За да не ми тежат шараните

Прескочи до:

01.08.14
19:30

Как няма да се вкисна Боби ,след седмица спане със завивка и среднодневни температури около 20 градуса ,в момента съм под климатика на 25 и пот се лее на реки!Чак не ми се тръгваше ...
Прибрах се де!Минах през НЗ ,но не остана време за тренировка там и си я бутнах на моя територия!
Преди малко излизам от мазето!

Преден клек - 50х10 ; 70х5 ; 80х3,3

Клек - 80х5 ; 90х5 ; 100х3,3

Широка тяга - 110х3,3 ; 120х3,3,

Изтегляне за трапец - 90х10,10,10,10

Набиране - 6,6,5,4

Сгъване прав - EZ лост - 40х8,8

Концентрирано на коляно - 15х8,8 на ръка

Резюме:
Толкова слаби краката си не съм усещал никога!Вярно ,400км преход ,климатик в колата ,липса на клек от доста време ,не съм хапвал грам хлебец повече от 10 дена ... бе ,много слабо!Предния клек ,за пореден път се убеждавам ,че не е за мен!Не мога и няма да се мъча!Чак ме е срам да го покажа ... /то май изцяло клека не е за мен де /

01.08.14
22:05

Нищо му няма на предния ти клек. Само трябва да посвикнеш. ;)

01.08.14
22:06

Дай му време и ще го заобичаш. :) Мазохизмът е велика движеща сила ша’знаеш! Иначе..не те сгъва напред, което си е добре.

01.08.14
22:44

То остава 70-80 кила да ме сгъват и направо да се отказвам! :D
Надъхвате ме момчета.Мъчи ме кръстосания хват ,но щом казвате ще упорствам!Така и така клековете са ми само разнообразие ,та ще ми е по-лесно да свиквам с тях!Усещам повече стабилност и сигурност на предния ,ако намеря и правилния за мен хват току виж изпреварил гръбния!Дърти са ми ставите ,какво да направя! ;)
Ето и една 5-ца на 70.Нямах намерение да показвам омазненото си шкембе ,но съм длъжен в случая. /нека девойките не се смеят/

Разбирам, че не всички са гъвкави в китките, но ако искаш можеш да се пробваш с хват като за заден клек. Обаче в този случай хващаш по-тясно /раменен/, така че в изходно положение външната част на дланите/пръстите да ти се падат като възглавничка между щангата и рамената. Аз в момента съм така :)

Между другото предният ти клек е наистина хубав. Не знам какво се притесняваш толкова. Иначе Дългия е прав, за някои неща трябва време. Моето си беше любов от пръв поглед, но аз спадам към друга графа :D

казано от sapuna на 01.08.14, 22:44:

Ето и една 5-ца на 70.Нямах намерение да показвам омазненото си шкембе ,но съм длъжен в случая. /нека девойките не се смеят/

Съжалявам, че се намесвам ни в клин, ни в ръкав, но това, което искрено ме разсмя не е “омазненото шкембе”, а ...джапанките. (blush)

02.08.14
12:15

Клек с джапанки наистина си е форма на екстремизъм. :D

DSD, начинът, по който хващаш ти щангата с цяла длан на преден клек, е невъзможен за 90% от народонаселението, в това число 99,9% от хората, навършили 30 години. :) Аз “раквам” с връхчетата на два пръста и пак едва сгъвам ръката - имат отношение освен мобилността на китките и лактите, също така и размерът на бицепсите. Мъча с много разтягане и загряване преди да пипна изобщо лоста и пак възпалих левия лакет и се налага да го спра за известно време. Не е толкова просто. :)

02.08.14
12:21

Проблемът с големите бицепси и ракването е преодолим.Просто трябва да хванеш лоста една идея по-широко от раменете,така предмишницата няма да среща толкова голяма съпротива от бицагите. (devil)

02.08.14
12:42

казано от Juls на 02.08.14, 12:21:

Проблемът с големите бицепси и ракването е преодолим.Просто трябва да хванеш лоста една идея по-широко от раменете,така предмишницата няма да среща толкова голяма съпротива от бицагите. (devil)

Така хващам и пак има доста напрежение, въпреки цялото разтягане и подготовка. Накрая го отнасят лактите - за втори път правя зверско възпаление от външната страна. “За щастие” този път е само на единия лакет. Не съм се отказал напълно да го мъча този хват, но засега пак минава в запас и ще правя или кръстосан, или с фитили.

