Дневникът на едно рокерче ^^

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.08.14
09:04

Защо не си спретнеш едно НВД (ниско въглехидратна диета), доста от момичетата във форума я практикуват разгледай им дневниците, а и аз де вече 8ми месец. Повярвай с 3 евентуално 4 хранения на ден и ако си постоянна, ще постигнеш за месец два забележителни резултати!!! Хапваш предимно пилешко, свинско, яйца (цели), риба, кашкавал, сирене, извара (богата на протеин и почти няма мазнини), ядки, идеята е основно да наблягаш на тези храни, като ти се приядат въглехидрати да са от плодове а не от ориз, хляб, картофи, овес, торти, пасти, баклави, разни гадни закуски от магазина и храни в цветни и шумящи опаковки!!! Не е проблем да си хапваш някой път път и от тези храни стига да е с мярка, и наистина да е един път, все пак сме хора но здравето ни е по - важно! Преди да започнеш си пресметни калорийния баланс за ориентир и разгледай макротата на храните , друг съвет не се вманиячавай с точен час на хранене, храни се когато си гладна но не гладувай, ако го надвишиш здраве да е, гледай да с и покриваш калорийния баланс за да си постигнеш целите! Успех :)

04.08.14
11:51

казано от Alex на 04.08.14, 09:04:

като ти се приядат въглехидрати да са от плодове а не от ориз, картофи, овес

някой съгласен ли е с това?

аз досега си мислех, че е обратното (shake)

Мнението беше редактирано от Pavel D на 04.08.14 11:53.

04.08.14
12:25

За предпочитане са плодовете, но всеки сам си решава от какво да си ги набави стига да не превишават гр/кг за деня !!!

04.08.14
12:37

казано от Alex на 04.08.14, 12:25:

За предпочитане са плодовете, но всеки сам си решава от какво да си ги набави стига да не превишават гр/кг за деня !!!

Зависи от много фактори. Първо плодовете са много различни помежду си - диня, пъпеш, ягоди например имат сравнително по-малко калории и по-голямо водно съдържание. От другата страна са гроздето и сините сливи с много висока захарност, като около половината от нея е фруктоза. Специално те трябва да се избягват. Освен въглехидратите обаче в плодовете се съдържат и други вещества, които определят хранителната им стойност - витамини, минерали, фибри, ензими... С други думи не е добре да се прекалява с тях, но не бива и да се лишаваме съвсем.
В същото време варивата и зърнените култури съдържат нишесте, което се разгражда до глюкоза и не съдържат никаква фруктоза. Обикновено пълнозърнестите брашна съдържат дори повече фибри от плодовете, както и редица ценни микроелементи.

За себе си аз съм избрал въглехидратите ми да идват от пълнозърнести пшенични продукти с не повече от 20-30% съдържание на бяло брашно (а обиковено успявам да си намеря и без никакво), по изключение кафяв ориз и сравнително малко плодове и то само някои от тях.

Бих сложил в “черния” списък няколко продукта и от двете групи - картофи, бяло брашно, грозде, сини сливи.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.08.14 12:38.

04.08.14
12:51

мерси за разяснението (y)
не се бях замислял за сините сливи. ама те не са ми много вкусни така или иначе.

в следващия зареждащ ден ще включа и малко плод

рокерче, сори за спама

04.08.14
15:12

казано от Pavel D на 04.08.14, 12:51:

мерси за разяснението (y)
не се бях замислял за сините сливи. ама те не са ми много вкусни така или иначе.

в следващия зареждащ ден ще включа и малко плод

рокерче, сори за спама

хехе :D Няма проблем, то това е полезно и аз да го знам :)

04.08.14
18:06

Днес също въглехидратите преобладават но имам хубав план за предстоящите дни. :)  Надявам се да подейства... To Be Continued.

