Дневникът на един новак - Марина

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте :) Като за начало да се представя - името ми е Марина, на 20 години съм,приятно ми е да стана част от този форум, надявам се да ме приемете и да не ви досаждам много :D Чета сайта и форума от доста време, но наскоро се реших в крайна сметка да се регистрирам, че с четене само не става.
Ще започна моята история малко по-отдалеч, но се надявам, че ще има кой да прочете.
Накратко от септември 2013г. живея във Великобритания, изкарах една адски трудна и изпълнена с тревоги и нерви година, което хич не ми помагаше в борбата с комплексите, които имах от качени килограми в последствие на прием на противозачатъчни. Тъй като имам проблеми с цикъла и еиднственото решение, за да имам такъв до момента е да пия противозачатъчни, няма как да ги спра, но от тях за 7 месеца качих 9 кг без промяна в начина на живот и продължих да качвам докато от 52-53кг стигнах 66. Общо взето преживях доста голям вътрешен шок тъй като никога досега не се бях виждала с такова тяло и прочие. Всички опити се проваляха тъй като бях под постоянен стрес покрай абитуриентски бал, кандидатстване и прием, после пък огромно разочарование от курса, в който бях записана и така до април т.г. По време на ваканцията ми в България преди да замина отново за Англия в края на април се претеглих и тежах 65,7кг, дойдох си на Острова, изкарах една тежка сесия, след което трябваше да остана за лятото да работя тук тъй като имам нужда от пари за издръжката ми рпез следващата година. Взех решението,че трябва да се променя, смених и специалността си тъй като просто си съсипах здравето и стигнах до успокоителни. В края на юни започнах работа, 5 дни по 11 часа от 11.30 до 22.30 плюс понякога и по 6 часа в събота. Все още ми остават 2 седмици на това място и приключвам, но сега работя от 16.30 до 22:30 само. Сутрин ядях йогурт с овесени ядки и бана, наобяд сьомга/пилешки гърди със салата или някое и друго яйце. Вечер нямах възможност да вечерям, при което естествено като се прибера в 23:00 се нахвърлям като вълк на всичко. Въпреки това работата ми е свързана с движение и почти постоянно съм на крак, което доведе до отслабване и сега дънките ми падат :D но това не беше достатъчно, бях решена, че от октомври започвам сериозно с тренировки и най-вече промяна в хранителните ми навици.
Въпреки натовареното ежедневие, намерих време и открих един фитнес, в който ми е приятно, намерих и треньорка, която да ми изготви програма. Това се случи миналата седмица, тогава имах 3 дни тренировка за цяло тяло докато ми изготви програма, от тази седмица съм сама( не мога да си позволя personal trainings) и си следя програмата, която ще пусна в следващ пост.
Мотивация за трениране не ми липсва, но имам големи проблеми с храненето, които ще опиша по-надолу.
Първият ден във фитнеса се качих на някакъв модерен кантар хаха та общо взето това са резултатите:
Висока съм 163 см; кантарът показа 59.9кг (в крайна сметка съм свалила близо 6кг), BMI 22.5, 28,5% мазнини (17.1кг) и 67,8% мускулна маса (40.6кг). Има и разни други показатели, но това мисля, че е най-важното.
Започнах и ще продължавам в същият дух - 5 дни седмично тренировки във фитнес, събота и неделя са ми почивни. Смятам, че мазнините са ми доста и това засега ми е главната цел, да ги намаля и естетсвено да кча мускулна маса, тъй като се чувствам като рамекнато масло с китайски произход, оставено на слънце. :D Килограми не ме интересуват, нямам мания да съм “53кг манекенка, щото е модерно”. Искам просто да се чувствам добре и да подобря външния си вид.
Сега ахилесовата пета - храненето. Сандвичи от мак доналс и прочие ако хапна веднъж-два пъти в годината пак добре, но за сметка на това обожавам да готвя италианска кухня и какви ли не десерти и сладкиши (торти, мъфини, кексове, баници, кремове, каквото се сетите) и освен това мисля че имам зависимост към шоколад, просто не мога да се сдържам, обожавам и черен и млечен, схемата “само 1 парченце” не работи.В 80% от времето се храня главно с яйца, йогурт, пилешки гърди, сьомга, ориз, картофи, зеленчуци и плодове, но има дни, в които буквално поглъщам тонове храна и отново съм гладна, както и дни, в които нищо друго освен сладко не ми е в главата... С помощта на статиите в сайта изчислих, че при тренировки 5 пъти седмично имам нуда от малко над 2200 калории. Но тъй като имам нужда да смъкна мазнини и да кача мускулна маса ще започна с ОКБ и дневен прием на около 1700кал.
Дневникът го правя с цел да пиша храната си, да чуя съвети мения и препоръки, а и да избягвам вредните храни, защото после ще се чувствам виновна като ги напиша тук и видя що боклуци съм погълната, които на практика са ми ненужни. :D

Този пост стана много дълъг затова в следващият ще напиша тренировъчния план и проблемите, коит осрещам в храненето.

Упражненията са на английски, но не знам имената им на български, моля да ме извините за това.
Понеделник - цяло тяло
1a. Leg Press (wide/high stance) - 3х12 повторения
1b. Leg Press (Close/low stance)  - 3х12
2a. Leg extensions - 3х12-15
2b. Lunges (any stylе) - 2х10-12 всеки крак
3a. Seated BB Shoulder Press - 3х10-12
3b. BB Front Raises - 3х12-15
4. Bent Over Row - 3х12-15
5. Incline DB Chest Press - 3х12-15
6. DB Lateral Raises - 2х10-15 + 1 сет до отказване

Вторник - цяло тяло
1.Squats - 3х10-12
2a. Stiff leg Deadlifts - 3х10-12
2b. Hamstring Curl Machine - 3х12-15
3. Standing Shoulder Press - 3х10-12
4. Wide grip Pulldowns - 3х10-12
5. Incline DB Chest Flyes - 3х12-15
6. Wide Grip Rear Delts Seated Row - 3х15-20
Кардио: 20мин интервална тренировка на уред по избор

Сряда - цяло тяло
1.Squats or Hack Squat - 3х10-12
2. Glute Drive Machine - 3х12 всеки крак
3. DB Seated Shoulder Press - 3х10-12
4. Deadlifts - 3х10-12
5. Decline Bench Press - 1х10-12 + 1х12-15
6. Close Grip Seated Row - 2х10-12 + 2х20

Четвъртък - ръце и корем
1. BB Bicep Curls - 3х12-15
2. Close grip Tricep Press - 3х12-15
3a. Alternate DB bicep curls - 3х12-15
3b. Hammer Curls - 3х до отказ/ колкото може повече
4a. Tricep Kickbacks - 3х12-15
5. Bosu ball crunch - 3х25 или повече
6. Olique Twists with medicine ball 3х20 на всяка страна
7. Plank - 2 серии до отказ
Кардио: 30 мин бърз ход по наклон на пътеката.

