Алтернатива на бяло брашно?

21.08.14
13:28

Здравейте!

Не консумирам бяло брашно и тестени изделия- като заместител на брашното в рецепти използвам основно овесени ядки или трици, или направо го пропускам.
Едва наскоро обаче обърнах внимание, че в био-магазините, например, има невероятно разнообразие от брашно- пълнозърнесто, типово, соево, конопено, царевично, ръжено, от лимец и т.н.

Бихте ли ме посъветвали кой вид би бил най- добрата алтернатива на (или има най-много предимства пред) бялото пшенично?

AG

21.08.14
21:10

В бялото брашно няма нищо толкова страшно. Най-близко до бялото е типовото. Разликата е най-вече в съдържанието на фибри.

Carbohydrate

21.08.14
21:24

казано от Angel Gyaurov на 21.08.14, 21:10:

В бялото брашно няма нищо толкова страшно. Най-близко до бялото е типовото. Разликата е най-вече в съдържанието на фибри.

Само където бялото рафинирано брашно съдържа още “пшеничен клей” като добавка, която се отразява убийствено на микрофлората на стомаха, червата, а от там всички последствия....

21.08.14
21:36

Това с какво ще заместваш бялото брашно много зависи от това какво искаш да си приготвиш от него.

Аз намирам бялото брашно за безспорно най-добрия вариант.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1