Дневникът на Ани - Bulgarian horror story: Murdermeals

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.04.14
13:05

Дюнерджийница беше образно казано, по-скоро като нарицателно. Иначе без картофите и сосовете, съм съгласна, че си е доста добра храна. То пък тя колко да е арабската питка... по-добър вариант от баничка, при всички положения.
Пп: добре, че сме пред заплати със скъпото и готвя на принципа “каквото е останало”, че досега да съм хукнала за един голям дюнер БЕЗ :D картофки.

казано от Ann на 10.04.14, 13:05:

Иначе без картофите и сосовете, съм съгласна, че си е доста добра храна. То пък тя колко да е арабската питка... по-добър вариант от баничка, при всички положения.

Това ми е идеята... :)
Другото, което често ям при липса на време и когато съм в движение, е парче кашкавал. Във всяка бакалия има вакуумиран кашкавал в разфасовки между 100 и 300 g - награбвам парче с подходящ размер и си го изяждам както добро дете си изяжда вафлата. :) Лесно се пренася, няма нужда от температурен режим за съхранение, няма никакви изисквания към хигиена (не е нужно дори да съм с измити ръце), не цапа (аз мога да се обезобразя и докато ям геврек!), няма нужда от прибори и т.н. Е, не е аналог на нормално хранене, но за извънредни ситуации го намирам за много практичен вариант да хапна нещо добро.

10.04.14
13:31

Моят вариант са орехите. Ама ги забравям понякога, иначе имам голям кашон домашни, начуквам си и тръгвам.
За омазването и гевреците, и аз съм така. Ако не се наклепам, не съм аз. Пилешкото се яде с ръце, остатъкът от марулите, които не мога да боцна с вилицата - и те...  дядо ми, живял цял живот на село (никой да не се обижда), е по-културен от моя милост. Ама то това е вече друга тема.

11.04.14
10:54

Окончателно за вчера:
Закуска: 4 яйца* с мас* и пресен лук*, лъжица тахан, киви
Междинно: Лъжица тахан, 5 ореха*
Обяд: 2 крилца с кожата, 200 гр пилешки гърди с подправки, салата от марули*, магданоз* и репички със зехтин
След тренировка: протеинов шейк
Вечеря: 4 яйца* с пресен лук*, връзка магданоз*

Тренировка:
10 мин вело
Клек с лоста - 6х10
Аддуктор: 6х10*25 кг
Сгъване 6х10*15 кг
Разгъване 6х10*10 кг
Повдигане на пръсти 4х20
Коремни преси с 5 кг зад глава 4х20
Крънчове на машина - 10*10 кг, 10*15 кг, 10*20 кг, 10*25 кг
Повдигане на крака от лег 4х20
Кардио: 15 мин пътека, максимален наклон, 5,5 км

Днес трябваше домашно-училищна тренировка за горна част, но ще пропусна. Живец: никакъв. Та 3 дни ще си почина, още седмица разтоварващи и се връщам с нови сили, тъкмо след Великденското свинеене :)

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 11.04.14 10:54.

12.04.14
09:03

11.04.
Закуска: 5 яйца* (докато си варих за работа, счупих едното) с мас* и пресен лук*, лъжица тахан, киви
Междинно: 10 ореха*
Обяд: (силно казано) 3 варени яйца, марули*, връзка магданоз*, зехтин, червен пипер
Междинно: протеинов шейк
Вечеря: китайско - пиле със зеленчуци (китайски гъби, морков, наши си гъби, бамбук, соеви кълнове) - преобладаваше пилето, от което бях много доволна. Изпапках си самичка цялата порция.

13.04.14
09:04

12.04
Закуска: 4 яйца* с мас* и пресен лук*, лъжица тахан, киви
Междинно: 100 грама пилешко с кожа
Обяд: 4 варени яйца*, магданоз*, марули*, лим. сок, зехтин
Междинно: протеинов шейк, 10 ореха*
Вечеря: 300 грама пилешко с кожата, крилце без кожа, краставица и домат със зехтин

Попрекалих с протеина, и то отлакомия. Но днес поне се чувствам като човек, не съм парцала, който бях една седмица.