Петък - крака
1.Leg Extensions - 3х15-20
2. Smith Machine Squats - 3х8-10
3a. DB Curtsey Lunges - 3х10 всеки крак
3b. BB Glute Bridges - 3х20
4. Glute-Ham Raise Machine - 3х10-12 (или повече)
5. Hamstring Curl Machine - 2х10-12 + 1 дроп сет до отказ

Общо взето това е програмата, с нея тренирам от понеделник, доволна съм, смятам до декемри да бъда с тази програма, за да навляза малко или много по-навътре в нещата и живи и здрави от януари ще я сменя, ако успея ще си съставя сама, ако не ще се допитам отново до треньор.

За храната - изпитвам огромен проблем да се храня едновременно здравословно и да се вмествам в доста изтънен бюджет. Тъй като родителите ме издържат, гледам да не превишавам 150 паунда месечно, като не повече от 80-90 за храна, защото всеки месец почти има някакви непредвидени разходи, дали по университета, дали ще реша 1 път да отида до някой град за уикенда и така. Проблемът ми главно е в това, че тук кисело мляко няма, има някакъв измислен йогурт, на който ще напиша хранителните стойности през уикенда може би, извара такава каквато съм свикнала да виждам в Бъглария - тцъ, има някакъв quark, който си е чиста филаделфия ако питате мен, н ос малко по-различен вкус :D Друго голямо перо са ми плодове и зеленчуци, общо взето всичко здравословно тук го намирам за адски скъпо. Тези дни приоритет ми е да опитам да направя план за седмично пазаруване и да се вместя в 20паунда на седмица, пък ще видим какво ще стане, че иначе лошо.
Имам в момента и протеинова пудра, но май няма да се вмествам в бюджета да купувам всеки месец тъй като това си е едно 40-50 паунда отгоре.
Вече не съм на 11 часова смяна, работя от 16:30 до 22:30.
Храната днес беше трагедия,но утре по-добре:
8:00-9:00 тренировка във фитнеса на гладно (така се чувствам по-добре отколкото ако ям преди това)
9.45 - шейк с 300мл бадемово мляко, 1 доза gaspari nutrition elite protein шоколад, 50грама замразени боровинки и 1 лъжица quark, за малко гъстота + отделно 1 банан

11.30 2бр бъркани яйца с 30 грама ligher cheddar cheese и 2 домата + 200грама сладоледен йогурт с малини и черен шоколад (знам,че това можеше да се пропусне..)

13.30 60гр смесено сурови бадеми и бразилски орех + 1круша и 1 ябълка

15:00 телешка пържола с гъби на фурна, 1 домат, половин краставица

Днес отново цял ден само храна ми е в главата и въпреки яденето преди това, след работа примрях и изядох 2 парчета домашна млечна баница (около 200гр идват някъде, но пак си е достатъчно вредно като за ядене особено вечер)

Знам, че храненето не е добро, но се старая да започна да го оптимизирам, както и след 26.09 спирам работа и ще си възвърна нормалният режим с вечеря. Също така, за да боря неистовия глад за шоколад и сладко си купих сурови какаови зърна. Намерих и протеинов мус/крем - muscle mousse. Cмятам да започна от него да купувам и да се лъжа когато 1 или 2 пъти седмично ме подгони вълчи глад за сладко вместо да ям шоколади, мъфини и други боклуци( не ги ям често, но когато ям е в големи количества, това е проблемът). Като цена ми е 20паунда за 750гр, като 1 доза е 60гр, което по груби сметки ако го ползвам 2 пъти седмично вместо така изкушаващите ме десерти ще ми стигне за месец и половина и бих се вместила в и без това нищожния ми бюджет :D

Това е засега от мен, лягам си вече, че не остана време за сън...

Тази сутрин: тренировка 4ти ден (ръце и корем + кардио) на гладно

Закуска 30мин след тренировка: половин кофичка йогурт с 1 малък банан, 2 с.л. овесени ядки и реших да добавя половин доза протеин в бъркоча, защото имах нужда от нещо сладко, а на вкус той е млечен шоколад уж :D

Обяд е планирано отново телешка пържола (около 200гр) с гъби и салата от домати и краставици
преди работа ако огладнея много ще си направя 2бр бъркани яйца със сирене ако не - ябълка с 50гр бадеми и планът е това да ми е днешното меню

Като цяло днес не ми се яде много засега, въпреки че съм будна от 6 сутринта, тази нощ не можах да спя добре.
За всеки случай ще смуша една круша в чантата ако довечера примирам от глад, през 15мин почивка, в която говоря с наще ще я изям, за да не посягам към храна късно вечер.

18.09.14
20:56

Здравей!Аз съм начинаеща,но това,което разбрах за мен е,че 5 пъти на ден трябва да се яде.Ако искаш да сваляш не яж  банани и гризде.Шоколад само над 70% какао.Примерно по едно редче на седмица(ама от по-късата страна на шоколада :))Мен тук ме посъветваха,да не вярвам на кантара,а на шивашкия метър.Аз не комбинирам плодове и ядки.Не прекалявай с браз.орех!Браво за фитнеса.На мен това ми куца!Аз съм изхвърлила всичко-брашно,макарони,тестени работи.Не минавам покрай щандовете със сладко вече,а толкова обичам:)УСПЕХ!
http://www.bb-team.org/articles/4728_kak-da-se-hranim-dobre-za-10-lv-na-den
Не знам това като се обърне в паунд на колко се равнява,но знам и че храната в Англия е доста скъпа.Намери си Бг магазин.

18.09.14
22:46

S.P, за храната в Англия - братовчед ми в момента е на бригада там и беше споменал, че храната им е доста евтина. Но не знам, може и да зависи от това къде точно живееш.  (Те в момента са в графство Кент, в градче много близо до Лондон)

До авторката - ще те следя :)

OFF Topic (храната в Англия): Ами аз съм в малко градче по принцип, но евтина е вредната храна.. да, мога да ям пици,сладоледи,готови замразени храни,хляб, сладки млека бъкани със захари, ще се тъпча до припадък и вероятно няма да надхвърля 15-20паунда на седмица, но виж плодове и зеленчуци особено са голяма брадва. Месо си купувам главно замразено,защото е по-евтино, прясното същи си е доста скъпичко. Ориз, картофи и разни таквиа бобови купувам от марките на магазина,просто защото не виждам значителна разлика с така наречение органични,а се спестява доста от това. Ядките и тях май трябва да ги сложа към скъпотиите :D
Честно казано ако работиш тук, за парите, които плащат хич не е скъпо, идеално е, но предвид, че на мен ми се налага да обръщам левове в паунди всичко идва по 2,3/2,5 отгоре :D защото аз сега лятото работих, но общо взето събрах за наема си през годината и да си купя билети за България по Коледа, да не тормозя нашите, плюс 3 месеца сама се издържах тук и опитах ако не си броя пари и т.н. с около 200 паунда преживявам идеално, като около 130-140 отиват за храна, но сега ще трябва да ги смъкна до към 90 за храна, ще видим, направих си един списък и ще започна да пазарувам седмица за седмица, че иначе като пазаря веднъж в началото на месеца хвърля сума ти пари за щуротии и после що харча много :D

