07.09.14
13:59
Здравейте.
Някой има ли си на идея каква е разликата между двете ,щото аз такава не откривам,поне от описаното на сайта.
07.09.14
16:34
Не то си пише ,че и двете може да се изпълняват и от стоеж и седеж.Но нека да чуем и други все пак,може и да греша.
07.09.14
16:40
Военната преса се изпълнява прав,без читйтинг с краката,като може съвсем минимален накрая.Съществува и вариант седнал без облегалка,но ако не е заради някаква травма е по-добре прав.Раменната преса обикновено се има на предвид от седеж с облегалка.
07.09.14
16:46
казано от Велико Иванов на 07.09.14, 16:40:
с облегалка.
Май си отговорих на въпроса, мерси :)
Излиза ,че с години съм правил раменна,а не военна преса.
08.09.14
16:24
Военната преса е точно това което обясняват момчетата горе. Доколкото знам всичко останало си е раменна преса (било то с дъмбели, от седеж или дори зад врат). Тоест военната преса е вид раменна преса.
10.09.14
11:11
хм, наистина и аз не разбирам разликата... раменна преса прав = военна преса???
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=126292883
цитат: Military press is heals together like you are at attention. That is why they are called military presses….хм има логика
12.09.14
11:40
При военната преса лактите сочат напред с по-тесен хват,а при раменната преса встрани и съответно широк хват.Това е една от разликите която правя аз.Второто упр ми се струва доста по изолирано.При военната участват всички мускули около раменете.Това е при мене,личен извод.Моля да не се взема като заключение.
12.09.14
20:13
Военната преса се изпълнява прав, но много стриктно. Оригиналната преса включва използването на гърба, за да се изтласка тежестта, с активация на пояса. Има и т.нар. олимпийска преса, при която се използва задната верига, но няма тласък от коленете, тя е бързо движение:
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 12.09.14 20:22.
Така се пртиема военната е прав , раменната е седнал.
Основни физически разлики са участието на корема и кръста , които при военната влият повече като стабилизатори.
14.09.14
16:20
Военната преса е стриктна раменна преса, при която си застанал “мирно” (краката са един до друг, което е по-трудно).
14.09.14
18:03
казано от Херцог Трън на 14.09.14, 16:20:
Военната преса е стриктна
раменна преса, при която си застанал “мирно” (краката са един до друг,
което е по-трудно).
Точно. Военна е щото при военните има точно определен начин на
изпълнение за зачитане на повторението като изходна позиция, захват,
амплитуда, скорост на изпълнение, подчертаване на детайли и т.н.
Набиране например в британската армия е с раменен надяват, краката висят
изпънати, без махове, до брада над лоста със задържане за секунда и
спускане под контрол. Следващото повторение е отново с тяло в покой.
Това е “военно набиране”. :D
16.09.14
14:48
За мен военната е по-трудна, ядрото участва повече от раменната.