-Ето какво консумирах днес: 2 3в1-та, 2 праскови, 1 целувка (изкуших се признавам си), 200 гр. кисело мляко 3,6 % и мусака (една купичка е като количество мусаката, а самата купичка побира горе/долу колкото двете ръце събрани в шепа).
- И 30 минути степер и 1 час упражнения на серии :)

А иначе искам да ви покажа какво правя понякога... като рокерче (макар да е странно)

04.08.14
19:50

чакам още такива клипчета(сори за нахалството :D уникална си :) )

04.08.14
22:22

казано от Рада прада на 04.08.14, 19:50:

чакам още такива клипчета(сори за нахалството :D уникална си :) )

(blush) Хаха няма проблем :) ии Благодаря! :) Ще пускам от време на време по някое видео :D

06.08.14
22:46

Ок... сега изповед: Последните два дни (вчера и днес) нищо не направих като цяло. Натъпках се отново и двата дни. Забелязвам от отдавна че когато прекалявам с храната имам проблеми с червата. Вероятно вече съм повредила доста в себе си (все пак това е от доста време - за години става въпрос). Знам че постоянно си намирам оправдание, понякога опитвам, понякога - не. Започвам нещата обикновено с голям ентусиазъм и всичко приключва съвсем скоро със самосъжаление и отчаяние след поредното натъпкване. Не съм човек който да проси съжаление и милост. Може би всичко това се случва от ежедневното еднообразие и някакви изградени грешни навици. Упражнения правих, но някакви частични, разпокъсани, малоумни... Има (и то често) дни в които не излизам от вкъщи - нямам много приятели. Ами общо взето е това. Имах и щастливи новини тези дни, като запознанство с готин човек или пък това че ми се обадихада свиря в Македония за няколко дни, но нищо не ме кара да се чувствам лека и щастлива, като това да се събудя малко по-лека, да се храня по-скромно, да си правя упражненията и вечерта да си легна уморена. :) Тъй като е човешко не знам дали не е някакъв голям проблем, но съм забелязала че когато ям доста хляб получавам газове :( за сега не съм сигурна дали е само с хляба но със сигурност е и от това, а може би и от самото тъпчене. А коагато ям по-малко намаляват. Затова много сякаш не се вслушвах във вас когато ми казвахте да се храня повече. Много ми е объркано в момента. Всичко започва и спира - пълен кръговрат. Помощ...

06.08.14
22:52

Повече ама не леП .....:D
Вредните емисии  са от недобро храносмилане ,най вероятно от твърде многото мамбо ....

Иначе нема страшно рано или късно ще си намериш правилното хранене ....;)

06.08.14
23:04

Виж, едно е да се тъпчеш, друго е да се храниш нормално - то това и ми беше замисъла. Мисля, че гледаш на нещата откъм храната-като временно, а трябва да започнеш да я възприемаш като начин на живот. Да спреш тези дни, в които има няма 1000 калории и то само от плодове и после ..да кривнеш, а да изградиш навици, които ще са ти само от полза :)

Теди Илиева

06.08.14
23:36

Здравей, Елена :)
Давам ти този линк  да го прегледаш. Това е дневника на едно много позитивно момиче, което тази година беше абитуриентка. Дневникът е достатъчно подробен и пример за разнообразно и здравословно хранене (с помощта на съфорумци), като описва и доста интересни тренировки.
Мисля, че имаш нужда от нещо подобно наготово за да се ориентираш и да не измисляш топлата вода наново :)

Колко пъти седмично тренираш? Беше писала, че ходиш на народни танци. Редовно ли ходиш?

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.08.14 23:38.

07.08.14
05:24

казано от Теди Илиева на 06.08.14, 23:36:

Здравей, Елена :)
Давам ти този линк  да го прегледаш. Това е дневника на едно много позитивно момиче, което тази година беше абитуриентка. Дневникът е достатъчно подробен и пример за разнообразно и здравословно хранене (с помощта на съфорумци), като описва и доста интересни тренировки.
Мисля, че имаш нужда от нещо подобно наготово за да се ориентираш и да не измисляш топлата вода наново :)

Колко пъти седмично тренираш? Беше писала, че ходиш на народни танци. Редовно ли ходиш?

