Тренировъчен и хранителен режим

Темата е заключена.

Добър вечер на всички :)
Хранене:
10:45 - 13 картофчета на фурна ,1 резенче домат ,3/4 краставица
14:55 - 8 картофчета и една свинска мръвка на фурна ,5 лъжици краве кисело мляко 2%
15:00 - 150г чипс :(
15:30 - 1 чаша зелен чай с 1 ч.л. захар
19:40 - 3 парченца свински уши на скара (без сол)
19:50 - 1 домат и малко сирене

2л вода за днес

Трнировка:
коремни преси - 3х10
клякане - 3х10
лицеви опори със сгънати колене - 3х10
подскок и изнасяне на крак в страни - 3х10
клек и крак в страни - 3х10
напади - 3х10
кофички - 3х3
въртене на колело в къщи - 5х5мин
Доста се изпотих днес ,което ме мотивира много по някаква незнайна причина :)

Темата беше редактирана от Нанси Караманлиева на 26.07.14 13:43.

25.07.14
20:39

Според мен чая в 15:30 щеше да е по-добре да го изпиеш на закуска или преди нея.

25.07.14
20:51

казано от Work It на 25.07.14, 20:39:

Според мен чая в 15:30 щеше да е по-добре да го изпиеш на закуска или преди нея.

Защо?

Избягвай захар, особено пък бялата рафинирана. Слагай си мед в чая, но не докато е горещ, а като стане с такава температура, че да можеш да го пиеш например.
За чипса си знаеш предполагам..
И избирай пълномаслени млека/сирена.

25.07.14
21:09

Не стигaй до тaкaвa крaйност дa отделяш 13 кaртофчетa,5 кaртофчетa ..много е изнервещо скоро ще ти писне...Още рaстем яж си нш чисто.

Опитвам се да ям по възможно най-добрия начин!Но ми е трудно!А относно чипса за нататък няма да го има в менюто ми!Мисля ,че като за 1 ден е добре :D
И не знам защо ,но ми е направило впечатление ,когато трябва да избягвам дадено нещо точно тогава ми се дояжда ,а иначе не се сещам изобщо за него...

26.07.14
00:05

МрЪвка ;)

26.07.14
16:18

Много колоритно се храниш:D
1. Свинското месо не е храна за хора които искат да са здрави и във форма
2. чипса... плача :)))
3. Кюфтета - само ако каймата е от месо и различна от свинско

ЧИПСА..ЧИПСА...ЧИПСА -_-
МНОГО добре знам за чипса!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
А относно месото - всеки ми казва различно.

26.07.14
16:52

Специално ушичките и каймата не са най-добрият вариант да си набавиш протеин. Прекалено калорични, най-важното мноого мазнини. От своя страна те забавят и намаляват протеина, който може да се усвои и натоварват много храносмилателната ти система, още повече ако са комбинирани с въглехидрати. Какво различно ти казват за месото ? :)

Едни казват ,че мога да ям свинско -  други ,че не мога.

п.п Довечера ще мога ли да похапна пиле с ориз?

26.07.14
17:06

казано от Нанси Караманлиева на 26.07.14, 17:02:

Тези, които “ти казват какво можеш да правиш” ги попитай поне да ти обяснят защо. По принцип свинското е окей при повечето хора, но има и свинско и свинско. Филе, стек, каре и тн са окей обикновено, ако не си забелязала специално за себе си, че не ти понасят. Но  бекони, кайми, уши, крака и всичко което надвишава около 10гр мазнини на 100, не е окей според мен. Тук в раздела храни можеш да си проверяваш стойностите. И да, можеш да ядеш пилешко с ориз  :))

Благодаря :)

26.07.2014
Хранене:
10:57 - 1 краставица ,1 домат ,малко сирене ,2 парченца луканка
13:15 - 1 домат и малко сирене
15:15 - 1 ябълка
15:30 - кроасан (ЗНАМ ,че не трябваше да го ям)
19:05 - 1п. пиле с ориз и 1 краставица

2л вода за днес

Трнировка:
коремни преси - 3х10
клякане - 3х10
лицеви опори със сгънати колене - 3х10
подскок и изнасяне на крак в страни - 3х10
клек и крак в страни - 3х10
напади - 3х10
кофички - 3х3
Днес не съм въртяла кростренажор ,защото имам ужасна мускулна треска :x

26.07.14
21:44

казано от Еушендре на 26.07.14, 16:18:

2. чипса... плача :)))
3. Кюфтета - само ако каймата е от месо и различна от свинско

Защо, какво му е на свинското? Или на свинските кюфтета?
И да, всички знаят, че чипса не е полезна храна, ама тя е на 13 г., и тепърва ще си изгражда хранителни навици. Няма нужда да и създаваме страх от храната или да я караме да се чувства виновна, че е хапнала малко чипс. На тази възраст това често води до хранителни разстройства.

