Дюнерджийница беше образно казано, по-скоро като нарицателно. Иначе без картофите и сосовете, съм съгласна, че си е доста добра храна. То пък тя колко да е арабската питка... по-добър вариант от баничка, при всички положения.
Пп: добре, че сме пред заплати със скъпото и готвя на принципа “каквото е останало”, че досега да съм хукнала за един голям дюнер БЕЗ :D картофки.
10.04.14
13:21
казано от Ann на 10.04.14, 13:05:
Иначе без картофите и сосовете, съм съгласна, че си е доста добра храна. То пък тя колко да е арабската питка... по-добър вариант от баничка, при всички положения.
Това ми е идеята... :)
Другото, което често ям при липса на време и когато съм в движение, е парче кашкавал. Във всяка бакалия има вакуумиран кашкавал в разфасовки между 100 и 300 g - награбвам парче с подходящ размер и си го изяждам както добро дете си изяжда вафлата. :) Лесно се пренася, няма нужда от температурен режим за съхранение, няма никакви изисквания към хигиена (не е нужно дори да съм с измити ръце), не цапа (аз мога да се обезобразя и докато ям геврек!), няма нужда от прибори и т.н. Е, не е аналог на нормално хранене, но за извънредни ситуации го намирам за много практичен вариант да хапна нещо добро.
Моят вариант са орехите. Ама ги забравям понякога, иначе имам голям кашон домашни, начуквам си и тръгвам.
За омазването и гевреците, и аз съм така. Ако не се наклепам, не съм аз. Пилешкото се яде с ръце, остатъкът от марулите, които не мога да боцна с вилицата - и те... дядо ми, живял цял живот на село (никой да не се обижда), е по-културен от моя милост. Ама то това е вече друга тема.
Окончателно за вчера:
Закуска: 4 яйца* с мас* и пресен лук*, лъжица тахан, киви
Междинно: Лъжица тахан, 5 ореха*
Обяд: 2 крилца с кожата, 200 гр пилешки гърди с подправки, салата от марули*, магданоз* и репички със зехтин
След тренировка: протеинов шейк
Вечеря: 4 яйца* с пресен лук*, връзка магданоз*
Тренировка:
10 мин вело
Клек с лоста - 6х10
Аддуктор: 6х10*25 кг
Сгъване 6х10*15 кг
Разгъване 6х10*10 кг
Повдигане на пръсти 4х20
Коремни преси с 5 кг зад глава 4х20
Крънчове на машина - 10*10 кг, 10*15 кг, 10*20 кг, 10*25 кг
Повдигане на крака от лег 4х20
Кардио: 15 мин пътека, максимален наклон, 5,5 км
Днес трябваше домашно-училищна тренировка за горна част, но ще пропусна. Живец: никакъв. Та 3 дни ще си почина, още седмица разтоварващи и се връщам с нови сили, тъкмо след Великденското свинеене :)
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 11.04.14 10:54.
11.04.
Закуска: 5 яйца* (докато си варих за работа, счупих едното) с мас* и пресен лук*, лъжица тахан, киви
Междинно: 10 ореха*
Обяд: (силно казано) 3 варени яйца, марули*, връзка магданоз*, зехтин, червен пипер
Междинно: протеинов шейк
Вечеря: китайско - пиле със зеленчуци (китайски гъби, морков, наши си гъби, бамбук, соеви кълнове) - преобладаваше пилето, от което бях много доволна. Изпапках си самичка цялата порция.
12.04
Закуска: 4 яйца* с мас* и пресен лук*, лъжица тахан, киви
Междинно: 100 грама пилешко с кожа
Обяд: 4 варени яйца*, магданоз*, марули*, лим. сок, зехтин
Междинно: протеинов шейк, 10 ореха*
Вечеря: 300 грама пилешко с кожата, крилце без кожа, краставица и домат със зехтин
Попрекалих с протеина, и то отлакомия. Но днес поне се чувствам като човек, не съм парцала, който бях една седмица.
13.04
Закуска: 4 яйца* с пресен лук* и мас*, лъжица тахан, киви
Обяд: 4 варени яйца*, марули*, магданоз*, с лим. сок и зехтин, пилешка подбедрица
Междинно (шефката черпи) бонбонче after eight
Вечеря: зелена салата, 2 бр такос, пил. крилце, хапка свинско (на имен ден)
Пускам малко размисли.
