипс, пици, шоколади. Не качват. Важно е да знаеш кое как се отразява на твоя тип тяло.
Моите непрофесионални, но изстрадани на собствен гръб препоръки:
1. Витамините, че са важни - важни са, но ги пий отделно като добавка и взимай каквото можеш от зеленчуците: броколи, авокадо, спанак, всякакви зеленотии, които виждам, че ядеш. Плодовете ги спри почти изцяло, освен може би къпини/малини/боровинки/ягоди до 50 гр и то след тренировка. Може и по друго време, разбира се, но ти казвам оптималния вариант. И аз не винаги го спазвам. В никакъв случай не минавай 50 гр въглехидрати на ден (изкарваш фибрите от сметките). С подобно хранене и без да тренираш особено ще губиш мазнина. А като и тренираш резултатът ще е още по-добър. Тоя овес го махни, както и всичко пшенично. Това могат да си го позволят ектоморфи и мезоморфи - при тях не пречи на резултатите. Но при момичета с нашата структура просто трябва да се забрави до постигане на желания процент подкожни мазнини. Пълнозърнести, с 15 хиляди зърна, каквото и да е - не ги поглеждай. Тренирала съм на какви ли не режими, 2 месеца на почти същото хранене като сегашното ми, но за закуска вместо яйца - овесени ядки по 50 гр, и нямах кажи-речи никакъв резултат. 3 месеца без нищо подобно - 4 кг мазнина долу, плюс че съм качила и мускул, т.е. евентуално мазнините са повече. Много малки промени в храненето водят до много големи резултати. Това го забелязах и при моя близка приятелка - същата работа, тренираше 6 пъти в седмицата много усилени тренировки и ядеше овесени ядки за закуска. Резултатите й започнаха да идват чак след като ги спря.
2. Храни се повече. Малкото храна няма да ти помогне по НИКАКЪВ начин. Минала съм всякакви дюкански, японски чудеса и глупости. Почнах да слабея, когато започнах да се храня.
3. Ако можеш спри и суровите ядки. Всичко полезно в тях реално не може да се усвои от организма - може да поразтърсиш в нета статии по темата. Реално са излишни калории, които можеш да замениш с много по-качествена храна. Не казвам да ги спреш напълно, но колкото по-малко ги ядеш - толкова по-добре за тялото ти. Ядки ще можеш да си позволяваш когато постигнеш желаното тегло, дотогава те са спънка номер 1 заедно с овесените ядки.
4. Гледам, че въглехидратен глад те удря - това е нормално. Приемаш ли повече въглехидрати, нормално е тялото ти да иска още. Колкото по-малко са, толкова по-малко ще ги искаш и занапред. Важно е да осъзнаваш колко точно въглехидрати ядеш - а в момента мисля, че това не го правиш. Поне съдейки по храненето ти.
5. Моето мнение за млякото изобщо е отрицателно, колкото и да ми е вкусно. Причини - много. Позволявам си го 2-3 пъти в месеца. Ако държиш да присъства в менютото ти, както ти каза Маги - прави си го сама, НО в този му вариант има страшно много въглехидрати. Така че се връщаме към съвет номер 4 - следи си въглехидратите.
6. Вкарай още 2-3 яйца в менюто си и повече мазни меса.
7. Пий омега 3 мастни киселини и CLA. От първостепенно значение са за намалянето на процента мазнини.
8. Когато следиш други дневници, препоръки и т.н. винаги, ама винаги гледай да е на момичета, с твоите кг/резпределение на мазнините/структура и т.н. Затова и във фитнесите дори стандартни програми, които се предлагат, варират примерно за момичета между 45-55 кг, за такива 55-65, 65-75. А да не говорим защо се правят индивидуални режими. Никога не се води по тренировките и храненето на момичета с различен от твоя тип тяло. Пак ще спомена моята приятелка - тя е 56 кг, мазнини има в долната част на корема и в бедрата. Аз трупам в дупе и бедра, по корема нямам нищо кажи-речи, абе като цяло в горната част имам само по ръцете. Тренираме заедно, но всяка прави ако не абсолютно различни, то поне съвсем не близки режими. Всяка взима съвети от другата, но в крайна сметка всяка си следва това, което е проучила, че е най-добре за нея. Не спирай да четеш. Това, което аз ти казвам, и то не е вероятно оптималният вариант. Аз не спирам да чета статии, да разпитвам, да гледам нови упражнения и т.н. Всичко е въпрос на надграждане на знания. Не спирай да надграждаш : )
И като заключение на казаното - за известно време ще трябва да си роб на всичко това. Но повярвай ми, след месец-два ще свикнеш и сама ще започнеш да си усещаш въглехидратите като процент и количество. Ако си достатъчно отдадена, просто ще ти стане навик и дори няма да обръщаш внимание на храната - някак инстинктивно ще си набавяш нужните калории и грамове мазнини, протеин и въглехидрат. Пожелавам ти успех и ще следя резултатите ти :)))
Мнението беше редактирано от Karma на 29.06.14 00:50.