Малко се изложих и в почивката на работата хапнах неголямо парченце домашна торта(малини,млечен крем и какаов блат кажи речи, хапнах колкото все едно половин нормално парче от торта) и две смокини, но една колежка имаше рожден ден и беше изключително настойчива, че ще я обидя, пък аз нали съм си прасенце, естетсвено се поддавам на изкушението веднага :D

PS. банани си позволявам единствено сутрин по един малък просто защото ми е по-вкусно отколкто голо мляко с овесени ядки, затова слагам по 2 непълни с.л. ядки+един малък банан и мисля,че така въглехидратите са окей.
За бразилския орех просто имах останало едно пакетче, обикновено ям бадеми/орехи, рядко обикновени фъстъци или бр.орех.
Вече шоколад избягвам, родих се с тези какаови зърна :D хапна 1 и ми мине мерака. За всеки случай държа и един 78% еквадорски бла бла в шкафа ако много примра да си отчупя едно парченце,но едва ли ще е скоро, тази седмица се наядох на боклуци очевидно, та нямам желание вече да ги погледна, някак гузно се чувствам ако ям нещо такова, защото знам, че преди това съм положила усилия в залата да изгоря точно тези боклуци и после айде пак върху тях. Както се казва падам,ставам и пак продължавам докато не се отуча от тези храни.

Мнението беше редактирано от Марина Драгийска на 19.09.14 01:15.

Днес ми е гаден ден, сутринта като се видях в огледалото се чувствах като разплута мазна поничка, освен това пак ме е хванала носталгията към България, татето има рожден ден..абе тъпа работа, иска ми се цял ден да не мръдна от леглото, завита до уши на топличко...

Както и да е, имах тренировка за крака, след която съм абсолютно убедена,че утре няма да мога да се мръдна :D “Наказах се” и с 20 мин на велоергометъра интервално кардио, за да си изкупя поне малко от вината за прегрешенията от предишните дни.

закуска, необичайно голяма за мен, но бях гладна:
2бр. бъркани яйца + 1 домат;
половин кофичка йогурт с 15гр овесени ядки,колкото да се мяркат из купичката и половин доза протеин

По-късно ще обновя другите хранения.

OFF Topic: Смятам го за лично постижение, за втори път когато имам кофти ден НЕ се нахвърлям на два големи мъфина с огромна чаша горещ шоколад за закуска. Тренировките определено ми помогнаха малко да си оправя настроението.

Мнението беше редактирано от Марина Драгийска на 19.09.14 12:48.

19.09.14
12:54

Избягвай да ядеш ядки и плодове едновременно и ще усетиш веднага разликата.
Ако се откажеш за известно време от млечните, особено млякото сутрин, ще си постигнеш целите по-бързо ;)

Благодаря за съвета :) старая се да не ги кобинирам ядките и плодовете едновременно, но понякога просто не се усещам, защото съм свикнала да ям плодове по всяко време, в големи количества и сега ги намалих драстично, но определено ще си взема бележка да не смесвам повече.

Може ли да получа някой съвет с какво да заместя млякото.. честно казано сутрин ако нямам стабилна закуска около 11.30 вече примирам буквално :D Всеки ден яйца за закуска не ми се ядат, а ако си направя примерно препечена филийка с малко масло/ фъстъчено масло, твърде много въглехидрати, почти никакви протеини.. не става нещо, а още не съм намерила добри идеи за закуска честно казано :( Благодаря предварително!

19.09.14
14:15

Лично според мен закуската си е като всяко хранене - и пържоли, ако искаш, яж :D
Иначе - фъстъчено масло, ядки, тахан, кашкавал, авокадо...

19.09.14
14:40

Или овесени бисквити с банан. Стават много вкусни и засищат. 1 чаена чаша фини овесени ядки се смесва с два нарязани банана (може да се сложи и канела), след това бананите се намачкват с вилицата и от получената смес се оформят топчета (с помощта на лъжица). Слагат се върху хартия за печене в тавата, като се притискат към хартията, така че да получат форма на бисквити и след 15 минути във фурната са готови. На мен ми се получават около 8-9, като с 3-4 спокойно може да се наядеш сутрин. :)

Мнението беше редактирано от Диляна на 19.09.14 14:42.

19.09.14
15:04

За въглехидратната си закуска имам два варианат.
Вариант 1 е, когато съм в основен период, тоест, когато се стремя да запазя тегло или кача, НО мускулна маса.

70гр овес, накиснат във вода, после се добавят 30/40гр червени боровинки и стафиди, може лъжица мед

Вариант 2 за периода на чистене

50гр овес, 2 белтъка, 1 желтък, объркано и въху тефлонов тиган става на палачинка.

НЕ-въглехдратна закуска

5 белтъка, 2 желтъка на омлет, 30гр сурови ядки

В основен период слагам И 50/70гр извара към сместа.

Благодаря за бързи отговори, събота и неделя ще пазарувам и без това, та ще разнообразя малко, ще потърся и още други рецепти.

Хранене (продължение):
12:30 2бр смокини
14:15 3бр яйца+30гр нискомаслен чедър, на тефлона да стане палачинка, 150гр печени на тефлон без мазнина пилешки гърди, накъсани + 5 зелени маслини и 1 домат, всичко завито като дюнерче и изядено за минути :D

Днес нямам настроение нито за готвене, нито за нищо, та забърках този обяд набързо, но пък ме наяде добре. Мисля това да ми е яденето за днес, все пак ако “огладнея” (защото моето по-скоро е скучно ми е- дай да ям) преди работа ще хапна 5-6 бадема да се залъжа.
Честно казано нямам търпение да се махам вече от тази работа и да си върна нормалните хранения по няколко пъти на ден, че с това ядене само до ранния следобед ми е малко разбъркано. Поне остана още една седмица, после се връщам към закуска(около 8 сутринта), малко хапване преди обед(11-11.30), обяд(~14:30), следобедна малка закуска(16-16:30) и вечеря(~20.30). Това съм намерила за най-оптимален вариант при мен като хранене, но сега обстоятелствата ми налагат друго и ям големи порции наведнъж и доста еднообразно..

Мнението беше редактирано от Марина Драгийска на 19.09.14 16:47.