13.04.14
21:57

13.04
Закуска: 4 яйца* с пресен лук* и мас*, лъжица тахан, киви
Обяд: 4 варени яйца*, марули*, магданоз*, с лим. сок и зехтин, пилешка подбедрица
Междинно (шефката черпи) бонбонче  after eight
Вечеря: зелена салата, 2 бр такос, пил. крилце, хапка свинско (на имен ден)

14.04.14
15:16

Пускам малко размисли.
Вчерашният ден си беше цяло чудо - ограничих се до 1 бонбон, нямаше чувство за вина, ядох си в нормални количества...
Обикновено по празници не ям по цял ден, защото знам, че после съм на маса, преяждам с възможно най-големите глупости като седна, не повръщам, понеже не съм сама, но за десерт задължително пиех по 2 бизалакса и 2 фурантрила. Ами, така ще си правя вече - ще си ям нормално през деня, пък за празника - каквото остане.
Тази сутрин нямах апетит, но добре, че се насилих да ям. Освен протеиновия шейк, никаква друга храна нямах в интервала 7:00 - 14:20, а между тях имаше тренировка и цял ден обиколки по задачи.
Та така, за днес:
Закуска: лъжица тахан, 4 яйца* с мас* и пресен лук*
Междинно: протеинов шейк
Обяд: 4 яйца* с магданоз без мазнина, 12 ореха*, 1/2 краставица със зехтин
Вечерята планирам да бъде варено бутче, пак с някаква салата, най-вероятно бяло зеле, зехтин и червен пипер.

Тренировка
10 мин пътека, 5 км/ч, 3% наклон
Клек с лоста 6х10
Аддуктор 6х10@20 кг
Сгъване 6х10@15 кг
Разгъване 6х10@10 кг
Повдигане на пръсти 4х20
Коремни преси на римско столче, макс наклон, 5 кг тежест - 20,15,20,20
Коремни на машина 10@20 кг, 10@25 кг, 10@30 кг, 10@40 кг
Повдигане на крака от лег 4х20
15 мин пътека, 15% наклон, 5 км/ч

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 14.04.14 15:22.

15.04.14
10:13

За вчера си дописвам, че бутчетата бяха 2 ( ама съм ентусиаст да мина с едно)
Актуализация: 42,7 кг, изтеглена след закуска и 2 кафета.
Нова рокля, прасец, гръП, някаква оформяща се преса, пилешки бицепс и несъразмерни ръце

15.04.14
16:55

Тренировката днес:
10 мин пътека, 5 км/ч, 3% наклон
Тяга - 10, 10, 10, 10, 7, 10@20 кг
Набиране - 6х5
Избутване на щанга (лоста!!!) от полулег - 6х5@20 кг
Коремни на римско столче с 5 кг зад глава - 4х20
Коремни на машина - 20@20 кг, 2х20@30 кг, 20@35 кг
Повдигане на крака от лег - 4х20
10 мин пътека, 5 км/ч, 15% наклон

Храната:
Закуска: 4 яйца* с мас* и пресен лук*, лъжица тахан, грейпфрут
Междинно: 7 ореха*
Обяд: 2 и 1/2 ч преди тренировка - 180 гр св дроб в доматен сос* (1/2 буркан), салата - краставица, 2 домата, зехтин
Тренировка
15 мин след - протеинов шейк
Още малко орехи, няма и 30 гр (купешки)
Сега стаж, и чак към 21:30 ще вечерям - същото като обяда.

17.04.14
08:02

16.04
НЕТРЕНИРОВЪЧЕН
Закуска: 4 яйца* с мас* и пресен лук, 1/2 краставица, лъжица тахан
Останалото: 80 гр орехи, 200 гр пилешко филе, 400 гр свинско, салати
Ами, едни 200 гр от свинското, някак, май можех и да си ги спестя. Пак бяха от лакомия, а не защото бях гладна. Ламята се кротва, болежките поизчезват, т.е. започвам да възстановявам, нямам нужда от чак толкова, или поне вчера нямах,но не - пред свинското ставам като дете пред сладолед - докато не го изям всичкото, нямам мира.

17.04.14
11:38

Малеееей, със свинското и аз съм така, даже колкото е по мазно - толкова повече ми харесва (blush)

И аз се присъединявам.. и честно казано ми е по-трудно да огранича него, отколкото сладкото, пиците и тн.. голяма мъка :С

17.04.14
15:13

Абе, пак мисля, че е по-малкото зло от тестени и сладкарски изделия, пък и вчера бях на кино и устоявях на пуканки, та свинското послужи за награда.
Днес тренировката беше в друга зала, не в Шампионската - така се получи, че нямах много време за път, а тази ми е на 2 крачки. Импровизирах, понеже нямаше уреди за разгъване и сгъване, абдуктор и аддуктор също. После установих, че има една машина, комбинирана за гърди, разгъване, май и за скрипец би послужила, ама късно вече. Има вероятност от другия месец да съм там, та, ще се наложи да се адаптирам. Все едно изневерявах на залата, честно.