казано от cantimagineit на 26.07.14, 17:06:

По принцип свинското е окей при повечето хора, но има и свинско и свинско.

Свинското е ОК за всички. Освен вегетарианците и мюсолманите :D

Но  бекони, кайми, уши, крака и всичко което надвишава около 10гр мазнини на 100, не е окей според мен.

Защо?

Всичко можеш да ядеш, но не всичко е полезно да се яде редовно и в големи количества.

26.07.14
23:19

Свинското кара кръвта да се съсирва прекалено много, а кръвоносните съдове да атеросклерозират.
Един приятел изкара два месеца на свинско и след това едвам му взеха кръв.

26.07.14
23:54

казано от Еушендре на 26.07.14, 23:19:

Свинското кара кръвта да се съсирва прекалено много, а кръвоносните съдове да атеросклерозират.

А аз се чудех защо като се порежа и капка кръв не капва...

Мнението беше редактирано от Петър на 26.07.14 23:55.

27.07.14
00:04

Нищо лично, ама това ми прозвуча като “Яденето на повече от 3 яйца на ден ще ви дигне лошия холестерол до небесата!”

27.07.14
14:47

По принцип свинското е окей при повечето хора, но има и свинско и свинско.

Свинското е ОК за всички. Освен вегетарианците и мюсолманите :D

Но  бекони, кайми, уши, крака и всичко което надвишава около 10гр мазнини на 100, не е окей според мен.

Защо?

Всичко можеш да ядеш, но не всичко е полезно да се яде редовно и в големи количества.

Както казах това е според мен и от наблюденията ми върху мен и няколко трениращи около мен. Това не означава за всички разбира се. Тези ушаците и беконите, ако ги използва за основен източник на протеин в диетата дали ще бъдат оптимални. Предполагайки, че ще изяде повече от 100гр и ще ги комбинира с нещо, ще се получи хранене с поне 30-40 гр мазнини, толкова протеин и колкото въглехидрати добави. Според теб колко от този протеин ще бъде усвоен и за колко часа? При подобно смесване на много мазнини , протеин и въглехидрати, една нормална порция дали ще бъде използван за градивен материал протеина, колко от него ще достигне след храносмилането и не е ли по-голяма вероятността да се отложат като подкожни мазнини тези въглехидрати и мазнини добавени.
Позволявам си да предположа, че ще яде въглехидрати, но ако си яде ушичките голи се изменят нещата, но малко май. Казвам го от собствен опит. Не е нужно да е общоприето правило, но яденето на тлъсти меса не доведе до някакво осезаемо синтезиране на протеин и тн. Тоест не възстановявах и не растях. Храносмилателната ми система беше на пастет от подобни порции и накрая нищо положително. Може би моята ракета е крива. И също не е много уместно предполагам да сравнявам нейното хранене, порции и цели.
Просто споделих мнение и личен опит с тези меса.  Завиждам благородно на тези, които жулят само свинско и им понася и работи за тях, любимото ми месо е, но тялото ми не бе на това мнение :):):)

То за това и трябва да внимаваш на кого слушаш съветите, защото е пълно с многознайковци чули недочули нещо..свинското не било подходящо..да ти кажа цял живот го ям и нито на фигура, нито здравословно ми е повлияло. Даже и това колко мазнини трябвало да има не го приемам..ако е съобразено с дневните нужди не виждам какъв е проблема все от някъде трябва да си набавяш енергия. Когато историята започва с “един приятел” често нещата са такива :D

27.07.14
19:45

казано от Николай Камберов на 27.07.14, 19:35:

То за това и трябва да внимаваш на кого слушаш съветите, защото е пълно с многознайковци чули недочули нещо..свинското не било подходящо..да ти кажа цял живот го ям и нито на фигура, нито здравословно ми е повлияло. Даже и това колко мазнини трябвало да има не го приемам..ако е съобразено с дневните нужди не виждам какъв е проблема все от някъде трябва да си набавяш енергия. Когато историята започва с “един приятел” често нещата са такива :D

Точно. Плюс това всеки има различен организъм. И това, че на въпросния приятел му се е отразило така, не означава, че при друг ще се получи същото.

