Journey to drunking :D

Темата е заключена.
Прескочи до:

В обедната почивка:
10 мин. кростренажора на макс
15 мин. ратягане: малко клек с пауза с ръце на тила, главоколянна поза, малко “йога” клек, клек с подпрян гръб на стената, добро утро СТ

Не знам дали ми се струва, но сякаш за пръв път от доста време усещам мускулите на г*за си активирани :D

Много яко стягах задника и внимавах коленете да не отиват много напред. Мисля, че добре се получи.

Доста се освежих от лекото усилие :)

Едно клипче на 1-2 от клековете:

———————————————————————————————————————————————————————-
И храната, след 16 часа глад:

бцаа

250 гр. овесени трици
500 ml. прясно мляко
лъжица мед

250 гр. пиле
100 гр. ориз басмати
250 гр. картофи
150 гр. сурови ядки
питие
Ккал : 2900, Б : 175, В : 355, М : 120

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 16.09.14 19:52.

И днес няма да има тренировка :@

Сетих се къде съм  настинал - на 15 Септ. бяхме в стаята на първолаците и аз седях до един широко отворен прозорец, да ми надуха хубаво празната глава (dull) Такова хубаво течение ставаше, ама аз нали съм отворен ...

Поне килограмите не мърдат нагоре засега - сутринта пак бях 92.5, което е добре. Тези дни като не тренирам, сутрин на гладно удрям по една доза бцаа, даже напоследък вкъщи почти не пия кафе, ами бцаа :D

Днес пак ще пофастя до към ранния следобед, довечера ще се поразтягам вкъщи, и евентуално, ако съм ОК, утре най-накрая ще има зала (grin)

Това е. Храна не ми се описва днес.

Приятен ден!

Храната, след 17 часа фаст ( НВД ):

бцаа

чай с мед

100 гр. ПЗХ
350 гр. извара
авокадо
връзка копър и магданоз
120 гр. пуешка шунка

пиле с ориз
пилешка супа
питие

50 гр. сланина
Ккал : 2800, Б : 185, В : 235, М : 100

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 17.09.14 20:18.

След работа пак се поразтягах.
10 мин. на кростренажора на макс
15 мин. разтягане - позиции на клек, “йога” клек, главоколянна поза, добро утро СТ, навеждане с прави крака, бутане на стената легнал по гръб

Добре усетих сега разтягането и в задника, и в хип-флексорите. Надявам се да има ефект.

Лека вечер!

Днеска минах през залата, но “тренировката” беше толкова жалка, че не знам дали има смисъл да я описвам.

малко петици клек на 90 кг
малко суперсерии петици военна преса на 50кг + набиране собствено тегло до отказ
малко тяга еденици на 140 кг, през 10-15 секунди

Тотална липса на сила, още съм болен и не мога да напъвам по-тежко.

Снимах се на клека, с идеята като е по-леко да оттренирам по-широк разкрач, с отваряне на коленете встрани, тръгване повече с г*за. Доста още има да се доизкусури :( Някои от клековете се получиха перфектни, други - както си знам :D Все пак, мисля че каквото и да правя, не може да не ми излизат коленете над пръстите доста, по простата причина, че имам дълги фемур-и ( и голям г*з, на който му трябва много място, за да мине между краката ).

Ето клипче със сериите:

Гледах и едно клипче на някакъв пич:

Толкова лесно изглежда, а като ида да се дупя и тялото тръгва по стария начин :@

Доста добра дълбочина, но искам да попитам това огъване долу не е ли противопоказно ?

Ето един скрийншот, на един от сполучливите клекове, въпреки че и тук ми излизат напред коленете:

18.09.14
10:52

Не ти е толкова лош клекът, колкото явно си мислиш. :) Огъването на кръста долу ще се изглади с времето - трябва още малко подобряване на мобилността и укрепване на ядрото.

Определено трябва да поработя върху силата на задната верига - това огъване според мен, даже се дължи най-вече на слабост отзад. На някой от клековете държи, на други не.

Трябва да включа мъртва тяга с прави крака, също добро утро. Ако успея и някак си да наглася glute ham raise ( не знам как е на български ) ще е идеално.

Ще продължавам с редовното разтягане, а засега май ще стоя на повечко бройки клекове с по-леко, докато не ми хареса изпълнението. Ще наблягам на останалите неща - така или иначе клека сравнително бързо дърпа, така че застой за известно време не мисля, че ще е проблем.
Тъкмо и малко издръжливостта ще се повиши, за началото на сезона :)

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 18.09.14 11:05.

Според мен се опитваш да правиш клека твърде бързо - не е нужно ЧАК толкова бързо :) Забави една идея и нещата ще се подобрят :)

Да, и Von Suthaus беше ми намекнал, че трябва по-контролирано да спускам.

