02.09.14
22:43
Здравейте , на 20 години съм и съм около 100 килограма за височина 186 , тренирам от около 4-5 години ,но НЕ активно , колкото за форма и тонус , но сериозно реших че искам да постигна едно прилично тяло , до сега тренирах по една тренировка за мускулна група на седмица , но в крайна сметка усещам ,че тялото ми се възстановява бързо и 7 дена са ми много почивка за мускул ,ето и програмата :
1 Ден - Бицепс и трицепс по 4 упражнения някога и 5 до пълно изтощение .
2 Ден- Рамо и гръб - 3х за рамо и 5 за гръб
3 ден - Гърди и предмишница Х 5 упр, за гърдите
4 ден - Крака и корем ( като този ден ми е почивката за горната част) и след това цикъла се повтаря ...
Въпросите ми са как да разпределя хранителния ми режим и какъв да бъде той , като целта е сваляне на мазнини , но почти без да свалям мускули , Целта ми не е да стана огромен мутант ,а искам да увелича силата и да бъда енергичен Занимавам се с бойни спортове любителски и искам да увеличавам силата на удара , искам силни и здрави мускули , поради което може би понякога прекалявам с тренирането като тренирам да речем за малките мускулни групи с по 5-6 упражнения ,което не знам дали е правилно , вие ще ми кажете .
Пия само Детонатрола на АМИКС , след тренировка приемам белтъчини и протеини , но под формата на храна .
И най големия ми въпрос е трябва ли да спирам тренировката да речем , при положение ,че имам сила и енергия при положение ,че съм си направил упражненията , някак си ми се струва все едно няма ефект и винаги гледам да се “разбия както се казва ”
П,п склонен съм да приема всякакви критики ,коментари , съвети и каквото и да било друго ще ви бъда адски благодарен .
Приспособил съм се да тренирам вкъщи ,понеже обичам спокойствието и концентрацията ,така се раздавам на МАКС .
П,п Видях че други си слагат размер на ръката ,
Стегната в напомпано състояние 43-4 см.
Размер на китката 18см.
Силата се тренира не с ненужни серии за бицепс и трицепс, те като цяло са малки мускулни групи. Силата /зависи за какъв вид сила говорим все пак/ можеш да я увеличиш с базови упражнения.
Щом се занимаваш с бойни спортове, то едвали точно сплитове /каквито правиш ти/ ще ти помогнат с целите.
Има ли вариант за тренировка в която и силата и обема на мускулите расте , да речем като за пример ми е тялото на Джейсън Стейтъм .
Имай предвид че Джейсън Стейтъм не е точно 186 см а около 10 см по-малко, трудно при твоите размери можеш да изглеждаш като него.
Но пък можеш да подобриш себе си. Аз съм с подобни размери на твоите и съм останал с впечатлението, че когато ми се качва силата, ми се качва и обема на мускулатурата. Тоест дори да правя система от рода на 5-3-1 или 5х5, при подходящо хранене ще кача както сила така и обем. Естествено за добри резултати трябва повече време, 3-4 месеца работа за сила.
Би ли споделил , за храненето ,защото съм си и доста омазнен , та искам хем да ги изчистя хем да вдигам нивото с мускулите .
казано от Влади Владимиров на 05.09.14, 13:30:
Би ли споделил , за храненето ,защото съм си и доста омазнен , та искам хем да ги изчистя хем да вдигам нивото с мускулите .
Двете едновременно няма как да станат :)
Мнението беше редактирано от Ронката на 05.09.14 13:35.
казано от Влади Владимиров на 02.09.14, 22:43:
след тренировка приемам белтъчини и протеини
То е 1 и също (giggle)
и аз като тебе тренирам вкъщи, но давам малко повече почивка на горната част (48 часа), а за конкретните мускулни групи - 3 дни почивка. Ето я тука програмата ми. Не казвам че е някаква перфектна, но поне при мене дава прилични резултати.
Можеш да качваш по малко мускул, докато сваляш мазнини само ако си начинаещ. Не знам как си тренирал в тия 4-5години досега
За храненето - всички теми и статии от сайта ще ти свършат работа. Пробвай НВД или РБД.
Мнението беше редактирано от Pavel D на 05.09.14 13:50.
05.09.14
13:43
Да чистиш мазнини и да качваш мускулна маса едновременно е много висш пилотаж. Не казвам, че е невъзможно, но е адски трудно. Трябва ти желязна диета с много добре изчислен калориен прием и в минимален калориен дефицит. Трябва много добре подбрана тренировка и голямо търпение. Хубавите неща стават бавно. :)
Според мен пък точно сега ако смени тея BRO SCIENCE сплитове с една стабилна програма с базови упражнения, лесно би покачил мускулната маса и едновременно да изчисти част от мазнините.
Ако вкара едно циклично хранене ще е бомба.
Аз съм на това мнение.
казано от Pavel D на 05.09.14, 13:41:
казано от Влади Владимиров на 02.09.14, 22:43:
след тренировка приемам белтъчини и протеини
То е 1 и също (giggle)
.
Имал съм в предвид въглехидрати
За храната, колегите вече споменаха, или нисковъглехидратна диета или въртене на въглихидратите, като при това си в калориен дефицит.
Аз строго се предържам към тези режими в последните 2 месеца и съм свалил доста мазно, и се харесвам повече като цяло. Тъй като имам още доста да чистя, мисля да продължа със калорийния дефицит. При 187 см. на 106 кг карам на около 2000 кал. на ден (+- 150) и не чувствам особен глад или желание да наваксвам с храната.
Как горе-долу си пресмяташ калориите в храните ,които ядеш , понеже да речем като се храня вкъщи със различни манджи ми изглежда сложно да ги преценя .
П,п : Иначе се свиква лесно с хранителния режим , просто приех храната ,като гориво , а не като удоволствие както го смятах до сега и ми стана начин на живот. Сладко , хляб , газирано и т,н почти не ям , но пък много обичам месо и животински продукти от сорта на сирена, кашкавали ,яйца и т,н , също така плодовете и зеленчуците са ми приоритет . И определено има ефект :) :)