19.09.14
22:29

Hola, Маринче ,предполагам ме позна :D

Първо, поздравления за започнатия начин на живот. На прав път си. Тренировките като ти станат навик, храната малко по малко ще я направиш перфектна по джоба. В Англия храната е скъпа за нас- факт. Особено в и около Лондон.. Мои приятелки са съответно  в Лондон и Бирмингам, разликите в цените са доста големи, първата е доста затрудена в това отношение... И това не са оправдания, а реални пречки, така че не се чувствй гузна, важното е че се опитваш и малко по малко стават нещата
Аз също като теб напълнях доста яко след противозачатъчни.. Връщането във форма не става бързо и само с храна не става, така че определено поставям тренировките на първо място, поне аз.

Наталья Заболотная е сред хората във форума, на които можеш да имаш доверие. Когато каже нещо- вслушай се. Поне що става въпрос до мен, винаги е била права и много, мнооооого ми е помагала. Без нея щеше да ми е доста трудно. Разгледай й последните публикации в дневника. Тя е моето вдъхновение и пример за воля и правилен начин на влизане в определена форма. Много можеш да научиш от коментарите й.
С две ръце съм против млечните- когато ги спрях, свалих  5-6 кг за месец и то без да променям нищо друго и без да имам възможност да тренирам, при това си беше сланинка :D . Поне при мен имаше ефект не само върху теглото, ами и върху стомаха и състоянието му. Оказа се, че имам непоносимост към лактоза, макар и лека. Пробвай без тях, да видиш как ще се чувстваш ти самата.  И тия нискомаслени глупости ги зарежи, те не са даже истински млечни, а пълни боклуци
  Трите варианта за закуска от Наталья Заболотная са тези, които си приготвям  и аз, най-вече палачинката. Оптималната закуска за мен по едно време беше зелена салата с вариант 2 без ядките. Определено яйцата  засищат повече от овесените ядки, по-оптимален вариант са ии се свиква.
За сладкото вече не знам как да ти помогна, нямам апетит за него, но каковите зърна са добро решение :D
За свръх апетита или огладняването от скука също не мога от личен опит да ти помогна, при мен е обратното- пълна липса на апетит, нооооо винаги първо проверявай дали не си жадна :P Чайчета, вода..
Ако има нещо- чувствай се свободна да ми пишеш винаги. Освен това тук има някои доста добри дневници, сред които на споменатата вече от мен, и можеш да научиш доста и от тях. Някои публикуват и рецепти. Успех, чакаме снимки след (F)

Мнението беше редактирано от Desislava A. на 19.09.14 22:31.

Оо Деска, здравей! Колко е малък светът, хаха :D
Ох с моя вълчи апетит нито чайчета нито вода помагат повярвай ми, под 2л течности дневно не падам, но това не ми пречи след това да си хапна стабилно..
За нискокалоричните простотии,не съм вманиачена в тях, но просто има някои продукти, които са по-добри и ако щеш вярвай съдържат по-малко боклуци от пълномаслените такива, поне що сe отнася до информацията на етикета :) Охх как ми липсва българско кисело мляко и кашкавал... :D ама още малко, средата на октомври маминка ще ми идва на гости, та ще ви пиша колко съм щстлива,че поне българско сирене, кашкавал и домашна лютеница ще имам хахаха
За млечните продукти донякъде се съгласявам, особено за тукашния йогурт, който си е пълен боклук и може би за краве прясно мляко, но въпреки това просто ми е вкусно, не чувствам дискомфорт от тях и смятам да ги огранича, но не да спра напълно.
Иначе аз съм в малко градче до Нотингам, но след всичките ми пътувания да ти кажа тук(Loughborough :D оплетете си езика докато го прочетете), в Нотингам, Бирмингам,Лестър - е цените са едно към едно да му се невиди :D единствено в Лондон видях разлика с около 50пенса до 1 паунд средно, но какво да се прави такова е.

Иначе още едно постижение, днес пак имаше някакви сладкотии и тестени чудесийки на работата, ноо не! Днес си го пиша чист и здравословен ден пък дано повече такива има занапред ( стремя се към постигане на едно 85-90% от времето да е ‘чисто хранене’ и си оставям малка вратичка за 1 или максимум 2 ястия седмично да са ‘прегрешения’)

Живи и здрави съм планувала на 3тия месец от започването на тренировките да се измеря отново и т.н. ще пусна тогава резултати(надявам се положителна промяна) и ако нИ мЪ е срам и снимки :D

Мнението беше редактирано от Марина Драгийска на 20.09.14 01:27.

Храна за днес:
8:00 шейк от бадемово мляко, 1 шепа боровинки и доза протеин
15мин по-късно хапнах и една синя слива
после излязох да пазарувам, пак се натоварих като магаре, връщах се до вкъщи и втори тур :D
11:30 чаша току що направен 70% горещ шоколад [и да ми се карате за това, то си ми е станало нещо като традиция веднъж седмично ходя имаме нещо като работилница за шоколад и кафе към нея, в което предлагат едни от най-добрите горещи напитки, които някога съм опитвала]
продължаване с шопинга, още един тур до вкъщи и обратно
14:30 1 сварен сладък картоф, намачкан на пюре, 30 гр кашкавал и 3 сварени яйца
вечерята ще е към 19:30-20:00 2х75гр кюфтета на тефлон без мазнина (70%телешко, 30%свинско си поръчвам да ми правят кайма в една месарница) + салата от марули,краставици и домати, и вероятно ще си сипя една чаша розе

Активност за деня:
вероятно около 3-4км ходене с пълна раница на гръб и торби в ръцете, защото имаше някои неща за къщата да пазарувам + отделно хран.продукти
чистене на половината къща (не ми стигнаха силите за повече, утре другото :D )
след малко ще направя 50тина коремни преси, малко упражнения за крака и ръце с дъмбелите които имам в нас и някой друг клек

Update
Нещата не са на добре...снощи трудно спах, гадеше ми се, тази вечер хапнах каквото бях написала, вместо вино реших,че ще имам десерт, 100гр quark (нещо като извара, но не точно) с 1 1/2 ч.л домашно сладко от боровинки и щипка кокосови стърготини (това беше към 20часа) ... дотук всичко добре но 2-3 часа след това пак започна да ми се гади, тази вечер не се разминах и без повръщане :( имам притеснения, че е от някоя от храните, защото днес имам и доста ситни пъпчици по лицето, което не е обичайно. Със сигурност не е и грип (1во няма потенциални места, на коит ода съм се заразила и 2ро боледувам веднъж на 5 години сигурно, но добре си познавам организма когато се разболявам). Не знам защо, но тази седмица коремът ми е адски подут, почти невъзможно е от 1 седмица с малки прегрешения да съм качила до толкова, че да е ясно видимо, предполагам, че задържам вода, но нямам отговор защо. Утре ще си сваря грах или ще карам на пресни зеленчуци, малко разтоварващо през деня, вечерта имам излизане, менюто ще ми е 1/4 пиле на грил + 1/2кочан царевица на грил или 1 сладък картоф, за пиене вероятно по време на вечеря ще е вода, след това ще си позволя 1 или 2 бири ако съм в кондиция естествено.

Мнението беше редактирано от Марина Драгийска на 21.09.14 02:18.

