Хранителна + Тренировъчна Програма (Нужда от оценка, съвети, критики, препоръки)

03.08.14
06:16

Характеристика:
Лично тегло: 97
Ръст:1, 87
Години: 20
Процент мазнини: (?)
Ръка(стегната) - 39.7
Гръдна Обиколка: 110 (Без да съм поел въздух)
Талия: 105
Стаж: 2г

Хранене + добавки
15:00 Закуска, 10 яйца + малко салатка, 5 броя аминокиселини (Carnivor, телешки)
16:00 Доза протеин
17:00 Пилешко със салата (Scitec Professional Whey)
18:00 Глутамин (Allmax), Креатин (MusleMeds)
19:00 Доза Протеин (Scitec Professional Whey)
20:30-22:00 - Тренировка
22:10 - Гейнър (ON Serious Mass) , BCAA (Allmax), Глутамин (Allmax), Креатин (MusleMeds), 5 броя аминокиселини, рибено масло
00:00 - Пилешко със салата
02:00 - Доза Протеин (Scitec Professional Whey)
04:00 - Някакви плодове (Кайсия, нектарини, голи праскови) или 5-6 яйца
06:00 - 250г Извара, 5 аминокиселини (Carnivor, телешки), ZMA (Allmax), Глутамин (Allmax)

Тренировъчна програма

Ден 1 - Гърди с бицепс
Средна гърда с дъмбели
Горна гърда с дъмбели
Долна гърда с дъмбели
Кросоувър, отгоре (Отгоре дърпам странично)
Кросоувър, отдолу (Отдолу дърпам нагоре)

4х10 - Крив лост
4х10 - Легнал с дъмбели
4х10 - Скотова пейка
4х10 - Чукове

Ден 2 - Гръб, трапец
3x8 - Гребна с прав лост
3х8 - Придърпване на вертикален скрипец с широк хват
3х8 - Едностранно хоризонтално гребане на скрипец от седеж
3x8 - Придърпване на вертикален скрипец с под хват
3х8 - Мечка
3х8 - Придърпване на вертикален скрипец зад врат
5х10 - Трапец

Ден 3 - Рамо, трицепс
4х10 - Раменни преси с дъмбели от седеж
4х10 - Повдигане на щанга до брадата
4х10 - Разтваряне в страни с дъмбели в двете ръце (Не знам точното име на упражнението)
4х10 - Задно рамо

4х10 - Френско разгъване от щанга с лег
4x10 - Трицепсово разгъване на горен скрипец
4х10 - Кофички
4х10 - Разгъване с въже

Ден 4 - Крака
Тренирам крака от няколко месеца, тъй че тренировката ми всеки път е различна и не мога да дам точните упражнения

Ден 5 - почивка

Това, че съм написал конркетни упражнения не значи, че следвам стриктно тази програма. Гледам всеки път да разнообразявам и да стресирам мускулите по различен начин.

Въпросите са ми следните
Имам следните цели, искам да качвам чисто от тук нататък, защото започнах да се ошишквам въпреки, че промяната за две години е повече от чудесна, но до сега никога не съм правил кардио нито съм следвал диета и започнах да качвам много излишно. Най-вече, защото освен храната която съм написал ядох и много други най-различни боклуци.
Главната ми цел е да изчистя, но да не губя МНОГО маса докато правя това, а да чистя и да уплътнявам едновременно!

Моля за съвети, кое как и защо да коригирам. Критикувайте свободно, без да ме жалите.

Благодаря за отделеното време!

Темата беше редактирана от Zeeyo на 03.08.14 06:21.

03.08.14
08:22

За да сваляш килограми трябва да си в калориен дефицид. За да качваш килограми трябва да си в калориен излишък. Това е най- простичко казано.
Не можеш едновременно да качваш мускулна маса и да отслабваш в същото време. Освен ако не си начинаещ или не си на разни препарати. Иначе имаше един хранителен режим Leangeans който е описан в сайта, но нещо което не съм го изпробвал не бих го коментирал.
Със свалянето на мазнините няма как и да не свалиш мускулна маса. Ако се храниш правилно, то свалената мускулна маса ще е малко.
За програмата... Махни ги тия машини и скрипци, също някои упражнения са излишни. За гърди бих сложил само двете лежанки и едни кофички. За бицепс и трицепс повече от 2- 3 упражнения за излишни. Заложи на базовите упражнения клек, тяга /лежанката си я правиш, кофичките също/ раменна преса и набирания ако можеш. За краката дори и само един клек да правиш /най- същественото упражнения за краката/ то те ще растат.
Мисля че една от добавките които пиеш е гейнър, до колкото си спомням по написаното. С него няма как да не качваш мазно, по добре го махни.
Установи си ясни цели- дали ще искаш да отслабнеш или да качваш още.

Мнението беше редактирано от avitohol на 03.08.14 08:24.

06.08.14
14:18

Здравейте, приятели! Казвам се Анелия Куцева , на 26 години съм, от Асеновград съм. Направих си регистрация в сайта началото на годината, доста полезни неща прочетох, научих , и имам огромното желание да започна здравословен начин на живот, и искам да започна с храната.
От около месец тренирам спортна аеробика 3 пъти в седмицата , никога до момента не съм била активен спортист ( доколкото тренирането ми сега може да бъде наречено” активно”) , но винаги съм тичала, ходила на народни танци, тае- бо....когато мога т.е. имала съм вътрешното желание :) От началото на  годината , започнах да проявявам по голям интерес по темата за правилното хранене ( режим и качествена храна)  и промяната в характера , следствие от спорта!
Т.к. всеки ден чета по нещо относно така запаленото ми желание по спорта и правилното хранене...доста че се обърках, имам нужда от компетентно мнение ,  искам да започна да се занимавам по сериозно, искам да започна с дневник за храненето и тренировките ми. Като цяло съм дисциплиниран човек...и знам че имам ли цел и планувани средства за постигането й( ясота в действията и начина на мислене) въпрос на време  е постигането на резулататите ми :)
Относно  начина ми на хранене: по принцип не ям сладко, никакви  fast food , sladoledi, testeni…. след Великденските пости... го карам почти само на салати, случайно ако хапна някакво яйце, сирене,месо.... но не всеки ден! Не си забранявам , просто не ми се ядат, само че забелязах, че изяждам голямо к-во салата ( приготвям я с зехтин , не мн)

53кг съм, 169 висока, относно % съдържание на мазнини, м.Януари бяха 13.5%, ....но тогава бях 56кг...сега , наистина не ги знам , а бих искала!
Целите са ми:
1. Да изчистя излишните мазнини ( коремна област+ тазобедрената част + крака)
2. Да придобия релеф
3. Да създам правилен хранителен навик - за цял живот

Моля Ви помогайте, аз дори не знам от къде и как да започна ;(

07.08.14
13:06

Анелия@-защо не си пуснеш отделна тема?Иначе по темата-нека някой по компетентен ти помогне с изграждането на тренировъчна и хранителна програма,но ще ти кажа само едно нещо...не се вманиачавай толкова относно килограмите (и спада им) колкото как изглеждаш.Познавам много момичета,за които диета и “правилно хранене” включва по една салата на ден и едни сухари примерно.Според мене 53 кг на 169 см си е супер за жена.Много по-добре изглежда някоя с изпъкнало дупе,последвано от по-тънка талия и добре оформени крака (оформени,а  не прави като солети).С една дума искам да ти кажа,че това да изглежда една жена добре и това да бъде слаба не са две еднакви неща.Айде успех с начинанието.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1