06.07.14
22:36
Здравейте и от мен :) От известно време следя форума и като цяло сайта и реших да се взема в ръце и да поработя над себе си.
Накратко за мен: Аз съм на 15г, 164см , (вече!!!!) 55кг. До преди 2 месеца водих изключително заседнал начин на живот, ядох само джънкове и такива подобия на храна и много силно ми се отразиха, особено зимата, бях над 65кг! По-ранните си години спортувах активно- карате,волейбол,баскетбол,лека атлетика,спортна гимнастика,тенис и едно време спрях незнайно защо и от тогава съм “по-едрото дете”. Честно казано никога не съм си харесвала тялото, въпреки че имаше период от време, когато беше стегнато, но пак имаше какво да се работи върху него.
Миналата година имах здравословен проблем и ми се наложи да си изчистя организма и за 3 месеца големи ограничения и ненормални количества изпит чай, смъкнах дори и да не исках няколко килограма и се чувствах страхотно- кожата ми стана по-хубава, не суха и напукана, лицето ми се изчисти и ми отмина проблема.
Преди 1 месец реших да захвана пак този метод (като изключа чая) и добавя тренировки. За сега съм -3.5кг и се чувствам добре, въпреки че бих искала да смъкна още малко мазнини и да стегна повечко.
Най-проблемната ми част към момента е корема и бедрата.
Режима си го правя сама, като цяло съм изключила сладките неща,газирани напитки,сокове,белия хляб, чипсове,всички джънкове. Ходих на фитнес, но си дадох малка почивка поради проблеми, но за сметка на това правя упражнения вкъщи и понякога излизам да бягам.
пп: Идеята за дневника ми е главно да си следя подобренията откъм clean eating и процеса ми към getting fit :D и за цел ми е до края на 2014 да съм в най-добрата форма в която съм била до сега :) и естествено да я задържа такава.
Днескашният ден протече:
(държа да отбележа, че поради стари навици като се събудя не изпитвам никакво чувство на глад и ми става лошо като ям)
10:30-11:30ч- тренировка
12ч.- кофичка кисело мляко
14ч.- малка порция ориз с месо
16ч.- по-малко от 70гр. мляко с ориз (за да не обидя леля ми :D )
18ч.- една нектарина
20ч.- отново порция ориз с месо
Темата беше редактирана от Work It на 06.07.14 22:40.
Добър ден/добро утро :) днес реших, че ми се тича, навих си аларма и хукнах :D като цяло не се гордея особено с резултата си, но го минах на само 1 почивка. А пък принципно на 2рия километър умирам и психически и физически хаха.
За сега денят ми протече:
8:30- събуждане
~тичане~
10:30ч; банан
11:00ч; кисело мляко
13:30ч: крем супа моркови
15:30ч: още един банан
Мнението беше редактирано от Work It на 07.07.14 15:47.
07.07.14
15:06
добави към поне 1 от храненията си зеленчуци /под формата на салата, задушени на пара и тн/ :) Ще ти се отразят добре и ще си сита по дълго
^мерси за съвета :) принципно на вечеря ям салата краставици и домати с малко зехтин.
пп: Може ли някой да ми препоръча читави обувки за бягане? В момента бягам с air max и не са ми удобни и сега си търся други, насочила съм се към nike free run 3+ v5 :?
07.07.14
16:28
казано от Work It на 07.07.14, 15:47:
^мерси за съвета :) принципно на вечеря ям салата краставици и домати с малко зехтин.
пп: Може ли някой да ми препоръча читави обувки за бягане? В момента бягам с air max и не са ми удобни и сега си търся други, насочила съм се към nike free run 3+ v5 :?
Аз съм с Nike free run 5.0 , преди това от серията Nike Lunarglide 4.0 -и двата модела са успешни, лично на мен вторите за тичане са ми по - удобни - леки на перце :)
А относно храненето - вегетарианка ли си ? ако не - хапвай чисто месо , риби , яйца - източници на протеин. Като начинаеща само това мога да ти кажа. И успех от мен - на еднакъв ръст сме и приблизителни години и кг - дано постигнем целите си (giggle)
Мерси, тях гледах защото си харесах един цвят и няма отказване хаха :D
Иначе, не съм вегетарианка, майка ми е, но около нея и аз май си ограничих месото :D обичам риба и месо ям на вечеря обикновено.
