29.06.14
16:29
Здравейте. Дайте ми идеи за храна, която мога да си нося на работа, имам почивка 30 минути. Режимът на храненето ми е нещо като НВД-ВМ. Преди да отида на работа, смятам да ям овесени ядки с прясно мляко и 2 яйца, но въпросът е какво да си нося на работа. Единия вариант е сандвич, но в съставките му има много малко протеин. Пържоли не мога да си нося. Като цяло ми трябва нещо, което може и да е малко, но да засища. Някакви идеи?
29.06.14
16:50
Защо не може да носиш пържоли?
29.06.14
16:54
казано от Херцог Трън на 29.06.14, 16:50:
Защо не може да носиш пържоли?
Хах само чаках да видя кой ще ме попита това :D
ами виж, аз ще мога да нося, но това като вариант не ме устройва, защото не всеки път ще имам пържоли у нас. Докато нещо по- евтино като овес и яйца ще мога.
umad - това става. Само че не знам какви имам - дали са печени или сурови, ама той е все тая с изключение на липсата на някой друг витамин.
29.06.14
16:57
80 грама ядки 2.50лв..аз съм 80 кг и ми трябват най-малко 3 пакета, за да се наям..не си заслужава да си даваш цялата заплата за ядене. По-добре тия пари за ядки ги даи за пържоли и си носи.
29.06.14
17:11
казано от Ivan Dimitrov на 29.06.14, 16:57:
80 грама ядки 2.50лв..аз съм 80 кг и ми трябват най-малко 3 пакета, за да се наям..не си заслужава да си даваш цялата заплата за ядене. По-добре тия пари за ядки ги даи за пържоли и си носи.
е, няма аз да ги давам парите, нашите ще ги дават, но въпроса е там, че ми трябва нещо по-малко за ядене, не знам дали се изразих правилно.. защото например пържолите мога да ги ям за основно ядене, а на работата ми трябва нещо колкото да ме засити за още 4-5 часа. А след като се върна от работа, ще ям нещо основно, като месо с зеленчуци или с картофи и т.н.
29.06.14
17:14
Дюнер!
29.06.14
17:20
казано от K0m3r на 29.06.14, 17:14:
Дюнер!
С много чеснов сос ли? Между другото в нашия град не се продават дюнери. :D
29.06.14
17:24
Щом парите не те притесняват си земи ядки, а ако има магазин до работата ти можеш да си взимаш и по 200 гр кашкавал.
29.06.14
18:25
Аз си нося бъркани яйца, ядки и това http://www.bb-team.org/recipes/4188_yabalkov-biskvitnik-s-kanela-i-stafidi. Казваш, че ядеш овеса на закуска, ама не пречи за разнообразяване чат пат... не го докарвам като на снимката аз лично, но става като питка, лесно е за съхранение (и извън хладилник може да изкара няколкото часа докато му дойде времето) и е вкусно, което е най-важното (приятно разнообразие след десетките килограми овес с вода)...
Правиш си един домашен дюнер ден преди работа и си готов. Така правих аз когато нямах време, но пък исках и да ми е вкусно.
Експериментираш общо взето, но главно се съдържа това:
- Питка от оризово брашно
- Няколко варени яйца
- Пилешко месо (ситно нарязано)
- Маслини
- Зеленчук някакъв
Капваш малко горчица и става убиец.. Общо взето проба-грешка, но гледаш съдържанието да не бъдат както традиционните дюнери..
29.06.14
19:03
Омлет с кашкавал и спанак - правиш, прегъваш, увиваш добре, за да е удобно за консумация (като дюнер), слагаш го в торбичка/кутийка и така го пренасяш до работа.
Солени кокосови бонбони - в кутийка/бурканче, готови хапки; ако ядеш млечни продукти
Кюфтета от извара
И аз съм с две ръце за пържола и ядки, но щом нямаш такава възможност, ориентирай се с вариации на яйца.
Омлетите можеш да ги правиш както солени, така и сладки.
За мен не е удачно да се прекалява с млечните продукти, но пък са ок за разнообразяване на рецептите и от финансова гледна точка.
Варени яйца са достатъчно удобни за ядене, можеш да ги обелиш във вас.
29.06.14
20:37
Благодаря ви за мненията, ще измисля нещо ! :)
Аз за работа си правя два сандвича с пълнозърнест хляб. ПО 70-80 грама шунка на садвич и по 20-30 грама кашкавал. Понякога си нарязвам и кисели краставички вътре ,или си взимам половин краставица отделно. Напълно достатъчно ми е като за обедно хранене. Имам и още две почивки по 15 мин преди и след обедната в които ям кофичка сило мляко с бананче или ябълка.
И аз да се включ с идея:
Ориз с пилешко/свиско(лесно за съхранение)
Омлет с нещо,мо и да е миш-маш.
1-2 филии с фъстъчено масло+протеинов шейк с мляко(това може да ти е кризисен вариант,когато нямаш време или готова храна)
Мнението беше редактирано от Biad__ на 01.07.14 01:19.
казано от TonsOfDamage на 29.06.14, 16:54:
Само че не знам какви имам - дали са печени или сурови, ама той е все тая с изключение на липсата на някой друг витамин.
не е все тая, сурови ти трябват