казано от Наталья Заболотная на 30.07.14, 12:00:
ДА си закърмен с най-смешния метъл в историята на метъла... :P
Нека все пак си спомним древната латинска сентенция ”По-добре смешен метъл, отколкото сериозна чалга”? :)
П. П. Аз си тръгнах снощи в десет и нещо от концерта - не можах да се отърва от усещането, че ми свирят една и съща песен за 8-ми път и въпреки безплатните билети се почувствах леко прецакан. :D
Профани...:D
Блаже, приемам, че се шегуваш, щото ако не се шегуваш, ще трябва да те подхващам, а не ми се ще :D
Прогресив метълът не е за всяко ухо, Боби, не е за всяка душа. Dream theater не са за всеки. Съжалявам за вас. Наистина ми е мъчно, когато хората не могат да оценят, не, да разберат, не да слушат, а да чуват, такава невероятна музика, такива невероятни музиканти, но както казах - не е за всеки.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.07.14 12:14.
Подкрепям сентенцията на Боби, но смятам, че Slayer и Amon Amarth така са добро начало за ушите на моето бъдещо детe.
Базикам се, ще слушам само класическа музика 9 месеца :P
Аз изобщо не виждам как може да сравняваш Slayer с Dream theater и да слагаш сравнителна степен “по-” между тях. Те нямат нищо общо. Изобщо не мога да разбера хора, които коментират музика, която не слушат, не чуват и не разбират.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.07.14 12:18.
Не се вкисвай, киселяк :D, аз ти казах, че за мен прогресив и пауър стиловете винаги са ми биели повече на рок, отколкото на метъл, затова и не съм била голям фен, това не означава, че не я разбирам тази музика :D
Вкисват ме квалификациите ти. Както знаеш, че обичам да казвам - като нямаш какво добро да кажеш - трай си, кому е нужно да квалифицираш, има ли някаква полезност в квалификацията. Да не говорим, че просто не е хубаво да се говори така за стила на музиканти от тази класа, най-малко от уважение. Като не слушаш тази музика, няма как да я разбираш, щото не чуваш. Това е процес - слушаш - чуваш - разбираш. Затова и не можеш да квалифицираш като .. не знам какво беше написала. Изобщо, тоя спор съм го водила много пъти. :D
казано от Наталья Заболотная на 30.07.14, 12:14:
Slayer и Amon Amarth
Тези могат да си мечтаят за 1/10 от таланта и уменията на кучето на Джон Петручи, с изключение на покойния Джеф Ханеман... Като говорим какво е метъл, на лауд феста Мешуга накараха Слейър да изглеждат като детски хор, но това не пречи да си ги харесвам и тях :)
Мнението беше редактирано от Станимир на 30.07.14 12:34.
Какво значи “не разбират”, “не чуват” и други в този стил? Това да не е Джими Хендрикс? :D
Прогресив метъл харесвам. Не е музика за всяко настроение и момент, но си пускам Opeth с удоволствие, особено по-ранните им неща. Какво искаш да ми кажеш - че Окерфелд е по-слаб китарист от Петручи? Ами не е, даже според мен е обратното, но това не е релевантно. Опет са пример как може да се твори в същия прогресив стил, като се съчетават елементи от различни музикални жанрове и все пак водещото да е музиката, а не техниката на изпълнение.
Dream Theater са перфектни музиканти, изпипали до съвършенство изпълненията си и държат да покажат точно това и в албумите си, а и на сцената. Вчера се уверих със собствените си очи/уши. Музиката остава на заден план, дори да я има тук-там.
казано от Boby_ на 30.07.14, 13:03:
Какво значи “не разбират”, “не чуват” и други в този стил?
Означава, че се отнася до
не можах да се отърва от усещането, че ми свирят една и съща песен за 8-ми път ....се почувствах леко прецакан. :D
Ако DT ти създават такова усещане, то тогава ти не разбираш и не чуваш ТЯХНАТА музика. С което не казвам нищо лошо, освен, че DT не са твоята музика, щом не чуваш музиката им (тъй като твърдиш, че музиката е рядко срещана). Очевидно, по отношение на теб, не говоря за прогресив стила като цяло, а за DT, тъй като ти само за тях изказа становище. Остналото се отнася до генерализацията на Блажето “най-смещния стил” в метъла.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.07.14 13:21.
Kak беше ....мненията и вкусовете са като задниците ...всеки си ги има и при всеки са различни .....:D
Но и аз като Боби не мога явно да вникна в музиката им иначе спор няма ...като музиканти са големи!!!