Вчерашният ден си беше цяло чудо - ограничих се до 1 бонбон, нямаше чувство за вина, ядох си в нормални количества...
Обикновено по празници не ям по цял ден, защото знам, че после съм на маса, преяждам с възможно най-големите глупости като седна, не повръщам, понеже не съм сама, но за десерт задължително пиех по 2 бизалакса и 2 фурантрила. Ами, така ще си правя вече - ще си ям нормално през деня, пък за празника - каквото остане.
Тази сутрин нямах апетит, но добре, че се насилих да ям. Освен протеиновия шейк, никаква друга храна нямах в интервала 7:00 - 14:20, а между тях имаше тренировка и цял ден обиколки по задачи.
Та така, за днес:
Закуска: лъжица тахан, 4 яйца* с мас* и пресен лук*
Междинно: протеинов шейк
Обяд: 4 яйца* с магданоз без мазнина, 12 ореха*, 1/2 краставица със зехтин
Вечерята планирам да бъде варено бутче, пак с някаква салата, най-вероятно бяло зеле, зехтин и червен пипер.
Тренировка
10 мин пътека, 5 км/ч, 3% наклон
Клек с лоста 6х10
Аддуктор 6х10@20 кг
Сгъване 6х10@15 кг
Разгъване 6х10@10 кг
Повдигане на пръсти 4х20
Коремни преси на римско столче, макс наклон, 5 кг тежест - 20,15,20,20
Коремни на машина 10@20 кг, 10@25 кг, 10@30 кг, 10@40 кг
Повдигане на крака от лег 4х20
15 мин пътека, 15% наклон, 5 км/ч
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 14.04.14 15:22.
За вчера си дописвам, че бутчетата бяха 2 ( ама съм ентусиаст да мина с едно)
Актуализация: 42,7 кг, изтеглена след закуска и 2 кафета.
Нова рокля, прасец, гръП, някаква оформяща се преса, пилешки бицепс и несъразмерни ръце
Тренировката днес:
10 мин пътека, 5 км/ч, 3% наклон
Тяга - 10, 10, 10, 10, 7, 10@20 кг
Набиране - 6х5
Избутване на щанга (лоста!!!) от полулег - 6х5@20 кг
Коремни на римско столче с 5 кг зад глава - 4х20
Коремни на машина - 20@20 кг, 2х20@30 кг, 20@35 кг
Повдигане на крака от лег - 4х20
10 мин пътека, 5 км/ч, 15% наклон
Храната:
Закуска: 4 яйца* с мас* и пресен лук*, лъжица тахан, грейпфрут
Междинно: 7 ореха*
Обяд: 2 и 1/2 ч преди тренировка - 180 гр св дроб в доматен сос* (1/2 буркан), салата - краставица, 2 домата, зехтин
Тренировка
15 мин след - протеинов шейк
Още малко орехи, няма и 30 гр (купешки)
Сега стаж, и чак към 21:30 ще вечерям - същото като обяда.
16.04
НЕТРЕНИРОВЪЧЕН
Закуска: 4 яйца* с мас* и пресен лук, 1/2 краставица, лъжица тахан
Останалото: 80 гр орехи, 200 гр пилешко филе, 400 гр свинско, салати
Ами, едни 200 гр от свинското, някак, май можех и да си ги спестя. Пак бяха от лакомия, а не защото бях гладна. Ламята се кротва, болежките поизчезват, т.е. започвам да възстановявам, нямам нужда от чак толкова, или поне вчера нямах,но не - пред свинското ставам като дете пред сладолед - докато не го изям всичкото, нямам мира.
Малеееей, със свинското и аз съм така, даже колкото е по мазно - толкова повече ми харесва (blush)
17.04.14
14:24
И аз се присъединявам.. и честно казано ми е по-трудно да огранича него, отколкото сладкото, пиците и тн.. голяма мъка :С
Абе, пак мисля, че е по-малкото зло от тестени и сладкарски изделия, пък и вчера бях на кино и устоявях на пуканки, та свинското послужи за награда.