Закуска: протеинов шейк, грейпфрут, лъжица тахан
След час: 10 мин пътека, 6 км/ч, 3% наклон
Клек: 5х10@20 кг
Лег преса: 10@30 кг, 4х10@40 кг
Плие с 20 кг пудовка: 5х5
Вдигане на крака от вис: 4х10
Коремни преси с 5 кг зад глава: 4х30
Наклони настрани с 5 кг диск 4х20/10 на страна
10 мин пътека, 8 км/ч, 3% наклон

Забравих прасеца. Здраве да е. Бях се ошашавила.

Обяд: 4 яйца* с домати от буркан* без мазнина, краставица със зехтин, 50 гр орехи
Нося си и на работа още 50 гр орехи и ябълка, че ще вечерям към 11. Какво ще е, не знам, ще пиша утре. Свършиха домашните орехи и страдам :(

17.04.14
16:05

Аууу, неверница! ;)
Те тъкмо започнаха да я поотремонтират залата и ти дезертираш. :D

17.04.14
16:40

Не е малък факторът, че ми е далече. То това фитнесче до нас скоро го откриха.
А и с новите промени, вече ми е страшно тягостно. Без Свилен, тази зала за мен не е същата. Това е човекът, който ме е научил на всичко, което мога, който 2 месеца ми чисти клек, колкото и хора да е имал, винаги ме е наблюдавал какво и как правя и ми е помагал. Казах, че искам да се набирам, научи ме. Винаги ще съм му благодарна. Но имам още почти месец там, спокойно :) Добре, че поне си ходи на частно, а като си намери друга зала, ако не е на майната си - там съм.

Напълно те разбирам Ан, аз си сметних фитнеса, когато моя инструктор напусна предния, в който ходех - не съжалявам. Той пък също направи жест като избра фитнес, който пак да ми е близо и да ми е удобен. Иначе си работи в друг фитнес, но идва да тренира мен и още един клиент от стария фитнес :)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 17.04.14 19:08.

17.04.14
19:27

Ще видим, ще видим... Надявам се близките месеци да мога да си тренирам пак с него. Не е направил малко за мен, и то само за мерси. И за по някое друго кафе, утрепвайки времето. То си има, аз и още едно момче си го дръпна от Флайса, мене от Шампионския, събира бригада :д
Една история, много любима. Моя милост, лежанка не е правила през живота си с повече от 15 кг, а не го бях правила пък въобще 1 месец. Викам го аз да ме пази.
Той: Че ти с колко ще правиш?
Аз: Ми с големия лост
Той: Че той е 20 кг
Аз: Знам
Той: Ама да не ти тежи?
Аз: Ми и да тежи, ще го сменим с малкия
Той: Я, я, ти 20 кг, това искам да го видя!
Ми... Бутнах ги 15 пъти :д От тогава не ме подценява, поне не на глас. Защото, нали, на живо изглеждам по-дребна, отколкото на снимки и ръцете ми не са чак такива, каквито излизат :д
Даммм, сантиментална съм.

18.04.14
15:00

Така, до момента:
8:30 - лъжица тахан, 4 яйца* с мас* и пресен лук*, 1/2 краставица

10:30 - 11:40 - Тренировка:
10 мин пътека, 3% наклон, 6 км/ч
Тяга - 6х7@20 кг
Набиране - 6х5
Лежанка - 6х7@20 кг
Повдигане на крака от вис 4х10
Коремни преси с 5 кг диск 4х20
15 мин пътека, 3%, 6 км/ч

11:55 - киви, протеин
13:30 - 200 гр пилешки бонфилета, зеле с ябълков оцет и зехтин

Планирам за вечеря яйца с броколи.
Реших да посменя организацията днес и кивито да дойде след тренировката. Да видим как ще ми се отрази. Бих могла да понамаля и орехите. Но за генерална трансформация на храненето ще мисля след Великден.
Пп: Пак в залата до нас тренирах. Смотано ми е. Към една зала да се привържа, пфхт... Но нищо чудно, че така реагирам, не съм от тези, които обичат промените.

