06.08.14
15:55
Привет на всички!
Имам нужда от съвет свързан с тренировките и добавките. Висок съм 1.95 и тежа около 95-96 кг. Тренирам баскетбол и започнах да го комбинирам с фитнес от около 4 месеца. Проблемът е , че за този период не получих никакъв ефект , а само се разширих в раменете. Обиколката на ръката ми си е все така малка 30-32 см. , а имам и коремче. Приятели от отбора и компанията с подобни мерки като мойте постигнаха огромни резултати благодарение на някакви добавки и т.н Аз взимах протеин на марката biogamme - млечен протеин , но се оказа че не е качествен заради това бих искал да ме посъветвате за програма и хранителен режим , но и за добавки гейнър или както се казва там не съм запознат толкова , но искам и да знаете , че 1-2 от тях стигнаха до болница със сърцебиене , болки в стомаха , и други проблеми - казаха им , че всичко е от добавките , а те ги били поръчали от интернет и не били качествени или нещо от сорта. Благодаря предварително за отделеното време и съветите ! :)
Извинявам се ако темата е на погрешно място или има сходна.
Трудно е да се предположи, на какво може да се дължи застоя, без да кажеш тренировъчната си програма.
07.08.14
11:37
1. Оправи храната. Хранителен режим - в форума има мн
2. Предполагам програмата ти е била билдърски сплит и си отбягвал мъжки упражнения “опасни за кръста и колената”.
Да прав си , програмата беше лекичка и избягваше тежки упражнения , но пък наблягаше на ръцете , където нямам никакъв ефект :( затова питам и за добавки.
Та ето я и програмата:
1ден(само ръце така като в залата ми казаха да ги правя 2 пъти седмично , редуваки бицепс/трицепс)
1.Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 4х10
2.Трицепсово разгъване на скрипец - 4х10
3.Бицепсово сгъване с дъмбели от седеж - 4х10
4.Френско с щанга от лег - 4х10
5.Скотово 4х10 (последна серия до отказ)
6.Френско с дъмбел - 4х10 (последна до отказ)
2ден (гръб)
1.Придърпване на скрипец с широк хват - 4х15
2.Придърпвне на скрипец с обратен хват - 4х15
3.Гребане на скрипец от седеж - 4х15
3ден (гърди)
1.Изтласкване на щанга от полулег - 1ва серия - 12-1 повторения - 4та последна серия 6-8
2.Изтласкване на щанга от тилен лег - 1ва серия - 12-1 повторения - 4та последна серия 6-8
3.Флайс с дъмбели - 3до4 серии - 12-15 повторения
4.Пек-Дек Машина - 3до4 серио - 12-15 повторения
4ден(крака)
1.Сгъване на крака от стоеж - 4х10
2.Сгъване на крака от лицев лег - 4х10
3.Повдигане на крака (Reverse Crunchnes) - 4х10
4.Машината, където изтласкваш тежест (за бедра , забравих името на уреда мисля , че е adductor machine) - 4х10
5ден (пак ръце)
6ден (почивка)
Мнението беше редактирано от T I на 07.08.14 15:00.
Твърде тежка е тази програма за един начинаещ. Нямаш развитие, защото до момента си претренирал. За добавки има време, но ако все пак си решил, един суроватъчен протеин е достатъчен. Бих ти предложил да започнеш със следната програма -
Клек със щанга 3 серии по 10-12 повторения
Повдигане от лег 3 х 10
Гребане със щанга 3 х 10 или набирания 3 х до отказ
Раменна преса с дъмбели или щанга 3 х 10;
Разгъване за трицепси на скрипец 3 х 12;
Бицепсово сгъване с щанга от стоеж 3 х 10;
Изпълняваш я 3 пъти седмично, в продължение на 2 месеца, след което разделяш тялото на две, например - [Гърди,Рамена,Бицепси] - 2упр за всяка група; [Крака,Гръб,Трицепси]- 3упр за крака,гръб и 2 за трицепс, отново тренираш 3 пъти седмично, . Така тренираш от втория до шестия месец, след което можеш да започнеш програма за средно напреднали. Разбира се не всичко опира до трениравки, без достатъчно храна не очаквай резултати. Тежиш 95кг, на ден трябва да набавяш около 190гр белтък, 90гр мазнини, 540гр въглехидрати [Ако целиш покачване на мускулна маса].
Мнението беше редактирано от B.Dikov на 07.08.14 19:06.
31.08.14
21:32
Разкарай последните 2 упражнения от на Диков програмата, съсредоточи се към горните и добави някой планк за разнообразие. Минимум 3 месеца до година може да си караш с нея, като постепенно включваш и нови упражнения, като напади и тяга.
Мнението беше редактирано от Петьо Иванов на 31.08.14 21:33.
Честито всички в твоята зала или тези който са ти казали това са идиоти буксуващи на място (БАТКИ)!
Смени всичко , намери нова програма и само по нея тренирай надявам се да имаш 18г.
И кой за бога ти е казал . Понеделник ръце и в събота , колкото и да си тъп сам ще видиш че имаш 1 ден почивка за ръцете.
Мнението беше редактирано от Aceo r на 12.09.14 18:13.