Въпрос за изварата преди сън

Здравейте! Интересува ме нещо, на което не успях да намеря отговора не само тук, но изобщо в интернет пространството. Въпросът ми е свързан с яденето на извара преди лягане. За какво спомага то? За покачване на тегло ли, защото останах с такова впечатление.
Ако е така, не е подходящо за мен, защото свалих доста килограми и целта ми е да запазя теглото си. Дайте ми съвет какво да правя, защото си купих извара и не знам какво да я правя... :)

07.09.14
22:40

Съществува мит ,че изварата съдържа казеин,протеин който бавно се усвоява от организма,та затова трябвало да се яде нощем.
То е така ама... АКО изварата е направена от мляко.Тогава в нея ще има казеин,но тази която я продават по магазините е суроватъчна - съответно няма казеин - съответно яж си я когато искаш.

Значи, ако ям извара редовно (примерно 5-6 пъти в седмицата всяка вечер), няма да имам проблем с покачване на теглото, така ли да го разбирам? Защото в момента много се пазя и много внимавам към непознатите храни и съставките в тях. Също така съм много податлив, в момента, на качване на килограми... А иначе изварата я взех днес от кауфланд, на Олимпус е - обезмаслена.

Ако не приемаш повече енергия от нужното - не, няма да качваш.

07.09.14
23:27

яж я, кво друго може да я правиш :) не е непременно за качване. можеш и да поддържаш, можеш и да отлабваш с нея

така или иначе ти трябва протеин отнякъде

Е гледам да не приемам над 100-130 грама извара преди да си легна. Нали това е правилно, поне така бях чел някъде.

btw - за първи път ядох чиста извара и ми хареса, супер е :)

08.09.14
18:17

спокойно можеш и повече да ядеш, още повече щом е обезмаслена

а месо/риба/яйца колко ядеш в останалата част от деня?

Ами гледам да не прекалявам много. Примерно вчера изпих за закуска 3 яйца, хапнах и малко сурови ядки със сушени плодове. На обяд една голяма пилешка пържола с голяма салата и ябълка след това. Следобяд към 5 часа още една ябълка с един банан. Вечерята ми към 19:30 беше две малки млечни царевици с диня. И преди да си легна извара.

Искам да добавя, че сутринта към 6:30 направих крос 5 км някъде, тренирах ръцете вечерта към 18:30. Трябва да се спомене, че работя през останалото време на деня и не мога да се грижа много за храненията си. Но все пак някакъв съвет...?

09.09.14
15:33

Почивка нямаш ли? Иначе ядки, плод, протеинови шейкове са бързи за консумация и лесни за пренасяне.
Не консумирай яйцата сурови :)

Значи по-добре е да си ги сваря сутрин трите яйца?

А иначе почивам сутрин след тичане малко, около 30 мин, след това на обяд имам 1 час да обядвам, което също го приемам за почивка, и вечерта след работно време отпускам около 1/2 часа преди тренировка. И вече след тренировката съм свободен, не правя нищо. :)

09.09.14
15:54

Сега ти загледах името... Ти си ми бивш съученик, бе :) От съседен клас.
Вари ги, пържи ги, печи ги, каквото искаш, само не ги пий сурови. Салмонела се хваща, която умира при термична обработка.
И защо нямаш мазнини в менюто си? Има мастноразтворими витамини, без полезни мазнини не ги усвояваш.

09.09.14
17:04

казано от Ann на 09.09.14, 15:54:

Салмонела се хваща, която умира при термична обработка.

Точно така! И в допълнение,по - трудно се усвояват сурови.

09.09.14
17:10

Абе, аз знам обратното, ама за едното усвояване да си рискуваш здравето...

Ann радвам се :)

А иначе мазнини приемам - днес за закуска хапнах оризовки с фъстъчено масло и банан. А в ядките няма ли мазнини?

09.09.14
20:07

Има, ама си написал “малко ядки”. Това малко колко малко е?
Фъстъченото масло е добре, също, само гледай да е качествено такова. В смисъл, чети съдържанието, че понякога го мешат с боклуци.
А ако слагаш и мазнина на салатите, това съвсем променя нещата :) В положителна посока, де.

Да, да, естествено, че то каква салатка ще е без мазнинки. Овкусявам със зехтин, предполагам, че е качествен, купил съм си го от Гърция и за сега съм си доволен. :) А за фъстъченото масло си мисля, че не е от най-хубавите, но беше единственото в кауфланд младост 3 и не ми се занимаваше да ходя другаде. Но ми е на свършване и мисля да ходя да си купя хубаво био фъстъчено масло или тахан.

12.09.14
16:10

Изварата съдържа суроватъчен протеин. Много често се бърка с котидж чийз (cottage cheese), нещо което го има предимно в чужбина, където извара почти не се продава. И тук някъде се намира котидж чийз, но не го бъркайте с изварата. Неговият протеин вече е казеинов. Ако искаш да направиш изварата подходяща за вечеря, ти препоръчвам да добавиш към нея малко зехтин или целия яйца. Така мазнините ще забавят усвояването.

12.09.14
17:31

казано от Александър на 12.09.14, 16:10:

Изварата съдържа суроватъчен протеин. Много често се бърка с котидж чийз (cottage cheese), нещо което го има предимно в чужбина, където извара почти не се продава. И тук някъде се намира котидж чийз, но не го бъркайте с изварата. Неговият протеин вече е казеинов. Ако искаш да направиш изварата подходяща за вечеря, ти препоръчвам да добавиш към нея малко зехтин или целия яйца. Така мазнините ще забавят усвояването.

И къде по-точно се намира ,може ли да споделиш ,примерно в някоя голяма верига ако си срещал ?
Щото аз съм от Варна(сравнително голям град) и никъде не съм срещал такова чудо..

12.09.14
17:39

казано от El_tiggeraso на 12.09.14, 17:31:

казано от Александър на 12.09.14, 16:10:

И къде по-точно се намира ,може ли да споделиш ,примерно в някоя голяма верига ако си срещал ?
Щото аз съм от Варна(сравнително голям град) и никъде не съм срещал такова чудо..

И аз съм от варна и я има на 100 места :) Ldil , metro.. :)

12.09.14
18:26

За онова нещо наречено “cottage cheese” ли говориш?
Впрочем точно на тези двата не съм гледал,ама примерно на пикадили,кауфланд,billa,my market,CBA,penny и др. не съм срещал.Има само суроватъчна извара или кашкавалена.

12.09.14
19:09

казано от El_tiggeraso на 12.09.14, 18:26:

За онова нещо наречено “cottage cheese” ли говориш?
Впрочем точно на тези двата не съм гледал,ама примерно на пикадили,кауфланд,billa,my market,CBA,penny и др. не съм срещал.Има само суроватъчна извара или кашкавалена.

Да точно за котидж-а ти говоря.Има в лидъл 3 вида ниско маслен пълномаслен и някакъв без етикет със съдържание.

12.09.14
22:45

Жалко ,че съм от квартал ,където няма лидъл.. но ще проверя и опитам непременно.
П.С. Съжалявам за офф топика.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1