25.07.14
17:24
Здравейте, тренирам вече сигурно година..имам резултати, старая се да спазвам някой друг режим, вече почти не ям захарни изделия (1 път на 2 седмици и то примерно 1 сладолед иле нещо такова), увеличила съм приема на протеин (не приемам суроватъчен), правя кардио 5-6 пъти в седмицата, но бих искала, ако може да ми помогнете със съставянето на примерен хранителен режим за релеф. Благодаря предварително :)
Няма такова животно ....диета за релеф .......:D
Релеф се постига на нисък процент подкожни мазнини ( не особено препоръчително за жени).....независимо с какъв режим на хранене и трениране .......а и също доста важно е да имаш някви оформени мускули за да го има така желания релеф....:)
25.07.14
23:30
казано от overkill на 25.07.14, 18:03:
.....а и също доста важно е да имаш някви оформени мускули за да го има така желания релеф....:)
Което не става само с кардио тренировки....
Най-добре прегледай готовите тренировъчни и хранителни режими в сайта. Избираш, започваш да ги следваш и пишеш в дневника и от там вече може някой да се включи да ти съдейства за изглаждане на програмата, ако не върви :).
Няма такова животно ....диета за релеф .......:D
Релеф се постига на нисък процент подкожни мазнини ( не особено препоръчително за жени).....независимо с какъв режим на хранене и трениране .......а и също доста важно е да имаш някви оформени мускули за да го има така желания релеф....:)
Добре де, за една година дали няма “някви оформени мускули”? При положение, че има прогрес, според нея.
И сега, ако ми кажеш, че не познаваш релефни жени? Само във форума колко има...
Бахти и форума, бахти и чудото. Не, сериозно, аз вече се хващам за главата.
Ама айде, да се пише. Лайкове да има. :D
Да ама всяка си е стигнала до релефа с различен тренировъчен и хранителен режим ......няма една унифицирана диета или режим за нацепване ....(wait) това ми беше мисълта ...
Ама .....чукча не читател ...чукча писател .....:D
26.07.14
11:27
Мускулите винаги са релефни. Дали се виждат е друг въпрос.
Когато някой попита за програма за релеф (явно визира сваляне на мазнини), обикновено му се отговаря “Релеф се прави с диета!”
Когато някой попита за диета за релеф, му се отговаря, че “Няма такова животно ....диета за релеф ......:D “
(fubar)
Релеф се постига на нисък процент подкожни мазнини
Ами тя точно това пита, подходящ хранителен режим за сваляне на мазнини, за да постигне добър резултат в комбинация с кардиото. Остроумният ти пост е напълно излишен.
Мнението беше редактирано от Станимир на 27.07.14 09:48.
Дай снимки отпре и отзад, за да видя какво е положението и може да ти дам някой друг съвет, но със сигурност няма да е убийствено кардио 5-6 пъти седмично.
Ако не ти се пуска в темата, прати ми на лично съобщение линкове. Важното е да се виждаш цялата. По бански, по бельо.. няма значение.
казано от Станимир на 27.07.14, 09:47:
Когато някой попита за програма за релеф (явно визира сваляне на мазнини), обикновено му се отговаря “Релеф се прави с диета!”
Когато някой попита за диета за релеф, му се отговаря, че “Няма такова животно ....диета за релеф ......:D “(fubar)
Релеф се постига на нисък процент подкожни мазнини
Ами тя точно това пита, подходящ хранителен режим за сваляне на мазнини, за да постигне добър резултат в комбинация с кардиото. Остроумният ти пост е напълно излишен.
Чеки да вкарам още един остроумен.....
Кво значи диета или хранителен режим за релеф ...?????
Това че яденето на нещо или неяденето на определени храни ще ни докара до нацепено състояние.....:D
Няма значение на какъв режим ще е ВМ,РБД,НВД.....стига да се храни с пълноценни храни и да бяга от джънка ....единственото константно нещо трябва да е ОКБ!!!!
А дали ще върти въглехидрати или ще маа сланина,масълце и мръффка от прасчовци си е въпрос на избор ....:D
В този форум обикновено не говорим за сваляне на тегло, а за сваляне на мазнини, и в този смисъл за топене на мазнини ОКБ не е задължителен, както и ПКБ не е задължителен за качване на мускул. Явно според теб произхода на калориите, съотношението на макронутриентите и времето на приемането им са без никакво значение?