Мерси също за пожеланието, успех и на теб, дано в най-скоро време да имаме мечтаните тела :D :)
Не си жертвай здравето заради суета:) Според мен Лунарглайд са много по-подходящи за бягане за начинаещ. Имат по-стабилна подметка - няма да си кривиш краката и да усещаш всяко камъче, а и ако бягаш на асфалт по-дебелата подметка също е предимство.
Казвам го от опит - имам Лунарглайд и съм много доволна. Според мен фрийрън са повече за тренировка, отколкото за бягане. Но това си е мое виждане.
07.07.14
19:01
Правилно каза Маги. Аз имам фрий рън, но не тичам дълги разстояния и по паркчетата. По-сигурно е с по-дебела подметка. И в крайна сметка не е само nike опция. Храненето ти в момента е гладуване.
Благодаря ви за мненията, днес ще доогледам още малко и ще си поръчам.
казано от cantimagineit на 07.07.14, 19:01:
Храненето ти в момента е гладуване.
Днес незнайно защо нямам апетит и заради това.. Иначе допълвам яденето с малко мляко с ориз и канела и сега ще вечерям ориз със зеленчуци.
Също и реших, че ми е празно само тичането и ще направя ето това http://www.youtube.com/watch?v=oLzECedBaGI (giggle)
Аз имам Asics, много съм доволна,подметката им е по- дебела, а и мисля, че цената им е по- добра от Nike.
Добър ден :)
Днес станах в 8ч, изядох една ябълка и излязох да тичам. Въпреки, че бях с другарче резултата е малко по-добър от предният път (забравих да пусна app-a отначало първите 500-600м)
По-късно ще дописвам :)
Не знам защо, ама не мога да си редактирам мнението :D
На пук на вчера, за обяд реших да се поглезя с една салатка от зелена салата, домати, авокадо, пиле на bbq и яйца + суши (inlove)
Пп; сушито само половината успях да побера (giggle)
Мнението беше редактирано от Work It на 08.07.14 12:55.
Защото имах един проблем, но от другата седмица (надявам се) започвам пак :)
едит: Вечерята ми беше ориз със зеленчуци и 2 яйца на очи.
Движение освен бягането:
https://www.youtube.com/watch?v=oLzECedBaGI пак това, колкото да не е нищо :D
+ https://www.youtube.com/watch?v=VusCUj61wDA
Мнението беше редактирано от Work It на 08.07.14 22:12.
Успех с дневника :)
Искам да попитам, как се казва това приложение което използваш, да ти засича колко си изминала като разстояние и т.н.?
Добър ден.
Днес реших да си почина от бягането, утре пак.
Закуска: 2 препечени пълнозърнести филийки с малко масло
Обяд; не особено добър, ама нямах избор :D кюфтенца по цариградски, от които изядох 3, но пък изядох пюрето :D
След малко ще правя HIIT workout.
Вече г/д 1 седмица имам застой на килограмите и се чудя кое не е наред и чак се депресирам (giggle)
Мнението беше редактирано от Work It на 09.07.14 13:14.
09.07.14
17:46
хората правят тяло с години,ти очакваш за една седмица? Това няма как да стане :)
казано от Рада прада на 09.07.14, 17:46:
хората правят тяло с години,ти очакваш за една седмица? Това няма как да стане :)
нищо не съм казала за “правене на тяло”
Просто от повече от седмица даже не съм мръднала нито с грам нагоре или надолу.