19.04.14
12:25

Добавям си за вчера:
- домат със зехтин и босилек + св кюфте (100 гр) / време беше да вкарам кюфтенце
- Вечеря: 1/2 наденичка, 100 гр свински дроб, зеле с оцет и зехтин

19.04
Закуска: 4 яйца* с мас* и пресен лук, киви, лъжица тахан
Обяд: шепа орехи, 220 гр пилешки гърди, 100 гр зелени маслини
Междинно и обяд ще дописвам, ще има и домашен козунак - с мас и орехи.

20.04.14
22:42

Вчера на вечеря: пиле, червени чушки със зехтин и чесън, зелена салата, 5 кюфтета, козунак
Днес: козунак, яйца, пилешко, краставици

14.07.14
22:35

Хайде да се завърна и аз.
Закуска: протеин, с.л. тахан, шепа орехи
Обяд: 150 гр свинско, салата домати и краставици* със с.л. зехтин
Вечеря: нещо като палачинка от 4 яйца* с тиквено брашно, малко мас да не залепне за тигана; авокадо с лимонов сок и хим. розова сол, домат и краставица* със зехтин
След тренировката: 1 варено яйце

Тренировката: разтоварваща, без тежести, като за болен човек
4х10 клека
4х5 бърпита
25 набирания
25 бърпи + box jump (box качване, по-скоро... Нииикаква сила днес)
75 скачащи клека

До какво води в градушките да развяваш краци по сандали и рокля до под четирибуквието? А после в не особено топла вечер да спиш на отворена балконска врата? Даммм, до супер гадна настинка, прилични количества парацетамол и МНОГО запарки от джинджифилови корени. Поне се наспах, не се беше случвало от 2 месеца. От последните 48 часа, съм спала към 30… И ям малко насила, ама като за болен човек е повече от прилично, като гледам...

Днес е ден за завръщания :))

15.07.14
08:34

Обещах на Светлето преди има-няма месец във фб :D
Покрай сесията направо се омазвах - никакъв сън, по 1 буркан от 250 гр Нутела през 2-3 дни, абе трагедия някаква. Сега пак съм вкарала Law and order в храната. Липса на почивка и емоционална разклатеност НЕ Е хубава схема.
Още съм болна, егаси... А не е моментът за легло. И апетит нямам, яде ми се само тахан и лешници, даже и това  е под въпрос. Ма не ме интересува, на тоя организъм му трябва сила, за да оздравее!
Ох, оплаках ви се рано-рано...

15.07.14
19:13

Нетренировъчен
Храна:
- 1 с.л. сусамов тахан с шепа орехи, протеин
- 100 гр свинско
- 3 варени яйца*
- авокадо, парченце някаква бяла риба, 4 яйца* с лук и 1/2 ч.л. мас, салата -  1/2 голям домат, 1/2 краставица и магданоз с ябълков оцет

Чакам да ми се запари и джинджифила. Вкъщи и аз и скъпото сме се тръшнали. Няма да напиша мислите, които ми минават, само защото мама ми е казала да не псувам на глас... Вчера бях взела да се пооправям, а винаги с тренировки се вдигам на крака (dull) Какво ми става сега, не знам... Пффф...
И на работа щях да падна - идва клиент и ме пита, не може ли да му направя от 2 кутии - 1. Ми да, аз съм магьосник...

15.07.14
22:54

Да се оправяш ей!

16.07.14
07:09

Мерси :) 10 часа сън, днес по-добре, не съм такъв парцал.
За добро утро, любимо ми е :D

16.07.14
16:34

Закуска: с.л. тахан, неопределено количество орехи (50-60 гр на око), протеин
Тренировка, BCAA
Обяд: 150 гр филе пангасиус на скара, салата домат, краставица, зехтин, яб. оцет и хим.сол
Малко след това още 50 гр пангасиус, 2 яйца М и едно XL на очи
Вечеря: 2 телешки кюфтета, салата айсберг

Тренировка:
Загрявка, 10 мин кростренажор
800 м странично бягане (къде ходене, къде бягане...)
18 кръга, всеки кръг по минута, с по минута почивка между тях:
5 набирания
10 лицеви
15 клека
800 м РАЗХОЖДАНЕ!!! Трябваше странично бягане, ама... Нъцки.
Разтягане

Да се чете, тренер ми направи модификация на Мърф, като за отпаднал човек, оздравял, но с никаква сила. Трябваше да си е с всичкото там, с 1600 м, 20 кръга, вместо 18, ама... Нямаше живец и толкова можах да дам. Може да го кръстим “Настинал Мърф”.