29.06.14
00:51
Формулите не са точен ориентир за процента мазнини :) Ако държиш да следиш прогрес, най-добре се измери с калипер. Пък и 21-22 не са си малък процент според мен - казвам го,за да те мотивирам за повече :П
PS: Нещо много се разписах, че даже си публикувала междувременно - не се води по тези сметки. Ако можеш отиди да си провериш мазнините с калипер и го прави всеки месец - ако не, просто не обръщай внимание на процентите и следи промените в сантиметрите. Така като те гледам на снимката си около 25% мазнини, просто са разпределени неравномерно. :))
Edit: Изпревариха ме. :lol: Но да, или калипер, или нищо :P
Мнението беше редактирано от Karma на 29.06.14 00:57.
29.06.14
01:34
Оо, благодаря ти,м ного ме зарадва ковентара ти, чета го с усмивка
Ами първо, аз съм минала по тоя път, не съм начинаеща , а съм започваща наново и вече съм изпитала кое как влияе на мен... Винаги съм била с малък процент мазнини, защото са съсредоточени в 2 зони- задник и трицепс.. На другите места ги няма :D
Повечето момичета около мен не им се налага да пазят стриктни режими. но при мен си трябва. Бавен метаболизъм имам и определено никога не съм можела да се радвам на тестени,сладки или мак доналдс неща, за разлика от тях.... Последните 6месеца се хранех с прекалено голям калориен дефицит, като съм в недобро емоционално състояние не мога да ям, и сега качвам салориите-затова ям тахан например и ядки
Имам хормонални проблеми и от мазнини не се лишавам, намаля ли ги-спира ми цикълът.Не съм пазила Дюкан и други такива простотии, защото при мен гладът не помага-влошава ме даже, метаболизмът ми спира,преносно казано. Та винаги се е налагало да ям често, за да има ефект. Никга не см пазила някакви психопатски или революционни диети хахах, при мен не работят, колкото и рязки да са
Също така в момента не пазя НВД съвсем, защото не искам да се травмирам- кожният ми проблем при голям прием на яйца и месо се връща по-подут, червен и пулсиращ от всякога ххахаха. Млечни не ям от 6 месеца, имам лактозна непоносимост , затова и си взех соево мляко за тази седмица- фитоестрогените би трябвало да ми помогнат да уравновеся с високия тестостерон, противозачатъчни никога повече не искам да пия........ Затова и закусвам овесени ядки от години- пробвала съм с яйца, но преди ми се гадеше от толкова хранителна закуска, а и не обичам да ям яйца особено. А в момента- се подувам от повече яйца.. Любимата ми закуска някога беше препечена пълнозърнеста филийка домашен хляб с 1 вид плод и 1 на брой -диетолози, и тогава бях постигнала формата със 17% мазнини,оформено тяло и коремни мускули.
Насилвам се тия дни да ям яйца, но скоро няма да повторя,възпалих се... Кожата ми е по-важна, комплексирам се и не мога да се показвам пред хора с отоци и подутини, та предпочтам да ми остане мазнинка в излишък, но лицето ми да е окей... Наистина суетата ми е болестна ... С оглед на това приемам фибри, зеленчуци, ядки, доста пълнозърнести неща като цяло, например овесените ядки- балансират ми кожата и наистина усещам разлика, самоизлекувах се от ада, който и в болница ме вкара.. За нищо на света няма да спра въглехидратните овесени ядки, не мога пак да мина през този ад :) А плодове също не искам да спирам съвсем, имам си натурални и пресни от роднини, поне лятото де.. Преди влязох във форма с тях сутрин или за следобедна закуска в ограничено количество.. Лекарсва и добавки на тоя етап ме е страх да взимам-както за не знам кой път казвам-кожата на лицето.. Като се оправя на 100% наистина искам да почна някакви добавки и смятам да последвам съветите ти тогава наистина. Но в момента по-скоро балансирано хранене гоня
При мен важното е да пия мноооооооооооооого вода,да ям често по мъничко и да тренирам колкото мога повече... Свалих 11кг така,макар и с малко фитнес, а с повече тичане и ходене- без да увисна или да се отпусна, и мисля да продължа,но да увелича доста повече фитнеса
Наистина всеки е различен, за мен е важен балансът- наруша ли го, кожата и МЦ-то ме издънват... Пробвала съм изчистен вариант на НВД-без ядки, плодове и т.н , но резултатът беше 2 месеца без МЦ, възпалено лице и никаква издръжливост за тичане.. Може би аз съм си така, не знам.. Докато другите могат да си позволят тялото да е приоритет, аз не мога, пусти хормони, а не съм пубер вече ;(
Доста храни не бих яла ако нямах кожния проблем, та напълно приемам критиките, но на тоя етап още сигурно поне 5-6 месеца няма да мога да спирам тези фибри за дълго.. Направих го наскоро и още съжалявам.. :)) Aко можеше да ме видиш, щеше да разбереш за какви чудовищни последици става дума :D
А колкото до глада-торти, сандвичи и такива неща не ме изкушават, изкушение са ми маслините и ядките в количества по-големи от позволените 30грама хаха. Има храни, които влияят добре на кожата и няма да ги спра.. ще тренирам ако трябва маратонски, но за нища на света няма пак да преживея този ад и депресия с месеци наред затворена сама вкъщи..
