С прискърбие съм принудена да споделя, че ДОРИ аз съм потресена от уменията му :D
Нивата на тестостерона в тази възраст толкова ли са високи, за Бога?!
Тренировка
Горен скрипец - гребане с щанга - 4х12
Машина за гръб - горен скрипец успореден тесен хват - 3х12
Едностранно гребане с дъмбел - задно рамо на пек дек - 3х10/12
Машина за гръб - машина за кофички - 3х15
Пулдаун с въже - 3х15
Раменно разтваряне - 4х10 + 2х10 с по-голяма амплитуда
Раменни преси - 3х15
Бицепсово сгъване - дроп серии, 2 вида сгъване
Храната - 5 белтъка, 2 желтъка, 700гр месо, броколи, домати, краставици, зеле, извара нискомаслена 150гр, 60-70гр ядки, 60гр фъстъчено масло, лъжица шарлан
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.09.14 22:22.
казано от Love на 23.09.14, 23:36:
Десет нули? Кво е тва бе? o_O
Означва 10 дни да не ям въглехидрати... как според теб бизон се подготвя за състезание по културизъм за 5 седмици ;)
С много инат, 100 мин кардио и безброй много НУЛИ.
Аве еййй, такъв бизон щи дам, че и младото гадже няма те спаси! (muscle) :D
Сори ако е бил тъп въпроса, не знаех, че това значи :)
Не е тъп, бе, откъде да знаеш :D Ние така си говорим по между си и аз свикнах така да обяснявам в какво състояние съм :D
24.09.14
08:18
Мале, как издържаш? Аз сега като съм в период на качване, така свикнах с тия въглехидрати,че като правя ниски, ми иде да убия някого
При мен е обратното.
Явно от кардиото и ротацията ми се е подобрила в пъти инсулиновата чувствителносt, изкарах 3 пъти по 7 нули за тоя период, едни от които бяха само на риба.
И аз си мислех, че ще е зле, обаче се оказа, че на нули се чувствам по-сита, още от закуската го усещах. Сега пак съм така и викам вчера на Тони от нашата зала, човекът има 20 години стаж в културизма, че по-ми е добре без въглехидрати, не съм гладна, а като започна да зареждам.......... малееее - изяждам си овеса сутринта и след 20 мин направо коремът ми къркори и докато дойде време за 2-ро 3-о ядене направо умирам и почвам да ям краставици в несвяст да не го мисля.
Та той каза, че най-вероятно инсулиновата ми чувствителност е много добра, затова и дава такъв отговор, като вкарам въглехидрат, което си е супер, поне тая подготовка ще вкарам повече чийт хранения ( надявам се :D ), не като преди това - едно и да откачам.
Едно, едно, ама изядох 400гр сладолед и един шоколад признавам си :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 24.09.14 08:30.
И аз свикнах на 0 въглехидрати (или поне под 0.5гр/кг ако броя тези от изварата и зеленчуците)
С т.нар. mental fog нямам проблем, ама се чудя коя ще е следващата червена лампичка (shake) (от здравна гледна точка)
Освен да станеш по-чист и по-прост.... :D :D :D
Не трябва да се държи дълго така, поне доколкото аз разбрах това държене повече от 3 дни на нули се прави само при състезателна подготовка, когато и спортистът не е чист, а време няма.
Както казва Стоичков - по умен може да стана, по прост - няма накъде! :Д
Значи казваш, да оставя поне 70-80гр овес? Не го ям заради вкуса, а точно за да запълня макро-тата. Пробвал съм и без него (дори в тренирочъвен ден), усещам се леко по-плосък, но не е голям проблем. Здравето в дългосрочен план е важно обаче.
Мнението беше редактирано от Pavel D на 24.09.14 09:56.
Казвам да имаш зареждащи дни, не са киснеш без въглехидрати целогодишно и не да тъпчеш овес всеки ден и какви са тея 70гр, аз ям по толкова като зареждам :D :D :D
Зависи от тренировката и натоварването ми, вчера изядох около 60гр, което е супер много, но предния ден бях правила 2 тренировки и двете тежки - щанги и крака. Не надвишавам 30гр и не го ям в дни, когато ям въглехидрати.