Тренировката в крайна сметка беше:
Walking Lunges 1min x3
Side Lunge 1min
High Knee Runs 1min x3
Slide and Glide 1min
Modified Push ups 1min x2
Squat Jumps 30sec x2
Mountain Climbers 30sec x3
Squats 1min x2
Modified Burpee 30sec x3
Ski Jump to Cross Back Lunge 1min x2
Russian Twists 1min x2
Opposite Arm/Leg Extension 1min x3
Dips with Legs Straight 1min x2
Jump Rope 30sec x3
Plank Walks 1min
Crunches 1min
и после stretches 5минутки
Мнението беше редактирано от Work It на 09.07.14 18:07.
казано от Work It на 09.07.14, 18:00:
На 164см и 55кг,ако реално се стягаш и се храниш добре,не очаквай да сваляш кг,по-скоро е възможно да свалиш мазнина,което не означава намаляване на телесната маса.
казано от FiFka на 09.07.14, 18:03:
казано от Work It на 09.07.14, 18:00:
На 164см и 55кг,ако реално се стягаш и се храниш добре,не очаквай да сваляш кг,по-скоро е възможно да свалиш мазнина,което не означава намаляване на телесната маса.
Принципно исках поне още 1кг да смъкна :D ще се озоря явно за него повече :)
09.07.14
21:06
Спрете да робувате на килограми ! Мъжете не ви мерят в килограми.. пет пари не дават дали тежите с 500 грама по-малко или не. Важното е как изглеждаш!
казано от Графиня фон Дачева на 09.07.14, 21:06:
Спрете да робувате на килограми ! Мъжете не ви мерят в килограми.. пет пари не дават дали тежите с 500 грама по-малко или не. Важното е как изглеждаш!
Съгласна съм, но не всички отслабват заради мъже, повечето заради себе си и целят това да се чувстват добре в тялото си (talk)
А пък аз определено имам нужда от още поне мъничко смъкване и започвам да се стягам :)
едит; Бихте ли ме насочили към някои упражнения, които са главно за горене на мазнини в долната част на корема и вътрешната страна на бедрата?
Мнението беше редактирано от Work It на 09.07.14 21:22.
казано от Work It на 09.07.14, 21:17:
едит; Бихте ли ме насочили към някои упражнения, които са главно за горене на мазнини в долната част на корема и вътрешната страна на бедрата?
Който ги открие - ще стане много,много богат! :D
Цялостна тренировка е нужна,няма определени упражнения за сваляне на мазнини от определена част. Аз бих ти казала да правиш няколко пъти седмично ХИИТ или тичане и да завършваш с коремни примерно,поне аз на това се надявам,че върши работа,но не съм критерий с моите баджаци “като козунаци” (shake)
Мнението беше редактирано от FiFka на 09.07.14 21:32.
казано от FiFka на 09.07.14, 21:31:
казано от Work It на 09.07.14, 21:17:
Който ги открие - ще стане много,много богат! :D
Цялостна тренировка е нужна,няма определени упражнения за сваляне на мазнини от определена част. Аз бих ти казала да правиш няколко пъти седмично ХИИТ или тичане и да завършваш с коремни примерно,поне аз на това се надявам,че върши работа,но не съм критерий с моите баджаци “като козунаци” (shake)
Мерси за предложението, аз си тичам принципно и вече външната част на бедрата ми е г/д добре, ама вътрешната е трагедия :D
а вместо коремни, ако правя crunches дали ще има същият ефект?
Да ме поправи някой ако живея в илюзия,но моята логика е следната: правиш високо-интензивни упражнения от предпочитан тип,кръвта ти циркулира по-бързо из цялото тяло и докато още си в зоната, използваш момента да напрегнеш повече мускулни групи като коремната група с упражнения като тези например . Като така събуждаш и развиваш мускули,а колкото повече мускули толкова по-бързо топене на мазнини.
Мнението беше редактирано от FiFka на 09.07.14 22:14.
^ благодаря :)
Днес се успах, ама въпреки това пак излязох да бягам :D Не съм закусвала, защото не бях гладна.
Обядът ми беше 3 домата със сирене и 2 бъркани яйца.
Edit: Вечеря: късчета свинско с ориз и зеленчуци + един малък тоблерон (wasntme)
Мнението беше редактирано от Work It на 10.07.14 21:12.
