01.07.14
20:28
Здравейте. Имах регистрация, но забравих паролата и мейла. Тренирам от около година, но бях поспрял. Преди 5 дни започнах пак. Проблемът ми е , че винаги когато съм тренирал ръцете ми изостават. Като казвам изостават , говоря солидно изоставане.
Дойдох тук за да търся помощ, нека всеки който мисли, че ще е полезен да драсне един отговор, оценявам го.
В момента тежа 76-78-9кг в зависимост от кантара. Висок съм 181см и ръката ми е само 32,5см стегната.Преди , когато качвах маса бях 88кг и ръката ми беше 35-36см. стегната.
От понеделник тренирам по тази програма. Не дигам много килограми на тяга/клекове/лег, като цяло съм си слабичък.
Храня се най-вече с месо,филета,яйца,малко картофи,пълнозърнест хляб. Изглежда , че качвам навсякъде , но най-малко в ръцете.
Въпросът ми е как мога да ги стимулирам да пораснат , да има баланс.
Дали в понеделник ( гърди ) да не сложа кофи или някакво упражнение за трицепс, а във Вторник ( гръб ) да добавя 1 упражнение само за бицепс и в петък да си правя ръцете заедно.
Темата беше редактирана от stubborn на 01.07.14 20:33.
01.07.14
20:35
Сега си 10 kg по-лек... това съвсем не е малко.
Напълно нормално е да имаш по-малко мускулна маса, съответно - по-малки размери на ръцете.
казано от Кольо Пияндето на 01.07.14, 20:35:
Сега си 10 kg по-лек... това съвсем не е малко.
Напълно нормално е да имаш по-малко мускулна маса, съответно - по-малки размери на ръцете.
Да така е, но когато бях 88кг ръката пак ми беше сравнително по -малка останалата част на тялото. (35-36см стегната, което според мен е малко за 88кг човек)
Всичко с времето си. Качвай килограми и ръцете ще растат. Също така наблягай на базовите упражнения. Човек който прави набирания, мъртва тяга или гребане, просто няма как да има слаби ръце.
Ясно. Ще се старая да заякна и да мога да дигам повече на базовите упражнения. Да се надяваме , че ще има промяна към по добро.
01.07.14
22:18
казано от avitohol avitohol на 01.07.14, 21:15:
Всичко с времето си. Качвай килограми и ръцете ще растат. Също така наблягай на базовите упражнения. Човек който прави набирания, мъртва тяга или гребане, просто няма как да има слаби ръце.
Гребане с щанга *тежко + 3-4 и 2-3 серии за бицепс и гарантирам маса.