Става се мазен от това да бъркаш в буркана с мазнината, дори не знам как може хората да си мислят, че от високомазнинно хранене се свялат килограми и се изчистваш.
Както и да е, на Балчо си купувам натурално или на Хармоника. Наслаждавам се, докато не ми го спрат за 12 седмици :D
Ям го с лъжицата от буркана, то не е съвместимо с нищо, освен може би с други ядки да си го омешаш, ама ми се струва прекалена бомба.
Мнението беше редактирано от Блажка на 24.09.14 12:08.
:D Ок. Това на Балчо и аз го ям, с мед, малко е и течно и твърдо на места ама става :D Да разбирам, че при качване, мазнините да се стремя да ги държа малко, за сметка на въглехидратите, така ли ? Питам, защото има безброй диети, висковъглехидратни/мазнинни ; равнобалансирани ... и не ми е ясно кой вариант е най-добрия, въпреки че съм се спрял на 45% мазнини и 30% въгл.
Всичко е проба-грешка хора,при всеки е различно.Защо чакате всичко на готово,това че при някой действа едно,не значи,че и при вас ще е така.Аз лично 500+ въглехидрат стоя много чист,има хора,които се подуват като балони....всичко е строго индивидуално!
Разбирай, че за 10-и път ти казвам да си намериш треньор, който да ти направ режим, за да се занимава един човек сериозно с теб, ако има нужните знания, ще ти вземе пари, повярвай ми.
Аз си заплатих моята подготовка, сега чакам да ми кажат и цената за новите тренировки и режим.
А твоя случай е критичен, имаш само мазнина и кокал, не само храната, ами и тренировките трябва да се измислят, за мен ти си абсолютно начинаещ отвсякъде и не може да ти се помогне с едно изречение. ( поне аз не мога, признавам си, по-скоро нямам излишно време и нерви)
Отделно на това личното ми мнение е, че ПЪРВО трябва да ти се направи рестарт на организма и метаболизма най-вече.
казано от The Reem на 24.09.14, 12:13:
Всичко е проба-грешка хора,при всеки е различно.Защо чакате всичко на готово,това че при някой действа едно,не значи,че и при вас ще е така.Аз лично 500+ въглехидрат стоя много чист,има хора,които се подуват като балони....всичко е строго индивидуално!
мерси
казано от Наталья Заболотная на 24.09.14, 12:14:
Разбирай, че за 10-и път ти казвам да си намериш треньор, който да ти направ режим, за да се занимава един човек сериозно с теб, ако има нужните знания, ще ти вземе пари, повярвай ми.
Аз си заплатих моята подготовка, сега чакам да ми кажат и цената за новите тренировки и режим.А твоя случай е критичен, имаш само мазнина и кокал, не само храната, ами и тренировките трябва да се измислят, за мен ти си абсолютно начинаещ отвсякъде и не може да ти се помогне с едно изречение. ( поне аз не мога, признавам си, по-скоро нямам излишно време и нерви)
Отделно на това личното ми мнение е, че ПЪРВО трябва да ти се направи рестарт на организма и метаболизма най-вече.
Очаквах да ми обясниш, щом казваш, че се чудиш на хората, които мсилят, че се чисти от вм хранене :) Да де, и на теб ти благодаря, нищо че не ми беше въпроса какво е положението с мен.
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 24.09.14 12:34.
Въпрос е - добре ли е да ям масло с мед и моя отговор е НЕ.
Ти искаш да ти кажа как да се храниш, давайки ми примери, съжалявам - не мога.
казано от Наталья Заболотная на 23.09.14, 17:42:
Не знам за каква възраст говориш,ама тея на 30 години до какви множествени оргазми могат да те докарат.... (devil)
казано от Juls на 24.09.14, 20:41:
Не знам за каква възраст говориш,ама тея на 30 години до какви множествени оргазми могат да те докарат.... (devil)
Това е защото си влюбена, така говореше и за по-младия си приятел :D
За 19 става въпрос.