Благодаря! На народни танци не ходя - танцувам вкъщи. Има доста уроци в интернет. :)

07.08.14
19:05

Хей! (wave)   Така.. днес може да се види, че донякъде съм почнала да бъда послушна :D макар като цяло храната пак да е малко, не съм гладувала (просто не съм почувствала глад) :) Днес направих нещо от което се гордея :D хаха. Имаше една отворена майонеза и просто реших че мястото й е в коша. Щом никой не ме слуша, аз ще действам :)

Та за днес: в 7 ч. - 2 изцедени лимона и 3в1
            в 10 ч - около 300 грама пъпеш, поръсен с канела
            в 13 ч. - две варени яйца със сирене и домат
            в 15 ч. - 3в1
            в 19 ч. - две варени яйца със салата (домати,краставици и лук)

>>> 30 минути степер и 1 час упражнения  (между 17 и 18:30 часа), а сутринта в 9 ми доскуча и пак си направих 200 клека :D сори ама си ги обичам.

Днес пускам нещо здраво.. (devil) (nlove5)

Теди Илиева

07.08.14
21:05

Eкстра, така по-бива (sun). Сега остава сутрешното 3в1 да го разкараш, а следобедното да го смениш с шепа ядки и ще е идеално.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 07.08.14 21:05.

07.08.14
22:11

казано от Теди Илиева на 07.08.14, 21:05:

Eкстра, така по-бива (sun). Сега остава сутрешното 3в1 да го разкараш, а следобедното да го смениш с шепа ядки и ще е идеално.

Аз 3в1-то донякъде го пия щот като ми се прииска нещо сладко... да не почна да кльопам друго. Е, да - плодовете са сладки, някой го беше написал... А да питам (сега се сетих) какво ви е мнението за тези nestle fitness bar-чета? На мен са ми вкусни но ми бяха казали, че не са за мен :D И още нещо има дето, също се сещам в момента, трябва да поправя - не знам кога се тренира, кога се яде и какво преди, след тренировка... ей такива неща. :) И.. ядки мнооого рядко взимаме :(

Мнението беше редактирано от Elena Rocker Ilcheva на 08.08.14 00:40.

07.08.14
22:50

казано от Elena Rocker Ilcheva на 07.08.14, 22:11:

Аз 3в1-то донякъде го пия щот като ми се прииска нещо сладко... да не почна да кльопам друго. Е, да - плодовете са сладки, някой го беше написал... А да питам (сега се сетих) какво ви е мнението за тези nestle fitness bar-чета? На мен са ми вкусни но ми бяха казали, че не са за мен :D И още нещо има дето, също се сещам в момента, трябва да поправя - не знам кога се тренира, кога се яде и какво преди, след тренировка... ей такива неща. :) И.. ядки мнооого рядко взимаме :( А като купуваме някакви специални от пакетираните ли или най-добре от наливните да си взимаме?

Всякаква храна в цветна опаковка /3в1, разни такива уж “диетични барчета”/ е добре да я спреш /с изключение на овесените ядки/ докато ще отслабваш, яж плодове и зеленчуци и само естествена храна! Когато и да тренираш, дали ще е преди или след обяд, час и половина - два преди тренировката е хубаво да си яла. Храанта е яйца - ЦЕЛИ!!!, месо, извара сирене, кашкавал, плодове, овесени ядки, оризовки. Веднага след тренировката: Вариант 1: протеин с вода може и плод като банан; Вариант 2: извара пак с плод банан или ябълка и час - два след това си хапваш нормално в твоя случай повече протеин и качествени мазнини НЕ ВРЕДЯТ! и по - малко или без въглехидрати! Наливнитееее :D :D :D Ядките са полезни сурови, никакви цветни опаковки!

Ая Палачинкова

07.08.14
23:12

и аз не се сдрържах на Наливните ядки (giggle)

07.08.14
23:17

Ооо, наливните ядки са много кофти, виж наСипните са друга бира ;)
Това със шеговит тон нали, не със лошо ;D
Другото ти го казаха :) Единствено за ядките мога да допълня нещо - сурови, и по-добре накиснати предварително във вода.

Мнението беше редактирано от Love на 07.08.14 23:20.

