16.08.14
18:34
Здравейте.
В момента тренирам по програма изготвена лично от мен в следната подредба.
Тренировка А
Гърди ,рамене(предна и средна част)
Тренировка Б
Гръб,задно рамо
Тренировка В
Ръце
Тренировка Г
Крака
Ето и упражненията за ръцете:
1.Лег с тесен хват с щанга – (15-12-10-8)
2.Бицепсово сгъване с права щанга – (15-12-10-8)
3.Френско – 4х10
4.Сгъване с дъмбели от седеж – 4х10
5.Натискане на горен скрипец – 3х10
6.Чуково сгъване с дъмбели – 3х10
Та въпроса ми е дали е удачно да редувам трицепс/бицепс ,или първо едното после другото как мислите?
Някой ако знае плюсовете и минусите на това нека сподели.Наскоро бях чел някъде си,че кръвонасищането било по-голямо като се редуват.
П.П. Стаж-5 години,цел-обем и ММ.
16.08.14
23:40
За кръвонасищането и аз съм чувал. Мисля, че се получава по-добре ако са в суперсерии.
16.08.14
23:43
Супер серии удачни ли са в период за маса .. ?
17.08.14
00:24
Не виждам нищо, което да стимулира ръцете по-специално, просто една обикновена програма, а и за да напредваш оптимално трябва да тренираш всеки мускул поне 2 пъти седмично ;)
17.08.14
12:14
казано от El_tiggeraso на 16.08.14, 23:43:
Супер серии удачни ли са в период за маса .. ?
Не виждам защо да не са. За горенето на калории ли става дума? Не мисля, че 50 повече изгорени калории заради суперсериите биха ти дали кой знае какъв дефицит за деня. Пък и става дума за малки единични мускули каквито са бицепсите и трицепсите.
За да ми дръпнат ръцете направих следния метод.
До скоро бях на бутащи/дърпащи/крака, сега съм на горна/ долна част. Съответно по тия начини се тренират два пъти повечето мускулни групи. Ама към тия програми добавих и отделен ден за ръце. Пример: бутащи/дърпащи/ръце/бутащи/крака... а по сегашният начин- горна/долна част/ръце/ горна/ долна... И ти казвам ръцете направо изпращяха тотално. По принцип предпочитам в една тренировка да правя повечко мускулни групи и да не изолирам една част за сметка на друга. Но трябва да призная, че тази изолация за ръцете в отделен ден имаше голям успех при мен.
В деня за ръце правя упражненията в суперсерии. Някакси повече ми се напомпват ръцете.
18.08.14
00:20
Благодаря!
Значи ще ги ударя със супер серии и ще споделя резултатите след около 2 месеца : )
18.08.14
23:34
На мен пък ми е интересно каква обиколка на ръцете имате, та чак отделни дни за тренирането им ?
А и безумни обеми в тези дни... ;)
18.08.14
23:45
Поне 50см :D