01.12.05
12:48
Тренирам от около 3 години, висок съм 1.80 тежа 87 кг. Смених почти всички видове програми, иэполэвах някои ваши програми също и ето го големия проблем. Гърбът ми расте главоломно, краката,трапеца и рамената също, гърдите растът малко и стигнахме до ръцете, повярвайте ми пробвах всичко, сменям упражненията, тренирах ги отделно, эаедно, с малки-големи тежасти, пробвах всичко, ефекта е нулев, все си стоят 40см. Моля ви дайте ми някакъв съвет, програма или и аэ вече неэнам отчаял съм се много. Благодаря Ви предварително
[quote author=“INZAGHI”]Тренирам от около 3 години, висок съм 1.80 тежа 87 кг. Смених почти всички видове програми, иэполэвах някои ваши програми също и ето го големия проблем. Гърбът ми расте главоломно, краката,трапеца и рамената също, гърдите растът малко и стигнахме до ръцете, повярвайте ми пробвах всичко, сменям упражненията, тренирах ги отделно, эаедно, с малки-големи тежасти, пробвах всичко, ефекта е нулев, все си стоят 40см. Моля ви дайте ми някакъв съвет, програма или и аэ вече неэнам отчаял съм се много. Благодаря Ви предварително
эа да бъда по конкретен, сега тренирам така: понеделник-гърди (4упр-4сер)-бицепс(3упр-4сер)-вторник-гръб(5упр-4сер)-трицепс(3упр-4сер)-сряда-почивка-четвъртак-рамо(4упр-4сер)-крака(4-4)-петък-эапочвам програмата от понеделник като 2дни тренирам и 1почивам
Моля не пускай поредни постове ! Използвай бутона промени
DJGorgio-Astor
Братле предполагам знеш че има един момент в който мускулите не могат да растат повече , без малко разтежен хормон - разбираш какво искам да ти кажа.Ако си решителен може да направиш едно цикълче с един препарат , но нямам много опит относно химията да те съветвам.Разпитай за метан или нещо друго.Химията не е скъпа протекторите вдигат цената...
[quote author=“XaMaLLa”]Братле предполагам знеш че има един момент в който мускулите не могат да растат повече , без малко разтежен хормон - разбираш какво искам да ти кажа.Ако си решителен може да направиш едно цикълче с един препарат , но нямам много опит относно химията да те съветвам.Разпитай за метан или нещо друго.Химията не е скъпа протекторите вдигат цената...
Да и аэ се эамислих над тоэи вариант, но не мога да си обясна эащо гърба рамото краката растът а ръцете не
01.12.05
15:35
Не се опитвай да си обясняваш генетиката.При мене го имаше същия проблем с гърдите ама с много усилия се оправи същото е и при краката ми ,просто са ми много слаби по рождение,както и да е квадрицепсите ще ги оправя ама прасеца ми е трагичен ,и си седи така и си седи.А при ръцете при мене ситуацията е следната върви ми всичко ок растат си и по някое време зациклят на едно място и това е ,застой , седят си и не мърдат минава около 1 месец максимум 2 и пак тръгват,без химии без ни6то специално . Защо не опиташ със суперсерий ,за химия винаги има време .Другия съвет е опитаи да правиш упражненията суоер чисто ,примерно за бицепс се облягаш на стената допираш лактите и с щангата деистваш като го правиш с около 5-10кг по-малко от обикновенно ,но пък удряш мускула зверски за трицепс също има такива варианти.
Може, ама този момент при него е някъде в далечното бъдеще!
[quote author=“INZAGHI”]Да и аэ се эамислих над тоэи вариант, но не мога да си обясна эащо гърба рамото краката растът а ръцете не
И се чудиш с тази програма защо не ти растат ръцете?! Казвам ти веднага най - очевидната причина - претоварване.
да видим - първи ден - бицепс. Втори ден - бицепса пак работи с гърба. Трети ден, почва да се възстановява, а на четвъртия, ако правиш придърпване на щанга (вертолет) нищо чудно пак да го товариш.