А иначе по принцип съм доста здравичка и лесно влизам във форма, все пак цял жвот съм спортувала, мезоморфче съм. но заседя ли се дълго .целулитът изскача :D Та за него, депресията ми го докара, търся съвети от момичета, минали през същото ;-(
ИИ поздравления за резултатите- страхотна си!И най-вече много благодаря за съветите. Надявам се скоро да съм наред и да пробвам пак по тоя начин. Кой знае-3 години по-късно може да ми повлияят различно :)
Мнението беше редактирано от Desislava A. на 19.07.14 02:19.
29.06.14
01:42
казано от Графиня фон Дачева на 29.06.14, 00:51:
Формулите не са точен ориентир за процента мазнини :) Ако държиш да следиш прогрес, най-добре се измери с калипер. Пък и 21-22 не са си малък процент според мен - казвам го,за да те мотивирам за повече :П
Даа ,съгласна съм с всичко
Аз се мерих преди няколко месеца така, скоро пак
Ами виж, всеки си избира, аз не искам оформени ръце или вени, здрави крака, гръб и т.н, че да чистя толкова, желанието ми е по-скоро малко по малко да намаля процента мазнини и да имам хармонично тяло, без гадните сланинести задник и трицепс :D Не искам да падам много ниско или да губя бюста.. Кефя се на изваяни и мускулести навсякъде фитнес мадами,нямам думи и колко им се възхищавам, ноооо не искам да съм една от тях..
Идол са ми Бионсе и този тип латино и бразилски тела- ама без целулита хахаха. Иначе казано-стегнати корем и ръце, по-големи задник и бюст, ноооооо малка талия, слаби крака и оформени прасци.. Това искам аз :( Например и Jen Selter от фитнес моделките.. Малко по малко с ваша помош надявам се да се върна в добрата си форма ;(
29.06.14
01:49
Извинямам се за много дългите коментари
Нeрвност-ПМС се обажда като гледам
:D
Мнението беше редактирано от Desislava A. на 29.06.14 01:50.
29.06.14
08:30
казано от Desislava A. на 29.06.14, 01:42:
казано от Графиня фон Дачева на 29.06.14, 00:51:
Даа ,съгласна съм с всичко
Аз се мерих преди няколко месеца така, скоро пак
Ами виж, всеки си избира, аз не искам оформени ръце или вени, здрави крака, гръб и т.н, че да чистя толкова, желанието ми е по-скоро малко по малко да намаля процента мазнини и да имам хармонично тяло, без гадните сланинести задник и трицепс :D Не искам да падам много ниско или да губя бюста.. Кефя се на изваяни и мускулести навсякъде фитнес мадами,нямам думи и колко им се възхищавам, ноооо не искам да съм една от тях..
Идол са ми Бионсе и този тип латино и бразилски тела- ама без целулита хахаха. Иначе казано-стегнати корем и ръце, по-големи задник и бюст, ноооооо малка талия, слаби крака и оформени прасци.. Това искам аз :( Например и Jen Selter от фитнес моделките.. Малко по малко с ваша помош надявам се да се върна в добрата си форма ;(
Напълно те подкрепям, то другото не е и здравословно да се поддържа целогодишно :) Например едни 17% процента са си напълно нормални според мен - хем си фит, хем е здравословно..
29.06.14
11:56
Момичета, простете че така се меся, но от практиката си точен отговор за процент мазнини, не съм намерил. Може би най-точни са едни цялостни машини, които правят изследване на много неща: мазнини, вода в тялото, костно-мускулна маса, метаболик рейт.. Стъпваш, хващаш две палки, стоиш изправен, не знам как се казват. Формулите са далеч от истината. Калиперите също. Еднакви калипери на една от най-реномираните марки са ме изкарвали 7 и 14 процента в период от 3 дена.. Огледалото е ключът, ако там не се харесваш, не трябва да се успокояваш с цифрри от формули. :) Гледайки храненето ти май често закусваш само с въглехидрат, което не е оптимално за режим на изчистване. Комбинация от протеин и мазнини за мен е добра сутрин, за теб предполагам протеин и салатка и фибри.