10.09.13
11:56
Здравейте от доста години работя тежка работа и мога да кажа че със добра храна изглеждам добре, 90кг 178см с малко подкожни мазнини , но въпроса е друг, смених работата и вече не работя физически труд, и започнах да се омазнявам и мускулите ми по спаднаха , и веднага отидох до метро и си взех 2 дъмбела по 15кг , и си измислих програма с тях, сега ще ви я покажа,не искам да ходя на фитнес и да тренирам там, никога не съм харесвал фитнеси и изолиращи упражнения , например като бицес трицепс и такива упр....
Ето тази програма измислих аз
Понеделник
Пълен клек с 2та дъмбела 4 серии по 20 повторения
Напади с 2 та дъмбела в ръце 4 серии по 20 повторения
Повдигане на един крак 4х20 повторения за прасец
Повдигане на 2 крака 4х20 прасец
Сряда
Раменна преса с дъмбелите, но мисля да почна само с 1 дъмбел да сложа всичките тежести на него 4х10
Повдигане дъмбел напред 4х10
Повдигане дъмбели встрани 4х10
Повдигане дъмбели за трапец 4х20
Лицеви опори 4х40
Петък
Пълен клек с 2та дъмбела 4 серии по 20 повторения
Напади с 2 та дъмбела в ръце 4 серии по 20 повторения
Повдигане на един крак 4х20 повторения за прасец
Повдигане на 2 крака 4х20 прасец
Не тренирам за ръце и гръб, защото за гръб нямам възможност , а ръце не харесвам да тренирам и никога няма да тренирам
Винаги в едно мъжко тяло съм харесвал хубави здрави рамене голям гръб и здрави крака...
Въпроса: С тази програма , мога ли да имам ефект за маса ако се храня добре.?
По натам като имам пари ще си взема още 10 кг за дъмбелите да станат 2 по 20кг ,и един лост ще си измисля за набиране, но в момента е това.
С 20 повторения едва ли ще качиш мускулна маса. Може би по-добре ще е да намериш лост за набирания и успоредка и да ползваш дъмбелите като допълнителна тежест. Това ти е цялата горна част на тялото. А щом искаш да развиваш и долната, ще ти трябва стойка за клек и доста тежести.
Мнението беше редактирано от Ронката на 10.09.13 12:35.
10.09.13
13:20
Ясно, благодаря за съвета , ще го имам като идея , по натам да си взема 1 лост и 100кг тежести стойка лесно ще си направя
10.09.13
15:15
казано от `~1! на 10.09.13, 12:34:
С 20 повторения едва ли ще качиш мускулна маса. Може би по-добре ще е да намериш лост за набирания и успоредка и да ползваш дъмбелите като допълнителна тежест. Това ти е цялата горна част на тялото. А щом искаш да развиваш и долната, ще ти трябва стойка за клек и доста тежести.
Хмм аз пък мисля,че 20 повторения са отлични за маса,разбира се,че ще качиш с 20 повторения,като казваш,че ще си взимаш 20кг и единият ако стигне до 35кг ще е много добре.
П.П. Добре е да си монтираш примерно лост за набиране,но когато го направиш продължавай да си тренираш и със дъмбелите и ще се получи сполучлива комбинация.Най-добре ще качва с повторения от 8 до 20 дори и до 25.
10.09.13
16:22
Аз знаеш ли защо мисля че при краката на 20повторения ще се качи маса, моята теория е следната
Имам един приятел ген като мен едар да бъде, никога не е тренирал фитнес или нещо, взе си 1 колело обикновенно и почна да кара по цял ден кара , и сигурно след 2-3 месеца краката му станаха като бурета , голями огромни човек! и по тая логика мисля че колкото повече ги натоварваш краката толкова повече би растяли
А относно горната част на тялото аз мисля че при 10-12 повторения най добре би реагирала , специално рамото гърба.
казано от Давид Велинов на 10.09.13, 11:56:
Не тренирам за ръце и гръб, защото за гръб нямам възможност , а ръце не харесвам да тренирам и никога няма да тренирам
Винаги в едно мъжко тяло съм харесвал хубави здрави рамене голям гръб и здрави крака...
http://www.bb-team.org/exercise/1155_ednostranno-grebane-s-dambel
http://www.bb-team.org/exercise/2887_shiroko-grebane-s-dambeli-ot-naklon
11.09.13
00:24
Давиде странно ти е мисленето пич.. Много хора залагат на як тормоз на ръцете,понеже искат яки бицаги за сметка на пилешки крака и тесни гърбове.
Но все пак щом си решил да пренебрегнеш ръцете за сметка на тежки базови натоварвания на гръб и крака,аз съм за!
И все пак вкарай няколко серии за 2те(бицепс и трицепс),няма да ти навреди. :)
11.09.13
08:51
El_Tiggeraso, ще ти споделя нещо интересно , на което може и да не повярваш но е факт.
Имам доста познати който тренират, и от тях имам 4-5 човека приятели който тренират по тоя метод
Гърди/Трапец
Рамо/Гръб
Крака
Тридневен сплит с доста упражнения , и да ти кажа ръцете доста се помпят дори и да не се тренират, и аз от личен опит вчера направих тренировка само за рамо дето е , и ръцете ми щяха да гръмнат
Според мен, ръце няма смисъл да се тренират , но това си е мое мнение.Аз лично без да тренирам за ръце никога в живота си, ръката ми е 35см отпусната 40стегната, но сигурно е ген не-знам то и таза ми е 103см а нямам мазнини по него.
