30.07.14
02:13
Чел, съм много статии, че приемането на кофеин и креатин и неутрализиращия ефект е пълен мит! Но все пак искам да се допитам до вас! И искам също да попитам, ако го пия сутрин по 5 гр на гладно за по-добро услояване, защото организма сутрин на гладно е отворен и още 5 гр след тренировка, защото също организма е отворен за по добро усвояване, но да не го пия с въглехидрати а просто да го разтварям в топла вода! Какво, ще кажете за мита за кофеина и приемането!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 30.07.14 06:55.
30.07.14
06:58
Честно казано тази статия и тази публикация съдържат абсолютно всичко, което един нормален трениращ трябва да знае за креатина и не виждам какво повече може да се каже за тази добавка. Отворен, затворен, лекичко открехнат... пиеш по 5 g дневно в удобен за теб момент и не го мислиш повече.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.07.14 07:00.
30.07.14
12:29
Нормални дози като 2-3 кафета дневно няма да попречат на ефекта от креатина.
Ако все пак приемате много високи дози кофеин (около 400 мг дневно), на първо място помислете как да намалите това количество до нормални и полезни за тялото дози. Креатинът може да добавите след това.
Прочети повече: http://shop.bb-team.org/blog/8_ednovremenen-priem-na-kreatin-i-kofein#ixzz38wTm2Sx8
Добрър отговор на въпроса ти :)
ПС: Съвет:Пробвай да добавкиш канела към храната,с изключение преди тренировката и също на гладно не я приемай
30.07.14
14:17
Кофеина като изкара водата от теб, креатина ще помогне на тялото да задържи вода. Доста велико бих казал. :D
30.07.14
14:18
Антон Батбаянов, какво всъщност искаш да кажеш?
30.07.14
14:28
Кофеина дехидратира, а креатина при някои задържа вода в мускулите, т.е. хидратира. Не е ли така?
30.07.14
14:44
Това е така, да.
Въпросът е при какви условия и до каква степен тези процеси имат значение. ;)
30.07.14
16:05
Значи да го приемам само по 5 гр, така ли? А, не по 10 гр?
30.07.14
19:24
Каква е идеята в това да приемаш по 10 g креатин дневно?
Първото ми мнение в тази тема е подкрепено от 9 човека (към момента), т.е. 10 човека ти казваме едно и също нещо.
Първото ми мнение в тази тема съдържа и линк към статия, в която има препоръки и обяснения за дозировката.
Та... какво всъщност питаш? :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.07.14 19:27.
30.07.14
19:48
Вече прочетох статията и всичко ми стана ясно :) ! А също един друг въпрос в момента съм на лечение и приемам бензодиазепими по точно казано ривотрил! Попринцип тези лекарства се използват за лечение на безсъние и панически атаки, но също така са мускулни релаксанти! Това би ли повлияло нещо! Според мен няма проблем, но просто искам да попитам!
31.07.14
10:50
казано от Васил Стефанов на 30.07.14, 19:48:
... в момента съм на лечение и приемам бензодиазепими по точно казано ривотрил. Това би ли повлияло нещо! Според мен няма проблем, но просто искам да попитам!
Твърде е вероятно да изпиташ някое(или повечето)от тези странични действия- “сънливост, замайване, нестабилност, трудности с координацията, мускулна или ставна болка и замъглено зрение”
Още ли мислиш,че няма проблем ;) ?
Личен опит,пил съм нещо подобно преди години,имах първите 2 симптома и изключително наситени,запомнящи се сънища като бонус :).Поиграй си с дозата,намали я при поява на прекалено явни странични действия и си осигури поне едно 8 часа м/у приема и тренировката.