Теди Илиева

07.08.14
23:20

Ето една полезна статия за ядките: http://www.bb-team.org/articles/4902_surovi-sreshtu-pecheni-iadki

Теди Илиева

07.08.14
23:39

казано от Elena Rocker Ilcheva на 07.08.14, 22:11:

Аз 3в1-то донякъде го пия щот като ми се прииска нещо сладко... да не почна да кльопам друго. Е, да - плодовете са сладки, някой го беше написал... А да питам (сега се сетих) какво ви е мнението за тези nestle fitness bar-чета? На мен са ми вкусни но ми бяха казали, че не са за мен :D

Не се притеснявай като ти се дояде сладко. Добър вариант е лъжичка мед, например, но не и пакетирани готови десерти и напитки. Ако пък много ти се дояде нещо конкретно, което вашите вече са купили, по-добре си хапни малко, вместо да се измъчваш. Направо си избери ден в седмицата в който да си отпуснеш душата и на обяд или вечеря си позволи нещо по-така, без да прекаляваш т.е. без да преяждаш. В останалите 6 дни стриктно се опитвай да си правиш тренировките и да подбираш храната. С времето ще ти стане навик.

Моя леко смешен принцип при пазаруването е, като чета съдържанието на опаковките и не разбирам какво пише, не го купувам :)

08.08.14
00:40

Ами благодаря за съветите и... съжалявам за грешката с ядките.

08.08.14
09:50

казано от Elena Rocker Ilcheva на 08.08.14, 00:40:

Ами благодаря за съветите и... съжалявам за грешката с ядките.

Не съжалявай, а слушай съветите ни и ги изпълнявай и ще постигнеш това за което се бориш. Не се страхувай да се храниш, колкото по - малко храна приемаш и от грешен източник толкова по - лошо за теб. Разгледай добре дамските дневници, пресметни си калориите и давай смело, ние ще помагаме. Никой не се е родил научен, човек всеки ден се учи :)

08.08.14
09:55

Ох.. направих ужасно нещо. То направо а бе не знам...  в 8 часа сутринта да нагънеш 11-12 бонбона.. Е тва ако не е самоубийство не знам... Днес ще се постарая да се движа много повече щото не искам да си остават. Ако трябва ще обикалям в кръг  но няма да седя на едно място. Не знам защо ги правя тия простотии. Хората се опитват да ми помагат а все аз (дето най-вече от мен зависи)... все аз си обърквам нещата. (dull) Ако някой има няква идея как да изляза от ситуацията до края на деня...

Мнението беше редактирано от Elena Rocker Ilcheva на 08.08.14 09:56.

08.08.14
10:00

казано от Elena Rocker Ilcheva на 08.08.14, 09:55:

Ох.. направих ужасно нещо. То направо а бе не знам...  в 8 часа сутринта да нагънеш 11-12 бонбона.. Е тва ако не е самоубийство не знам... Днес ще се постарая да се движа много повече щото не искам да си остават. Ако трябва ще обикалям в кръг  но няма да седя на едно място. Не знам защо ги правя тия простотии. Хората се опитват да ми помагат а все аз (дето най-вече от мен зависи)... все аз си обърквам нещата. (dull) Ако някой има няква идея как да изляза от ситуацията до края на деня...

И това с каква цел ??? След толкова бонбони поне отиди на фитнес раздвижи се, направи малко кардио след това хапни някое яйце със сирене или извара със салатка..... поне направи нещо полезно !

Мнението беше редактирано от Alex на 08.08.14 10:01.

Ая Палачинкова

08.08.14
10:33

Аз разбрах едно нещо за храната ... не трябва да се вманиачаваме толкова много какво и кога ядем (още се боря,но поне съм го осъзнала) и тя е много важна за редица неща и когато посегнем към нещо “вредно” е защото организма ни дава сигнал,че тялото не се чувства добре и нещо му липсва ...

Теди Илиева

08.08.14
16:50

казано от Elena Rocker Ilcheva на 08.08.14, 09:55:

Ох.. направих ужасно нещо. То направо а бе не знам...  в 8 часа сутринта да нагънеш 11-12 бонбона.. .....Ако някой има няква идея как да изляза от ситуацията до края на деня...

