12.09.14
16:24
Здравейте, потребители на BB Team!
Искам да помоля за съвет относно начина ми на трениране. Първо, аз не ходя на фитнес по две причини - дефицит на пари и време. Тоест тренировката ми бива “домашна” - упражнения със собствено тегло и два разглобяеми дъмбела от по 10 килограма. Второ, тренирам вече повече от година, а в началото тръгнах от нулата и без никакъв предишен спортен опит - с гирички по 3-4 килца, три сериики по 20-30 лицеви, набирания по 1-2 и т.н - абсолютен начинаещ. Сега нещата са по-различни, разбира се. Тренировката ми е следната:
1. Първи ден - лицеви опори с крака на високо ( 4-5 серии по 25-30 повт.), бицепсово сгъване с дъмбел ( 3-4 серии по 10-12), вдигане на дъмбели от лег(3-4 серии по 15-20), и вдигане на дъмбели от седнало положение(3-4 серии по 12-15).
2. Втори ден - нищо не правя.
3. Трети ден - коремни преси( 4-5 серии по 30-40 повт.), клекове с двата дъмбела(4-5 серии по 10-12 повт.), кросчета по 1-2 км. или тичане по стъпалата на шестнадесететажен блок за време - за около две минути и десетина секунди.
4. Четвърти ден - нищо.
5. Пети ден - набирания(3-4 серии по 8-10 повторения), лицеви опори с по-тесен хват( 3-4 серии по 30-40 повт.), гребане с дъмбел( 3-4 серии с по 10-12 повт.) и кофички между два неудобни стола( 3-4 серии по 10-15 пъти).
6. Шести ден - почивам.
И така отначало...
Съветът, който ме интересува, е дали подобен режим е качествен, и ако не е - какво да може да се промени? Искам да се “сверя” с мненията на хора, които имат по-сериозен опит от мен, и чиито знания са по-обширни, по този въпрос. Важно е да спомена и какви цели гоня с тези тренировки - разпускане от психическо натоварване(тонизиране), заякване на цялата мускулатора, и по-стегнато, добре изглеждащо тяло. Висок съм около 1 и 70-2, и тежа около 64-65 килограма. Телосложението ми е набито, с преобладаващо натрупване на мазнини в коремната област, паласките и гърдите. От целите, които съм си поставил, така, постигам първите две, но се затруднявам с добре изглеждащото тяло :д. Коремът и паласките така и не успявам да ги ликвидирам, стоят си най-нахално, а зърната покрай гърдите са ми малко по-подпухнали, което кара самите гърди да изглеждат по-едри - не е гинекомастия, лекарите твърдят, че е генетично и е свързано с мастните жлези... Но проблема с изпълняване на последната цел ме изнервя и понякога, като се погледна в огледалото, се чувствам обезсърчен, демотивиран да продължа да тренирам. През последния месец не съм тренирал сериозно с тежести - повече тичах, но проблемите си остават. Целите са ми, пак казвам, тонизиране, заякване(качване на ММ) и по-стегнато тяло(но не като на бодибилдър, а като на тракийски и български воин :D- естествено, натурално). Ще се радвам да получа отговори и съвети. Благодаря предварително!
П.С: Знам че има и други теми като тази, поради което се извинявам на модераторите, но прецених, че ще е най-добре да създам отделна тема. Поздрави за чудесния сайт!
Темата беше редактирана от Любо Лозанов на 12.09.14 16:32.
21.09.14
12:16
с тези два дъмбела от по 10 кила, няма да постигнеш никакви осезаеми резултати, това в случай, че се чудиш защо никой не ти е отговорил.
единственият съвет, който може да ти се даде в случая е да си потърсиш още железа. ако може и една самоделна лежанка – още по-добре.
на въпроса ти, дали подобен режим е качествен: с една дума – не!