04.07.14
13:15
Привет :) Ще се постарая да обясня, колкото мога повече. Значи на 20 год. 110 кг. Спазвам НВД от два месеца, усетих голям ефект от режима. До сега съм пил само “Детонатрол” , но искам да попитам , трябва ли вече да си купя други хранителни добавки? Тренирам от 4 месеца, днеска си поръчвам едно л-карнитинче, Но искам да попитам да си купя ли някакви аминокиселини? Например БЦАА + креатин например? Целта ми е да сваля още килограми, но също така да направя приличен релеф. Ходя на фитнес 3-пъти в седмицата и 2-пъти кардио тренировки. Забравих да спомена, че съм 187 см. Та, какво ще ме посъветвате? Моля, за по-бързи отговори,че трябва да си направя поръчката до 14;00 ч.
Благодаря предварително :)
П.п. Най-проблемните ми зони са; Корем,бедра,дупе,ханш и гърдите. Имам съвсем малко мускул, затова се насочих към тези продукти.
04.07.14
14:40
казано от Снежен на 04.07.14, 13:15:
Имам съвсем малко мускул
Как разбра колко мускул имаш?
04.07.14
14:55
Нормално е да не се вижда - нали сланината е най-отгоре и скрива и заглажда евентуален релеф. Ако бях на твое място бих се концентрирал първо върху отслабването, след това поддържане на килограмите за месец два, докато свикнеш да се предпазваш от йо-йо ефект, и след това трениране за сила, визия или каквото ти трябва.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 04.07.14 14:55.
04.07.14
14:55
казано от Снежен на 04.07.14, 13:15:
Целта ми е да сваля още килограми, но също така да направя приличен релеф... Имам съвсем малко мускул...
Какъв релеф ще правиш след като няма мускул? Релеф на костите?
казано от Снежен на 04.07.14, 15:01:
Нали затова пуснах тема, да вземам ли тези добавки за повече мускул?
Добавките няма да те направят мускулест. ;)
04.07.14
15:16
Вземи си креатин монохидрат.
04.07.14
21:05
Ако можеш да ми отговориш на въпроса какво са БЦАА и креатин и за какво служат - вземи си ги. Ако не .. сам си отговори.
На един начинаещ като теб не му трябват хранителни добавки. Просто няма смисъл. Мускули се правят чрез хранене и трениране, не чрез хранителни добавки. Много неща не са ти ясни и просто няма смисъл на този етап да си харчиш парите.
05.07.14
01:50
Оооо, Жоре!
казано от avitohol avitohol на 04.07.14, 21:13:
На един начинаещ като теб не му трябват хранителни добавки. Просто няма смисъл. Мускули се правят чрез хранене и трениране, не чрез хранителни добавки. Много неща не са ти ясни и просто няма смисъл на този етап да си харчиш парите.
Един приятел от залата, същото ми каза. За сега смятам само да карам на Л-карнитин + бърнър. Поръчах ги утре чакам да дойдат :-)
Благодарско за отделеното време :-)
05.07.14
10:02
Добавки, добавки, добавки...
Моята кола на добавки не върви, даже и не пали. Като и сложа лошо гориво с добавка, нищо не се променя. Абе изобщо да добавя нещо някъде без основното е като да си хвърлям парите. Забелязал съм, че и паржолата в къщи много и отиват някои подправки, ама без паржола някак не е същото -:). От друга стана загубата на пари и време за сметка на разум и четене се явява доста приятно занимание. Има едни числа, които много могат да ти помогнат 2,5 ; 3,2 ; 0,9, но за да имат ефект първо трябва да разбереш, какво означават, след това да избереш методика, която да следваш.
Успех -:)
Мнението беше редактирано от Петър Димитров на 05.07.14 10:04.
06.07.14
07:46
Мисли за това как да настроиш режима си на хранене и тренировки за целта,а не за добавките.Единственото,което ти тряба като добавка на този етап са да речем един качествен комплекс витамини и минерали,които да ти помогнат да оптимизираш процесите в тялото,метаболизма и да се предпазиш от дефицити,които биха забавили или дори саботирали резултатите