27.07.2014
Хранене:
11:00 - 1п. пиле с ориз
14:40 - 1 домат и малко сирене
19:10 - 1п. пиле с ориз (nlove9) и 1 мамул царевица
20:10 - 1 мамул царевица

500мл вода за днес (blush)

Тренировка:
Днес не сам тренирала изобщо ,защото имах УЖАСНА мускулна треска и едвам ходех и може би утре пак няма да мога... :(

Утре за закуска мисля да си направя тези бананови палачинки.Всички много ги хвалят и казват ,че са много вкусни.Ще може ли да ги намажа с малко шоколад (blush)

казано от Еушендре на 26.07.14, 16:18:

Тези две твърдения са твърде далеч от истината и следва да бъдат игнорирани.

казано от cantimagineit на 27.07.14, 14:47:

Тези ушаците и беконите, ако ги използва за основен източник на протеин в диетата дали ще бъдат оптимални. Предполагайки, че ще изяде повече от 100гр и ще ги комбинира с нещо, ще се получи хранене с поне 30-40 гр мазнини, толкова протеин и колкото въглехидрати добави. Според теб колко от този протеин ще бъде усвоен и за колко часа?

1 и 2 :)

28.07.14
12:04

казано от Нанси Караманлиева на 28.07.14, 10:31:

27.07.2014

Утре за закуска мисля да си направя тези бананови палачинки.Всички много ги хвалят и казват ,че са много вкусни.Ще може ли да ги намажа с малко шоколад (blush)

Ако сложиш много канела в сместа, стават толкова вкусни, че няма да се сетиш изобщо за шоколад :D

28.07.14
12:09

Храната ти е малко и много гадна, мисля аз. Нямаш никакви плодове, зеленчуци или полезна мазнина, водата също е мъничко. Опитай да наблегнеш повече на сурова храна, няма да сбъркаш:)

Нямам никакви плодове и зеленчуци О.о ти болен ли си бе?
ВСЕКИ ДЕН ям зеленчуци ,а плодове през няколко дни!Пък и на тази възраст все още не разбирам нищо от тези хранения!
Попринцип си пия по 2л вода!Не мисля ,че е малко!!!

Мнението беше редактирано от Нанси Караманлиева на 28.07.14 12:28.

28.07.14
12:41

казано от fenix на 28.07.14, 12:09:

Храната ти е малко и много гадна, мисля аз. Нямаш никакви плодове, зеленчуци или полезна мазнина, водата също е мъничко. Опитай да наблегнеш повече на сурова храна, няма да сбъркаш:)

За полезните мазнини и водата съм съгласна. За другото - не. Тя има плодове и зеленчуци. Вярно, че има много неща за доизглаждане, но ти пък направо я отряза с това че храната е “много малко и много гадна”...

Мнението беше редактирано от Love на 28.07.14 12:43.

28.07.14
12:49

Значи, Майра...
Ако държиш на АДЕКВАТЕН съвет, те съветвам да смекчиш тона. В противен случай, надали някой ще продължи да се занимава да те коригира. Получаваш ГРАДИВНА критика, а насреща - озъбване. Ами, има какво да се коригира по менюто ти...

28.07.14
12:52

Хехе, не ми се карай, опитвам се да съм ти от полза. Вместо да се сърдиш и да се оправдаваш за глупавите си грешки във всяко мнение - по-добре ги коригирай, ако не можеш да се справиш с градивната критика, която ти отправят хората тук, то няма никакъв смисъл да водиш дневник, разбираш ли ме правилно?
В зеленчуковия спектър не влизат само доматите и краставиците, това ми беше мисълта :)

И междудругото съм от другия пол, само да кажа ;)

Един : Я, аз и Анн имаме почти едно и също мнение.

Мнението беше редактирано от fenix на 28.07.14 12:53.

Ваня Колева

28.07.14
13:02

казано от fenix на 28.07.14, 12:09:

Опитай да наблегнеш повече на сурова храна, няма да сбъркаш:)

Момичето е подрастващо и има нужда от всички хранителни компоненти,а и освен това тепърва се опитва да си промени хранителните навици към по-здравословно,което ще става постепенно.
Хапвай каквото си поискаш,но гледай да не е в големи количества.И разбира се не си поставяй строги правила,защото лишението не води до нищо хубаво.Може да си хапнеш сладко или там каквото ти се яде,но ще гледаш да не е толкова често.Включвай в менюто си месо,яйца,зеленчуци,плодове,ядки и т.н които на ТЕБ ти харесват,а не защото някой ти е казал.:)

Благодаря ти ,Ваня Колева.

