Сравняване на два напълно различни продукта по предназначение, но с почти еднакъв състав.

Здравейте на скоро от една позната чух за един  продукт за отслабване, напълно натурален без подсладители. Та тя ме попита какви са тези неща с многото L- ове в него. След като прегледах установих че има доста Амино киселини в много прилични количества, а също така и витамини и микроелементи. След като прегледах някои от аминокиселините които се предлагат на пазара за покачване на мускулна маса то нямаше много разлика в количествата на 100 грама. Тренирам от 3 месеца чисто без добавки и имам добри резултати. Въпроса ми е дали този продукт мога да го използвам като добавка, понеже много държа продукта който приемам да е здравословен. Ще приложа линк към дадения продукт за “отслабване” . Моля за вашето мнение дали амино киселини или този продукт ?
ПС. понеже не мога да добавя линка към аминокиселините става дума за AMIX Amino HYDRO-32 , насочил съм се към тях.

http://www.shop-apotheke.com/arzneimittel/3321472/almased-vital-pflanzen-eiweisskost.htm#

Най-добре да си набавяш необходимия протеин от храната. А като добавка най-ефективно е да си вземеш креатин монохидрат.

Ако можете прегледайте състава и на двата продукта, и си кажете мнението.

Какво да им гледаме, съдържат аминокиселини... Приемат се ако не можеш да си набавиш необходимото количество протеин от храна или когато се опитваш да стопиш сланинка и съответно си в калориен дефицит, като приема им спомага да не загубиш и мускулна маса.

На теб конкретно ти трябва ядене, а не аминокиселини. Прочети малко за да си в състояние да зададеш малко по-адекватни въпроси. Поздрави.

казано от Антон Батбаянов на 16.09.14, 23:29:

Какво да им гледаме, съдържат аминокиселини... Приемат се ако не можеш да си набавиш необходимото количество протеин от храна или когато се опитваш да стопиш сланинка и съответно си в калориен дефицит, като приема им спомага да не загубиш и мускулна маса.

На теб конкретно ти трябва ядене, а не аминокиселини. Прочети малко за да си в състояние да зададеш малко по-адекватни въпроси. Поздрави.

По принцип си похапвам доста и постигам добри резултати за сега, което означава че храната ми е добра. Аминото е за да въстановявам по бързо, и сутрин веднага като стана. Просто исках да ми кажете дали този продукт АЛМАСЕД мога да го използвам вместо посочените по горе аминокиселини ?
ПС. Дали количеството аминокиселини е добро, и дали ще има същия резултат.

Мнението беше редактирано от Мартин Михайлов на 17.09.14 08:58.

17.09.14
09:42

Не са сравними. Едното е соев протеин, обогатен с витамини, минерали и аминокиселини, другото е хидролизиран аминокиселинен продукт. А соевия протеин ти се връзва на 80 лв килото, което е прекалено...Състава може да е сходен, но скоростта и % усвояемост са различни.

17.09.14
10:11

80 лв за соев, колкото и да е обогатен е грабеж. Ако искаш соев изолат,  струва доста под 20 лв. Но има много по-качествени протеини. Производителите се стремят да впечатляват с богато съдържание, но замисли се- колкото повече съставки, толкова по-малка концентрация на всяко от тях.

Благодаря за отговорите, бяха доста полезни :)

казано от Мартин Михайлов на 17.09.14, 08:55:

казано от Антон Батбаянов на 16.09.14, 23:29:

Аминото е за да въстановявам по бързо

А дали ще възстановяваш по-бързо?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1