Изкарах кофти вечер, но пък тази сутрин вече съм добре (май). След подробно изследване на менюто ми в последнтие 10 дни и преди това, както и експеримент рано тази сутрин - ядките ми идват в повече, в частност суровите бадеми. Преустановявам тяхното използване в идните 2-3 дни, след това ще са в ограничен прием. Освен това установявам, че се чувствам доста по-добре при по-висок прием на върглехидрати, иначе мозъкът ми буквално не функционира нормално (и как ще като до преди 6 месеца беше свикнал за 1 шоколад на ДЕН + останалите въглехидрати). Не казвам, че ще започна да се тъпча с тях, но определено ще повиша приема им. Да, може би резултатите, които очаквам ще се забавят във времето, но не бързам за никъде. Когато имам време през дните без кардио, ще го добавям за по 20мин. По принцип дневният ми прием преди рядко е падал от 2000-2200 калории, при което съм поддържала тегло без тренировки; сега имах планове за 1700 дневно+фитнеса, но вероятно това няма да се случи, ще ги вдигна до към 1900 тъй като винаги съм била с бърз метаболизъм смея да твърдя, освен това определено на моменти усещам, че тялото ми има нужда от храна. Ще опитам вероятно да си състява някакво меню за РБД, но не претендирам,че ще успея. Все пак си продължавам с тренировките, винаги ще натискам повече и повече, с тежести до крайния ми предел на възможностите, защото ми доставя удоволствие, промяната ще дойде с времето.
Толкова с мисловните излияния за днес.

Храна
5:30 30гр сурови бадеми - стана ми лошо след час и половина
9.30 овесени ядки на око (предполагам около 30 грама, защото над 40 усещам пълна ситост, а тук не беше така), накиснати в малко студено бадемово мляко, колкото леко да омекнат и после смесени с нарязано киви и кокосови стърготини
в момента готвя грах с моркови, без месо, вероятно за 1 или 2 порции като планът е следния
13.30 ей сега отивам да хапна една сурова зелена чушка със 100тина грама сирене
15:30-16:00 смятам да хапна 1 порция грах
~19:00-19:30 вечерята навън, за която писах в предния си пост.

Засега се чувствам добре, подуването на корема почти е изчезнало, тези 2 дни ще карам на по-лек прием откъм месо, повече супички и такива неща. Ако се престраша утре сутрин преди тренировка ще направя 1 или 2 снимки, защото осъзнах,че нямам подходящи снимки от когато бях 65-66кг, но сега ще имам нужда от 1 или 2, да видя поне след 3-4 месеца дали има някакъв прогрес от сегашното положение и така.

Днес хич не съм доволна от тренировката си, не знам какво ми беше, физически бях като в транс. Не съм праивла упражнения с по-леки тежести, даже някои бяха с по-тежки от миналата седмица, на 95% от упражненията последните 2-3 повторения доста зор виждам докато ги направя и въпреки това имах чувството,че не работя на 100%, а пробвам ли с по-големи тежести не мога да отлепя. Днес почти не се изпотих даже за разлиак от миналата седмица, когато при всяка тренировка се лееха реки от мен.. Не знам на какво се дължи това, но все пак не го смятамз а загубен ден предвид че си правих всичко, видях зор,на някои упражнения доста даже, само сълзички където не пуснах, хаха. Сега продължавам вкъщи, чака ме основно почивстване на стая и местене на багаж от 1ви на 2рия етаж (или поне част от него предвид колко е мръсна стаята и колко време ще я чистя...)

Храна:

веднага след тренировка 1 банан
30тина мин по-късно, половин кофичка мляко с овесени ядки и половин доза протеин
обядът ще е грах (сега се сетих защо го мразя и не бях яла от 3-4 години сигурно, омръзва ми след 1 купичка...няма да ми е вкусен ама ще си го изям, няма да го хвърлям я :D)
следобяд преди работа ще метна 2 яйца на тигана и 1 чушка със сиренце ще изям и така

Днес тренировката ми беше по-късно от обикновено, защото снощи легнах в 3:30. Доволна съм като цяло, заради вчерашното местене доста ме болят крака, ръце и най-лошото кръстът, че имам проблеми с него, но въпреки това днес тренировката макар с малко повече зор си я направих по план откъм тежестите, единствено смъкнах кардиото на 15 вместо 20мин.
Храна - Update
закуска - насилих се, изядох 1 банан, да не ми е празен стомахът
обяд към 13:00 пиле със зеле
около 15:00 100гр шоколадов сладолед, ядеше ми се - ядох
10бр кашу сурово
преди обед както не исках да видя храна, сега се прибрах примираща от глад след работа, изядох още 1 порция пиле със зеле и си отчупих половин парченце черен шоколад

П.С. от три часа си мечтая за някакви адски нездравословни неща, всичко бих дала в момента за крем карамел, мекици, палачинки/гофрети с течен шоколад... но знам,че първо не е времето сега, второ направя ли (особено крем карамел, умирам в момента за него) както го готвя в големи количества, просто ще се освиня напълно.. ех мъка, мъкааа :D

Мнението беше редактирано от Марина Драгийска на 24.09.14 01:44.

Много съм доволна от тренировката днес (sun) изкарах си цялата злоба и нерви, които събрах вчера покрай старите ми съквартиранти...днес продължавам с местенето на моя багаж по стълбите, има още някоя друга чанта с джунджурии и един куфар, който си го оставих за десерт,че сигурно е колкото мен тежък :D

Храна:
9:45 две яйца с 50гр сирене разбъркани в тигана и сложен и на 2 ръжени крекера, стана нещо като жалки подобия на принцеси хаха
обядът ще е 3 яйца с около 200гр кайма и кашкавал бъркани н а тиган и после завити в тортила
следобедна закуска обмислям quark с нарязани круша и ябълка вътре, но ще видим

Ии най-накрая доживях края на този ден...
Така, сутринта тренировка и омразното ми кардио, имам чувството,че ще умра с това кардио, толкова да ми е неприятно и да ме изнервя,че няма накъде.. :D (реших да помрънкам малко)
Забравих да закуся и в 11.30 вълкът се събуди, та имаше ранен обяд - руло стефани с гарнитура сладки картофи
после правих торта,че утре съм последен ден на работата и реших да изненадам колегите, което ми излезе доста солено на здравословното ядене, от толкова опитване на този крем съм изяла сигурно едно 4-5 пълни супер лъжици + 1 резен ананас от консерва..
в 15.30 имаше втори обяд отново от руло и картофи, за десерт си лапнах половин чаена лъжица бадемово масло....ехх тези ядкови масла къде ги открих сега още една пристрастеност...все едно не ми стигаше другото :D
сега се прибрах от работа и нещо не се чувствах добре, предполагам от преумора вече, та хапах два портокала, малко киселко да се освестя
Утре ще е тежък ден, чака ме ставане в 5.30, тренировка крака, първи ден в университета, после работа и ако доживея сигурно ще има празнуване след това, ама може и в събтоа да е,че не се виждам как ще издържа иначе.

