25.08.14
09:31
Здравейте от мен. От 2 седмици започнах здрави силови тренировки + диета. Свалил съм 3 кг. От 95—> 92. 180 съм висок. Не ми личат тези килограми много. Решил съм да взема креатин за още издръжливост и сила. Препоръчайте ми продукт за около 60лв + - 10лв. Да ме изкара по възможност над месец. Държа на чиста мускулна маса, не на релеф, но неискам и да качвам маса и мазнини.
Креатина оказва ли влияние на половата система - има ли опасност “да не ми става”?
Кое е по добре - хапове или на прах?
До колкото четох креатина задържа вода в организма, така ли е?
Работата ми е специфична - кулокранист (тези високите кранове ако се сещате) нямам никакво физическо натоварване. Старая се да ограничавам храната. Примерно от 08:00 до 18:00 съм само на 350-500 грама извара + плод (2 ябълки или круша), пилешко бутче или телешко месо. Хляб - 1 филиика на 2 дни.
Темата беше редактирана от Искрен Стоянов на 25.08.14 11:57.
25.08.14
12:22
казано от Искрен Стоянов на 25.08.14, 09:31:
Креатина оказва ли влияние на половата система - има ли опасност “да не ми става”?
Не, няма опасност от подобен проблем.
Кое е по добре - хапове или на прах?
Капсулите и таблетките позволяват по-точно дозиране и се пренасят по-лесно, но са по-скъпи като формулация. Прахът е по-евтин, но малко по-трудно се пренася и дозира. Категорично те съветвам да се насочиш към продукт на прах.
До колкото четох креатина задържа вода в организма, така ли е?
И да, и не, т.е. не такава, за която си струва да се притесняваш. Тази статия хвърля светлина по много въпроси за креатина. Ако смяташ, че ще се оводниш и приемът на креатин ще се отрази неблагоприятно на визията ти - това няма как да стане, ако приемаш достатъчно качествен продукт.
Кре-алкалинът е патентована креатинова форма, съответно е и по-скъп. На практика това не е оправдано, тъй като ефективността му не е различна от тази на монохидрата. Според моя опит можеш да разчиташ на марките Now Foods и San, но има и други. Говорили сме доста за избор на креатини...
25.08.14
14:33
Четох добри отзиви за San и PrimaForce. За пръв път ще купувам добавки и се спрях на тези. Посъветвайте ме в избора.
San Performance Creatine
PrimaForce Creaform
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.08.14 14:48.
25.08.14
14:54
Изпил съм 1.5 kg от Performance Creatine на San.
Микронизиран, с напълно инертен вкус. Хубав продукт със сигурност.
Не съм пил точно креатин на PrimaForce (а други продукти от този производител), но на общо основание допускам, че ще е ОК и няма особено значение кой от двата ще избереш.
01.09.14
09:53
Да попитам нещо за след време когато ще ми е периода на почивка от креатин монохидрата. Може ли да ползвам кре-алканин или креатинова матрица за изчистване на водата от организма? Идеята ми е да изчистя водата, но и да продължавам да трупам мускулна маса. Просто със монохидрта има най-осезаем ефект.