14.06.14
17:10
21г/мъж/175см/70кг
Накратко пих 5 месеца Х 5 000 IU дневно.
После започнах да поразреждам приема през ден за около още 2 месеца.
Ето ги и изследванията ми:
http://store.picbg.net/pubpic/BE/87/c4ca3c0996b9be87.bmp
Какво мислите?
В момента не приемам витамин Д3 от 15 дни , мисля зимата пак.
Започнах да го приемам по моя преценка заради един проблем (мазна кожа с акне) и той свърши своята работа.
Лошото е ,че не си направих изследвания преди приема за което съжалявам.....
казано от instructor на 14.06.14, 17:10:
21г/мъж/175см/70кг
Накратко пих 5 месеца Х 5 000 IU дневно.
После започнах да поразреждам приема през ден за около още 2 месеца.
Ето ги и изследванията ми:http://store.picbg.net/pubpic/BE/87/c4ca3c0996b9be87.bmp
Какво мислите?
Дава добър ефект когато се комбинира с калций. За по-здрави кости. Иначе трябва се взема умерено без да се прекалява и надхвърля дозата. Щото може да се получи пясък или дори камъни в бъбреците.
казано от Миро на 14.06.14, 23:55:
Дава добър ефект когато се комбинира с калций. За по-здрави кости. Иначе трябва се взема умерено без да се прекалява и надхвърля дозата. Щото може да се получи пясък или дори камъни в бъбреците.
Приемът на калций за здрави кости е заблуда, останала в миналото.
Пясъкът в бъбреците може да е страничен ефект от излишния калций в организма, както и много други неприятни състояния и заболявания.
17.06.14
23:53
Благодаря Ви за мненията , но какво мислите като цяло за такъв дългосрочен прием на витамина ? Факт е ,че намали мазната ми кожа от която страдам от 7-8год. с 99%. Объркан съм. Има страшно много мнения в интернет за полезното и вредното действие на този витамин. Дали това трябва да ми е първият и последния прием на такава доза за такъв период ?
Може да го вземаш месец за месец. 1 месец употреба и 1 месец почивка. За да не се предозира, което става лесно с мастно разтворимите витамини за разлика от водно-разтворимите витамини от групата Бе.
02.07.14
22:48
От 1 месец не съм приемал вит. Д3. Мисля отново да започна да го приемам. За какъв период бихте ми препоръчали и каква доза? С 2500IU мисля да започна ?
03.07.14
16:40
И аз зимата пиех по 5000 на ден, но от както има слънце и почти всеки ден съм под него за 1-2 часа съм го спрял. Лятото ми се струва е най-добре да не се пие, а човек да се пече. Зимата, когато няма слънце отново ще започна да пия.
Сам виждаш, че след толкова много изпит витамин д не си минал горната граница. Т.е. преди да започнеш да го пиеш е твърде възможно да си бил с дефицит на витамина.
03.07.14
16:42
За колко месеца става въпрос ? Правил ли си си изследвания ?
03.07.14
19:50
Ето реален експеримент с витамин D.