10.12.05
22:21
тез гърди като гледаме сички са доста голям проблем за много хора - не растат и не растат хаха...та значи даите секи да си каже наи сполучливата за него програма за средно напреднали за маса на гърдите
аз казвам моята
1.горен лег с дъмбели 3 серии
2.хоризонтален лег с щанга 4 серии
3.горен лег с щанга 2 серии
4.флаис 2 серии
5.долен лег с дъмбели 3 серии
8)
10.12.05
22:36
бих предложил да намалиш упражненията си...
10.12.05
22:39
еее нали целта е секи да си напише програмта - напишете си я и вие де...ок съгласен съм - мога да махна горна 4аст с щанга....ади пишете си програмата...
Малко офтопик:
Забелязал съм, че почти всички начинаещи и среднонапреднали си мислят, че бб започва и завършва с тренировката за гърди. Може да се пропускат цели мускулни групи (от които най-фрапиращи са краката) и важни упражнения, но дойде ли време за вдигане от лег задължително се правят куп ненужни серии и упражнения + опити за максове и т.н. Може би защото най-важно си остава колко буташ от лег?!
Интензивна тренировка = тренировка с големи тежести :wink:
Ами то при всеки работи различна програма.Един претоварва с упражнеия,които на друг действат супер,а на трети са недостатъчни.Това си зависи най-вече от стажа.Аз лично често сменям програмата си за гърди по усет,като напоследък тренирам по следния начин:
1.Хоризонтален лег-1,загрявашта,5работни и 1 разтоварваща серии
2.Затваряне с дъмбели от горен лег- 4 работни серии
3.Гладиатор-4 работни серии
4.Кофички- в 4 серии изцеждам гърдите и това е
П.С. Тази програма не препоръчвам за начинаещи.И нещо много важно.Като усетите че дадена тренировка не работи за вас в определен момент,просто я сменете.При мене различните програми се изчерпват за различен период от време,но аз обичам да не карам повече от 2 месеца с една.
Желая успех на всички!
10.12.05
23:59
не мога да разбера какви са тез твои упражнения за гърди - затваряне с дъмбели , разтоварваща серия , гладиаттор......какви са тез неща ???
1 Лег 1серия с лост 2 загряващи,3 тежки
2 Полулег 3х8
3.Флайс от полулег 3х8
4.Пек-дек
другият път:
1.полулег 3х8
2.лег 3х8
3.кросовър
4.пекдек :)
само флайса го правя с дъмбели,другото е на лост :)
аз ги правя веднъж в седмица
лег 4 x 8,6,4,2-3 (+загряваща)
полулег 3 x 8,6,4,2-3
лег с обратен наклон 3 x 8 (+загряваща)
някой път и на кросоувъра ама рядко
според мен всички дето по от скоро влизат в залата само гърди правят и после се чудат що не им растат
1.повдигане на щанга от лег
2.повдигане на щанга от полулег
3.повдигане на дъпели от полулег
4.флайс
А може би само си мислите, че не растат ;) И кои са тези много хора.
[quote author=“AbSs”]
Малко офтопик:
Забелязал съм, че почти всички начинаещи и среднонапреднали си мислят, че бб започва и завършва с тренировката за гърди. Може да се пропускат цели мускулни групи (от които най-фрапиращи са краката) и важни упражнения, но дойде ли време за вдигане от лег задължително се правят куп ненужни серии и упражнения + опити за максове и т.н. Може би защото най-важно си остава колко буташ от лег?!
Абсолютно съм съгласен с това. Гърдите са едно 15 - 20 % от общата мускулна маса, а краката са към 50%. Няма никаква причина на гърдите да се отделя специално внимание.
Може би просто защото се виждат най - много, като се погледнеш в огледалото, затова и всеки набляга на тях. То и аз съм правил тази грешка ;) Но понеже в момента гърдите са ми най - добре развитата мускулна група, тренирам така:
Тренировка едно
Вдигане на щанга от наклонена лежанка - 4 - 6 серии в пирамида по 4 - 6 повторения (3 - 4 серии са тежки)
Тренировка две - по - лека.
Преси с дъмбели от наклонена лежанка - 3 - 4 х 6 - 10 (само 2 тежки серии)
В тази тренировка обикновенно имам и бутане с тесен хват или кофички, които също товарят гърдите.
Да използвам темата за гърдите хубаво ли е да се комбинират с крака защото чувам разли4ни мнения едни казват не защото не достигало кръв после до тях а други че може да се прави с гърди и аз не знам
12.12.05
14:06
Много ясно, че ще им обръщат внимание хората (на гърдите), при положение че са красив мускул, също като рамото. Краката даже да не са много големи пак става, разбира се не трябва да се пренебрегват напълно. Тук говоря за хора, които тренират основно за да имат красиви тела. А ska7er искам да го попитам защо смята, че са много тези упражнение при положение, че човека прави само гърди? Наистина ли са много? И аз правя толкова, даже повече.
1. Полулег с щанга
2. Избутване на дъмбели от хориз.
3. Флайс от хориз.
4. Избутване на дъмбели за долна част
тва е мноо яка програма като ако искате маса е добре да се добави и хоризонтален лег, при мен гърдите вървят горе долу при различни програми обаче в последно време реших да поразнообразявам малко да няма застой.
12.12.05
15:01
Аз тренирам така:
1. Лег с щанга
2. Полулег с щанга
3. Полулег с дъмбели
4. Кофички
но ще трябва да я променя... :)
лег с щанга
полулег с щанга
полулег с дъмпели
флайс.
като всяка тренировка радувам лега с полулега като 1 упр.