Ох, маллко измежду всичките задачи да попиша
Днес ставане по план в 5.30, в 6:05 бях сред първите хора във фитнеса, налагаше ми се да бързам, за да не закъснея за приемствения ден в новата специалност, та правих по-къси серии с по-големи тежести и по-кратка почивка (вместо 12-15, правих 8-10) въпреки това краката ми пак трепереха след залата.
След тренировка хапнах 1 голяма чаша мляко с ориз(подсладих го със стевия уж да избегна захарта, но няма да повторя, мирише ми специфично и променя вкуса), обиилно поръсено с канела, много обичам.
до тук бива, но оттам нататък храненето ми се превърна в тъпчене за днес... след университета се прибрах, реших да хапна малко уж защото ми беше приградняло нещо, пък не ми се готвеше и ... от блеене в компютъра заминаха този път малка чаша мляко с ориз + три филийки с фъстъчено масло и сладко (fubar) а довечера ме чака със сигурност 1 малко парче от тортата, която правих вчера, да съм сигурна, че няма да си отровя колегите :D Естетсвено няма да се тъпча, ще си отрежа някакво тънко малко парче, колкото да бодна 3 пъти с вилицата да я опитам.
Днес е яко въглехидратен ден... преди работа ще изпия само 1 доза протеин с бадемово мляко да ме засити,че иначе седна ли да обядвам и още по-зле ще стане :D

Днес е последен ден на работата, програмата ми за университета е меко казано смешна сравнение с миналогодишната, ще имам доста повече свободно време и най-вече, ще мога да си върна нормалното хранене най-накрая след 3 месеца мъчения, щастлива съм и честно казано не се чувствам гузна,че съм изяла толкова сладко и въглехидрати.. смятам,че бързо ще си върна баланса в следващите 1 максимум 2 седмици и вече няма да има такива въглехидратни гладове, просто защото когато ям три основни плюс 1 или 2 междинни ястия, някак въглехидратите м иса по-добре разпределени през деня и не се сещам толкова за боклуци от сорта на шоколади,конфитюри и какво ли не, доакто сега когато последното ядене ми е около 15:00 обикновено на следващият ден съм като зомби, само боклуци ми се ядат.

Днес сутринта изядох 1 чаша мляко с ориз, около обяд изпих редовния си горещ шоколад  с 1 парченце брауни,което получих като подарък от кафето,че съм им редовен клиент хаха. Следобяд хапнах 10-15 малини с 2 лъжици quark. Това ми е общо взето яденето за цял ден, нямам желание да погледна храна. Довечера съм в приятелка на гости, вечерята ще е от нея, до колкот оя познавам ще е нещо здравословно така че не се притеснявам :)

За утре съм планирала една рецепта от сайта за зеле с кашкавал и масло ли нещо такова беше, но ще му добавя и малко мръвка, че ядене без месо не признавам много :D Между другото ако някой все пак ми чете писаниците - имате ли идея дали тук или в някой друг сайт можеш да търсиш здравословни и добри рецепти според продуктите, които имаш? Понеже шкафовете и хладилника са пълни с всякакви неща, а аз ям едно и също едва ли не...

Ая Палачинкова

27.09.14
23:33

Разгледай раздел “рецепти” :)

Рецептите съм ги гледала много пъти, имам някои записани, благодаря :) Идеята ми беше някъде ако има сайт примерно, в който вкарваш продуктите, които имаш и ти излизат рецепти според тях. аз намерих един, но не са от най-здравословните храни, но с повечко преглеждане и т.н. ще си избера.
Днес, след като изчистя и подредя напълно стаята си, подготвя се за уни утре смятам да започна да търся и да си попълня една тетрадка с около 30-40 основни рецепти + разни десерти примерно и така ще ми е много по-лесно да знам ден по ден какво да си готвя, хем няма да ми омръзва едно и също, хем ще използвам всичките си продукти.

Днес сутринта закуската ми беше 2 принцеси от някакви тънки нещастни филийки пълнозърнест хляб и кашкавал + чаша айрян, ама много е жалък този хляб тук бе, тя филийката, горката, толкова е тънка, че почти прозрачна направо :D
Обяд: 1 шепа малини + 100гр пилешко на тефлон+салата домати и краставици
Вечеря: Успях да направя зелето, току що го опитах и е станало прекрасно, с кеф ще си хапна след 10 минути + 1 филийка хляб + 1 чаша малини за десерт.
Нямам търпение сутринта пак да отида на тренировки, не знам откъде е този ентусиазъм направо, но пък е хубаво (sun)

Мнението беше редактирано от Марина Драгийска на 28.09.14 20:43.

Обичайната сутрешна тренировка, но имам проблем, че на някои упражнения едните дъмбели са ми прекалено леки,следващите - прекалено тежки... ще продължавам да се мъча обаче колкото мога с по-тежките и така.
Закуска: прясно мляко с половин доза протеин и нещо като зърнена закуска, тип тези хапки като Макаото от преди години, но без нищо, по етикета като гледам са 90% като овесените ядки откъм нутриенти + 1 ябълка
преди обяд: 1 банан
обяд: зеле с накъсани пилешки гърди и запечен отгоре кашкавал
следобедна закуска (тук развалих работата,но умирах за ядково масло със сладко): 2с.л. и половина фъстъчено масло и 4с.л. сладко от ягоди (поне лъжиците не бяха с връх отгоре :D)
Вечеря: същата като обяда
Към 8-9 ще изляза малко на разходка 1 час из “баирите” тук, ако не завали до тогава може и с колелото, ще гледам поне 1 час да направя движение.

Изнамерих си отново книгата на Беър Грилс, има много готини и изморяващи упражнения вътре, смятам да ги добавя от време на време към тренировките, но вечер. Ще пиша какво и кога съм тренирала след като започна, няма да е тази вечер със сигурност обаче.

ох с този университет нещо не ми се получават по-дългите тренировки, ще си преместя кардиото в сряда и петък вместо вторник и четвъртък, защото иначе въпреки че ставам в 5.30 пак не смогвам да си направя спокойно тренировката, да се прибера, изкъпя и закуся и на лекции.
Иначе закуската ми беше като вчера прясно мляко със зърнената закуска
10:30 изядох 1 банан и 1 парче 84% черен шоколад
сега готвя нещо като запеканка - картофи, пилешки гърди, гъби, сирене, заквасена сметана и яйца, та това плюс салата от домати и краставици ще ми е обядът, а за вечеря може би без салатата ако не ми се яде много.
Update [19:40]
веднага след обяда на път за университета си взех в шепата сурово кашу, не знам колко е било, сигурно към 30-40 грама макс.
Следобед към 5.30 изядох 6 digestive biscuits и чаша чай
Вечерята ще се пропусне, не съм гладна, ще си направя най-много салата домати и краставици ако нещо ме подгони евентуално глад към 9-10 часа.
Още не мога да свикна с нормалното хранене да имам вечеря и се тъпча до 15-16:00, а после не ми се яде...но продължавам борбата, още няколко дни и вярвам ще вляза във форма.

