10.08.14
14:38
Здравейте,
Бихте ли ми помогнали за съставяне на 4-дневен сплит? Нивото си определям като начинаещ, макар от повече от година да се старая да тренирам сериозно. Целите са ми мускулна маса и сила. Опитвам се да се храня в излишък, макар да не броя прецизно калории. Ето моята идея, като съм отворен към всякакви критики и съвети.
А:
Лег 5х5 (с пауза)
Гребане 5х5
Шръг 3х8
Лег тесен хват 3х8
Бицепс 3х8
Б:
Преден клек 3х8
Тяга 5х5 (3 вработващи)
Напади 3х8
Раменна преса 5х5
Крънч с тежест 3х до отказ
В:
Лег 5х5 (с пауза)
Гребане 5х5
Полулег дъмбели 3х8
Бицепс 3х8
разтваряне встрани от наклон 3х8
Г: същото като Б.
Тренирам в домашен импровизиран фитнес. Не разполагам със стойка за клек и лост за набиране на този етап, за съжаление.
Темата беше редактирана от pe6о на 10.08.14 14:39.
10.08.14
16:02
не искам да звуча заядливо, но наистина ли искаш помощ за сплит? защото това, което си написал е точно обратното.
сплит означава трениране на отделни мускулни групи в различните трен. дни.
един примерен 4-дневен сплит би бил:
Ден 1 – Гръб, корем;
Ден 2 – Гърди, рамо;
Ден 3 – Ръце;
Ден 4 – Крака.
Това е примерен сплит. За други варианти, може да разгледаш сайта, има различни комбинации, от които да черпиш идеи.
казано от Росен Димитров на 10.08.14, 16:02:
“сплит” означава “разделям” ;)
Мнението беше редактирано от Ронката на 10.08.14 17:46.
10.08.14
17:12
казано от Ронката на 10.08.14, 16:22:
“сплит” означава “разделям” ;)
ох, отдела за буквални преводи е тук.
а погледна ли, че съм написал за отделни мускулни групи или с други думи на разделното (от разделям) им трениране?
8-)
Ще го кажа по-ясно - “сплит” означава “разделям”, а не “тренирам”. Дали ще разделяш мускулни групи, упражнения, домати, краставици, чушки или каквото си искаш, все е “сплит”.
Това е мое мнение.
10.08.14
17:52
Ронка, тук говорим за трениране, авторът точно е казал какво иска. “Сплит” тук значи да се разделят по билдърски мускулните групи. Иначе благодарим за бързия урок по английски, но беше ненужен.
11.08.14
16:02
http://www.t-nation.com/workouts/531-how-to-build-pure-strength
Не мога да следвам стриктно Уендлър поради изброени от мен причини. Иначе, честно казано като прочетох, ми харесва. Все пак, мнения за това, което съм изготвил?
Все пак, мнения за това, което съм изготвил?
Отговор:
не искам да звуча заядливо, но наистина ли искаш помощ за сплит? защото това, което си написал е точно обратното.
един примерен 4-дневен сплит би бил:Ден 1 – Гръб, корем;
Ден 2 – Гърди, рамо;
Ден 3 – Ръце;
Ден 4 – Крака.
Това е примерен сплит. За други варианти, може да разгледаш сайта, има различни комбинации, от които да черпиш идеи.
Мнението беше редактирано от fighteR на 12.08.14 13:27.