Ето ти вариант как да се справиш: до края на деня засили водата, за вечеря салата + варени яйца/месце. И го пиши, че петък ти е зареждащия ден :)
Сега до следващия петък ще внимаваш с храната и няма да се поддаваш на моментни изкушения. За сутрешния глад за сладко може да ти помогне утре на закуска да си направиш овесена каша с мед и малко канела. Ще те засити за дълго. Опитай, нищо не губиш :)

ПП: пиши всеки ден подробно как е движението и храната. Постепенно режима ще влезе в рамки.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 08.08.14 16:53.

09.08.14
20:17

Hi! :)

Вчера оправих нещата и съм щастлива хаха :D ; веднага като станах от компа - 1 час супер мощтно чистене, а след това и един час степер, а вечерта - разходка... а  бе движението му е майката. :D Днешното ми постижение е че продължавам смело напред :) О, да - написах първата си песен и много се радвам, мислех че никога няма да измисля музика :D

Ето какво хапвах днес...
- в 8 - 3в1
- в 12 - 2 оризовки с малко сирене ( около 50 грама ) и кофичка кисело мляко 2% (370 грама)
- в 16 - 2 варени яйца, домати, краставици и още 50 грама сирене и 1 изцеден лимон
- по-късно ядох обикновена вафла ( трябва да поработя по волята... не се оправдавам - ще му хвана цаката! :)
Движението...
- 1 час упражнения (вчера не ги правих)
- 30 минути степер

Снимката долу е храненето в 16ч. :) А аз завършвам с Ррррамщайн (nlove5)

09.08.14
20:51

казано от Elena Rocker Ilcheva на 09.08.14, 20:17:

Hi! :)

Вчера оправих нещата и съм щастлива хаха :D ; веднага като станах от компа - 1 час супер мощтно чистене, а след това и един час степер, а вечерта - разходка... а  бе движението му е майката. :D Днешното ми постижение е че продължавам смело напред :) О, да - написах първата си песен и много се радвам, мислех че никога няма да измисля музика :D

Ето какво хапвах днес...
- в 8 - 3в1
- в 12 - 2 оризовки с малко сирене ( около 50 грама ) и кофичка кисело мляко 2% (370 грама)
- в 16 - 2 варени яйца, домати, краставици и още 50 грама сирене и 1 изцеден лимон
- по-късно ядох обикновена вафла ( трябва да поработя по волята... не се оправдавам - ще му хвана цаката! :)]

Браво това ти е играта, с воля във времето нещата ще се получат!!! :)

10.08.14
12:50

По-късно ще напиша всичко, но исках да ви покажа обяда... :D хехе

10.08.14
13:00

Хаха, страхотен обяд, рокерче! (rock) :D Това ми напомни на моите сандвичи с Джак Спароу xDDD

10.08.14
13:25

Пак ми се дояде сладко но вместо цяла обикновена вафла намалих на половин а другата половина я оставих и изядох една праскова. А вчера не беше прекрасно храненето а пък свалих половин килограм O.o wow :D

10.08.14
13:26

казано от Love на 10.08.14, 13:00:

Хаха, страхотен обяд, рокерче! (rock) :D Това ми напомни на моите сандвичи с Джак Спароу xDDD

Мерси :D Я покажи ако можеш че ми стана интересно, а много обичам да си ползвам въображението във всякакви ситуации :D

10.08.14
13:28

Днес половин вафъл - утре, без него! Браво на тебе, that’s the spirit! =]

10.08.14
14:24

Eй много ме е яд, снимката се е затрила някъде! >.<  Прерових целия комп и нищо, а в тела съм я изтрила. тц-тц. Все пак ако ми дойде музата да направя пак, ще снимам и ще ти го покажа обещавам ;]

10.08.14
17:01

Здравейте отново ... :) Днес сутринта към 8 изпих едно 3в1, а след това с майка си направихме една  разходка (около 5-6 км). Като се върнахме  в 12:30 си направих обяда, който ви показах по-рано (1 яйце, 2 оризовки, сирене с малко червен пипер, зелена чушка и част от домат) :D А вафлата с прасковата беше към 14ч. Преди малко си приключих със степера и упражненията (както обикновено) а вечерята ще наподобява обяда - някъде към 6, 6 и нещо. Знам че това с движението трябва да се разнообрази, но засега искам да оправя храненето. :) Ами засега е това...  Bye (wave)