Факт е, че повечето жени изпитваме оргазъм, когато и сърцето ни го изпитва. Случвало ми се е отдавна.
Тренировка днес
Лег - 3х8х50кг, 2х15х40кг
Машина за гърди (легнала), дърпащи - кросоувър - 3х10/15
Машина за гърди бутащи - пек-дек - 3х15
Избутване дъмбели наклонен лег - 2х15
Трицепсов разгъване дъмбел - 3х10
Машина за кофички - 3х20
Трицепс въже/скрипец - 3х15
Кофички на пейка - 15
20 мин ходене на пътека под наклон
Храна - 5 белтъка, 2 желтъка, 70гр извара, 3 лъжици смеана, 500гр свинско, пилешко, 30гр кашкавал, 100гр сирене, 60гр ядки,, домат, краставица, задушени зеленчуци, 3 лъжици фъстъчено масло
#dasesnimashsbabasi #dasiMILFHUNTER :D :D :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 25.09.14 00:24.
казано от Наталья Заболотная на 24.09.14, 23:11:
казано от Juls на 24.09.14, 20:41:
Това е защото си влюбена, така говореше и за по-младия си приятел :D
За 19 става въпрос.Факт е, че повечето жени изпитваме оргазъм, когато и сърцето ни го изпитва. Случвало ми се е отдавна.
:)
Мнението беше редактирано от Juls на 25.09.14 04:00.
Треннировка 1 днес
40 мин пътека наклон
коремни преси
шутове - 3х20 на крак
Мисля да изкарам сериозен основен период, както си трябва. Понеделник 5 януари почвам 12 седмици чистене, от 68-9кг мисля да падна на 57кг състезателно, сценично тегло и се надявам нещата да изглеждат както трябва, както се надявам да станат и без препарати, само с много добавки. Основния съм го замислила с доста месо, протеин и креатин.
Ще бъде женския Вальо Игнатов хахахаха :D
По-късно ще ходя в залата да правя ръце и рамо, тренировката е същата и е ясна, няма какво да я пиша... малко глутеус екстензии с абдуктор и шутове също така, ако ми остане време И 20 мин степер.
Почвам да правя торти, че ще имам гости в основен период, колко сладко ♥
П.П. Абе защо хората правят по 10 мин кардио, наистина ли не знаят, че кардиото започва да има ефект след 15-тата 20-а минута, ужас, аман от невежество, със същата успеваемост просто можеш да отидеш до магазина и да се прибереш пеша :D :D :D
Даже като се замисля преди 3 години точно заради това мразех кардиото, защотоо знаех, че трябва да правя над 30 мин... сега като правех по 100 просто изпадах в примирение :D
Грох грох, Вальо Игнатов RULLLLLZZZZ
казано от Наталья Заболотная на 25.09.14, 11:00:
П.П. Абе защо хората правят по 10 мин кардио, наистина ли не знаят, че кардиото започва да има ефект след 15-тата 20-а минута, ужас, аман от невежество, със същата успеваемост просто можеш да отидеш до магазина и да се прибереш пеша :D :D :D
Това не е вярно.
Боби ме изпревари. Тъкмо щях да питам защо тогава HIIT кардиото и методи като Табата работят?
25.09.14
11:38
Най-вероятно Блага имаше В предвид 10 минути монотонно кардио.
Мнението беше редактирано от Мила на 25.09.14 11:38.
Точно това имах предвид, надали има някой луд, който да тича на пътека под наклон и да очаква да има ефект за чистене на мазнини.
Ако искаш да чистиш мазнини, пазиш един пулс и правиш дъъъъъъълго, монотонно кардио, не като луд да спринтраш или хийт или интервално. Няма шанс, спринтове и интервално се правят по други причини, главно за краката, ако са ти много мазни или да събудиш задника.