Мнението беше редактирано от Марина Драгийска на 30.09.14 21:44.

Ходи се чуди, Пенке, що съм толкова озверяла за храна, докато не се сетих, че другата сряда трябва да ми дойде. Таа моят организъм работи така: между 9ти и 6ти ден преди да ми дойде буквално мога да изям тонове храна, без значение колко съм яла преди това съм 24/7 гладна,особено много за въглехидрати.. после всичко си влиза в норма даже има няколко дни, в които мога и храна да не погледна..луда работа

Та днес тренировката беше изместена в 10,поради непредвидени обстоятелства.
Закуска в 7.30 1 доза протеин,250мл прясно мляко и 1 шепа(предполагам 50-60грама ще е) от онези зърнени хапки + 1 банан
въпреки всичко погълнато пак бях гладна :D
9:30: 2 чаши чай с 6 бисквити като вчерашните
10:00 - тренировка с по-малки почивки и с колкото мога по-бързо темпо, изморих се доста и де що имаше дреха по мен беше мокра :D
сега пак умирам от глад...знам че въглехидратите ще ми дойдат в повече, но след малко към 12 ще хапна от вчерашната запеканка, след това имам излизане и задачи така че поне до 6 няма да има никакво ядене после вечерята ще е салата домати и краставици+ евентуално 100 грама сирене ако съм много гладна пак.

Утре ще си избия многото въглехидрати днес тъй като ще съм цял ден в уни и планът е храната да ми е пилешки гърди и салата за целия ден, тъй като трябва да е нещо в кутия, което ми е вкусно и студено, сандвичът не го слагам като опция поради това,че трябва да изям поне 2, че да се чувствам сита :D

01.10.14
13:49

казано от Марина Драгийска на 01.10.14, 13:38:

9:30: 2 чаши чай с 6 бисквити като вчерашните
10:00 - тренировка с по-малки почивки и с колкото мога по-бързо темпо, изморих се доста и де що имаше дреха по мен беше мокра :D

А каква ти е тренировката? Само половин час след хранене (особено с въглехидрати) стомахът все още е пълен, а инсулинът - повишен. Опитвала ли си да тренираш час, час и половина след хранене? И също - след тренировка е добре да приемаш някакъв източник на протеин - примерно яйца.

Мнението беше редактирано от Диляна на 01.10.14 13:51.

Тренировките ми ги има ден по ден в началото на дневника. По принцип тренирам сутрин на гладно и след това ям протеин с въглехидрати, днес определено ми е много разбъркан ден, но така се стекоха обстоятелствата иначе след тренировка се старая да комбинирам протеин и въглехидрати, за да стоя сита по-дълго. Не ми повлияха по някакъв начин тези бисквити и чай на тренировката ако трябва да съм честна, чувствах се съвсем нормално нито тежест изпитвах нито нищо, но определено предпочитам да тренирам на гладно. Днес беше цяло тяло(главно с тежести) без кардио.

01.10.14
13:54

казано от Марина Драгийска на 01.10.14, 13:38:

Утре ще си избия многото въглехидрати днес тъй като ще съм цял ден в уни и планът е храната да ми е пилешки гърди и салата за целия ден, тъй като трябва да е нещо в кутия, което ми е вкусно и студено, сандвичът не го слагам като опция поради това,че трябва да изям поне 2, че да се чувствам сита :D

Не е добра идея да се опитваш да компенсираш повечето въглехидрати днес с гладуване утре. Има много храни, които са удобни за носене, така че да имаш нещо и за междинни хранения, било то ядки, яйца, плод.

ох аз не се изразих правилно, това ще ми е основната храна,иначе имам 2 междинни хранения обикновено, едното ще са някакви ядки(вероятно кашу,тъй като от сурови бадеми установих,че ми става доста тежко на стомаха) и другото междинно ще е ябълка. Далеч съм от идеята за глад, нито желая да си го причинявам. Но за утрешното меню утре повече :D

01.10.14
13:59

За основна е супер. Че като прочетох за целия ден...:D

Ааа, сакън, да не отслабна :D аз ако изкарам цял ден само на това сигурно ще го запиша в рекорд за Гинес... като цяло рядко менюто ми пада под 1800калории май,май

Днес бях с тренировка за ръце и корем, пропуснах кардиото, ще го правя утре, тъй като след малко трябва да ходя на лекции. След като правих упражненията с по-тежки дъмбели от миналата седмица отново установих, че лявата ръка ми е потресаващо по-слаба от дясната и беше голямо мъчение.
За закуска си направих рецептата от сайта за шоко яйца, но без масло - е, няма такава гадост :D 3бр и 1 доза протеин, направих ги на палачинка вместо бъркани,защото така ми е по-удобно на тефлоновия тиган,ами изядох ги, но за мен си беше похабен материал, не ми беше вкусно, станаха някак сухи и на вкус мога да ги оприлича на жалко подобие на сладкиш направен от 3-годишно китайче.
Към 11 ще хапна имам 30тина грама останало сурово кашу.
За обяд ще е пилешки гърди със салата от марули краставици и домати
следобед към 16ч ще е ябълка
вечерята ще я видя, може би като обяда, зависи колко съм уморена като се прибера към 7 от университета.

Мнението беше редактирано от Марина Драгийска на 02.10.14 11:26.

Update 18:50
умрях от глад,бе! :D За обяд ми бяха 250гр пилешки гърди с една голяма купа салата, но не се наядох, купих си и 1 банан от университета
сега като се прибрах в 6.30 глаад, ще кажеш,че храна не съм виждала и си направих за вечеря 4бр яйца с 1 резенче кашкавал,има няма 30гр,1 от прозрачните ми филийки пълнозърнест или там какъвто е хляб (Hovis Nimble) и 2 домата :D
Засега съм сита и доволна от живота.

С всички тези следения на въглехидрати,протеини и пр. усетих че съм се вманиачила. Снощи изпаднах в някаква депресия, защото поемам много повече въглехидрати от необходимото и какво ли не. Не съм спала цяла нощ, днес не се чувствам добре, въпреки това си отидох на фитнес и си направих тренировката.

