Трябват ли ми хранителни добавки?

04.07.14
13:15

Привет :)  Ще се постарая да обясня, колкото мога повече. Значи на 20 год. 110 кг. Спазвам НВД от два месеца, усетих голям ефект от режима. До сега съм пил само “Детонатрол” , но искам да попитам , трябва ли вече да си купя други хранителни добавки? Тренирам от 4 месеца, днеска си поръчвам едно л-карнитинче, Но искам да попитам да си купя ли някакви аминокиселини? Например БЦАА + креатин например? Целта ми е да сваля още килограми, но също така да направя приличен релеф. Ходя на фитнес 3-пъти в седмицата и 2-пъти кардио тренировки. Забравих да спомена, че съм 187 см.  Та, какво ще ме посъветвате? Моля, за по-бързи отговори,че трябва да си направя поръчката до 14;00 ч.

Благодаря предварително :)

П.п. Най-проблемните ми зони са; Корем,бедра,дупе,ханш и гърдите. Имам съвсем малко мускул, затова се насочих към тези продукти.

04.07.14
14:40

казано от Снежен на 04.07.14, 13:15:

Имам съвсем малко мускул

Как разбра колко мускул имаш?

04.07.14
14:44

След като стегна ръката, едвам се вижда мускула. Повечето е сланина.

04.07.14
14:55

Нормално е да не се вижда - нали сланината е най-отгоре и скрива и заглажда евентуален релеф. Ако бях на твое място бих се концентрирал първо върху отслабването, след това поддържане на килограмите за месец два, докато свикнеш да се предпазваш от йо-йо ефект, и след това трениране за сила, визия или каквото ти трябва.

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 04.07.14 14:55.

казано от Снежен на 04.07.14, 13:15:

Целта ми е да сваля още килограми, но също така да направя приличен релеф... Имам съвсем малко мускул...

Какъв релеф ще правиш след като няма мускул? Релеф на костите?

04.07.14
15:01

Нали затова пуснах тема, да вземам ли тези добавки за повече мускул?

04.07.14
15:04

казано от Снежен на 04.07.14, 15:01:

Нали затова пуснах тема, да вземам ли тези добавки за повече мускул?

Добавките няма да те направят мускулест. ;)

Вземи си креатин монохидрат.

Ако можеш да ми отговориш на въпроса какво са БЦАА и креатин и за какво служат - вземи си ги. Ако не .. сам си отговори.

04.07.14
21:13

На един начинаещ като теб не му трябват хранителни добавки. Просто няма смисъл. Мускули се правят чрез хранене и трениране, не чрез хранителни добавки. Много неща не са ти ясни и просто няма смисъл на този етап да си харчиш парите.

05.07.14
01:50

Оооо, Жоре!

05.07.14
01:58

казано от avitohol avitohol на 04.07.14, 21:13:

На един начинаещ като теб не му трябват хранителни добавки. Просто няма смисъл. Мускули се правят чрез хранене и трениране, не чрез хранителни добавки. Много неща не са ти ясни и просто няма смисъл на този етап да си харчиш парите.

Един приятел от залата, същото ми каза. За сега смятам само да карам на Л-карнитин + бърнър. Поръчах ги утре чакам да дойдат :-)

Благодарско за отделеното време :-)

Добавки, добавки, добавки...

Моята кола на добавки не върви, даже и не пали. Като и сложа лошо гориво с добавка, нищо не се променя. Абе изобщо да добавя нещо някъде без основното е като да си хвърлям парите. Забелязал съм, че и паржолата в къщи много и отиват някои подправки, ама без паржола някак не е същото -:). От друга стана загубата на пари и време за сметка на разум и четене се явява доста приятно занимание. Има едни числа, които много могат да ти помогнат 2,5 ; 3,2 ; 0,9, но за да имат ефект първо трябва да разбереш, какво означават, след това да избереш методика, която да следваш.

Успех -:)

Мнението беше редактирано от Петър Димитров на 05.07.14 10:04.

Мисли за това как да настроиш режима си на хранене и тренировки за целта,а не за добавките.Единственото,което ти тряба като добавка на този етап са да речем един качествен комплекс витамини и минерали,които да ти помогнат да оптимизираш процесите в тялото,метаболизма и да се предпазиш от дефицити,които биха забавили или дори саботирали резултатите

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1