03.08.14
17:55

Нямам никакъв вариант за раменен хват при никакъв вид клек!На задния широко ,на предния кръстосан!Каквото и да правя ,колкото и да се мъча - това е!Боби го е обяснил все едно аз съм го писал!На военната преса лоста виси поне 10см над гърдите ми.Ако можех да го сваля ,предполагам и тежестите биха било по-сериозни!
За смеха и девойките - имах в предвид ,че клякам с момичешка тежест! ;)
Джапанките - шарени са ,купувах ги миналата седмица! :D
И сега сериозно ,при по-истински тежести ги събувам!В случая няма никакво значение бос ли съм ,със щангети или с джапанки!

п.п. Адска треска отпред в бедрата!Удари ме тази сутрин!

04.08.14
15:44

казано от sapuna на 03.08.14, 17:55:

Нямам никакъв вариант за раменен хват при никакъв вид клек!На задния широко ,на предния кръстосан!Каквото и да правя ,колкото и да се мъча - това е!Боби го е обяснил все едно аз съм го писал!На военната преса лоста виси поне 10см над гърдите ми.Ако можех да го сваля ,предполагам и тежестите биха било по-сериозни!
...

Тези теории и аз ги развивах преди време. Виж ме сега как раквам. Щом аз мога и вие ще успеете.

04.08.14
17:59

Аз не съм се отказал Вик!Трудно ми е много ,понякога е чак болезнено.И все пак ще упорствам!

- Клек - 5,5,5,5,5х90
- Лег - 5,5,5,5,5х100
- Изтегляне от вис - 5,5,5,5,5х80
- Набиране - 5,5,4,4

Резюме:
Днес никакво време.След няколко часа минавам граница ,а колата загуби парно и климатик по обяд!С много зор и нерви ,преди час успях да изляза от бокса и отделих 50 минути за горните движения!Слязох уж да раздвижа краката ,а взех че пак хвърлих антифриза!

05.08.14
09:25

казано от Vic на 04.08.14, 15:44:

казано от sapuna на 03.08.14, 17:55:

...

Тези теории и аз ги развивах преди време. Виж ме сега как раквам. Щом аз мога и вие ще успеете.

Да де, ама аз след второто възпаление на лакти вече не съм толкова уверен, че искам да го мъча повече, след като има поне две лесни алтернативи - кръстосан хват и фитили.

05.08.14
12:33

казано от sapuna на 13.07.14, 19:12:

Някакви преки впечатления от долния комплекс на Клоков?Изглежда ми доста смислен!

Направо си прави чекия с такива като вас, дето му се връзват :D :D :D

05.08.14
13:03

казано от sapuna на 04.08.14, 17:59:

колата загуби парно и климатик по обяд

Сега ако кажеш, че на 35 градуса пускаш парното на колата...:D
Без климатик се преживавя, не е много комфортно, но в никакъв случай не е фатално.

казано от sapuna на 04.08.14, 17:59:

Слязох уж да раздвижа краката ,а взех че пак хвърлих антифриза!

Ти на тази тренировка “раздвижване на краката” ли и казваш ? Не ми се мисли какво ще е ако трябва да тренираш яко горната част (giggle)

Георги Милев

05.08.14
13:17

Сапун, на предния клек като ставаш дясното ти коляно отива навътре. Това ич не е хубаво да знаеш. И тва да клякаш с джапанки... най-много да си докараш някоя бела на главата. Относно лежанката... и мен ме заболя гръдния кош като те гледам... пускаш щангата прекалено бързо надолу и това може да ти изиграе много лошо шега. Един въпрос?

Защо винаги си с ръкавици?

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 05.08.14 15:28.

05.08.14
14:00

При клякането на гърди тежестта е върху гърдите, ръцете само придържат, както и на задния клек (при трибойския клек е различно, там лостът е ниско и ръцете го натискат към гърба).

