Помощ при съставяне на 4-дневен сплит

10.08.14
14:38

Здравейте,
Бихте ли ми помогнали за съставяне на 4-дневен сплит? Нивото си определям като начинаещ, макар от повече от година да се старая да тренирам сериозно. Целите са ми мускулна маса и сила. Опитвам се да се храня в излишък, макар да не броя прецизно калории. Ето моята идея, като съм отворен към всякакви критики и съвети.

А:
Лег 5х5 (с пауза)
Гребане 5х5
Шръг 3х8
Лег тесен хват 3х8
Бицепс 3х8

Б:
Преден клек 3х8
Тяга 5х5 (3 вработващи)
Напади 3х8
Раменна преса 5х5
Крънч с тежест 3х до отказ

В:
Лег 5х5 (с пауза)
Гребане 5х5
Полулег дъмбели 3х8
Бицепс 3х8
разтваряне встрани от наклон 3х8

Г: същото като Б.

Тренирам в домашен импровизиран фитнес. Не разполагам със стойка за клек и лост за набиране на този етап, за съжаление.

Темата беше редактирана от pe6о на 10.08.14 14:39.

не искам да звуча заядливо, но наистина ли искаш помощ за сплит? защото това, което си написал е точно обратното.
сплит означава трениране на отделни мускулни групи в различните трен. дни.
един примерен 4-дневен сплит би бил:

Ден 1 – Гръб, корем;

Ден 2 – Гърди, рамо;

Ден 3 – Ръце;

Ден 4 – Крака.

Това е примерен сплит. За други варианти, може да разгледаш сайта, има различни комбинации, от които да черпиш идеи.

10.08.14
16:22

казано от Росен Димитров на 10.08.14, 16:02:

“сплит” означава “разделям” ;)

Мнението беше редактирано от Ронката на 10.08.14 17:46.

казано от Ронката на 10.08.14, 16:22:

“сплит” означава “разделям” ;)

ох, отдела за буквални преводи е тук.
а погледна ли, че съм написал за отделни мускулни групи или с други думи на разделното (от разделям) им трениране?
8-)

10.08.14
17:50

Ще го кажа по-ясно - “сплит” означава “разделям”, а не “тренирам”. Дали ще разделяш мускулни групи, упражнения, домати, краставици, чушки или каквото си искаш, все е “сплит”.

Това е мое мнение.

Ронка, тук говорим за трениране, авторът точно е казал какво иска. “Сплит” тук значи да се разделят по билдърски мускулните групи. Иначе благодарим за бързия урок по английски, но беше ненужен.

10.08.14
17:54

Млъквам. :x

11.08.14
15:59

А някакви мнения за самата програма?

http://www.t-nation.com/workouts/531-how-to-build-pure-strength

12.08.14
09:21

Не мога да следвам стриктно Уендлър поради изброени от мен причини. Иначе, честно казано като прочетох, ми харесва. Все пак, мнения за това, което съм изготвил?

12.08.14
13:25

Все пак, мнения за това, което съм изготвил?

Отговор:

не искам да звуча заядливо, но наистина ли искаш помощ за сплит? защото това, което си написал е точно обратното.
един примерен 4-дневен сплит би бил:

Ден 1 – Гръб, корем;

Ден 2 – Гърди, рамо;

Ден 3 – Ръце;

Ден 4 – Крака.

Това е примерен сплит. За други варианти, може да разгледаш сайта, има различни комбинации, от които да черпиш идеи.

Мнението беше редактирано от fighteR на 12.08.14 13:27.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1