10.08.14
17:38

Разгледах дневника ти и имам няколко въпроса.
1. Защо не пробваш тренировки с тежести? Нямам предвид гирички по 1-2кг.  обаче.
2. Защо не направиш кардиото (рано сутрин на гладно, ако имаш възможност и желание) високо интензивно, а силовите тренировки следобед / вечер?
(Ако ти идва в повече, което вероятно ще е така, според мен би било удачно да си разпределиш силовите и кардио тренировките в отделни дни.)
3. Защо не пробваш да наблегнеш на интензивността на тренировките (както вече те бяха посъветвали в първата страница на дневника ти), вместо на времетраенето? Например 20-30 минути, но по-интензивно, с минимални почивки, вместо (над) 1 час.
4. Защо допускаш да преяждаш системно? Нещо тормози ли те? (Не ми отговаряй на мен, отговори на себе си.) Това с храната според мен е на психическа основа. Или пък защото приемаш промените, които се опитваш да направиш в храненето си, като крайно ограничаващи и чувстваш силно влечение към “забранени” храни. Помисли на какво се дължи и ликвидирай проблема.
:) Успех.

10.08.14
18:18

казано от Кристина на 10.08.14, 17:38:

Разгледах дневника ти и имам няколко въпроса.
1. Защо не пробваш тренировки с тежести? Нямам предвид гирички по 1-2кг.  обаче.
2. Защо не направиш кардиото (рано сутрин на гладно, ако имаш възможност и желание) високо интензивно, а силовите тренировки следобед / вечер?
(Ако ти идва в повече, което вероятно ще е така, според мен би било удачно да си разпределиш силовите и кардио тренировките в отделни дни.)
3. Защо не пробваш да наблегнеш на интензивността на тренировките (както вече те бяха посъветвали в първата страница на дневника ти), вместо на времетраенето? Например 20-30 минути, но по-интензивно, с минимални почивки, вместо (над) 1 час.
4. Защо допускаш да преяждаш системно? Нещо тормози ли те? (Не ми отговаряй на мен, отговори на себе си.) Това с храната според мен е на психическа основа. Или пък защото приемаш промените, които се опитваш да направиш в храненето си, като крайно ограничаващи и чувстваш силно влечение към “забранени” храни. Помисли на какво се дължи и ликвидирай проблема.
:) Успех.

Много благодаря за мнението :)

1. Тренирам (ако може да се каже че тренирам :D ) вкъщи. Винаги съм си мислела да си купя лост с тежести, дъмбели или нещо такова, но така и не се реших.. Ще помисля за това! И вероятно ще взема някакво решение вече.
2. Това е напълно възможно :) Ще се пробва
3. За интензивността опитвам - 1-ния час упражнения правя упражнения за различни мускули като м/у сериите почивката е до 1 минута. А при степера когато е интензивно определено си личи. (особено следкато си сваля тениската и я поогледам - това е миг на прозрение) :D
4. И аз мисля че е на психическа основа, но при мисълта да посещавам психолог се чувствам нищожна и слаба. Отбягвам да съм в лошо настроение защото тогава прибягвам до тъпченето. Промените не ги приемам чак като “крайно ограничаващи” ... има всъшност изобилие от полезна храна която мога да ям. :) А забранените храни... винаги съм обичала сладкото и то.. МНОГО - чак вредно много. Но реших (както ми бяха дали идея) веднъж в седмицата да си позволявам нещо такова (макар за тая седмица да станаха няколко пъти) а през останалите дни ще замествам тая нужда със плодове и 3в1-то също става...

Мисля че просто за да продължа трябва да се приема такава, да почна да се обичам и да правя най-доброто за себе си :) И също да си наложа търпение защото знам че тези неща се случват както са казали хората: Бавно и славно! :)

10.08.14
18:35

Да потърсиш помощ от психолог е белег, че работиш върху проблема, а не на нищожност и слабост.
Отбягването на лошото настроение само влошава нещата в дългосрочен план.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1