03.09.14
13:16
Няма как да гарантираш без да ме познаваш. Темата е за постолетче. Егати злобата в тоя форум. Как се трие акаунт? Ако няма опция, погрижете се.
03.09.14
13:23
Нямаш техническата възможност да си деактивираш акаунта. Екипът може, разбира се.
Злобата е въпрос на гледна точка. Хубавко помисли дали не се е обадило това, което е било повикано...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.09.14 13:35.
казано от Петьо Иванов на 03.09.14, 13:16:
Няма как да гарантираш без да ме познаваш.
А ти как разбра кой е билдер, какво може с тялото си и какви са му любимите упражнения?
03.09.14
14:27
Разглеждам програми, не съм назовал имена. Определено нямам тези способности. Атлетите специализират в унилатерални упражнения, това е факт и пистолетът е добро упражнение с много ползи. Когато напишеш аз съм як клякам с 500 кила, не ми трябва това и онова - на мен не ми звучи атлетично. Това е. Ако погледнеш една кръгова на ММА боец ще видиш някакви странни и безумни упражнения, това не значи, че нямало смисъл от тях, аз клякам с 500 кила.
04.09.14
00:52
Ох, стана дума за кръгови и за ММА, чакам Джеймс да пише, приготвяме междувременно пуканки и кафе :D
06.09.14
02:07
казано от Петьо Иванов на 03.09.14, 14:27:
Атлетите специализират в унилатерални упражнения
Кои атлети?
Атлетите специализират в техния си спорт. Примерно в трибоя и щангите има специализиране на определени упражнения.
В останалите спортове са ползва различен набор от упр., с цел физическа подготовка и развиване на определени качества (сила, издръжливост) и умения. При това не е задължително състезателите в един и същи спорт да ползват едни и същи упражнения.
За да приключим темата - ето ви кратък Q&A за това упражнение:
- Пистолетите развиват ли качества, полезни в някой спорт? Сигурно.
- Тези качества могат ли да се развият и без пистолети? Да.
- Трябва ли всеки да ги прави? Определено не.
- Пистолетите уникално упражнение ли са? Не, просто едно от многото други.
- Крие ли рискове и има ли минуси? Да, както и всяко друго.
- Трябва ли аз да ги правя? Ако те кефят или намираш полза в тях - да.
- Това, че правя пистолети, значи ли, че съм по-атлетичен от някой, който не ги прави? Не, освен ако и двамата не участвате на състезание по клякане на един крак.
- Пистолетите правят ли ме по-функционален? Не, освен ако не участваш на състезание по клякане на един крак.
- Ама нали пистолетите са функционално упражнение? Да, ако “функцията” ви е да клякате на един крак.
- Ако правя пистолети, ще кача ли тежестите на клека? Ако си начинаещ - сигурно.
- Трябва ли да мога да клякам с много кила, за да мога да правя пистолети? Не.
- Ще мога ли да правя пистолети, ако клякам с много кила? Може би.
- Мога ли да кача маса с това упражнение? Да, ако се прави в подходящ обем и интензивност.
- Мога ли да правя пистолети, вместо да клякам с щанга? Може, ако имате мед. проблеми, които ви пречат да клякате с щанга или нямате достъп до щанга или други уреди.
- Трябва ли да се мъча с пистолети, ако още не мога да клякам стабилни серии с щанга, по-тежка от мен? Не. Първо качете достатъчно сила, преди да се мъчите с трудни в техническо отношение упражнения.
- Ама аз правя пистолети без проблем, пък с щангата се затискам, като сложа по два диска. Защо да не правя пистолети, вместо клек? Ами прави си, никой не те спира.
И с това май покрих всичко, което се дискутираше.
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.09.14 12:47.
06.09.14
12:55
В бойните изкуства, дадох за пример смесените, защото са модерни през последните години.
Друго нещо, което не съм споменал. Когато се провали някое повторение при клек, тяга, то е заради колапс в гърба, не в краката. Тренирането на краката по-отделно е по-безопасно за гърба, защото краката се предават преди него.
