The mind always fails first,not the body!!

Темата е заключена.

23.09.14
22:16

Здравейте и от мен.Аз съм една от поредните дебеланки ,опитващи се да отслабнат.На 21 години съм ,височина-176см,тегло-92кг,от който 40% са мазнини/37кг/,талия -97см ,ханш-118см.
Осъзнавам колко много съм занемарила тялото си.Минала съм по пътя с гладуването,опитах и по-здравословни варианти ,които дадоха резултати.Сега искам да направя нещата по най-здравословния и оптимален начин,затова и пиша тук.
Целта ми е да достигна до 65/70 кг .Не конкретизирам някаква цифра,по-скоро целя да имам здраво,стегнато ,оформено ,пластично тяло с малък процент мазинини и повече мускулна маса.
Обръщам се към вас с очакването ,че ще получа идеи,мнения ,градивни критики ,насоки и съвети.Не искам на готово да получадам информация и т.н.Доста неща чета от известно време и въобще не искам да претендирам ,че съм научила всичко и т.н. Проблемът е ,че не мога да подредя нещата в главата си,а това пречи да си изградя накакъв стартов план за действие.Но колкото повече чета толкова повече се оплитам и в крайна сметка стигам нищо .
Би било хубаво да комуникирам с хора ,които са с достатъчно опит или с подобни цели .Хора ,които не ми казват :„Ама и така си си добре.“,“Генът ти е такъв “и прочие.Такива реплики не ме стимулират напротив ,като събера кашата в главата си + тези реплики=демотивация и бездействие .
Имам много неконкретни въпроси ,имам и някакви идея ,ама......не знам дали са най-добрия вариант.Въпроси от типа-дали да изчислявам калории или просто да просто да изключа боклуците,дали да тренирам всеки ден ,дали да е НВД ,дали и да бягам,да плувам или ...........дали ,дали............мога да продължа с още много.

ПС-Много ще съм ви благодарна за всяко едно мнение .Благодаря предварително за търпението и отделеното време :))))))00

Здравей, и поздравления за това, че си решила да се вземеш в ръце. За избора на спорт бих препоръчал това което на теб ти доставя удоволствие. Дали ще е фитнес, плуване, бягане и т.н. няма голямо значение, важното е на теб да ти харесва и да има енергоразход. Напълно съм съгласен с теб за коментарите от сорта “И така си си добре”, ” Генът ти е такъв” или пък любимото ми “Имам едри кости затова не мога да отслабна”. Специално последните две са си оправдания за някой, който няма резултати и не иска да се огледа къде куцат нещата.

23.09.14
22:55

Започни да пишеш какво ядеш, колко вода пиеш и какво правиш за тялото си и ще получиш мнения, съвети и насоки.

23.09.14
23:04

Аз заради такива разсъждения си позволих да стигна до тук.Имам желание да правя нещата по най -добрия начин,но нямам особен опит.Затова се допитвам

23.09.14
23:13

Maria,пия по около литър и нещо вода,пия много кола(една от грешките ми).В повечето случаи се  храня рядко, но по много ...имам склоност от преяждане ,когато съм под някакъв стрес....Това всичкото ми е ясно ,че е абсолютно грешно.Мога да се лиша от хляб и сладко почти без проблем....обаче не мисля че това ще е достатъчно ,за оптимални резултати.

23.09.14
23:55

Просто вписвай всичко. Тук. Сподели какъв ти беше днешния ден?

Мнението беше редактирано от maria на 23.09.14 23:55.