Не ми се спори, нека някой да се изчисти за състезание по културизъм с 10 мин кардио на ден :D :D :D
25.09.14
11:56
Аз ходих на пътека по наклон, и си гледах филмчета по Интернет. ХИИТ правех само като кардиото ми беше два пъти на ден, за да има разнообразие.
казано от Grey Knight на 25.09.14, 11:56:
Аз ходих на пътека по наклон, и си гледах филмчета по Интернет. ХИИТ правех само като кардиото ми беше два пъти на ден, за да има разнообразие.
Ти си ми ясен :D Все пак те пратих при един от хората, които смятам за най-големите гурута в България на този етап, Базата е радикален, но резултатите му винаги са 6+
25.09.14
12:01
казано от Наталья Заболотная на 25.09.14, 11:49:
Точно това имах предвид, надали има някой луд, който да тича на пътека под наклон и да очаква да има ефект за чистене на мазнини.
Ако искаш да чистиш мазнини, пазиш един пулс и правиш дъъъъъъълго, монотонно кардио, не като луд да спринтраш или хийт или интервално. Няма шанс, спринтове и интервално се правят по други причини, главно за краката, ако са ти много мазни или да събудиш задника.
Не ми се спори, нека някой да се изчисти за състезание по културизъм с 10 мин кардио на ден :D :D :D
Мноо ма кефи как се изрязваш категорично...и в същото време абсолютно грешно :)
И как разбираш от всеки спорт, който почнеш да тренираш максимум 3 месеца :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.09.14 12:05.
Rachel Cosgrove не е съгласна с теб :)
казано от Vic на 25.09.14, 12:03:
Не ми се спори, нека някой да се изчисти за състезание по културизъм с 10 мин кардио на ден :D :D :DRachel Cosgrove не е съгласна с теб :)
Радвам се, в спора се ражда истината, ама това е моя дневник и ще си пиша, каквото искам. Нали затова е тоя дневник.
Съгласен - несъгласен, всеки треньор си има методика, при мен даде голям резултат тази на треньорите ми и мисля да им се доверя отново.
За мен е важен резултатът, и после вече се прави равносметка как е постигнат и се прави разбор.
Мнението беше редактирано от Блажка на 25.09.14 12:08.
Ебаси... само толкова ли? ;( Дори не ми стигна да си изпия кафето, дейба (coffee)
Вече все повече хора разбират, че нямам какво да правя и предизвиквам тролстване, трябва да сменя тактиката. :D
казано от Наталья Заболотная на 25.09.14, 12:06:
Съгласен - несъгласен, всеки треньор си има методика, при мен даде голям резултат тази на треньорите ми и мисля да им се доверя отново.
За мен е важен резултатът, и после вече се прави равносметка как е постигнат и се прави разбор.
Естествено, че ще даде резултат при подобно ОКБ и почти нулеви въглехидрати, съчетани с обемни тренировки и едночасово кардио. Само че не съм убеден че разбираш защо точно се е получило и особено дали няма как да стане по-лесно и с по-малко стрес за организма ти.
казано от Boby_ на 25.09.14, 12:57:
казано от Наталья Заболотная на 25.09.14, 12:06:
За мен е важен резултатът, и после вече се прави равносметка как е постигнат и се прави разбор.Естествено, че ще даде резултат при подобно ОКБ и почти нулеви въглехидрати, съчетани с обемни тренировки и едночасово кардио. Само че не съм убеден че разбираш защо точно се е получило и особено дали няма как да стане по-лесно и с по-малко стрес за организма ти.
Да, Боби, много си прав тук, затова и сега тактиката е друга, УЖ да не се налага да стоя на нули цяла седмица и да правя по 100 мин кардио, което е крайно при всички положения.
Но ще се види март месец началото, дали сме на прав път, засега може само да гадаем.
Поне със сигурност трябва да дам всичко от себе си
Първо - за да избегна кардиото след силовата тренировка
И второ - за да имам повече чийт хранения, които ще ми дават тласък, а да - и да заредя качествено преди състезанието, а не кактоо сега да се суша до няма и къде.