Днес тренировката беше в друга зала, не в Шампионската - така се получи, че нямах много време за път, а тази ми е на 2 крачки. Импровизирах, понеже нямаше уреди за разгъване и сгъване, абдуктор и аддуктор също. После установих, че има една машина, комбинирана за гърди, разгъване, май и за скрипец би послужила, ама късно вече. Има вероятност от другия месец да съм там, та, ще се наложи да се адаптирам. Все едно изневерявах на залата, честно.
Закуска: протеинов шейк, грейпфрут, лъжица тахан
След час: 10 мин пътека, 6 км/ч, 3% наклон
Клек: 5х10@20 кг
Лег преса: 10@30 кг, 4х10@40 кг
Плие с 20 кг пудовка: 5х5
Вдигане на крака от вис: 4х10
Коремни преси с 5 кг зад глава: 4х30
Наклони настрани с 5 кг диск 4х20/10 на страна
10 мин пътека, 8 км/ч, 3% наклон
Забравих прасеца. Здраве да е. Бях се ошашавила.
Обяд: 4 яйца* с домати от буркан* без мазнина, краставица със зехтин, 50 гр орехи
Нося си и на работа още 50 гр орехи и ябълка, че ще вечерям към 11. Какво ще е, не знам, ще пиша утре. Свършиха домашните орехи и страдам :(
Аууу, неверница! ;)
Те тъкмо започнаха да я поотремонтират залата и ти дезертираш. :D
Не е малък факторът, че ми е далече. То това фитнесче до нас скоро го откриха.
А и с новите промени, вече ми е страшно тягостно. Без Свилен, тази зала за мен не е същата. Това е човекът, който ме е научил на всичко, което мога, който 2 месеца ми чисти клек, колкото и хора да е имал, винаги ме е наблюдавал какво и как правя и ми е помагал. Казах, че искам да се набирам, научи ме. Винаги ще съм му благодарна. Но имам още почти месец там, спокойно :) Добре, че поне си ходи на частно, а като си намери друга зала, ако не е на майната си - там съм.
17.04.14
19:07
Напълно те разбирам Ан, аз си сметних фитнеса, когато моя инструктор напусна предния, в който ходех - не съжалявам. Той пък също направи жест като избра фитнес, който пак да ми е близо и да ми е удобен. Иначе си работи в друг фитнес, но идва да тренира мен и още един клиент от стария фитнес :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 17.04.14 19:08.
Ще видим, ще видим... Надявам се близките месеци да мога да си тренирам пак с него. Не е направил малко за мен, и то само за мерси. И за по някое друго кафе, утрепвайки времето. То си има, аз и още едно момче си го дръпна от Флайса, мене от Шампионския, събира бригада :д
Една история, много любима. Моя милост, лежанка не е правила през живота си с повече от 15 кг, а не го бях правила пък въобще 1 месец. Викам го аз да ме пази.
Той: Че ти с колко ще правиш?
Аз: Ми с големия лост
Той: Че той е 20 кг
Аз: Знам
Той: Ама да не ти тежи?
Аз: Ми и да тежи, ще го сменим с малкия
Той: Я, я, ти 20 кг, това искам да го видя!
Ми... Бутнах ги 15 пъти :д От тогава не ме подценява, поне не на глас. Защото, нали, на живо изглеждам по-дребна, отколкото на снимки и ръцете ми не са чак такива, каквито излизат :д
Даммм, сантиментална съм.
Така, до момента:
8:30 - лъжица тахан, 4 яйца* с мас* и пресен лук*, 1/2 краставица
10:30 - 11:40 - Тренировка:
10 мин пътека, 3% наклон, 6 км/ч
Тяга - 6х7@20 кг
Набиране - 6х5
Лежанка - 6х7@20 кг
Повдигане на крака от вис 4х10
Коремни преси с 5 кг диск 4х20
15 мин пътека, 3%, 6 км/ч
11:55 - киви, протеин
13:30 - 200 гр пилешки бонфилета, зеле с ябълков оцет и зехтин
Планирам за вечеря яйца с броколи.
Реших да посменя организацията днес и кивито да дойде след тренировката. Да видим как ще ми се отрази. Бих могла да понамаля и орехите. Но за генерална трансформация на храненето ще мисля след Великден.