Но пък таланти да искаш ...от всякакъв калибър....:)
30.07.14
18:21
Ако обичате, оставете Карфичето на мира, не провокирайте да пише дълги постове, защото губи време.
Време, в което може да ПИЕ ВОДА :)))))))))))))))))))))))))))))))))
че Окерфелд е по-слаб китарист от Петручи? Ами не е, даже според мен е обратното
Зависи в какъв смисъл. По-добър музикант като цяло (композитор, изпълнител, фронтмен и т.н.), или чисто китарно? Не знам до колко имаш представа от свирене на китара, но от чисто техническа гледна точка, като скорост, прецизност, владеене на множество разнообразни техники и т.н, Микаел не може да стъпи на малкия пръст на Петручи :) Той самият е споменавал, че не се причислява към топ шредърите(Петручи, Лумис, Ромео, Сатриани и т.н.), не му е и цел това :)
Мнението беше редактирано от Станимир на 30.07.14 19:41.
Момчета и момичета, може малко нескромно да ви прозвучи, но това е истината:)
Басирам се, че всеки писал по-горе, ще хареса поздравчето ми.
30.07.2014г. (26+5)
Храна:
суров бар с кайсии и кокос;
сирене и домат;
1/4 парче торта;
праскови;
яйце, сирене, шунка, малко парче свинско, парче хляб (обреден, защото имах курбан), един бонбон;
чай черен касис (500мл);
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
Ууууф, мнооого се подуха краката, даже се наложи да си махна гривната! Ама тая жега и това седене на бюрооо, ууужас!
31.07.2014г. (26+6)
Храна:
домашен кроасан;
суров бонбон;
чай джинджифил;
свински ребра, домати, краставици;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
През нощта се събудих с ужасен гърлобол! Сутринта се панирах, че се рзболявам, тръгнах си на обяд, слава Богу шефката ме прати да си ходя. Минах през личната лекарк - червено е гърлото! Мазала съм цял ден с мед и сода, сега са ми рпедписали няк’ви хомеопатични лекарства за смучене! Не щЪ лекарства! Ама смуча. Дано да мине бързо, без усложнения.
Утре съм в отпуск и ще спяяяя. Още не мога да преживея вторника, когато станах в 6:00, защото бях на плаващо от 7:30 до 16:00, не мога да се възстановя, постоянно ми се спи. Нооо три дни се надявам все да си почина. Краката пак са надути! Не много, но достатъчно, за да ми е неприятно.
Като родиш ще ти спадне отокът на краката.Дишай спокойно :)
Мнението беше редактирано от Juls на 31.07.14 21:39.
01.08.2014г. (27+0)
Храна:
чай джинджифил с черен пипер и канела;
мюсли бар;
суров бар;
пилешко филе с кашкавал и топчено сирене, салата от моркови с една лъжица заквасена сметана и орехи;
туикс;
кисело мляко с доза протеин;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
Абе, отичат от седенето на бюрото. Днес нямах проблем, добре са си. Но ще прилагам съветът на Сашко да слагам в студена вода, и на Вероника - да ги държа нагоре.
Днес пак бях в Джъмбо...за боклучки (blush)
-През бременността натрупваме повече натрий в организма,а ти не пиеш достатъчно вода,за да изхвърляш излишъка.
-През бременността всички телесни течности се увеличават с около 1,5-2л.
-През бременността хормоналния профил се променя.
-През бременността телесата ти наедряват,компресията върху вените се увеличава,съответно кръвотокът се забавя.
И ред други.Сама прецени дали е само от обездвижване :)
Мнението беше редактирано от Juls на 02.08.14 01:30.
аааа, не, не, не е от обездвижването, в резултат на всичко, което си написала е :) Но аз съм бременна от много време, едва последните дни седя на скапаното бюро с краката надолу и затова казвам, че е от бюрото, в смисъл, че в резултат на седенето на бюрото с краката надолу, всичко, което си написала се отрази рЕзко :D Иначе съм абсолютно съгласна! Оф, проблемът с водата...боря се, докарвам до 3 литраааа (headbang)
02.08.2014г. (27+1)
Храна:
мюсли бар;
свинско с лук, домати, краставици, домашно сирене;
праскови;
тортила с телешко, домати, краставици, маслини и чушки, курабия;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
Тъй, ударила съм ги +10 кила! По тоя случай утре ще ям баничка с боза за закуска! Вече няма да се меря! А тепърва ще големеем! :D
Цял следобед по магазини за мебели, ега ти досадата...
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.08.14 09:37.
