03.07.14
23:37
Здравейте колеги,мисля да направя и трите системи 5х5,10х10 и клек в 20 повторения и имам 2 въпроса за тях:
1.Има ли проблем,ако ги направя една след друга?
2.С коя да започна?След това с коя?И коя да е последна?
По-здрави!
Според мен е добре да започнеш първо с клек в 20 повторения, под тая цифра се подразбира, че клека ще е с лека тежест за да може да усвоиш правилната техника /че да не стават сакътлъци/. После 5х5 и накрая 10х10 . Като между всички тези системи нека има седмица- две почивка /deload седмица/ през които почивки ще може нервната система да си почине между различните методи на натоварване.
Поне аз лично така бих направил, нека по разбиращите да кажат.
казано от avitohol avitohol на 04.07.14, 21:17:
Според мен е добре да започнеш първо с клек в 20 повторения, под тая цифра се подразбира, че клека ще е с лека тежест за да може да усвоиш правилната техника /че да не стават сакътлъци/.
Точно обратното. Идеята е клека да е с огромна тежест, и целта е на всяка тренировка да се увеличава. За това се изисква опит, тренираност и сила, каквато начинаещите нямат.
При така зададен въпрос - започни с 5х5.
Клек в 20 повторения може да пробваш едва когато си способен на 20 клека с 1.5 пъти теглото си.
10х10 може да я пропуснеш.
04.07.14
21:29
Логиката е друга. До някъде, горния коментар е истина. Но, ...! 5*5 и 10*10 е за много движения, а 20 е само за клек! Клека, като голяма мускулна група, ще придърпва доста ресурси и това няма добре да се отрази на другите мускулни групи! Оправи си първо желанията. Каква ти е целта?
П.П. изпревари ме Петко и не се отнася за него ;)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 04.07.14 21:30.
06.07.14
02:09
Така в мен е пропуска.Стаж имам около 8 месеца,като мисля че не са малко за тези системи 20 клека с 1,5 от теглото ми мисля че към края на системата ще мога да правя.Целите са ми качване на кг,но и сила затова искам и 5х5.Между системите ще си правя по 1 месец сплитчета и аз мисля да ги подредя така 1.Клек в 20 повторения 2.5х5 и после може би 10х10.