25.08.14
16:10
Здравейте,
Прегледах форума за подобни теми, но имаше различна информация относно приема и затова реших да събера от всички и да си изготвя сам примерен прием на следните добавки: протеин + глутамин + креатин . Според вас така изготвен ОК ли е?
1. креатин
1.1 първите 5 дни:
1.1.1 тренировъчни дни 4x5гр. - сутрин; 30 мин. преди трен. ; след трен. ; преди лягане
1.1.2 нетренировъчни дни: 1x10гр - сутрин на гладно
1.2 следващите 30 дни
1.2.1 тренировъчни дни 2x5гр. - 30 мин. преди трен. ; веднага след трен.
1.2.2 нетренировъчни дни: 1x5гр - сутрин на гладно
2. глутамин
2.1 тренировъчни дни: 2x5гр. - след тренировка + вечер преди лягане
2.2 нетренорвъчни дни: 1x5гр. - стурин на гладно
3. протеин
3.1 тренировъчни дни: 2x30гр. - 30 мин. преди трен; след тренировкиа
3.2 нетренировъчни: 1x30гр.
Комбиниране на добавките (след зареждащата фаза с креатин):
Тренировъчни дни:
- 30 мин. преди трен: протеин 30гр. + креатин 5гр. + 30-40 гр. декстроза
- веднага след тренировка: протеин 30гр. + креатин 5гр. + глутамин 5гр. + декстроза 60гр.
- глутамин 5гр. преди лягане
Нетренировъчни дни:
- сутрин на гладно 5гр. креатин + 5гр. глутамин + 30гр. декстроза(или вместо нея - сок)
- протеин 1-2x30 гр. през деня
Поздрави,
Николай
25.08.14
16:26
Хммм... хайде да уточним това-онова. :)
Креатин:
- какво налага да правиш зареждаща фаза?
- какво налага приемането на повече от 5 g креатин дневно?
Протеин:
- каква е идеята в това да приемаш протеин преди тренировка?
- сигурен ли си, че СЛЕД тренировка имаш НУЖДА от протеин?
- сигурен ли си, че в ден без тренировка имаш нужда от протеин?
- сигурен ли си, че изобщо се налага да приемаш протеин от добавки?
Декстроза:
- сигурен ли си, че захар преди тренировка е добра идея?
- сигурен ли си, че има полза от захар след тренировка?
Глутамин - 10 g дневно ми се виждат малко, но така или иначе суплементацията с него има доста съмнителна ефективност, така че...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.08.14 16:34.
26.08.14
19:53
@Кольо Пияндето , ти само въпроси задаваш без смислен отговор . Нали за това е форума.
Към автора : Глутамина на мен въобще не ми действаше добре , може би защото беше на Българска фирма . Според мене го махни то в протеина и без това си има около 5г на доза от 30г .
26.08.14
20:30
Светослав Стоянов, аз си ценя думите и стоя зад тях. Когато давам идея или препоръка искам да знам необходимото, за да бъде съветът ми максимално полезен.
Суплементарен режим се съставя на база организацията и особеностите на храненето, както и тези на тренировъчния план. Съобразява се и с поставените цели. В този смисъл съвети наизуст НЕ давам, ти щом можеш - действай.
Освен това тайничко се надявам xaxo-xixi да открие многото детайли, към които съм го насочил чрез въпросите си - така той гарантирано ще научи полезни за него неща.
Ако му дам готови отговори в момента - (1) лесно мога да допусна неточност и (2) той вероятно няма да разбере защо му давам именно такива съвети. Та... за какво казваш, че е форумът?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.08.14 20:31.