07.08.14
23:10
Характеристика:
Лично тегло: 70 кг.
Ръст:1, 71 см.
Години: 16
Процент мазнини: (?)
Ръка(стегната) - ?
Гръдна Обиколка:?
Талия: ?
Стаж: 1 седмица
Искам да ви споделя програмата по която тренирам от 1 седмица насам, програмата, която ще опитам от другата седмица и евентуално обичайната програма и бих желал мнение/препоръка коя от 3-те да използвам за напред и да оформя едно стабилно и красиво тяло.
Започвам с тази, с която тренирах около седмица. Упражненията за мускулните групи ги гледам от един пич от Тубата (Lee Hayward), хранителен режим нямам просто се старая да избягвам тестени изделия, сладко, безалкохолно и т.н.. напитки пия само прясно мляко и вода.
И ето я програмата:
Понеделник: Предмищница
Вторник: Гърди
Сряда: Крака
Четвъртък: Гръб, Трицепс
Петък: Бицепс, Корем
Събота: Рамо, Трапец
Неделя: Почивка
кардио правих само 2,3 дни в седмицата по около 30-45 минути на пътеката ходене при скорост 5.5 - 6.0 и колело пак във фитнеса около 20 минути.
Сега програмата, която ще опитам от понеделник (евентуално ако не ме разубедите разбира се):
Понеделник: Гърди + 22,3 минути пътека (6.0 скорост - ходене) - преди тренировка и 22,3 минути пътека
(16.0 скорост - бягане) - след тренировка
Вторник: Предмищница, Корем + 45 минути колело
Сряда: Крака + 15 минути пътека (6.0 скорост - ходене) и 15 минути пътека (16.0 скорост - бягане)
Четвъртък: Гръб + 45 минути колело
Петък: Бицепс , Трицепс + 22,3 минути пътека (6.0 скорост - ходене) - преди тренировка и 22,3 минути пътека
(16.0 скорост - бягане) - след тренировка
Събота: Рамо, Трапец + 30 минути колело
Неделя: Корем + 15 минути пътека (6.0 скорост - ходене) - преди тренировка и 15 минути пътека (16.0 скорост - бягане) -
след тренировка
... тези двете съм си ги мислил сам, а тази по която смятам да почвам да работя е класическата, а именно:
Понеделник: Гърди, Бицепс
Вторник: Почивка
Сряда: Крака , Корем
Четвъртък: Почивка
Петък: Гръб, Трицепс
Събота: Почивка
Неделя: Рамо, Трапец
Кажете коя от 3-те е най-добра и да използвам нея. Целта ми е да изчистя тялото навсякъде (корем, гърди, крака, бедра, бицепс и т.н) и да го уформя и стегна по-добре. Добавки (хранителни/спортни) не съм взимал никога до сега. Имам възможност да ходя на фитнес 4-5-6 дни в седмицата понякога и 7. И имам един въпрос, а той е дали мога да правя всеки ден кардио както е на втората програма с цел да изчистя мазнините от мускулите и да остане по “чист” мускула и същевременно със силовата тренировка да го стягам като добавям само мускулна маса и с кардиото да махам мазнините или няма смисъл да правя и двете. Начинаещ съм във фитнес индустрията и се надявам да не се подигравате на простите ми обяснения и съм тук за да потърся хора, които ме разбират. Лека вечер :)
Цяла тренировка за предмишница? Сериозно?
Нито една не става. Първо, да изброиш мускулните групи не е програма.
Второ, начинаещите почват с програма за начинаещи т.е., тренираш всичко в една тренировка, 3 пъти седмично.
И трето - дали ще изчистиш мазнините зависи от диетата ти. Докато чистиш обаче, не се надявай да качиш много мускул.
Не става както си го мислиш, да се оформяш като пластелин.
08.08.14
17:30
Можеш ли да си опишеш тренировката за предмишница - предизвика силно любопитство у моя милост :))
11.08.14
16:16
И у моя милост.
П.С. Мисля, че ще е по-добра идея да се ориентираш към натрупване на маса, а кардиото да го оставиш за по-нататък. Качи някой килограм и после оформяй с кардио на интервали - за нула време (успоредно с диета) ще изчистиш мазнини и ще изкараш водата, която общо-взето няма как да не задържиш докато качваш. При гореописаните тренировки виждам доста кардио... Трябва значително да качиш приема на протеин ако искаш да трупаш маса с всичкото това тичане... srsly.
Мнението беше редактирано от angelbelchev на 11.08.14 16:20.