21.08.14
13:28
Здравейте!
Не консумирам бяло брашно и тестени изделия- като заместител на брашното в рецепти използвам основно овесени ядки или трици, или направо го пропускам.
Едва наскоро обаче обърнах внимание, че в био-магазините, например, има невероятно разнообразие от брашно- пълнозърнесто, типово, соево, конопено, царевично, ръжено, от лимец и т.н.
Бихте ли ме посъветвали кой вид би бил най- добрата алтернатива на (или има най-много предимства пред) бялото пшенично?
21.08.14
21:10
#1
В бялото брашно няма нищо толкова страшно. Най-близко до бялото е типовото. Разликата е най-вече в съдържанието на фибри.
21.08.14
21:24
#2
казано от Angel Gyaurov на 21.08.14, 21:10:
В бялото брашно няма нищо толкова страшно. Най-близко до бялото е типовото. Разликата е най-вече в съдържанието на фибри.
Само където бялото рафинирано брашно съдържа още “пшеничен клей” като добавка, която се отразява убийствено на микрофлората на стомаха, червата, а от там всички последствия....
Това с какво ще заместваш бялото брашно много зависи от това какво искаш да си приготвиш от него.
21.08.14
22:52
#4
Аз намирам бялото брашно за безспорно най-добрия вариант.