Въобще не е нужна някаква особена мобилност където и да е. Доста често чувам подобни оплаквания и съм изпробвал различни варианти. Важно е кръстът да е прав и стегнат, гърдите изпъчени и заключени лопатки. При самото клякане изключително важно е лостът да не те навежда напред, ако лостът те навежда намаляш тежестта, защото при навеждането натоварването се пренася върху китки. лакти, рамене и т.н. Самото придържане може и с по един пръст да се направи.

Ето така не се прави:

Тук можеш да видиш колко съм стабилен в пояса и как лоста се движи вертикално, което ще ти помогне за придържането му:

Опитах се да намеря някакво клипче, където придържам с един или два пръстта, но нямам за съжаление. Аз държа с цяла ръка заради щангистките движения, за самия преден клек това въобще не е нужно.

05.08.14
14:07

Алекс! Как да не е нужна мобилност където и да е, това, че ти имаш е само бонус за теб.
Ако не са ти мобилни раменете няма как да сложиш щангата на гърдите си и да поддръжаш баланс, друг е въпроса, че се слага на ключици, а за да легне там, мобилността на раменете е съществена. Повечето хора, които познавам изобо ще не могат да си извият ръката така, че да влязат под лоста :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 05.08.14 14:17.

05.08.14
14:21

Е, не знам ти какви хора познаваш. Аз съм написал от личен опит. На мен ми е по-удобно само да придържам лостта с 1,2 или 3 пръстта, което е постижимо, ако изпълняваш другите стъпки и не е необходима особена мобилност в китки, лакти и рамене. И най-важното не ги травматизира излишно, ако лостът се движи вертикално, тоест няма го това паразитно навеждане напред и изместването целия център на тежестта. Сапунът не е щангист и не са му нужни излишни травми само, за да вдигне повече килограми. Аз съм го написал от гледната точка на любител, който го интересува здравето му и чрез спортни занимания да поддържа такова. Който си е избрал да се троши само и само, за да вдигне повече да не чете. Исках да покажа и с клип как точно става въпросното придържане без товарене ставите, ама нямам. На мен мобилността ми трябва не за клек на гърди и за това така хващам с цяла ръка и високи лакти, ясно ми е, че не всеки го умее.

05.08.14
14:25

Именно, че при по-голяма тежест, ако не са му мобилни раменете, ще го понесе щангата напред и точно така ще се контузи, това е базово умение, но няма значение бла бла, нямам работа за това се включвам.

05.08.14
14:32

При самото клякане изключително важно е лостът да не те навежда напред, ако лостът те навежда намаляш тежестта, защото при навеждането натоварването се пренася върху китки. лакти, рамене и т.н.

Нали това казвам, да се слага тежест, която се понася от ставите, а не такава, която могат да издържат пояс и крака. Дисбаланс му се вика... С времето ставите ще се заздравят, ще станат и по-мобилни, но само, ако се натоварват адекватно за състоянието им. Няма женски килограми, може и с лоста да се прави преден клек, не е срамно.

06.08.14
13:28

Я ,то да не ви остави човек два дена без надзор и се разписвате!Когато съм пред компа няма никой ,а сега ... :D
Та да отговоря:

казано от Георги Милев на 05.08.14, 13:17:

Сапун, на предния клек като ставаш дясното ти коляно отива навътре
-И тва да клякаш с джапанки...
-и мен ме заболя гръдния кош като те гледам
-Защо винаги си с ръкавици?

Старая се винаги коленете ми да са в страни!Това не съм го забелязал и ще се коригира!
Лега с поносими тежести е един ,а с опити за и над макс съвсем различен!Мен не ме боли!
Ръкавици нося заради потта и тънкия лост!

казано от James Hinks на 05.08.14, 13:03:

Сега ако кажеш, че на 35 градуса пускаш парното на колата...:D

Климатикът ми е атмосферен /или там както се казва/ и е свързан с вентилатора на парното - изчезне ли то ,нямам и климатик!
За сведение само - температурата в ГО вчера беше 36/7 градуса ,а аз 12 часа на път!