Другото, което току що установих, след може би, вече 50-на изгледани клипа, и множество съвети за тръгване с таза и т.н. е, че аз всъщност не тръгвам с таза.

Правилното движение е инициирано с надупване и леко навеждане напред. Ей сега ходих да клякам в тоалетната, по “правилния” начин и май се получават нещата - коленете си стоят почти на място, задника си слиза надолу, и усещането е за напрежение  в задната част на краката и гърба.

Д*йба, цял живот съм клякал по съвсем различен начин

18.09.14
11:30

казано от Alexander Krastev на 18.09.14, 11:24:

Правилното движение е инициирано с надупване и леко навеждане напред.

Ако те разбирам правилно, това става при изправяне. На тази “техника” на клякане й казват гребане с гъза и не е правилна, поне не и когато се прекалява, т. е. задникът е изминал примерно 10 см, преди тялото да го последва.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.09.14 11:31.

Не, имах предвид тръгването надолу :) Явно досега не съм тръгвал достатъчно изразено с таза, при което той не може да се сгъне докрай в долно положение, и това се компенсира с прекалено остър ъгъл при коленете - виж на всичките ми клипове и скрийншотове, колко остър е ъгъла между тибията и фемура - би трябвало, ако всичко останало ми беше ОК, при такъв ъгъл, г*за ми да бърше пода, а той е на една педя от земята.

Ето Лазар как тръгва правилно със задника и леко навеждане

А аз тръгвам направо надолу, вместо назад - затова се получава и отместването на тежестта напред. Да не кажа, че аз почти не се сгъвам в таза, и то не толкова от липса на мобилност, а главно от грешно тръгване :)

казано от Boby_ на 18.09.14, 11:30:

казано от Alexander Krastev на 18.09.14, 11:24:

Правилното движение е инициирано с надупване и леко навеждане напред.

Ако те разбирам правилно, това става при изправяне. На тази “техника” на клякане й казват гребане с гъза и не е правилна, поне не и когато се прекалява, т. е. задникът е изминал примерно 10 см, преди тялото да го последва.

Да, това което казваш, предполагам е тръгването от долна позиция нагоре със задника прекалено изразено - обикновено се получава на тежки килограми, когато пояса не може да удържи тежестта и се получава сгъване напред. Краката бутат, но останалата част изостава.

Храната днес (ВВД) :x (blush) (tmi) (giggle)  :
(преди трен)
bcaa

(след трен)
1 банан
500 ml. прясно мляко

250 гр. овесени трици
500 ml. прясно мляко
лъжица мед

100 гр. печени бадеми
240 гр. свинска шунка

350 гр. свинско филе
100 гр. моцарела
салата от печени патладжани и домати

2 големи питиета
Ккал : 4300, Б : 230, В : 300, М : 260

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 18.09.14 22:08.

Ето образно, за разликата между двата типа клякане:

1-вите 2 клека инициирани с колене
2-рите 2 клека инициирани с г*за

И 2 картинки, за да се види разликата в позицията на тялото в долно положение - има ралика от поне 10-на см в позицията на коленете по хоризонтала, както и в позицията на раменете/трапеца - съответно тежестта пада повече на петите, петите не ми се отлепят от пода и т.н.

Направо нямам търпение пак да ходя да клякам :D

18.09.14
14:22

http://www.youtube.com/watch?v=1GprIIQQwz8

Перфектен!

18.09.14
14:39

Именно - обърни внимание как инициира движението със седалището, както и контрола.

Да, на мен тези неща ми куцат. Първо хубаво трябва да си изчистя техниката, след това да слагам големите гири :)

Известно време ще е така - клек-снимане-клек-снимане-клек-снимане-... докато не ми хареса изпълнението. На тежест, която хем да ми понатежи, хем да не ме мачка - мисля около СТ е ориентировъчно добро начало, т.е. 90кг.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 18.09.14 14:50.

puzimir

18.09.14
21:22

Това просто две различни техники ли са, или тръгването с колената е грешно?

Тръгването с коленете е грешно ;)

18.09.14
22:19

Нещо, което на мен ми направи впечатление е, че въздуха ти е в гърдите, а би трябвало да е компресиран в корема за да поддържа гръбнака. Или поне аз така го виждам на клипа.

Днес пак минах през залата да поклякам :) Доволен съм, макар и да има какво още да се желае.

Пак лека тренировка, не се чувствах в идеална кондиция, но пък имах желание. Най-вече исках да клякам.

