Хранителен режим - съвети

Здравейте,
на 21г съм. От 6 години тренирам редовно вкъщи ( имам кростренажор, уред за крака, правя клекове, коремни преси и т.н.) Висока съм 163 см и теглото ми винаги е било в границите 49 - 52кг. Храня се сравнително здравословно - нищо пържено/панирано, не ям тесто ( включително хляб), не пия газирано, а junk food-a дори не ме привлича.
За мое огромно нещастие бях на бригада в САЩ, от където се върнах 58кг, което бе огромен шок за мен. Започнах разделно хранене, но се оказа, че съчетано с тренировките и натовареното ми ежедневие, не мога да продължа по този начин (диетата буквално изсмукваше енергията ми). За това реших да потърся професионална помощ. Препоръчаха ми фитнес и инструктор. Изготвиха ми трнировъчен и хранителен режим. Тренирам 3-4 пъти седмично с инструктор. В момента съм 54-55кг, но искам да сваля още 4-5, просто защото виждам къде съм натрупала и това ме побърква ( + факта, че знам какво беше тялото ми преди да замина). Знам, че хранителния режим се изготвя сложно и е индивидуален за всеки на база на много неща, попълвах анкети преди да ми го изготвят, но много се притеснявам да не започна да качвам отново, защото с режима ми, трябва да ям повече, от колкото по принцип ям, но странното е, че както инструкторът ми каза ” си търся храната”. Моля, някой изкаже мнение.
Благодаря :))
Закуска:
1. 1 цяло яйце
2. 50гр. Овесени ядки / 2 филии препечени Вита – 150 Ккал.
3. ½ кофичка кисело мляко + 1 с.л. ленено семе
Хранене 2:
1. 150гр. Месо
2. 30 гр. Ориз *сурово състояние – 100 Ккал.
3. 100гр. Маслини / 1 с.л. зехтин – 135 Ккал.
Хранене 3:
1. 150гр. Месо
2. 30 гр. Ориз * сурово състояние – 100 Ккал.
3. 100гр. Маслини / 1 с.л. зехтин – 135 Ккал.
Хранене 4:
1. 150 гр. Месо
2. салата + 1 с.л. зехтин
Хранене 5: (преди сън)
1. 1 кофичка кисело мляко 1,5 – 2% масленост
2. 100гр. Кисел плод (грейпфрут, помело, зелена ябълка, лимон)

24.09.14
15:10

Щом ти е препоръчано да ядеш повече, отколкото го правиш обикновено, значи си на прав път. Това не трябва да те притеснява, даже според мен храната ти и по този режим е малко.
Имам малко забележки към подредбата на храната и то конкретно към това кои храни по кое време да се консумират, но ще си ги запазя за себе си защото не разполагам с достатъчно информация.
Съветът ми е щом си се захванала с инструктор, който ти прави тренировките и хранителния режим е редно да го слушаш поне два месеца, за да прецениш дали има ефект върху теб и какъв е той, естествено.

24.09.14
16:15

Киселото мляко не ти дава нищо ценно. Ако можеш да го замениш с протеинова пудра, или просто с яйчен белтък ще е по-добре.

24.09.14
16:48

Киселото мляко, когато наистина е кисело мляко (демек пълномаслено и по възможност домашно) дава много повече, от която и да е пудра или яйчено каквото и да е.
Освен това пудрите са бързоразграждащи се и са по-подходящи за следтренировъчно хранене, а достатъчно на брой източници твърдят, че вечер е подходящо да се приемат бавноразградими белтъчини, каквито има в млечните продукти.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1