07.12.05
19:53
на 19 съм , 185см , 75 кила , 2 години са размотавам из залите вече . краката ми изостават и искам да си направя няква програма със засилено присъстви на краката . не знам дали няма да претренирам , не знам и как да разбера дали претренирам така че ето го моето предложение кажете си мнението . къде кво да бутна , да разместя ..
понеделник -
клекове 4 серии , бедрено разгъване 3 серии , абдуктор 3 серии , прасец 3 серии , + 2 упражнения за корем в тая тренировка накрая и евентуално предмишница
вторник - гърди и рамо .. лежанка , дъмбели полу лег , флайс полу лег , раменни преси , дъмбели встрани , дъмбели за предно рамо
сичко по 3 серии , освен лежанката - 4
сряда - почивка
четвъртък - лег преса 4 серии , бедрено сгъване 3 серии , разгъване 3 серии , прасец 3 серии , тука правя и гърба - набирания 3 серии , чукчета 3 серии , мъртва тяга 3 серии , трапец 3 серии
петък - почивка
събота - бицепс - щанга стоеж -3серии, дъмбели седеж -3серии, концентрирано - 3серии, трицепс - кофички -4 серии , френско - 3 серии , кик бек - 3 серии , предмишница накрая ако имам някви сили и коремни преси
неделя-почивка
дано не ви е домарзяло да прочетете сичко докрая , 4акам мнения мерси предварително
07.12.05
20:12
Няма да се претренираш, споко, краката специално са толкова голям муслкул. че понасят много много неща. Аз лично правя 5 серии тежък клек, 3 серии няква машина пак за бедра тежко (лег прес примерно), 4 серии бедрено разгъване, 4 серии за задна част на бедро, после 3-4 серии абдуктор, и накрая прасец...на всичко отгоре тичам през ден. Резултатът от толкоз много-краката са ми най-напредналата част от тялото - най-голяма и най-релефна.
И според мен можеш да ги тренираш така.Навярно няма да претренираш,но това не го прави повече от 2-3 седмици.После я смени програмат,че да не се получи обратен ефект.А за претренирането,ами ако краката ти са изморени в деня,когато ще ги правиш това е един сигурен белег,че не са се възстановили.Нямаш същата сила,не ти се прави,нещо такова трябва да усетиш :wink:
08.12.05
08:57
а неможе ли понже не сам много напреднал даже хич но все пак краката ми са страшно силни защото играя редовно баскет та вапроса ми е дали е разумно да тренирам 2 в седмицата бицепс или не и дали баскетбола ще е причина да качвам бавно маса тъй като нали се изгарят мн. калории при тичането.
EMPIRE - Аз съм на мнение,че няма смисъл да тренираш бицепса два пъти.Така може дори да го претренираш,няма да има кога да се възстанови.Той очаства с почти всички движения.А за качването на маса, почти е сигурно,че трудно качваш заради баскетбола.Трудно е да съчетаеш два различни спорта.Аеробен с анаеробен.Но ако държиш да ги тренираш и двата то тогава трябва да хапваш повече,че да компенсираш разхода на калории.Трябва да имаш лек излишък на калории.
Empire, ми то за 2-3 седмици кво ще постигна, че дане съм го правел повече това. После, какво имаш предвид да правяБ Да не правя повече 2 пъти седмично какали?
Аз ако сте видели съм се опитал в двата дни за крака да вкарам различни упражнения, че да не е примерно както би се получило през 3 дена тежки клекове и бедрено разгъване. Има ли смисъл от това или за маса щом ще е да правя всеки път клековете?
Превод
Miraculix.bb
08.12.05
11:23
Пич пиши на кирилица и не пускай 2 мнения едно след друго :!:
...Според мен трудно ще ги претренираш по този начин.
[quote author=“Flipside”]Empire, ми то за 2-3 седмици кво ще постигна, че дане съм го правел повече това. После, какво имаш предвид да правяБ Да не правя повече 2 пъти седмично какали?
Аз ако сте видели съм се опитал в двата дни за крака да вкарам различни упражнения, че да не е примерно както би се получило през 3 дена тежки клекове и бедрено разгъване. Има ли смисъл от това или за маса щом ще е да правя всеки път клековете?
Превод
Miraculix.bb[/quot
Исках да ти кажа,че като изкараш 2-3 седмици по-интензивно трениране на крака после преминаваш пак по старият начин.Правиш ги по веднъж на седмица.Така можеш да въртиш през определени периоди.Казвам ти да не ги тренираш постоянно по два пъти,защото може да ги претренираш.Нищо,че са голям мускул.
08.12.05
16:29
Не очаквай да качиш много щом играеш баскет. знам го от личен опит, тренировки и състезания изгарят уникално количество калории, и като се добави че си още много млад/малък, ето ти го.....в твойто положение се тренира с щанги само за кондиция и сила на игрището. Ще те посъветвам също задължително да клякаш и изобщо да тренираш крака яко, защото това е най-добрият начин да си вдигнеш отскока, заздравиш колянните стави, и вярваш или не, също ще ти подобри и бързината....
Къде тренираш? Треньорът ти не ви ли вкарва във фитнеса да тренирате?