Пп: Пак в залата до нас тренирах. Смотано ми е. Към една зала да се привържа, пфхт... Но нищо чудно, че така реагирам, не съм от тези, които обичат промените.
Добавям си за вчера:
- домат със зехтин и босилек + св кюфте (100 гр) / време беше да вкарам кюфтенце
- Вечеря: 1/2 наденичка, 100 гр свински дроб, зеле с оцет и зехтин
19.04
Закуска: 4 яйца* с мас* и пресен лук, киви, лъжица тахан
Обяд: шепа орехи, 220 гр пилешки гърди, 100 гр зелени маслини
Междинно и обяд ще дописвам, ще има и домашен козунак - с мас и орехи.
Вчера на вечеря: пиле, червени чушки със зехтин и чесън, зелена салата, 5 кюфтета, козунак
Днес: козунак, яйца, пилешко, краставици
Хайде да се завърна и аз.
Закуска: протеин, с.л. тахан, шепа орехи
Обяд: 150 гр свинско, салата домати и краставици* със с.л. зехтин
Вечеря: нещо като палачинка от 4 яйца* с тиквено брашно, малко мас да не залепне за тигана; авокадо с лимонов сок и хим. розова сол, домат и краставица* със зехтин
След тренировката: 1 варено яйце
Тренировката: разтоварваща, без тежести, като за болен човек
4х10 клека
4х5 бърпита
25 набирания
25 бърпи + box jump (box качване, по-скоро... Нииикаква сила днес)
75 скачащи клека
До какво води в градушките да развяваш краци по сандали и рокля до под четирибуквието? А после в не особено топла вечер да спиш на отворена балконска врата? Даммм, до супер гадна настинка, прилични количества парацетамол и МНОГО запарки от джинджифилови корени. Поне се наспах, не се беше случвало от 2 месеца. От последните 48 часа, съм спала към 30… И ям малко насила, ама като за болен човек е повече от прилично, като гледам...
14.07.14
23:05
Днес е ден за завръщания :))
Обещах на Светлето преди има-няма месец във фб :D
Покрай сесията направо се омазвах - никакъв сън, по 1 буркан от 250 гр Нутела през 2-3 дни, абе трагедия някаква. Сега пак съм вкарала Law and order в храната. Липса на почивка и емоционална разклатеност НЕ Е хубава схема.
Още съм болна, егаси... А не е моментът за легло. И апетит нямам, яде ми се само тахан и лешници, даже и това е под въпрос. Ма не ме интересува, на тоя организъм му трябва сила, за да оздравее!
Ох, оплаках ви се рано-рано...
Нетренировъчен
Храна:
- 1 с.л. сусамов тахан с шепа орехи, протеин
- 100 гр свинско
- 3 варени яйца*
- авокадо, парченце някаква бяла риба, 4 яйца* с лук и 1/2 ч.л. мас, салата - 1/2 голям домат, 1/2 краставица и магданоз с ябълков оцет
Чакам да ми се запари и джинджифила. Вкъщи и аз и скъпото сме се тръшнали. Няма да напиша мислите, които ми минават, само защото мама ми е казала да не псувам на глас... Вчера бях взела да се пооправям, а винаги с тренировки се вдигам на крака (dull) Какво ми става сега, не знам... Пффф...
И на работа щях да падна - идва клиент и ме пита, не може ли да му направя от 2 кутии - 1. Ми да, аз съм магьосник...
Мерси :) 10 часа сън, днес по-добре, не съм такъв парцал.
За добро утро, любимо ми е :D
Закуска: с.л. тахан, неопределено количество орехи (50-60 гр на око), протеин
Тренировка, BCAA
Обяд: 150 гр филе пангасиус на скара, салата домат, краставица, зехтин, яб. оцет и хим.сол
Малко след това още 50 гр пангасиус, 2 яйца М и едно XL на очи
Вечеря: 2 телешки кюфтета, салата айсберг
Тренировка:
Загрявка, 10 мин кростренажор
800 м странично бягане (къде ходене, къде бягане...)
18 кръга, всеки кръг по минута, с по минута почивка между тях:
5 набирания
10 лицеви
15 клека
800 м РАЗХОЖДАНЕ!!! Трябваше странично бягане, ама... Нъцки.