казано от Ann на 28.07.14, 12:49:

Значи, Майра...
Ако държиш на АДЕКВАТЕН съвет, те съветвам да смекчиш тона. В противен случай, надали някой ще продължи да се занимава да те коригира. Получаваш ГРАДИВНА критика, а насреща - озъбване. Ами, има какво да се коригира по менюто ти...

ВСЕКИ ми казва различни неща...как да реагирам...вече не знам какво да правя и какво да мисля!

28.07.14
13:35

Оправи си отношението и чети повече ..................

28.07.14
15:00

казано от Кольо Пияндето на 28.07.14, 11:03:

казано от cantimagineit на 27.07.14, 14:47:

Тези ушаците и беконите, ако ги използва за основен източник на протеин в диетата дали ще бъдат оптимални. Предполагайки, че ще изяде повече от 100гр и ще ги комбинира с нещо, ще се получи хранене с поне 30-40 гр мазнини, толкова протеин и колкото въглехидрати добави. Според теб колко от този протеин ще бъде усвоен и за колко часа?

1 и 2 :)

Кольо, забелязвам как обичаш да ми показваш статиите на въпросния  разбивач на митове.Явно изглеждам прекалено начинаещ в храненето и тренирането :) . Тук аз не казах, че може да усвои само 30гр протеин на хранене и затова, да не яде повече от 100гр.  Говорих за огромното натоварване на храносмилателната система, което ще се получи от смесването на месата с по 20гр мазнини на 100, + въглехидрат. Говорех за термичния ефект на храната и специално този на протеина и това колко от приетата енергията ще отиде за храносмилането на тази порция. Предполагам, ако твърдението, че няма храна, която да не можем да усвоим е вярно. То в такъв случай няма да има диария след огромна порция, мазно, протеини, въглехидрати,  няма да има газове и подуване, храносмилателните ензими ще бъдат напълно излишни и непотребни  :) Не разбирай, че се заяждам, но от много време чета, експериментирам и наблюдавам точно тази тема и ми е наистина интересно, с удоволствие бих научил нещо ново по въпроса от вас.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.07.14 15:01.

Друга ми беше идеята, но като цяло темата е странична за този дневник.
При нейния случай казаното от теб няма чак толкова определящо значение - нито порциите в случая са ча-а-ак толкова масивни, нито организмът е толкова ниско адаптивен, нито пък времето за усвояване на тази храна има отношение към това, което тя се опитва да направи. Заяждане няма и аз виждам това, не е това и смисълът на моето мнение. Просто ти дадох посока за размисъл, а не всемирен канон. Защото следващата стъпка е да дефинираме кое е “често” и кое е “рядко”, колко е “много” и колко е “малко”, и т.н. ...а не мисля, че има смисъл да навлизаме в тази игра на думи и възприятия. :)

28.07.14
16:50

казано от Нанси Караманлиева на 28.07.14, 13:08:

казано от Ann на 28.07.14, 12:49:

Значи, Майра...

ВСЕКИ ми казва различни неща...как да реагирам...вече не знам какво да правя и какво да мисля!

Не видях кой знае какви разлики в мненията, че:
1. Ако искаш да отслабнеш, чипс/шоколад/тестяно и тн, не са най-подходящите храни. Когато постигнеш целта си, може на някакъв определен период, но на този етап не мисля, че може да си позволиш
2. Храниш се малко, с недостатъчно белтъчини.
Нормално е, всички тук имаме различни опити с храната, едни им понасят въглехидрати, на други - не, всеки ще ти даде съвет според своя опит. Това не е причина да подскачаш, да държиш такъв тон и като цяло да имаш такова отношение, отсей си това, което ще ти е полезно към момента, пробваш и така.

Тренирам усилено от 13 дни и съм свалила 4кг.Хапвам си каквото ми се преяде.
Благодаря на ВСИЧКИ ОТ СЪРЦЕ за отделеното време и за помощта!Извинявам се за повишения тон!

Мнението беше редактирано от Нанси Караманлиева на 08.08.14 15:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1