Клек : 10х50, 5х5х90, 3х110, 1х120

3 пъти:
Широка тяга : 3х120
Обръщане и тласкане от земя : 3х70

3 пъти:
Планк с 25 кг по 20 сек.
Нормална тяга : 1х140

Ето едно клипче на една от сериите, от което съм доволен. Не е идеално, но е някакъв напредък :)

Ето и скрийншот с позиция горе и долу - вижда се, че оста на лоста е почти идеално вертикална, още малко трябва да поработя тук. Но :
- не отлепям петите
- гърба е сравнително прав

Коленете пак са леко напред, тук още малко мобилност и работа за заякване на задната верига ще има :)

казано от Мартин . на 18.09.14, 22:19:

Нещо, което на мен ми направи впечатление е, че въздуха ти е в гърдите, а би трябвало да е компресиран в корема за да поддържа гръбнака. Или поне аз така го виждам на клипа.

Имаш право - като се загледах, сякаш наистина държа въздуха повече в горната част на торса - ще коригирам. Общо взето като стягам корема си представям, че някой иска да ме ритне :D

19.09.14
12:10

Chris Duffin (който сууупер много ми прилича на Боби) има канал в тубата, в който прекрасно обяснява висчко за клека - включително и какво трябва да се прави с пояса - препоръчвам ти да го прегледаш.

19.09.14
12:19

Пробвай още преди да извадиш щангата, да я хванеш така все едно ще правиш преса зад врат (лактите да са перпендикулярни на пода) и така клякай, може и да стане още по-добре.

19.09.14
12:26

Ронка, тоя от аватара ти, с перпендикулярни лакти ли кляка? ;)

19.09.14
12:27

казано от Мартин . на 19.09.14, 12:10:

Chris Duffin (който сууупер много ми прилича на Боби)

Ама вярно си мязат :D

Стига с това “коленете са малко напред’‘, много са си добре.

19.09.14
12:42

казано от Петър на 19.09.14, 12:27:

Chris Duffin (който сууупер много ми прилича на Боби)

Ама вярно си мязат :D

Нямаме роднинска връзка, поне доколкото аз знам. :)

Боби, наистина си приличате :D
Храната днес (ВВД):

(преди трен)
bcaa

(след трен)
500 ml. прясно мляко

250 гр. (отцедена) риба тон
250 гр. (отцеден) варен нахут
зелена салата
300 гр. ПЗХ от просо

1 черен шоколад

50гр. бадеми

4 кебабчета
100 гр. хляб
50 гр. тиквени семки
питие

Ккал : 3800, Б : 205, В : 330, М : 250

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 20.09.14 08:47.

казано от Херцог Трън на 19.09.14, 12:31:

Стига с това “коленете са малко напред’‘, много са си добре.

Дам, сега пак си го гледам на бавен кадър и мисля, че всъщност доста добре се получава. С тия дълги крака няма как, ако искам да клякам до долу. Само дето още е с твърде леко :)

Още 1-2 тренировчици с леко и повечко бройки, за да “усвои” тялото правилното тръгване и движение, защото още не е интуитивно, ами се замислям преди всяко повторение как точно трябва да тръгна, къде да са ръцете, гърба, коленете и т.н., за да не тръгна по стария начин.

След това ще почвам да натискам тежестите.

Chris Duffin (който сууупер много ми прилича на Боби) има канал в тубата, в който прекрасно обяснява висчко за клека - включително и какво трябва да се прави с пояса - препоръчвам ти да го прегледаш.

10x! Ще прегледам и неговия канал.

Като някаква далечна цел, бих искал да усвоя щангистки тип клякане atg, макар че за това се иска зверска мобилност в таза, освен сила и стабилност. Ето такова:

19.09.14
20:07

казано от Мартин . на 19.09.14, 12:26:

Не, но той хваща широко щангата. А Алекс не хваща толкова широко, доколкото виждам от клипа. Аз съм останал с впечатлението, че колкото по-назад са ми лактите, толкова по-наведен клякам.

20.09.14
11:26

казано от Ронката на 19.09.14, 20:07:

казано от Мартин . на 19.09.14, 12:26:

Не, но той хваща широко щангата. А Алекс не хваща толкова широко, доколкото виждам от клипа. Аз съм останал с впечатлението, че колкото по-назад са ми лактите, толкова по-наведен клякам.

И  е напълно нормално да те накланя, само че  за перпендикулярно на пода - вариантите са 2 - или изключително тесен хват или пък изключително добра мобилност в раменете. В повечето случаи има изместване на лактите назад, хубаво е да е минимално, но да се търси перпендикулярно на пода е ненужно. И докато сме на темата за правилно и неправилно : ето малко храна за размисъл.

20.09.14
12:11

Сложи само лоста на гърба и застани на педя от стената. Започни бавно да клякаш и се стреми да си максимално близко до нея. Така най- лесно ще усетиш, колко широко да разположиш краката, колко да държиш гърбът изправен за да не те накланя. Колкото до ATG- то, то си е и до мобилност в таза, но всичко с времето и мерака. Прави ми впечатление, че малко ти изтърва пояса.