24.09.14
00:27

syjalqvam, .che pisha na latineca(poqvi se nqkakyv problem na laptopa)
Kato za nachalo neka predloja nqkakvi alternativi.Edna fitnessinstruktorka mi dade syvet do obqd da se hranq s plodove ,obqdyt mi da e pileshko bqlo meso/teleshko (pe4eno,vareno) sys salata a ve4erqta da e pak nqkakvo meso sys salata .No koli4estvoto da e po malko i da ne qm sled 7 .V sluchai 4e pregladneq da hapna nqkakyv plod ili malko niskomasleno mlqko. Vtorata mi idea e da ne se vpuskam v prekaleni smetki i da qm predimno 4isto meso ,s mnogo zelen4uci ,da izkliu4a sladko hlqb bezalkoholno i pyrjeno.Kato na zakuska hapvam 50gr miusli s mlqko ,obed meso sys salata i ve4erq pak ot toq sort ,no da ne se ograni4avam da e sled edi kolko si 4asa ,a samo da se syobrazq s tova da e edin 4as predi lqgane.da se hranq 4esto no po-malko. I tretiqt e po-seriozen i obosnovan na kaloriiniq deficit.No ne znam dali e mnogo dobre napraven,a toi e :
zakuska -50gr med+5beltyka +1 jyltyk+100zele————- 318 kkal ot koito 22.69gr protein ,43.3gr vygl,4.9gr maznini
vtoro qdene -300gr bon file + 200 gr zele -494 kkal ot koito 89.6 gr protein ,11.6 gr vyglidrati ,10.7gr maznini
treto qdene -200gr vodeni4ki +100gr krastavici + 100 domati———361kkal ot koito protein okolo 63 gr ,maznini-5.8gr ,vyglehidrati 12 gr
4etvyrto 2 qbylki -96 kkal——0.5gr beltyk ,25gr vyglehidrat ,0.26 gr maznini
peto-100 bon file +100gr morkovi -189 kkal -protein 30 gr ,vyglehidrati 10 gr ,maznini -3.7gr
shesto-200gr bon file +5 beltyka -388 kkal ot koito protein 76 gr,vyglehidrati -1.2 gr ,maznini 7.3gr
  obshto kalorii 1842.4kkal
Pri iz4islenie po formula ,ako trenira za svalqne 3pyti sedmichno dolu gore drqva da se hranq s 1856 kkal
Primernoto meniu go smqtah po kriterii za NVD

Мнението беше редактирано от Ani Angelova на 24.09.14 11:43.

24.09.14
00:34

Dneshnoto meniu ne beshe pod4ineno na nikakvi pravila i izchisleniq
Zakuska-edna kupi4ka leshta + 2 fili bql hlqb ,obed -moje bi oklo 300 grama muska + mlqko ,vecherq -muska i mlqko i okolo 3 4 supeni lyjici sladoled :D 1.5 /2 voda i okolo 3/4 4ashi kola kola (grubo okolo 1.250 mililitra) i 2 biskviti

24.09.14
13:02

казано от Ani Angelova на 24.09.14, 00:34:

Dneshnoto meniu ne beshe pod4ineno na nikakvi pravila i izchisleniq
Zakuska-edna kupi4ka leshta + 2 fili bql hlqb ,obed -moje bi oklo 300 grama muska + mlqko ,vecherq -muska i mlqko i okolo 3 4 supeni lyjici sladoled :D 1.5 /2 voda i okolo 3/4 4ashi kola kola (grubo okolo 1.250 mililitra) i 2 biskviti

Не е нужно да се впускаш в изчисления, за да ти се получават нещата. Но определено започваш зле, личното ми мнение е, че колата е първото нещо, което трябва да премахнеш безвъзвратно и веднага. Това не е оптималният и здравословен начин, към който си написала, че се стремиш, и всеки ще ти го каже. Знам много добре каква мъка е, но си мисли за резултатите ти след един месец например, и това ще поддържа мотивацията ти (F)

24.09.14
13:15

Колата, хляба,млякото, сладоледа... Като цяло не виждам никакви зеленчуци, а въглехидратите са прекалено много. Не си ли постоянно гладна с такава храна?
Направих няколко бързи сметки - само от меда и ябълките имаш към 78гр въглехидрати. Нещо не ми се вписва много добре за НВД...
Как сметна, че от 92 кг общо тегло, 37кг са ти мазнините?
Мисълта ми е, че дори да приемем че са 37 кг, активното ти тегло излиза 55кг. Искаш да следваш НВД. Дори и да сложиш по грам въглен на телесно тегло (активно) 78 гр пак са повече, отколкото ти трябват.
Освен това част от тези мазнини трябва да си останат за да имаш цикъл и да си здрава.

Но нека и други да си кажат мнението.

Мнението беше редактирано от Love на 24.09.14 13:33.

24.09.14
20:10

Denq s kolat i hlqba ...i t.n ne gi vkliuchvam kym nikakyv zdravosloven rejim :))) i mersi za podkrepata :)
A za izchisleniq izpolzvah gotova formula…pone za nqkakyv orientir,i meniuto ....mmm priemam vsqkakvi kritiki ,zashtoto ne sym sigurna che e syvsem pravilno

24.09.14
20:31

Това е хубаво.
Ами, започни си тогава това, което си смятала. Харесва ми това с месото, салатите и яйцата. Единствено може да заместиш меда с овесени ядки или да го намалиш поне на 20 грама. И ябълките ги премести преди обяд. Това мога да те посъветвам аз.

Мнението беше редактирано от Love на 24.09.14 20:32.

24.09.14
22:02

Mnogo ti blagodarqqqq :)))))(sun) a neshto da spodelish za hraneneto predi i sled trenirovka?

24.09.14
22:18

Какво ще тренираш?
Във фитнес? У дома? Някакъв спорт?

24.09.14
22:40

Fitness :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1