Разтягане
Да се чете, тренер ми направи модификация на Мърф, като за отпаднал човек, оздравял, но с никаква сила. Трябваше да си е с всичкото там, с 1600 м, 20 кръга, вместо 18, ама... Нямаше живец и толкова можах да дам. Може да го кръстим “Настинал Мърф”.
Размисли и страсти:
>> Хората намаляват сладкото, а аз - кафето. Имах моменти на 4-5 на ден. Сега се адаптирам към 2 на ден, с приятелка се видях днес и станаха 3… Ама нищо, то третото беше половин лъжичка. Ще го износя, надявам се.
>> Така... Завиждам на мъжете! Един омиташе по 3 туикса на смяна, сега друг омита по 2 кроасана наведнъж (в залата това... И в старата...), а да не мислите, че им личи? :D Ами, не е честно пък.
>> Понякога трябва да си пренаредиш приоритетите, да зачертаеш едни хора, за да подчертаеш други... Но понякога зачертаните ти липсват. Не във всеки момент, но когато го усетиш, си е болезнено.
>> Все пак хубавото е, че направих доста добра тренировка, не дадох макс, но предвид състоянието ми, си е повече от задоволителна, поне по моите критерии. Вчера и една приятелка, с която не се бяхме виждали отдавна, мина да ме види, та 2 часа отлетяха. Когато хората не се виждат често, времето минава много бързо, докато си разкажем последните месеци... :D И всъщност, ако физическото ми състояние си беше нормално, емоциите на 90% щяха да са само положителни.
44,5 кг
Бива, задоволително.
Вчера ядох и 2 варени ХЛ яйца.
Менюто от днес ще го описвам по-късно.
Снимка на положението с днешна дата:
17.09
Тренировка: Няма
Закуска: протеин, с.л. тахан, шепа орехи
Обяд: пиле с гъби и тиквички
Междинно: 160 гр свинско
Вечеря: 3 яйца ХЛ с пресен лук, мас, краставица с хим. сол
Някои дни имат едно хубаво нещо - СВЪРШВАТ! В някаква дупка съм, явно, от една седмица насам.
18.07.14
08:09
Ай стига с тия дупки бре :D Вземи малко хапчета (същите като за срещу глад) + хапчета мъртва тяга :D При мен работи безотказно :P
Сатурновите, Херцоже, хахаха :D
Може да имам кофеинова абстиненция. Ама като ще взема да си смеля аз едно свинско, като си направя едни кюфтенца... И ще ми дреме на шмайзера и за хората, които разкарах от живота си, и за кафето и за всичко (mooning)
Ма пък си купих нова рокля. Ще я облека 2 пъти, разбира се, но... :D
18.07.14
08:28
Абе сатурнови дупки, put key my knee :D :D :D Всичко е субективно - ако решиш, че си в сатурнова дупка - там си ;) Аз абстиненцията си я преборих с една голяма чаша преди малко :D А за кИфтетата подкрепям.....преди да ги направиш -прати един адрес, че и аз искам :D
:D
Оправяш ми настроението, определено.
Наденичкииии, кифтенцаааа, кибапчитааааа
Решила съм да ги намаля, ама като гледам, ще е в някой друг живот :D
18.07.14
08:39
казано от Ann на 18.07.14, 08:32:
Наденичкииии, кифтенцаааа, кибапчитааааа
Решила съм да ги намаля
Ето такива решения водят към Сатурнови дупки!!! (dull) :x (shake)
Закуска: с.л. тахан, шепа орехи, протеин
Обяд: солена палачинка - 4 яйца XL, тиквено брашно, 1/2 лъжичка мас (за тигана)
Междинно: телешко кюфте
Вечеря: 2 телешки кюфтета, салата айсберг
Тренировка:
Загрявка
Разтягане на краката
Обиколка на училището - лекичко бягане
10 м спринт, връщане, пак 10 м спринт
4,5 км бягане (забравих да питам тренер за колко време)
След тренировката:
BCAA, протеин
>> За пръв път бягам над 2 км. Винаги ми е било много слабо звено и сме били на Вие. Нещата се променят :)
Храната днес:
Пилешко, зеленчуци, торти, фъстъци, бадеми, вино, сайдери, торти... Това само до момента.
Май ще завърша като Светлето онзи ден