Размисли и страсти:
>> Хората намаляват сладкото, а аз - кафето. Имах моменти на 4-5 на ден. Сега се адаптирам към 2 на ден, с приятелка се видях днес и станаха 3… Ама нищо, то третото беше половин лъжичка. Ще го износя, надявам се.
>> Така... Завиждам на мъжете! Един омиташе по 3 туикса на смяна, сега друг омита по 2 кроасана наведнъж (в залата това... И в старата...), а да не мислите, че им личи? :D Ами, не е честно пък.
>> Понякога трябва да си пренаредиш приоритетите, да зачертаеш едни хора, за да подчертаеш други... Но понякога зачертаните ти липсват. Не във всеки момент, но когато го усетиш, си е болезнено.
>> Все пак хубавото е, че направих доста добра тренировка, не дадох макс, но предвид състоянието ми, си е повече от задоволителна, поне по моите критерии. Вчера и една приятелка, с която не се бяхме виждали отдавна, мина да ме види, та 2 часа отлетяха. Когато хората не се виждат често, времето минава много бързо, докато си разкажем последните месеци... :D И всъщност, ако физическото ми състояние си беше нормално, емоциите на 90% щяха да са само положителни.

17.07.14
08:21

44,5 кг
Бива, задоволително.
Вчера ядох и 2 варени ХЛ яйца.
Менюто от днес ще го описвам по-късно.
Снимка на положението с днешна дата:

18.07.14
07:59

17.09
Тренировка: Няма
Закуска: протеин, с.л. тахан, шепа орехи
Обяд: пиле с гъби и тиквички
Междинно: 160 гр свинско
Вечеря: 3 яйца ХЛ с пресен лук, мас, краставица с хим. сол

Някои дни имат едно хубаво нещо - СВЪРШВАТ! В някаква дупка съм, явно, от една седмица насам.

Ай стига с тия дупки бре :D Вземи малко хапчета (същите като за срещу глад) + хапчета мъртва тяга :D При мен работи безотказно :P

18.07.14
08:26

Сатурновите, Херцоже, хахаха :D
Може да имам кофеинова абстиненция. Ама като ще взема да си смеля аз едно свинско, като си направя едни кюфтенца... И ще ми дреме на шмайзера и за хората, които разкарах от живота си, и за кафето и за всичко (mooning)
Ма пък си купих нова рокля. Ще я облека 2 пъти, разбира се, но... :D

Абе сатурнови дупки, put key my knee :D :D :D Всичко е субективно - ако решиш, че си в сатурнова дупка - там си ;) Аз абстиненцията си я преборих с една голяма чаша преди малко :D А за кИфтетата подкрепям.....преди да ги направиш -прати един адрес, че и аз искам :D

18.07.14
08:32

:D
Оправяш ми настроението, определено.
Наденичкииии, кифтенцаааа, кибапчитааааа
Решила съм да ги намаля, ама като гледам, ще е в някой друг живот :D

казано от Ann на 18.07.14, 08:32:

Наденичкииии, кифтенцаааа, кибапчитааааа
Решила съм да ги намаля

Ето такива решения водят към Сатурнови дупки!!! (dull) :x (shake)

18.07.14
08:42

Значи имам чудесното оправдание да НЕ го правя.

18.07.14
22:11

Закуска: с.л. тахан, шепа орехи, протеин
Обяд: солена палачинка - 4 яйца XL, тиквено брашно, 1/2 лъжичка мас (за тигана)
Междинно: телешко кюфте
Вечеря: 2 телешки кюфтета, салата айсберг

Тренировка:
Загрявка
Разтягане на краката
Обиколка на училището - лекичко бягане
10 м спринт, връщане, пак 10 м спринт
4,5 км бягане (забравих да питам тренер за колко време)

След тренировката:
BCAA, протеин

>> За пръв път бягам над 2 км. Винаги ми е било много слабо звено и сме били на Вие. Нещата се променят :)

19.07.14
18:50

Храната днес:
Пилешко, зеленчуци, торти, фъстъци, бадеми, вино, сайдери, торти... Това само до момента.
Май ще завърша като Светлето онзи ден

19.07.14
18:51

Със систъра

19.07.14
19:33

Заглавието на дневника кефи ...:D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1