09.12.05
21:17
Значи тренирам по следната програма
Понеделник:
Гърди:лег и двата полу лега на всяко 4х8 +флейс 4х8
Бицепс:прав лост 4х8,бицепсово сгъване с дъмбел 4х8 и концентрично 4х8
Вторник:Почивка
Сряда:
Гръб:вертикален скрипец пред гърди 4х8 зад врат 4х8, хоризонтален скрипец 4х8, мечка 4х8
Трицепс:Лежанка с тесен хват 4х8, Френско 4х8, въжета и скрипец 4х8
Четв. Почивка
Петък.
Крака:Клек 4х8, предно, задно бедро, пръсец (сичко 4х8 )
Рамо:Вдигане на щанга пред и гърди и зад врат 4х8 хеликоптер 4х8 и трапец със щанга 4х8
Значи всички групи ми вървят добре само ръцете не.Искам малко да ги увелича че станах несъразмерен.Предложете нещо
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 16.06.07 20:55.
09.12.05
21:52
на мене не ми е много стажа - около 5-6 месеца с прекъсвания ама чувствам че мога да го направя това.....демек мисля че няма да се преуморя - може ли и аз така да направя че на мен ръцете и гърдите са ми проблемни ???
“Извади” ги в отделен ден.Прави ги заедно и мисля,че ще имаш напредък,но не ги претренирай.Максимум по три упражнения прави за тях,давай им време да се възстановят и хапвай здраво :wink: Това е моят съвет.А ако си правил дълго време едни и същи упражнения просто ги смени.Не всички,но вкарай поне едно ново .
Аз това го написах за първия :P .Него не го зная на ,колко месеца тренировки е :wink: Да си каже момечето.
09.12.05
22:14
на 15 години 176 висок 66 кила....стаж 5-6 месеца с прекъсвания.....ама тези малките тренивовки за начинаещи са ми леки ....затова искам малко по сложничко - аз си правя 3 упражнения по 3 сериии - с права щанга , сгъване с дъмбели от седеж и скотово с щанга или на мястото на скотово е по добре концентрично ???
Браточка,изчакай :P .Ти искаш всичко и веднага :roll: Така не става,тренирай си по една програма,след някой месец я смени,тогава дай преоритет на ръцете.Ти сега искаш ,хем много гърди да правиш ,хем ръце и накрая няма да направиш нищо.А и ти за 5-6 месеца да не очакваш да станеш като тия от списанията. :wink: Постоянство му е майката.И спокойно,още нищо не може да се каже,че ти изостава.Трябва време да се види кое не ти върви,ако има такова нещо.
09.12.05
23:30
Повече от година
09.12.05
23:31
Абе хора кви са тия глупости не разбрахте ли,че няма такова нещо като претоварване... просто трябва правилно да се възтановяваш.Имам един приятел който е в спортното на ЦСКА и е на 110м с препятствие и неко го скъсват от тренировки,по цял ден тича и прави супер много спринтове а празците са му ОГРОМНИ така че просто трябва да знае човек как да се възтановява.Съгласен съм че е по правилно да правиш една мускулна група веднъж в седмицата щото и аз права така ама за управненията вобще не е така....
09.12.05
23:43
и аз съм на такова мнение - имам авер които е много нацепен - прави с много тежко по много серии и повтроения до отказ...тъката му и е голяма и е под супер яка топка.....гръдна много голяма....демек тои от претренирване го е направил това...незнам и аз като почна да се чудя какви са тез претоварвания незнам....като се възтановяваш хубаво сичко е повече от добре!!!
10.12.05
00:04
Ми мога да споделя моя опит по въпроса.Значи и аз до скоро тренирах по тази програма,по която смяташ и ти да тренираш и ръцете почти не ми мръднаха на размери.Значи от около 2 месеца ги правя ръцете отделно на суперсерии.Значи правя за трицепс и бицепс по 3 упражнения - с по 4,3 и последното 2 работни серии,като винаги след всяко упражнение правя изпомпваща серия почти до отказ.Значи правя френско+вдигане на прав лост от стоеж , след това вертикален скрипец+вдигане на дъмпели от седеж и накрая най-често изцеждам ръцете с вдигане с 2 ръце на дъмпел над глава+бицепс на скотова пейка.За 2 месеца ръката ми стана от 38 на 41см.
Успех!
10.12.05
00:12
тренировката ми за бицепс и трицепс ми е абсолутно същата и упражненията ги прая точно както ти ги правиш от 1 седмица насам :) искам да те питам какво искаше да кажеш с това ‘с по 4,3 и последното 2 работни серии’ и кажими как точни ги правиш тези суперсерии / почивки и такива неща че не съм супер ясно с тези неща - между кое и кое правиш почивка или незнам ти кажи/
Ами като си толкова навътре в нещата и имаш такива приятели,защо занимаваш хората с въпроси.Просто си тренирай както знаеш ,това е.Обаче да имаш предвид,че всеки човек си е напълно индивидуален.
10.12.05
10:54
абе казах само пример...иначе и аз знам че трябва дасе прави сичко в граници да не се притренирва....просто дадах пример
Ти не даваш пример а казваш,че си на такова мнение :wink: . Няма лошо да имаш мнение,но при положение ,че питаш хората поне малко вземай предвид отговорите им.Съмнявам се някой да ти даде умислено грешен съвет.В повечет случаи ще е несъзнателно или от незнание.Аз обаче продължавам да те съветвам да я караш по-спокойно.Не се сравнявай с другите.
Ето ти една програмка за ръце, при мен има доста голям напредък:
Сгъване с крив лост - 4x6-8
Сгъване с прав лост - 4x8-10
Скотово с дъмбел - 4x6-8
Последователно сгъване с дъмбели - 4x6-8
Чукчета с дъмбели - 4x8-10
Мнението беше редактирано от demo на 16.06.07 09:07.