Мнението беше редактирано от Кръстев на 20.09.14 12:15.

Благодарско на всички за включванията! Има още върху какво да се работи :)

казано от Кръстев на 20.09.14, 12:11:

Колкото до ATG- то, то си е и до мобилност в таза, но всичко с времето и мерака. Прави ми впечатление, че малко ти изтърва пояса.

Наумил съм през зимния период общо взето всеки ден да разтягам в обедната почивка на работа, хем ще се пораздвижвам. За 2-3 месеца мисля, че ще успея да го докарам, ако съм постоянен. Не съм много далеч.

А пояса понякога не го стягам както трябва - има връзка с това, което казва Мартин за поемането на въздух. Но за това е важно и щангата да те понатисне хубаво - иначе не можеш да се стегнеш като хората - другия път ще натоваря малко повечко и ще стягам повече въздух в корема.

Храната днес ( НВД ):

250 гр. свинска скара
100 гр. печени фъстъци
салата цвекло с моркови
100 гр. домашна руска салата

1 малка бира

1/2 кг. домашни круши
1/2 кг. домашни ябълки
1/2 кг. домашно грозде

250 гр. панирана риба филе
голямо питие

Ккал : 3000, Б : 160, В : 150, М : 140

Закрепил съм здраво на 92.5 кг. Лятото май свърши, не можах да падна под 90, май и още не съм го докарал до забивка с 2 ръце ... но пък май намерих някакъв вариант да не съм скаран с въглехидратите - даже от месец насам здраво хапвам, че и калориите съм увеличил. В Сряда евентуално ще е първата тренировка с отбора и ще има опити за забивки (grin)

Днеска и утре ще се порадвам малко на Бургаското слънце, може някой лост да направя следобеда на открито. Въййййй к’о маняшко времи и тука :)

Приятен уикенд!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 21.09.14 16:16.

Вчера : 22.09.2014:
Баскетбол - контрола срещу един от отборите в аматьорската. Отвяхме ги, но те нямаха нито 1 висок играч. Не че и ние имаме де. Нашия “център” е около 1.92-3, не повече. Кондиция - прилична, но не и задоволителна. След мача - здраво разтягане.
Днес : 23.09.2014

Кондиционна, на гладно, след 18 часа “фаст”:

3 пъти, без почивки никъде:
Клек до долу: 5х100
В. преса прав: 3х55
Скок на кутия 0.5м: 5
Лег раменен: 5х75
Суинг до хоризонтала с 16кг пудовка: 10 на ръка

3 пъти, без почивки никъде:
Тяга надхват : 1х150
Обръщане и изтласкване от земя: 3х70
Набиране неутрално : 3х18
Набиране макс широко : 3хСТ
Лицеви опори : 5х20

Храната, след 18 часа “фаст”:

(преди трен)
bcaa

(след трен)
1 шоколадова бисквита
bcaa

250 гр.(отцедена) риба тон
250 гр.(отцеден) варен нахут
зелена салата
150 гр. ПЗХ от лимец
1 супена лъжица олио от гроздови семки

св. пържола
пиле с къри, масло и сметана
салата нахут с картофи

кокосови кексчета
50 гр. черен шоколад
2 големи питиета
Ккал : 3100, Б : 180, В : 220, М : 100

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 23.09.14 21:06.

Вчера, 24.09.2014

Тренировка баскетбол, с отборчето от аматьорската лига. Събрахме се 11 човека, по списък сме 14. Общо взето с повечето вече се знаем, или поне сме се засичали по игрищата. Вчера беше тип “опознавателна” тренировка, за да се видим кой на какъв пост му е най-добре, кой как играе и т.н.

След тренировка - 10 минути разтягане.

Днес е почивен ден - по обяд на работа ще повъртя кростренажор 10-на минути и после ще се поразтягам.

Приятен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 25.09.14 07:36.

26.09.2014 - Петък - Силова, след 20 часов фаст, на гладно.

(2 вработващи серии)
3 пъти, с кратки почивки м/у двусетите:
Клек : 3х110
В.Преса прав : 3х55

(2 вработващи серии)
Тяга надхват : 3х150
Лег раменен : 3х85

(2 вработващи серии)
Набиране неутрално : 3х28
Планк с 40кг х 20 сек.

Сутринта - 91.5кг.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 26.09.14 15:17.

И клипче правих на клека, харесва ми вече как се получава. Само че бях забравил мемори картата, а апарата има много малко вградена памет и е хванал само първия клек и началото на втория.

26.09.14
16:00

Тазът не го изстрелвай така назад заедно с целия кръст, а само го “счупваш” леко, т.е. леко подвиваш нагоре и тялото само се спуска след това в правилната позиция надолу. Виж пак на Стоицов клякането.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 26.09.14 16:03.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1