казано от Наталья Заболотная на 05.08.14, 14:07:

Повечето хора, които познавам изобщо ще не могат да си извият ръката така, че да влязат под лоста :D

Мен не ме познаваш ,но съм един от тях!

казано от aleks на 05.08.14, 14:00:

При клякането на гърди тежестта е върху гърдите, ръцете само придържат, както и на задния клек ... Въобще не е нужна някаква особена мобилност където и да е.

Ако лоста е на ключиците ,дланите ми ще са в позиция поне 10см над него!Това е точката ,до която могат да слязат ,остава ми само вариант с фитили!Така ,че мобилността е от особено значение - някои си я имате ,други си я нямаме!

След обяд ще подърпам малко и глася отново багажите!Идните 3-4 дни сериозно съм решил да проверя дали ще ми тежат шараните! ;)

06.08.14
16:35

- Тяга - 10х90 ; тройки на 100 , 110 , 130 , 140

- Широка тяга - единици на 90 , 100 , 110 , 120

- Кофи -  +30х10 , +20х10 , СТх10

- Изтегляне от вис - 70кг х 10,10,10

Резюме:
Много бързо и стегнато ,че времето напредва ,а багажа за гласене и остатъчните задачи са много!

Суплементацията - малко протеин /има няма 7-8 кила :D /:

06.08.14
17:29

A какво всъщност е това на снимките, че не съм много на ти с румънския? :)

Топките не знам от какво са, но кутиите май са от стръв :)

06.08.14
17:43

казано от Boby_ на 06.08.14, 17:29:

A какво всъщност е това на снимките, че не съм много на ти с румънския? :)

Ще  “зоби” шараните.:)

06.08.14
17:47

Наслука ! :)

06.08.14
21:59

Protein boilies Боби!Стръв за риболов ,предимно на шаранови риби!Цяла наука си е!
А и аз винаги опитвам това ,което слагам на куката си! ;)

Мнението беше редактирано от sapuna на 06.08.14 22:00.

06.08.14
22:35

Абе, тия шарани ще почнете с трюфели да ги ‘рАните вече! :) Няма да ти пожелавам наслука, защото е за аматьори. Ама да извадиш нещо дето те сгъва на преден клек. 8-)

06.08.14
22:40

Тенкс!
Мразя да ми казват Наслука! ;)

06.08.14
22:46

Късмет Сапуне .....усещам че ще пипнеш някой речен дзвер от една хубава река .....;)

08.08.14
17:47

Към момента не тежат ,ама пък то и шараните такива.Иначе едно пивко време се е отворило ...

10.08.14
19:27

Здравейте железарки!
След 4 дена само лицеви опори ,далечни замятания с тежест и яко теглене на риби съм на линия!Доволен ,уморено-отпочинал и доста почернял /отново/!
Овъркилчето позна ,но само до някъде!Резултата - 31 шарана и 1 дедо сом!
Определено тази година “тежат по-малко” ;)

Лека репродукция:

Мнението беше редактирано от sapuna на 10.08.14 19:28.

10.08.14
19:36

Тоя сом си е цяла мечка... (tmi)

10.08.14
19:42

Уиски с имамбаялдъ...класика :)

10.08.14
20:12

Tва ми мяза на Ряховските ливади ....ако е там шаранчетата верно са малки ....;)
Инак всичко друго е на ниво ....:)

11.08.14
15:03

Преден клек - 70х3 ; 75х3 ; 80х3

Лег - 100х3 ; 110х3 ; 115х3

Широка тяга - 115х3,3,3

Раменна преса - 65х3,3,3

Кофи - +20х10,10,10

Набиране - 6,5,4

Резюме:
Адаптивна тренировка ,от всичко по малко!Жегата е непоносима ,в мазето въздухът чак люти!Отделно май и почивката ми е дошла в повече!Свалил съм лично тегло и дънките отново ми хлопат!Силата и желанието нещо ги няма!

11.08.14
15:57

И при мен силата много я няма,иначе браво доста си напреднал! :)

11.08.14
20:49

Не че нещо, ама на последната снимка изглежда все едно си само по риба :D

11.08.14
20:52

Не съм улавял още такава ,която може да ме прикрие! :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1