Днес цял ден пътувах и храната ми куца яко :/
12:30; кисело мляко с 3 с.л овесени ядки
17:30; крем супа от много зеленчуци
Без тренировка.
Върнах се :D притеглих се и вече съм 53.5кг!
От днес отново тръгнах на фитнес и след час и половина кръгова тренировка се чувствам като парцал, но в добрия смисъл хаха :D
Към момента храната:
преди трен; праскова, едно пилешко крилце и крем карамел без карамела :D
след трен; фреш от 4 портокала
вечеря: по-късно ще я напиша
едит; пълнени чушки с ориз и кайма, салата краставици и домати и за десерт една праскова (wasntme)
Мнението беше редактирано от Work It на 21.07.14 20:20.
Welcome back.
казано от Work It на 21.07.14, 20:05:
След тренировка фреш от 4 портокала... Следтренировъчното хранене е най-важното, трябва да съдържа протеини и въглехидрати за да успеят да се възтановят мускулите ти след натоварването. А ти тук имаш само въглени, и то бързи... Просто казвам.
Мнението беше редактирано от Love на 21.07.14 20:11.
казано от Love на 21.07.14, 20:10:
Welcome back.
казано от Work It на 21.07.14, 20:05:
След тренировка фреш от 4 портокала... Следтренировъчното хранене е най-важното, трябва да съдържа протеини и въглехидрати за да успеят да се възтановят мускулите ти след натоварването. А ти тук имаш само въглени, и то бързи... Просто казвам.
Мерси за мнението :) не бях гладна, за това :D
Иначе какво ще кажеш за протеинови палачинки преди и след тренировка?
Ами, зависи какво съдържа въпросната протеинова палачинка :D
Например аз по едно време си бях правила следното - смесвах разбити яйца с овесени ядки и после го пека на тиган като палачинка. Ако имаш нещо подобно предвид за след тренировка - мисля, че е подходящо. За преди тренировка не съм много сигурна, мисля че пак го даваха въглехидрати с протеини, но нека и някой друг да си каже мнението.
Мнението беше редактирано от Love на 21.07.14 20:30.
казано от Love на 21.07.14, 20:23:
Ами, зависи какво съдържа въпросната протеинова палачинка :D
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/63261 (giggle)
Ооо, сега и аз трябва да ги пробвам тези чудесийки! (sun) Мисля, че са ок за след тренировка. ;)
След двучасова кръгова тренировка: тортила с 100гр. пилешко печено, краставици,домати, айсберг и черни маслини <3 .
+1 аспиринче :D
вечеря; нямаше ;/
Напоследък изобщо не съм гладна и едва ли не ям на сила. На какво може да се дължи това?
Мнението беше редактирано от Work It на 22.07.14 20:56.
Днес реших да чийтна малко, защото наистина не си обяснявам тази липса на глад :D
За сега съм изяла само малко китайски ориз със зеленчуци и пилешко.
Тренировка днес няма, но пък имам зверска МТ :D
+ около 100гр руло с ягоди
И вечерята ми беше 2 яйца на очи и сега ям малък тоблерон (wasntme)
Мнението беше редактирано от Work It на 23.07.14 20:23.
Днес закусвах с 1 банан и отидох на тренировка ,отново кръгова - 2 часа .
Наистина бих искала да пиша упражненията си ама нямам представа кое как се казва :D
След това изядох една филия с 2 пилешки филенца и около 30гр кашкавал.
+ 1 аспирин
За вечеря ядох леща и малко шоколад :D
едит;
единственото което няма да сбъркам е ;
бързо ходене на 12% наклон пътека; общо 45 мин
кростренажор; 25мин
*не на веднъж, след всяка мускулна група
Мнението беше редактирано от Work It на 24.07.14 23:24.
Отвратителен проспан ден ..
Събудих се в 16:40.
“Закусвах” в 18;30 с една филия с пилешко филе и 50гр кашкавал
20:20ч; леща
Чудя се вече наистина дали ми има нещо и да ходя ли на лекар , защото не е нормално да ям насила цял ден колкото да съм яла нещо (sweat)