казано от Станимир на 27.07.14, 12:25:
В този форум обикновено не говорим за сваляне на тегло, а за сваляне на мазнини, и в този смисъл за топене на мазнини ОКБ не е задължителен, както и ПКБ не е задължителен за качване на мускул. Явно според теб произхода на калориите, съотношението на макронутриентите и времето на приемането им са без никакво значение?
Твърдението от първото изречение е вярно но човек изключително добре трябва да си познава тялото и да знае кое как му влияе за да постигне тея работи ,плюс тва там процеса е доста бавен ...бил на сваляме на мазнини при ПКБ или качване на мускул при ОКБ......така че не вярвам да може да дадеш съвет за режим който ще работи по тоя начин на друг човек !!!
По вторто мога да кажа че стига да си набавя необходимия протеин спрямо теглото.....процента на въглехидратите спрямо мазнините не от чак такова значение стига да е на ОКБ(стига да не е някакъв зверски ОКБ дето да и забави метаболизма)....някои се чувстват по добре с повече въглени други почти напълно ги изключват....както казах въпрос на избор !!!
Дано поне момичето отсее нещо полезно от тая дикусия в крайна сметка !!!
По-здрави!!!
27.07.14
13:32
overkill, смисълът, който влагаш в думата ‘диета’, е твърде ограничен. Това прави думите ти доста неточни.
Реално това понятие има доста широк смисъл и категорично диета за релеф има. Диетата представлява хранителен план и стратегия. Дали ще е за сваляне на мазнини, увеличаване на мускулната маса, решаване на здравословен проблем, поддържане на добро общо здраве (или друго, включително комбинация от цели) - това няма значение, във всички случаи се говори за диета. Затова и реагира Станимир, при това съвсем основателно - желаната от Мария Лилова цел се постига именно с диета, т.е. с подходящ адекватен хранителен режим. Как ще бъде балансиран този хранителен режим, колко енергия ще осигурява и от какви източници - това е друга материя, но също със сигурност тези неща имат комплексно значение. Затова просто не е добра идея да пишеш толкова на едро, а да бъдеш по-конкретен в съветите, които даваш.
Не смесвай и двете основни характеристики на една диета:
- енергийна стойност на храната
- баланс на макронутриентите
Това са два отделни фактора.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.07.14 13:37.
27.07.14
16:53
Процентът на подкожните мазнини е малък (изчислявах си го). Въпросът е там, че въпреки всички тренировки и ограничения, мускулите на растат, а аз искам да се “нацепя” :D Искаше ми се да получа някой друг съвет от по-напредналите и разбиращите. То е ясно, че няма гаранция, че ще проработят на 100%, защото както споменахте по-горе, за всеки е различно.
Aми напиши си тогава как тренираш ,как се храниш ......изобщо всичко което има значение ,за да може някой да ти даде адекватен съвет а не само да разчесваме езиците !!!!
казано от Мария Лилова на 27.07.14, 16:53:
Процентът на подкожните мазнини е малък (изчислявах си го). Въпросът е там, че въпреки всички тренировки и ограничения, мускулите на растат, а аз искам да се “нацепя” :D
Eй тука сега ако ми кажеш вече кво точно искаш ще е добре ......мускули ли ще качваш или мазничко ще чистиш ....щото мускула не расте ей така при ограничения ....:D
Мнението беше редактирано от overkill на 27.07.14 17:06.
казано от overkill на 27.07.14, 17:02:
Aми напиши си тогава как тренираш ,как се храниш ......
А, дойдохме си на думата. Плюс снимките.
Надявам се фитнесът ти не се изчерпва с кардио. :x
Бих те посъветвала да си потърсиш инфо. Никой не може да ти помогне, ако сама не знаеш какво искаш. Гугъл, сайтът на бб-тийм е добре структуриран...
04.08.14
20:06
Искам релефна преса (това е главната цел). Явно в опитите си да обясня съм ви объркала, за което много съжалявам :/
04.08.14
21:17
Снимки?
06.08.14
18:49
Нямам снимка по бански в цял ръст. Ще се постарая да прикача възможно най-скоро
26.10.14
23:57
Модерация: Писането на български език в този форум е задължително!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.10.14 00:08.