Установих,че проблемът със стомаха ми идва не от сурови бадеми а всъщност от протеина. Коремът ми се подува, боли ме, а в същото време чувствам още глад. Този, който съм купила е Gaspari MyoFusion Elite Protein Series с вкус на шоколад. Вкусът е ок, но тъй като никога досега не съм приемала подобни добавки още в началото усещах дискомфорт,но предположих че ще мине, вече го употребявам повече от 2 седмици, е май не ми понася...Най-лошото е,че имам още сигурно 1кг от него, защото си взех голяма опаковка и не знам какво да правя. Днес го пропуснах в закуската си и определено чувствам корема си по съвсем различен начин, няма го дискомфорта, купичката зърнена закуска с мляко и 1 ябълка ме наядоха и нямам нужда да се ограничавам от мисълта “яде ми се, ох ама не мога да ям вече закусих, много калории ще поема”

Може би някак ще се насиля да го използвам, за да не го хвърля, защото съм отделила немалко средства от бюджета си за него, но със сигурност няма да повторя.
Освен това вероятно ще спра да меря 100 или 200 грама ям и какво ли не, когато не мисля какво и колко ям се храня 10пъти по-здравословно отколкото когато го правя, защото иначе храната постоянно ми е в главата, да не говорим,че с идеите днес изядох 150 грама въглехидрати, трябваше да са 100, сега пак ще стана дебела, ме избива на такава депресия,че няма накъде, психически не мога да издържа повече по този начин.

Update храна
закуска(10:00): прясно мляко със зърнени хапки и 1 ябълка
обяд (ще бъде около 12:30): салата от марули и домати + 3 яйца на очи
следобедна закуска(~15:30): 1 с.л. бадемово масло (не с връх естествено :D )
*2ра следобедна закуска (17:30-18:00) в случай,че ограднея - чушка със 100грсирене
вечеря(~20:30) някакви червени бобчета имах, не помня какъв вид са - варя ги в момента на манджа :D но естествено кой да се сети да си купи свинско или телешко месо, ще правя разновидност, направих малки топчета от кайма като за супа, та това ще е мръвченото вътре :D

това ще е менюто за днес. И не, не мога да изключа въглехидратите си след обяд, просто не се чувствам добре ако към яденето ми няма въглехидрати след първата половина на деня.

Днес менюто като за събота е “приятно” нездравословно :D
закуската ми беше в 10:30 с горещ шоколад и мъфин, тъй като от рано бях навън с едно момиче
12:30-13:00 най-здравословното, което имаше наоколо ми беше сандвич с бекон,пилешко,дресинг и салата (не мога да се оплача, вкусен си беше, макар и не кой знае колко здравословен) + десерт ябълка, останалите избори бяха разни картофи с някакви гадости и много пържено, което реших да пропусна
сега естествено след сандвич за обяд огладнях, току що си направих една обилна купа с пълнозърнести макарони(може би около 130гр сурово състояние) и 200гр сирене+вместо захар ползвах стевия (ехх,тези макарони ги сънувам от 2 седмици :D дойде им времето)
В момента не мога да дишам от ядене...но тъй като съм свинче пък има много време до довечера, по някое време вечерята ще е марули с домати и краставици (не си овкусявам салатите, кеф ми е да ги ям без нищо)
Движението днес е главно обикаляне по магазини и нагоре надолу по стълбите в къщата докато чистех.

Утре е неделя така че закуската може би ще бъде пропусната,тъй като ще стана късно и ще започна да уча; обядът ще е фасул,че имам още 1 порция в хладилника, вечерята ще е риба със салата, така го виждам.
Вероятно в следващите дни няма често да пиша тук, тъй като имам доста за четене и ще гледам да си огранича достъпа до интернет, че седна ли и няколко часа отлитат като нищо.

Следващата седмица ще си направя експеримент, няма да взимам от протеина(днес се чувствам меко казано добре, нямам никакво подуванед и дискомфорт в стомаха въпреки многото погълнати въглени и боклуци през деня), закуските ми ще са или тези сиренки от рецептите на сайта или препечена филийка с филаделфия примерно, нещо такова. Другата храна ще е главно чисто месо и салата, тъй като ми трябва малко намаляне на въглехидратите,че после маминка идва и ще има нездравословно готвене и мрънкане 1 седмица (tmi)

Завръщам се, за жалост с не много приятни новини. Последните ми 4-5 дни бяха ад, накратко: ПМС+стрес и напрежение от непредвидени проблеми и ситуации, резултатът, от които беше депресивно състояние,тъпчене с боклуци и шоколади(една вечер се събудих в 2.30 само за да ям сладко..без коментар), намалена сила при тренировки и никакво желание за нищо. Общо взето и малкото, което постигнах за 3 седмици, сега пак съм на 0, предполагам, че съм качила поне килограм,чувствам цялото си тяло подуто и пълно с вода(донякъде е и заради цикъла,но все пак), на всичко отгоре получих алергия и целият ми гръб и лице се обринаха, и.. след тренировките естествено стана по-зле, но за щастие с повече спирт и разни пудри успях да овладея нещата.

Заради всичко това в момента се чувствам като някаква пълна издънка общо взето, успях да се поуспокоя що годе, надявам се, че сега майка ми като дойде в събота и ще се разведря малко, разходки наляво-надясно и т.н. Та се моля да си вляза в ритъм,защото последните 5 дни си бяха направо като удар под кръста...

Утре ще пропусна тренировката, защото нямам друго свободно време, в което да обясня на майка ми преди заминаването какво и що за летищата + лявата ръка ме боли доста, защото правя упражненията с по-големи тежести, с дясната нямам проблем, идеални са ми, но лявата ми е много слаба. В петък ще направя ръце и крака заедно. Ако имам сила ще си направя и второто кардио за седмицата, ако не, здраве да е. Единственото, за което се радвам е, че въпреки всички несгоди и проблеми не съм пропускала тренировка. Просто си пожелавам всичко да отмине сега и дано е било просто под влияние на стреса и напрежението, а не отново хормонален или друг здравословен проблем... килограми се свалят, няма непоправими неща, така че в момента просто се опитвам да забравя и продължа напред с позитивни мисли. Храната няма да я описвам, защото е общо взето - яйца/месо, салата,ядки/ядково масло, тонове бисквити/сладко/шоколад/хляб и тук там някоя ябълка и банан + не повече от 2л вода на ден.

Лека нощ от мен, пожелавам си утре да е по-добър ден за мен, а пък и хубав и успешен за вас също. :)

И вчера не беше много добър ден, но по-добре от останалите...
Днес съм с адски болки в корема, и едва мърдам като цяло, станах за фитнес, но просто не мога да се довлека до там... пих един чай преди 20тина мин да се сгрея, след малко ще хапна имам останали 3бр сиренки и вероятно ще направя домашна тренировка днес към обяд, като се почувствам по-добре.
Обядът ще е 200-250грпилешки гърди с малко киноа и 1-2 пресни чушки
Вечерята вероятно ще е 2-3 бъркани яйца със сирене и чубрица и 1 филийка пълнозърнест хляб ако съм много гладна, тъй като ще бързам след лекции да хапна и да гоня влакове за летището, че тази вечер там ще нощувам :D утре рано-рано майка ми пристига и искам да я посрещна, а не да ме чака когато кацне.

Хубав и ползотворен ден на всички! (sun)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1