Мнението беше редактирано от Давид Велинов на 11.09.13 08:57.
11.09.13
13:54
Ами да така е що да не ти вярвам.Аз и вчера щях да го кажа това ,но забравих :D
Истината е ,че ръцете получават натоварване ,в което и да е упражнение, било то бутащо или дърпащо(с малки изключения).То и затова се набляга на базовите движения,когато се покачва маса.С 2 думи като тренираш гръб и гърди ,тренираш и ръце.
11.09.13
16:29
Вчера си поръчах
Олимпийски лост 20кг
+ 140кг тежести
4х20
2х15
2х10
2х5
Всичко това за 1000лв , дали се набутах ? тежестите не са гомирани а обикнно жилезо?
Сам с електрожена си направих 2 стойки за клек, малко са измислени но държат здраво!
И сега мисля понеделник да направя така като дойдат утре тежестите
1.Пълен клек 5х 15
2.Напади с щангата 4х15
Повдигане на един пръст с диск 10кг 3х15
Повдигане на два крака с щанга в ръце 3х20
Не искам да вклучвам , мъртва тяга, не я харесвам а и кръста го пазя от тежката работа ме боли.
Мнението беше редактирано от Давид Велинов на 11.09.13 16:33.
11.09.13
18:14
казано от Давид Велинов на 11.09.13, 16:29:
Не искам да включвам , мъртва тяга, не я харесвам а и кръста го пазя от тежката работа ме боли.
Там ти е грешката!Време е да разбиеш стереотипа за вредната тяга.От тягата ще имаш само полза ,ако внимаваш с изпълнението й.В началото просто използвай лека тежест.Ако правиш редовно тяга кръста ще заякне и няма да те боли вече.
Има цяла тема във форума за мъртвата тяга ,с много полезни мнения,прочети я тук
12.09.13
11:21
Може да си прав Тигаресо, но това упражнение въобще не ми допада, и все пак живееме 1 живот и трябва да правим-е това което най много ни харесва! :)
18.08.14
21:04
Здравейте
Взех си 2 дъмбела, като тежестта им е от 5 до 20 кг на брой.
Аз съм 170 см и 60 кг, целта ми е да кача ММ и да изглеждам по добре.
Преди известно време съм ходил на фитнес, но не се задържах много, сега искам да заякна само с тези дъмбели и в бъдеще да почна да тренирам в фитнес.
Разгледах за програми в интернет и се натъкнах на това .
Понеделник
Горна част на краката – правят се по 10 повторения в три серии за всяко упражнение с 60 секунди почивка
Мъртва тяга с изпънати крака
Приклякане с единият крак напред
Гърди – правят се по 10 повторения в три серии за всяко упражнение с 60 секунди почивка
Вдигане от хоризонтална лежанка
Вдигане от възходяща лежанка за горна част
Гръб - правят се по 10 повторения в три серии за всяко упражнение с 60 секунди почивка
Гребане с едната ръка с използване на лежанка за опора
Бицепс - правят се по 10 повторения в три серии за всяко упражнение с 60 секунди почивка
Свиване за бицепс със завъртане в китката
Свиване от стоеж
Трицепс - правят се по 10 повторения в три серии за всяко упражнение с 60 секунди почивка
Кик бек с наклон на тялото на 90 градуса
Трицепс екстензии зад глава
Рамо
Раменни преси от седеж
Вторник – почивка
Сряда
Правят се по 10 повторения в три серии за всяко упражнение с 60 секунди почивка
Горна част на краката
Клякане с дъмбели
Приклякане с единият крак напред
Гръб
Мъртва тяга
Гърди
Флайс на хоризонтална лежанка
Флайс на възходяща лежанка
Бицепс
Чукчета от стоеж
Трицепс
Трицепс екстензии от лег с един дъмбел
Вдигане на дъмбели от лежанка с тесен хват
Рамене
Арнолд преси
Вдигане за предно рамо (делтоидните мускули)
Четвъртък – почивка
Петък
Правят се по 10 повторения в три серии за всяко упражнение с 60 секунди почивка
Горна част на краката
Изкачване на стълби с дъмбели в ръце
Приклякания с предния крак върху лежанка
Гръб
Гребане с два дъмбела плътно до бедрата със силен наклон на торса
Гребане с два дъмбела с пускането им напред и силен наклон на торса
Гърди
Вдигане от лежанка с лакти плътно до тялото
Пулоувър с присвити ръце
Бицепс
Свиване за бицепс на възходяща лежанка
Концентрирано сгъване
Трицепс
Кик бек от седеж с тяло леко приведено напред
Трицепс екстензии с едната ръка зад глава от стоеж
Рамене
Вертикално гребане отпред
Повдигане на раменете с дъмбели
Събота и неделя - почивка
Какво мислите за тази програма ?
И тук намерих нещо, но мисля че няма да ми свърши работа .
Цък
Мнението беше редактирано от Мартин Червенков на 18.08.14 21:10.