Друго, тялото е предназначено да си прави диагонални модели на движение. Най-прост пример е бягането. Лекоатлетите също ползват такъв тип упражнения.
Е, да отидеш да “пръднеш” с 500 кила - в този спорт може и да няма ползи. А да идеш да покажеш телце? - такъв “спорт” не съществува.
Предлагам, ако няма с какво да ме оборите (освен нападки, евтин сарказъм и .т.н) да приключим темата.
Поздрави на всички!
06.09.14
15:04
Koe да се оборва след като не предоставяш никакви доказателства, а само подмяташ някакви тези с тежест все едно си Абаджиев?
06.09.14
16:32
казано от Петьо Иванов на 06.09.14, 12:55:
Когато се провали някое повторение при клек, тяга, то е заради колапс в гърба, не в краката.
Не винаги, аз ако се проваля винаги е заради слабост в краката.
И има някой хора, които заради структурата си никога няма да могат да правят пистолети, това прави ли ги лоши атлети?
06.09.14
17:31
WhiteWalker, някаква нова химия ли “рекламирам”. Има гугъл, сам си направи рисърча.
Крис, от пистолета извадих най-голяма ползва за дисбаланса. Какво ще рече не можеш заради структура? В момента не ми идва пример в главата за такова оправдание. Има и други унилатерални упражнения за крачета - за степ ъпс чувал ли си? БГ клек? Тяга на едно краче? Аз лично във фитнеса виждам много хора след клек да довършват краката поотделно с посочените. И това е пример с любители на фитнеса, а не професионални атлети. Целите на атлета не са само силови. Атлетично тяло не е равно на атлет! Наскоро се смях с един мускулест пич, който не може да изпълнява едно ренегатско гребане, никво равновесие.
Ако се занимаваш с муай тай примерно и нямаш унилатерални упражнения в тренировъчния си процес - мисля, че можеш да си отговориш сам какъв атлет ще си.
Мнението беше редактирано от Петьо Иванов на 06.09.14 17:33.
06.09.14
18:50
казано от Петьо Иванов на 06.09.14, 17:31:
Какво ще рече не можеш заради структура?
Ще рече заради структурата на фемурите и таза, всички хора имат малки разлики. Не винаги можеш да “мобилизираш” и разтегнеш нещо, защото не винаги има проблем там.
06.09.14
18:52
Има и други унилатерални упражнения за крачета - за степ ъпс чувал ли си? БГ клек? Тяга на едно краче?
Не, кви са тия извънземни упражнения (shake)
not srs
06.09.14
19:15
Защо още се занимаваме с трола? :)
06.09.14
19:49
Кристиянчо, бъди по-конкретен. Отвори учебник по анатомия, ако трябва. Има хора, които не могат да правят тяга и клек на два крака. Ако си се родил с по-къса бедрена кост на единия крак примерно си леко прецакан. Познавам само един единствен човек в живота си, който се е родил с допълнителна кост на ключицата - не мисля, че коментираме такива случаи.
БТВ, унилатералните помагат на билателарните, не обратното.
06.09.14
21:10
Да, не коментираме такива случаи, нямах предвид аномалии като допълнителни кости.
http://themovementfix.com/the-best-kept-secret-why-people-have-to-squat-differently/
http://deansomerset.com/butt-wink-aout-hamstrings/
БТВ, спри да ръсиш простотии.
Преди като имах по-слаб клек не можех да клякам на 1 крак, сега нямам проблеми с пистолети.
06.09.14
22:08
Пак си дал пример с различни кости, а туърка на дупето е дълга тема и не виждам проблем с пистолета. Защо на някой хора им е по-удобно да клякат сумо с пръсти настрани? Защото имат проблем. Трябва ли дА се оправи? В 99% от случаите, да! Кои са тези 1% - такива с костни аномалии.
И нищо не си разбрал. Когато човек има проблем с едната половина, на което й да било - прави унилатерални >>>>> за да изравни двете половини >>>>>>> за да подобри билатералното.