казано от Madboy на 03.08.14, 16:53:
Може и мекици :Д
Ц, баница и боза! След цяла нощ безсъние и притеснения, после 1 час обикаляне на 4 квартала в неуспешно търсене на денонощна аптека и в накрая половин час чакане - от 08:25 до 08:55 - аптеката, която работи от 08:30, да отвори...в 08:55! Добре, че една мила жена видяла през прозореца, че Десо се държи за лицето и вика: “Ето един аулин, ако момчето го боли зъб!”. Не, че аулинът помогна...но постъпката беше толкова мила. Да дойде после някой пак да ми разправя колко ужасни са всички хора тук (не отричам, че има и такива, но се съсредоточавам върху другите). Та след тази епопея (която продължи със спешен стоматолог и констатация, че зъбът трябва да се извади), как да не удари човек една баница с боза за успокоение на душата :D
03.08.2014г. (27+2)
Храна:
баница с боза;
мюсли бар;
диня;
сладолед;
свинско с лук, домати;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
Скоро започва ремонтна дейност :D Организира се помощна бригада, което силно момче или момиче, желае да се включи, най-вече в измъкване и пренасяне на мебели през три етажа, моля, заповядайте :D
04.08.2014г. (27+3)
Храна:
чай за бременни;
суров бар с кайсиеви ядки, кокос и фурми;
праскови;
сирене, домат;
суши с краставица;
пъпеш;
пица (горкият Десо-беззъбия ми се примоли, защото тази седмица не бил джънквал и като една добра, отзивчива, любяща и мила съпруга, аз се съгласих да вечеряме пица :D, иначе не беше включена в моя план)
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
Виеее, бб-тиймъри, никой не се съгласи да носи мебели, а :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.08.14 14:48.
05.08.2014г. (27+4)
Храна:
чай за бременни (500мл);
суров бар с кайсиеви ядки, кокос и фурми;
чай за бременни (500мл);
пилешка вешавица, домат, краставица, няколко шехерезади;
чай за бременни (500мл);
зелен чай с джинджифил и лимонова кора (500мл);
чай джинджифил с канела и черен пипер (500мл);
домати с босилек, зехтин и сирене;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.08.14 21:26.
Само да попитам какво е това “чай за бременни”?
Какво съдържа, защо са го нарекли тъй?
05.08.14
20:04
казано от karfi4ka на 05.08.14, 08:20:
Виеее, бб-тиймъри, никой не се съгласи да носи мебели, а :D
:P :)
05.08.14
22:23
Мога да помогна (не бях видяла), но чак от 1ви септември!
казано от EcreasAuthor на 05.08.14, 19:51:
Само да попитам какво е това “чай за бременни”?
Прилагам картинка.
Какво съдържа
балсамово дърво, копър, анасон, мента, ким, лимонова трева, коприва, лавандула
защо са го нарекли тъй?
Когато си омъжен за Краля на хранителните добавки (включително билки, витамини, минерали и други), придобиваш навика да не се задълбочаваш, а просто да пиеш каквото ти каже :D
Херцоже, какво се смееш, на това се вика приятели-предатели. Мебели не можете да местите, ама за други....неща... :D
казано от veronique на 05.08.14, 22:23:
Мога да помогна (не бях видяла), но чак от 1ви септември!
:* Опасявам се, че се касае за идния уикенд :D Благодаря ти, Ронич, на теб сме ти измислили друга задача :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.08.14 22:29.
05.08.14
22:30
Карфичке, то моето не беше смях, а самопредлагане за помощ ;)
казано от Херцог Трън на 05.08.14, 22:30:
Ааа, добре, прощавай тогава. (sweat) Взимаме те! :D Тааамън имам да ти давам нещо...(cake)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.08.14 09:18.
06.08.2014г. (27+5)
Храна:
кроасан с масло и кроасан с кашкавал;
пилешко-свинско шишче, домат, краставица;
чушка с домашно сирене, домати с песто от орехи, босилек и зехтин;
3 пресни смокини;
Течности:
чай джинджифил с лимон, канела и черен пипер (500мл);
чай мащерка, жълт кантарион, шипка, къпина, лайка + чай цвят бъз, лайка, мащерка, босилек, шипка, ехинацея (500мл);
чай цвят бъз, лайка, мащерка, босилек, шипка, ехинацея (500мл);
чай цвят бъз, лайка, мащерка, босилек, шипка, ехинацея (500мл);
вода -2л ;
Добавки:
фолиева киселина;
желязо;
витамин С.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 07.08.14 10:04.