Дори и да не го товариш тогава, на петият ден го почваш от начало. Бицепса ти работи 4 - 5 пъти седмично. Трицепса - подобно - на всяка тренировка малко или много го товариш (5 пъти седмично). Първо с гърдите, веднага на следващият ден неговата си тренировка, след това с раменете и после го почваш отново! Кога да растат тези мускули?
Да не говорим за много упражнения и серии, дето правиш и за цялостното претоварване, което най - вероятно се получава. Колко време ти е една тренировка, едва ли се вместваш в 1 час? Съкрати упражненията, остави само базовите, спомагащи най - много за качване на маса. И групирай мускулите така, че да няма припокриване на натоварването. Това значи бицепс с гърба и трицепс с гърдите.
Още нещо - не е важно колко ти е ръката, а дали е пропорционална на останалите мускули. Трудно ще дръпнеш само на ръце - огромни ръце на слабо тяло рядко се среща. При този ръст и тегло не мисля, че ти изостават.
Само за сведение - аз съм 170 см, а тежа колкото теб.
01.12.05
19:08
абе хамала ? гнетичен максимум на 40 ръка ?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?! ти добре ли си ? имало едно време в което ... не го съветвай човека , щото таман си е тренирал добре без химия нека така да продължава мнението на петко к е очебийно вярното . Все пак бицепс и трицепса растат най много когато са заедно в една тренировка поне при мен е така .
започни тренировката със слабата мускулна група (бицепс-гърди), а и си помисли как си чувстваш бицепса при тренировката на гърба и ако не е отпочинал достатъчно може да направиш някакво разместване така че да му дадеш повече време за възтановяване
първо Благодаря эа всички съвети до сега, но съм допуснал една грешка по горе в програмата ми, значи в момента тренирам така
1ден-гърди-трицепс
2ден-гръб-бицепс
3ден-почивка
4ден-рамо-крака
5ден-гърди-трицепс
6ден-почивка
и така. та така тренирам сега, аз горе заблудих Петко с грешката коиато съм написал. давай те съвети. БЛАГОДАРЯ. :D :D :D :D :D
Съвет от собствен опит.Тренирай ръцете си през 7-8 дни.Явно ги претоварваш.При мене поне заработи.Преди ги правех 2-3 пъти седмично.Сега на 7-8 дни и ефекта е видим.И друго опитай да си направиш програмата така че да тренираш бицепс и трицепс в един ден.Явно има претрениране при тебе.Не забравяй че ръцете участват при всички мускулни групи ,а са малки такива и често се получава претрениране
02.12.05
17:54
Подкрепям Миле на 100 процента аз стигнах до същия извод посредством опита за сега вървят перфектно,по-нататък като поспрат ще сменя стратегията и ще пробвам със суперсерии.
за сега едно голямо мерси ще опитам и този на4ин и се надявам да имам успех.
Далече си от максимума си и аз още имам какво да направя а съм къде къде по напред , така че стига оправдания ами действай
07.12.05
19:47
Знай. че при всеки един от нас, някои мускили растат по-добре от други, всички сме силни в едно, но слаби в друго. Просто трябва по-усилено да работиш върху слабите ти части. Прави ръце и гърди 2 пъти по-яко от колкото правиш гърба примерно. Според мен трябва да разделиш трицепса от гърдите в един ден, и бицепса от гърба. Прави бицепс с гърди, 2-3 дена по-кусно чак прави гърба, комбинирай трицепса или с гърба или с рамо. Но когато правиш гръб с бицепс, или гърди с трицепс, сещаш се че като стигнеш до бицепса и трицепса те са вече смачкани от гърдите/гърба....и като ги правиш с някъв противоположен мускул (гърди-бицепс примерно), тогава ще можеш да удариш трицепса/бицепса много по-яко.
поздрави
аз бих ти предложил нещо коренно различно.просто не прави ръце около 10-15 дни.остави ги да си починат и тогава ги започни,с малко различни опражнения или поне последователноста да е различна.ако искаш може да тренираш една две седмици и с по-голям брой повторения.прави над 10. така ще е нещо различно и може да дръпнеш малко.просто експериментирай,няма универсална рецепта :twisted: