Подредба на трите системи

Здравейте колеги,мисля да направя и трите системи 5х5,10х10 и клек в 20 повторения и имам 2 въпроса за тях:
1.Има ли проблем,ако ги направя една след друга?
2.С коя да започна?След това с коя?И коя да е последна?
По-здрави!

04.07.14
21:17

Според мен е добре да започнеш първо с клек в 20 повторения, под тая цифра се подразбира, че клека ще е с лека тежест за да може да усвоиш правилната техника /че да не стават сакътлъци/. После 5х5 и накрая 10х10 . Като между всички тези системи нека има седмица- две почивка /deload седмица/ през които почивки ще може нервната система да си почине между различните методи на натоварване.
Поне аз лично така бих направил, нека по разбиращите да кажат.

04.07.14
21:29

казано от avitohol avitohol на 04.07.14, 21:17:

Според мен е добре да започнеш първо с клек в 20 повторения, под тая цифра се подразбира, че клека ще е с лека тежест за да може да усвоиш правилната техника /че да не стават сакътлъци/.

Точно обратното. Идеята е клека да е с огромна тежест, и целта е на всяка тренировка да се увеличава. За това се изисква опит, тренираност и сила, каквато начинаещите нямат.

При така зададен въпрос - започни с 5х5.
Клек в 20 повторения може да пробваш едва когато си способен на 20 клека с 1.5 пъти теглото си.
10х10 може да я пропуснеш.

Carbohydrate

04.07.14
21:29

Логиката е друга. До някъде, горния коментар е истина. Но, ...! 5*5 и 10*10 е за много движения, а 20 е само за клек! Клека, като голяма мускулна група, ще придърпва доста ресурси и това няма добре да се отрази на другите мускулни групи! Оправи си първо желанията. Каква ти е целта?
П.П. изпревари ме Петко и не се отнася за него ;)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 04.07.14 21:30.

Така в мен е пропуска.Стаж имам около 8 месеца,като мисля че не са малко за тези системи 20 клека с 1,5 от теглото ми мисля че към края на системата ще мога да правя.Целите са ми качване на кг,но и сила затова искам и 5х5.Между системите ще си правя по 1 месец сплитчета и аз мисля да ги подредя така 1.Клек в 20 повторения 2.5х5 и после може би 10х10.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1