Сплит за горна част - промени?

13.08.14
16:29

Това е програмата която сам съм си направил, четейки оттук-оттам и постепенно нагаждайки я спрямо мойта ситуация. Тренирам вкъщи с 2х20кг дъмбели

ДЕН (А):
1. Раменна преса 4х8
2. Предно повдигане 4х8
3. Странично повдигане прав 4х8
4. Странично повдигане прав-наведен за задно рамо 4х8
5. Конц. сгъване за бицепс 4х8
6. Гребане с дъмбел 4х10

ДЕН (Б) (48 часа по-късно):
1. Лег с дъмбели (хоризонтално) 4х8
2. Пулоувър 4х12
3. Кофи с тежест и лек наклон напред - много серии х7-8повт
4. Лицеви опори с тежест и крака на 50см над пода - много серии х7-8повт
5. Флайс 4х8 или повече, зависи дали имам време и сила
6. Skullcrusher 4x8

48 часа по-късно - пак Ден (А)

Вече няколко месеца тренирам така и свикнах, обаче не знам дали упражненията са оптимално подредени. Като я правих, гледах Ден А да е за рамо и бицепс, а Ден Б да е за гърди и трицепс. Чета че някои хора са ги разделили на дърпащи и бутащи. Също и някъде бях чел, че ако не са подредени правилно упражненията, може да се стигне до деформации във ставите и т.н... Въобще не съм го взимал предвид това. Има ли упражнения, които не е добре да се съчетават? Да разменя ли нещо?

П.П. в междинните дни редувам почивка/крака+корем. Така се получават 3 тренировъчни дни и 1 почивен; общо 6 трен.дни в седмицата (не че ще претренирам с 40кг хах)

в деня за крака+корем включвам и тяга с дъмбели и някаква разновидност на това така че да не е само гребането за гръб, въпреки че той е добре и в момента

Темата беше редактирана от Pavel D на 20.09.14 12:11.

Мислиш ли все пак по въпроса да увеличиш тежестите :) Знаеш,че тялото се адаптира към определен тип натоварване и ако искаш да има стрес и резултати, трябва да прогресираш.. примерно за мен липсата на базови упражнения (тежки) като лег,тяга и клек си е голям минус.. Относно упражненията, на мен ми се струват добре подредени. НО може би.. предполагам,че кофите и лицевите в ден Б са с акцент гръдни мускули, но лично аз бих започнала с голямата мускулна група, а не обратното. Също така за голяма мускулна група бих правила поне 4 упражнения, а за малките по 2-3. Но пак казвам - всичко е въпрос на цели :) За рамото може  да включиш и арнолд преси например, за трицепс - френско с дъмбели.. да не са все едни и същи:)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 13.08.14 17:43.

13.08.14
17:59

Да, скоро ще взема 4х5кг. На някои упражнения са леки тежестите дори комбинирани

За целите - в момента искам да доизчистя досадни мазнини тук-там; мускулния растеж е със второстепенно значение. Ям на лек дефицит за тая цел. Преди месец-два бях на плюс, качих мускул ама със сланинки отгоре не ми харесва. И за момента съм така, по-нататък ще го измисля :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1