07.08.2014г. (27+6)
Храна:
две парчета домат с песто от босилек, орехи и зехтин;
1 варено яйце, авокадо;
спанак с кисело мляко, две-три хапки пърленка;
Течности:
чай джинджифил с лимон, канела и черен пипер (500мл);
чай шипка, ябълка, мащерка, бял равнец, лист къпина (500мл);
чай цвят бъз, лайка, мащерка, босилек, шипка, ехинацея + зелен чай с джинджифил и лимонова кора (500мл);
вода - 1л до момента;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
витамин С.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 07.08.14 13:57.
07.08.14
10:51
казано от karfi4ka на 06.08.14, 09:17:
казано от Херцог Трън на 05.08.14, 22:30:
Ааа, добре, прощавай тогава. (sweat) Взимаме те! :D Тааамън имам да ти давам нещо...(cake)
Аз ще се разбера с Хероиновия Крал, ама това с даването нека го отложим, че тъкмо няколко дни съм супер режимен :D
08.08.2014г. (28+0)
Храна:
суров бар с манго и ананас;
кисело мялко с маскарпоне и малини;
пилешко-свинско шишче;
праскови;
смокини;
домати, краставици, сирене;
Течности:
чай джинджифил + чай за бременни (500мл);
вода - 1,5л ;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
витамин С.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.08.14 07:39.
14.08.2014г. (28+6)
Храна:
праскови;
пилешка пържола, домати, сирене;
две шехерезади;
диня;
сирене, домат, чушка;
телешки език, домат, краставица, чушка;
Течности:
вода - 2л;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
витамин С;
Ох, започна ремонтът. Благодаря изключително на Петър Кетенев и Веско от форума, които бяха безценни помощници в опразването на дома. Останалите трима безценни кадри не бяха от форума, но и на тях безкрайно благодаря. То в такива моменти проличават доста неща. О, и на Херцога благодаря за активността му, въпреки, че не можа да се включи.
В планирането на цялата спалня основен проблем беше да наместим лоста така, че да се събере гардеробът, защото ако не се наместеше лостът, така, че да влезе целият гардероб, трябваше да разделим гардероба, стига лостът да е настанен на мястото си. Просто е да се пресметне разстоянието разбира се, но проблем правеше евентуалният удар в арматура, защото тогава трябваше да се мърда лоста, което би навредило на разстоянието за гардероба. НО благополучно лостът беше наместен, така, че не се притесняваме вече за възстановяването на моята форма - външен вид и сила :D :D :D Следа като наместихме лоста, вече планираме всичко останало - въпрос на приоритети :D :D :D
Ууу, днес бях на запис на тонове. Всичко е чудесно.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.08.14 07:35.
15.08.2014г. (29+0)
Храна:
сиренка, боза;
пилешко бутче, домат краставица;
домат, сирене;
домашна извара с яйце и чушка, и мнооого чесън, домати, краставици, чушки;
Течности:
вода - 2л;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
витамин С.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.08.14 09:45.
16.08.2014г. (29+1)
Храна:
авокадо;
две-три бисквити;
таратор, домат, краставица, домашна извара с чушки и яйце, парче хляб с ленено семе;
хумус, табуле, булгур, парченце пиде с кашкавал, казндиби;
Течности:
вода - 3л;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
витамин С;
17.08.2014г. (29+2)
Храна:
пъпеш;
парче хляб с ленено семе, таратор;
сладолед;
патешки дроб, патешки филенца, салата от домати, броколи сирене и босилек;
туикс;
Течности:
вода - 2л;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
витамин С.
18.08.2014г. (29+3)
Храна:
варен геврек;
сирене, домат;
сирене, домат;
пъпеш;
Течности:
фреш портокал - 1л;
вода - 2л;
Добавки:
магнезий;
фолиева киселина;
желязо;
витамин С;
Днес бях на консултация, но не при лекаря, който ми “следи” бременността. За първи път (за 7 месеца!) ми премериха със сантиметър размерите на матката в легнало положение, в смисъл досега ме мереха права и се установяваше само обиколката, сега легнала, за да се видят ширина и височината на матката. И резултатът - намирам се в 30-та гестационна седмица спрямо последната редовна, а матката ми е с ширина и височина, отговаряща на...33-та гестационна седмица :D :D :D Не, че не знаех, че коремът ми върви по-голям, амаа :D Не дадох да ме гледат на ултразвук, защото трябва да го плащам вече, а пък в четвъртък съм на фетална морфология, така, че не намерих смисъл. Обачеее това с разликата в седмиците или значи, че бебето е големичко (което според мен не е така), или имам много околоплодна течност (което според мен е причината за голямото шкембе, понеже сакчето си вървече широко от самото начало). Така, де, в четвъртък ще видим тая работа.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.08.14 08:53.