06.09.14
22:46
казано от Петьо Иванов на 06.09.14, 22:08:
Пак си дал пример с различни кости, а туърка на дупето е дълга тема и не виждам проблем с пистолета. Защо на някой хора им е по-удобно да клякат сумо с пръсти настрани? Защото имат проблем. Трябва ли дА се оправи? В 99% от случаите, да! Кои са тези 1% - такива с костни аномалии.
И нищо не си разбрал. Когато човек има проблем с едната половина, на което й да било - прави унилатерални >>>>> за да изравни двете половини >>>>>>> за да подобри билатералното.
Туърка го дадох като пример, защото в статията пак има обяснение за костите и че не всичко е в меките тъкани.
Иначе да, при повечето хора проблема е в мобилността или по-скоро липсата на такава.
А ако говореше за дисбаланси и оправянето им с би/унилатерални упражнения, да съгласен съм, че унилат. са по-подходящи.
Когато се провали някое повторение при клек, тяга, то е заради колапс в гърба, не в краката. Тренирането на краката по-отделно е по-безопасно за гърба, защото краката се предават преди него.
Ако кръста ти е слаб и поддава на клека, това значи, че тежестта още не е за теб. А и ако е слаб, ти вместо да го тренираш допълнително, за да го заздравиш, заобикаляш проблема, като спираш клека с щанга и почваш пистолети? Отлична логика - дай да тренираме и без това силните мускули и да зарежем слабите.
Е, да отидеш да “пръднеш” с 500 кила - в този спорт може и да няма ползи. А да идеш да покажеш телце? - такъв “спорт” не съществува.
Предлагам, ако няма с какво да ме оборите (освен нападки, евтин сарказъм и .т.н) да приключим темата.Поздрави на всички!
Ти клекни с 1/3 от тая тежест, пък после коментирай ползите. И каква теза в крайна сметка защитаваш, че да знам какво да оборваме?
Ако се занимаваш с муай тай примерно и нямаш унилатерални упражнения в тренировъчния си процес - мисля, че можеш да си отговориш сам какъв атлет ще си.
Какво значение има дали прави или не унилатерални упражнения? Дали си добър атлет зависи от това как се представяш в съответния спорт и къде си в класиранията.
казано от Петьо Иванов на 06.09.14, 19:49:
БТВ, унилатералните помагат на билателарните, не обратното.
И защо да не е обратното? Ако силата ми на лег с щанга се повиши с 20 кила, дали пък няма да мога да ползвам и по-голям дъмбел във всяка ръка при пресите с дъмбели?
казано от Петьо Иванов на 06.09.14, 22:08:
Аз за 20+ години тренировки така и не успях да развия такива дисбаланси, че да се налага да правя упражнения с цел изравняване.
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.09.14 01:43.
07.09.14
10:42
https://www.facebook.com/video.php?v=10152606761586405&permPage=1
Целувки!
07.09.14
11:08
А да идеш да покажеш телце? - такъв “спорт” не съществува.
А състезанията по културизъм?
07.09.14
11:11
казано от Петьо Иванов на 07.09.14, 10:42:
https://www.facebook.com/video.php?v=10152606761586405&permPage=1
Целувки!
Много хора се целуват с мъже ама ти ако го правиш докато клякаш на един крак си за цирка.
07.09.14
14:58
Здравей Петьо,
Би ли ми помогнал да стана по-добър в кикбокс, бокса, борбата, граплинга и в киокушин като ми съставиш една програма само унилатерални движения и предимно пистолети и прогресии за тях(защото не ги мога въобще) ? :)
Би ли ми дал примерна кръгова на ММА състазател или на състезател по МТ, по възможност на такъв ниво световен елит, за да видя къде съм бъркал в последните 25 години ?
Благодаря предварително и ти пожелавам атлетизъм в многозаряден голямокалибрен пистолетен размер :)
p.s.
След мненията на Петко няма какво сериозно да напиша в допълнение.
Подозирам две-три посредствени тренировъчно, но силно развити холистикомистичнотренировъчни школи в това забавно тролене...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.09.14 15:00.